FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mersant
szerintem meg kemenyebb gumi kene, inkabb birja ki az egesz futamot minthogy gyorsan kopjon, mert igy ovjak, kimelik hogy minnel tovabb kinnt tudjanak maradni vele, nem mernek olyan agresszivan vezetni, elozni.
kemenyebb gumival szerintem jobb csatakat latnank.

A te urad békét és megbocsátást tanít, az enyém véres bosszút és a hatalom igazát.

Totti5
Nagyon remélem hogy az FIA és a Pirelli is látja a helyzet komolyságát és nem olyan gumik lesznek jövõre amikkel a verseny 90%át le lehet tudni, akkor amikor nyakig tankolva mennek vele a verseny feléig... vicces volt amit a B mûvelt. Ide nem megbízhatóság kell hanem egy gyors abroncs ami ha kopik akkor kopik, ha kell akkor 2szer kell kijönni, nem pedig csak azért cserélni mert kötelezõ, amúgy meg mindenki simán végig menne 1 szettel.............

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

passatgt
ez a gumi már most jobban néz ki mint a régi:d

Totti5
Kiminek volt ilyen fehér piros nemde?

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Es piros a sisakja... Vajh dizanj valtas, vagy a sajatjat otthon hagyta, es talalt egy regi Schumi sisakot valamelyik sarokban..?<#ravasz1>

Airbus A380

"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein

Massa<#bee1>

http://gaborszantai.co.uk/

Firerock

\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"

pff...no comment

a. carkey igazad volt <#eljen>

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Palinko
ez a kirúgás így van rendjén szerintem.
Airbus A380
Mégse sírnak... sem a NASCAR-osok sem az Indy-sek se pedig ezek eléggé veszélyesek.... de akik itt versenyeznek tudják hogy ez autóverseny nem sakk....

"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein

mcmoha

"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"

Ulvar
A cirkusz célja nem az hogy a népet szórakoztassa? Ezt már Rómában is tudták...akármilyen veszélyes is, ez egy ilyen sport. Akárcsak a rally az is veszélyes, sõt ott azért nagyobb a kockázat nincs akkor védelem...

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

Airbus A380
Azért nem csak éjjel van továbbá fennt vannak a versenyek az IRC hivatalos oldalán. link értelemszerûen a video szekció. 😊

Airbus A380
Ettõl a dumától nagyfiunak érzed magad ?

Amúgy ha lejjebb olvasnol látod hogy írtam is hogy a nevezett csatornán van IRC.

Palinko
lehet sokáig facsarni a témát a lényeget már összeszedtük. egy jó szabálykönyv megjelenésében meg mindannyian reménykedhetünk és több akció lesz, feltûnõbb lesz a pilóták közti különbség.
shumika
nealudjál😄

E34M5 Owner volt amig neki nem adta pixxelnek! BMW S1000RR. BMW-s szív, BMW-s lélek, BMW-s leszek amíg élek!

Norbi1990
Ja éjjel <#wilting>
shumika
köttessél eurosportot azon van rally is.

E34M5 Owner volt amig neki nem adta pixxelnek! BMW S1000RR. BMW-s szív, BMW-s lélek, BMW-s leszek amíg élek!

Airbus A380
Én nem is mondtam hogy csak az létezik a világon,,,

Ellenben azzal hogy sokan fõleg itt EU-ba azt hiszik csak az F1 létezik a világon...

Airbus A380
Ez a legegyszerûbb ugye? oda vágni hogy ne nézd akkor.

Csak elfelejted hogy Európába kb semmi mást nem ad a tv-

Mert jajj az F1 a legtutibb királyság.

Dietrich
nem csak nascar létezik a világon..ott van a V8 ami pontosan tükörképe a FIA WTCC féle bohóckodásnak..és az ausztrálok kurva profi közvetítést adnak..olyan infókkal mint amik az amcsik szoktak..

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."

shumika
ne nézd akkor

Dietrich
ez már régi hír nem?

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."

Falcon83
Nem lenne olyan nehéz normális irányba terelni a dolgokat csak akarni kéne. Az egyen kasztni tényleg nem megoldás, de pl az indycarban nem mindig volt egyen kasztni és akkor is jó versenyek voltak. Ott normális szabályok szerint építik az autókat, és nehezen vezethetõek. Nincsenek elektronikai kütyük, nehezek az autók, szívó hatás van stb. Talán itt is ebbe az irányba kéne elindulni, és jó versenyek lennének.

Airbus A380
Ott már nem sokáig. NASCAR-ba is egyen kasztni van ott nem tudom hogy ez a változtatás hogy ne legyen az, egyáltalán tervbe van e.

