FORMA1
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"Nem a gyozelem, a reszvetel, hanem a fontos!\" avagy \"Nem a gyozelem, hanem az oszinte reszvetem.\"
"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein
Értem én hogy sokaknak az az izgalom hogy Dominicali meg a többiek hogy sakkoznak a kocsikkal de azt gondolom az összes F1 nézõt ha vesszük akkor a nagy töbséget ez nem elégíti ki.
És ez a csapatok saját érdeke is lebnne hogy valami történjen mert ha a legszélsõségesebb esetben is de csõdbe megy az F1 nézõ hiány miatt akkor mihez kezdenek?
"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein
-Nincsenek szép megmozdulásai szép elõzései, szürke pilóta
-Ha idén nem szorongatja a gyengén muzsikáló Schumit gyakorlatilag észre se lehetne venni a mezõnyben
-hullámzó teljesítmény gyakorlatilag egész pályafutásában 1-2x villant valamit majd elalszik és elvan mint a befõt a középosztályban
-sok amatõr hiba talán még csak idén tanult meg normálisan vezetni
\"Nem a gyozelem, a reszvetel, hanem a fontos!\" avagy \"Nem a gyozelem, hanem az oszinte reszvetem.\"
sztem fõ bûnös a könnyû vezethetõség, gondolom a kipörgésgátlót ezért tiltották de meg lehetett oldani valószínû máshogy elektronikával el lehet játszani. azt meg nem írhatják szabályzatba hogy hol meg mikor kell kipörögjön a szabályos autó kereke :S 😄DD
most aerodinamika ellen megy Bernie mert akkor lehetne akció ha odaérnek egymás mellé, de az a gond még be sem tiltotta a dupladifit már kitalálták az f csatornát ami ugyanúgy rontja az elõzést, az meg durva lenne ha olyan szabály lenne hogy csak autó formájával lehetne aerodinamikázni és semmilyen szárny, de az sem kizárt még akkor is tudnának valamit csinálni, akkor következõ megoldás hogy egyen autó helyett, csak Bernie terveztet valami kasztnit ami tapad is meg nem is kever sok levegõt 😄 aztán használja mindenki azt.
Persze szélsõséges megoldásokat vázoltam fõleg de ilyen felé fognak elmenni tovább csökken a nézettség az akcióhiány miatt.
War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC
akik akcióra vágynak azoknak meg marad a szezon összefoglaló vagy "B" "C" stb liga.
Hat év alatt öt különbözõ világbajnok: nincs okunk panaszra. Élvezzük ki, amíg tart..."
Gorbe Tukor
A medve nem játék.
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.
Lauda esetében is a visszatérés majdnem szerencsétlenkedésbe torkollott, aztán mégsem, majd egy felvezetõ idény után a 3. idényében ismét bajnok lett, majd a 4.ben végigszenvedve némi sikert azért elért.
Azért azt is kiemelném, hogy Sumi két kedvenc pályáján iszonyat szar pozícióból indult. Ha ezeken jó eredményt ér el, esetleg Spaban nyer, akkor más a leányzó fekvése. (Ls. Piquet 1990 utolsó két GP!)
A medve nem játék.
9454833213 éven keresztül nem fikázta 1x sem, majd pont most kezdi el? Baromság az egész.
A medve nem játék.
Tudni kell a csúcson abbahagyni....
98-ban épphogy világbajnok lett, holott a Mclaren volt a leggyorsabb autó (Newey által) tervezve, 99-ben ott volt Schumi lábtörése, mivel a Ferrari a szezon közepétõl óriásit fejlõdött azt az évet valószínûleg simán hozta volna...
tehát a nagy bajnok Hakkinen összeteheti a két kezét, amiért van 2 vb címe, nem mondom, hogy nem érdemelte meg, de én sosem bírtam a fancsali finn képét, nekem mindig a mosolygós Schumi volt a kedvencem...az hogy itt a legtöbben utálják én is leszarom...mindenkinek más a kedvence, aki pedig a visszatérése óta szidja, de elõtte az õ szurkolójának vallotta magát, az lélekben sosem szurkolt neki csak max divatból...
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.
\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"
hanyan voltak/vannak ugy, hogy decemberben orultek, marciusban hittek, juniusban remenykedtek, szeptemberben magyarazkodtak, most meg mar csak csendben sohajtoznak Schumacher teljesitmenyet latva?
http://gaborszantai.co.uk/
emlékszem õ maga mondta Bochkor Gábornak, hogy barátok voltak Schumival...hadd csinálja már a dolgát, mi a francnak kellett ennek is megszólalnia? méghogy arrogáns pff...
"Talán egész évben itt bizonyult a legjobbnak az autó - a balansz tökéletes volt, a kocsi a gyors és a lassú kanyarokban is erõsnek tûnt, és a gumikopás is rendben volt - úgy éreztem, minden körben keményen nyomhatom a gázt. Sajnos éppen Robert Kubica mögé érkeztem vissza a kerékcsere után, és egyszerûen túl nehéz volt elõzni a pályán, pedig igazán mindent beleadtam. Nem azt mondom, hogy rossz stratégiát választottunk - mivel ez nem igaz - egyszerûen a Renault hihetetlen csúcssebességgel rendelkezett."
no és nálam közre játszik még az is hogy közel 20 éve nézem. (megszokás, pszihológia stbb)
"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"
Mondjuk nyilván a nagy csapatok a tehetséget kutatják és támogatják, a kicsik meg a maradékból válogatnak kinek van pénze ki tud ezt hozni stb..

A GYŐZTESEK MINDIG ÚJ CÉLOKAT KERESNEK, A VESZTESEK KIFOGÁSOKAT.
Tudod mas az 55-korre belott autoval menni egy gyors kort, mint a szabadon allitgathatoval. Illetve mostanra nagyon jol fel lett gumizva a palya, de en akkor bizok benne, hogy a tehetsegesebb sracok bejutnak az F1-be.
A vegen kiderul, hogy a Rotyo motoros autok lesznek a nyerok😊
Ajjj de csinálnék a téli szünetben pár versenyt 2010es autókkal mint GP2ben van az ASIA sorozat. Itt is olyan helyeken versenyezni ahol nem potyog a hó 😊. Mondjuk Bahrein, Abu Dhabi. 2 is elég egy féltáv lefutására mondjuk. Abból már lelehetne szûrni ki mit tud. (szerintem).
SZánalom lenne ha nem kapna ülést jövõre...
\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"
Én ezt még éveken keresztül marhára nem akarom olvasni, hanem azt hogy hányszor meg miket meg milyen látványosokat elõzött és milyen tisztán! Meg ez milyen szépen védte az íveket stb...ezt szeretném, ennyi. Amúgy sohase lesz az F1be egyen cuccok. És mint mondtam az Indycarba se lesznek a jövõben. Tény hogy több motor szállító és gumi szállító kéne az több pénzt hozna mint az egyes országok "turisztikai" bevételei (szerintem). De ez majd kiderül.
És kitudja mennyire lesznek szorosak a megkötések idõvel...
"Az FIA elõzési szemináriumot tartott
Az Elõzési Munkacsoport (OWG) javaslatai alapján kidolgozott 2009-es szabályok azt a célt szolgálták, hogy új aerodinamikai elemek segítségével gyakoribbak legyenek az elõzések a Formula-1-es versenyeken, az újítások azonban nem hozták meg a