Palinko
szerintem legtöbben azt szeretnék amit te, nem ilyen trükköket hanem kõkemény autóversenyzést. de látod lehet ilyesmire kényszerülnek mert "normális" szabályt úgy néz ki nem könnyû megfogalmazni mert mindég lesz kiskapu és láthatóan ahol van pénz ott jócskán jut embereket foglalkoztatni arra hogyan tudnák a szabályokat betartva valami pluszt vinni a kocsiba ami nekik jó a mögöttük lévõnek lehetõleg rossz.

régen megy ez az érdekellentét és mindég kiskapukat csukják be, régi példa mikor fûkaszáló stílusba ventillátort raktak hogy szívja az autót a talajhoz a levegõt meg hátra fújta ki hogy a hátul jövõnek ne legyen valami jó 😄

lássuk be biztos nem 1-2 oldal a kocsira vonatkozó szabálykönyv, nem jártam utána ha valakinek van infója az oldalszámról lehet hogy meglepõen sok lenne. és minden évben elég 1 kiemelt dolog ami kiskapus megoldás és az az év máris valószínûleg megpecsételõdött ki nyeri, sajna így lassan csukódnak azok a kapuk hogy év közben nem módosítgathatod össze vissza a szabályzatot mert a franc nem tudná követni autó fejlesztésben, meg még több kiscsapatot ûzne el.

de az egyen kasztnit meg mindég nem látnék szívesen, meg nézhetek indyt ha jól tudom ott egyen kasztni van.
Airbus A380
Sikerült a linkedet megnyitni 1-et linkleltünk , de ez semmit nem jelent hisz a mostani utolsó versenyt valószínûleg elég sokan nézték az elég nyílvánvaló okok miatt.

Airbus A380
Ahogy Falcon írja a nézõkbõl éllnek. A NASCAR-osok ezt maximálisan tudják az F1 mikor jön erre rá?

bocs a nézõkbõl és a reklámból.

Falcon83
Ja csak ha már belõlem élnek elvárom hogy kiszolgálják az igényeimet.

shumika
Mindenki mondja hogy igy unalmas ugy unalmas. Egyszer nézzétek úgy hogy bennevan bármikor egy nagy csatt és akkor vége. Úgy mint pl. senna. Tévében unalmas de amikor élõben látod más. nekünk uncsi nekik nagyon izgalmas.

Falcon83
Pont ezért mert ez nem versenyzés. Ez majomparádé. Nem mû izgalmak kellenek, hanem igazi csaták. Ehhez normális szabályok kellenének nem ilyen baromságok.

Palinko
ez is egy elképzelés, de miért vagy ellene?
igaz nem olyan versenyzés amit szívesen látnánk, és kicsit csalás hogy valakinek meg adsz valamit amit másnak nem, de hát vannak szabályok és mindenkire vonatkoznak szóval.

ha csak így tudják garantálni azt a sebesség különbséget ami kifékezéshez kell akkor hát legyen, te úgy sem látod tévén hogy szélárnyék volt vagy szárnyállítás 😄 neked megvan az elõzésed azt ennyi. persze akit leelõztek kicsit majd sír tuti, de végülis ha õ is a másik seggében maradna õ is használhatná a lehetõséget és nem elõznék le.
Airbus A380

Airbus A380
Abu Dhabi teltházas tömegre számít a szezonfinálén

Na jó azért ezen talán nincs mit csodálkozni.... idén igen feszült volt a vége én ritkán vártam ekkora izgalommal 1 versenyt abban hogy most rekordok dõltek meg semmi csodálkozni való nincs. Összességébe kell nézni nem a finálét...

Airbus A380
Ettõl még nem mondom azt hogy ne érné meg adni.

Airbus A380
Hát azért még én is adok neki 10-20 évet annyit szerintem is megér még , szerintem mindezt köszönheti a világszintû jelenlétnek.

Airbus A380
Nem jön be alinked amúgytavaly volt errõl több helyen isszó hogy az F1 nézettsége esik, más kisebb sportoké meg nõ.

Ulvar
ha nem haragszol megcáfollak. És nem...volt hogy az F1 majdnem becsõdölt a gazdasági válságok okozta pénz hiány miatt. 70es évek valamelyike, de lehet több is volt.

Amúgy rekord nézettség

Falcon83
Ameddig Ecclestone bácsi él addig nem, utána meg ki tudja. Ha nem lesz egy stabil vezetõ aki megmondja hogy mikor merre, nem sokáig fog talpon maradni a széria.

Falcon83
Hát ha szerinted az hogy nagyobb szárnyakat raktak az autókra az segítette az elõzéseket, akkor ajánlom hogy nézd végig a tavalyi versenyeket. Egymás után. 😄 Amúgy mint írtam a dupla diffúzor tényleg nem segíti az elõzéseket, sõt, de egy szimpla egyszerûbb kialakítású diffúzornak nem sok negatív hatása van az elõzésekre.

Nightt
Sztem keptelenseg legalabb 10-20 evig...

\"Nem a gyozelem, a reszvetel, hanem a fontos!\" avagy \"Nem a gyozelem, hanem az oszinte reszvetem.\"

Airbus A380
Most így bele gondolva szertintetek az F1 be tudna csõdölni? Eljöhetne az a pont mikor azt mondják hogy ennyi?

(természetesen nem szeretném de elgondolkodtam rajta, a pálya telítettség és a tv-s nézettség esése nyomán.)

Airbus A380
Én már hányszor mondtam jogy nem nézem többé..... de 20 éve nézem kb,, szóval lehet gyerekes amit mondok de hozzám nõtt egyszerûen nem bírom ki hogy ne nézzem pedig nem 1 versenyen elalszok. Szerintem ezt a nem létezik többé-t te sem gondolod komolyan 😊

Ulvar
A szárnyakat már lecsupaszították az ilyen elemek miatt, a méret pedig pont így lett kialakítva hogy ezt segítse, de ez nem hozott várt eredményt. Ezért a difi szerepe jött be, nem hiába van benne mondom még egyszer amit linkeltél abba is hogy a difi nem dupla hanem sima lesz. Persze errõl vitázhatnánk neked is igazad van, legszívesebben visszamennék 91es autók szintjére aztán kész. Igaz ott a padló lemez okozta a problémákat hogy mindig kaparta az aszfaltot látványos szikrázásokat látván nappal is. A lényeg hogy mindenki annak örülne ha az eredmények nem az FIA fõhadiszállásán meg bíróságon dõlne el hanem a pályán tisztán elõzésekkel.

Falcon83

Falcon83
De az autók mögötti koszos égáramlatokat a szárnyak okozzák. Az nem baj, ha a hátsó autóra áramlik a levegõ, az a baj, ha túlzottan kavarognak az áramlatok, és így a szárnyak nem tudnak leszorító erõt generálni. Egy normális kialakítású nagyobb diffúzorral ugyanazt érnék el mint aszívó hatással anno, a leszorító erõ nagy részét a padlólemez honzá létre, így nem kellenek akkora felületû szárnyak maik kavarják a levegõt, így könnyebb elõzni.

Nightt
A diffuzor szerepe az, h minel kisseb nyomasu legaramlatot hozzon letre, amivel leszoritja az autot, pont ez a kis nyomasu levego miatt nem mukodik a szelarnyekban autozo elsoszarnya, ami miatt nehez elozesi pozicioba kerulni. Nem igy van?

\"Nem a gyozelem, a reszvetel, hanem a fontos!\" avagy \"Nem a gyozelem, hanem az oszinte reszvetem.\"

Ulvar
Hülye szabály korlát nélkül kéne. Amúgy meg a difi is felelõs mert az tereli a levegõt az autó aljáról hátra. Minél nagyobb annál nagyobb a leszorító erõ, de annál több levegõt ereszt hátra a mögötted jövõ pilótára aki hiába nyomja semmi szívó hatást nem érez ha a seggében lohol ellenfelének. Lásd Alonso, Petrov. Nem hiába vezetik be azt a szabályt jövõre hogy sima difi lehetséges és a méretét is csökkentik 40 cm-el asszem (175rõl 135re).

Már a Bahreini futam elõtt vagy után mondta ezt Todt idén.

De így belegondolva lehet nem hülyeség a hátsó szárnyra vonatkozó korlát...gondoljunk csak most Abu Dhabira és Trullira 😄.

Falcon83
2011: Mi változik a Formula-1-ben?

A kedvenc részem:
"a hátsó légterelõk beállításain a versenyzõk menet közben is módosíthatnak, amelytõl a szakértõk több elõzést várnak. Erre a harmadik kör után lesz lehetõség, amennyiben a pilótafülke kijelzõje szabadjelzést ad. További korlátozás, hogy a rendszer csak akkor mûködtethetõ, ha a versenyzõ egy másodperces távolságon belül van az ellenfeléhez képest"

Reméltem hogy elfelejtik ezt a baromságot. Ha ezt bevezetik akkor számomra nem létezik az F1 többé.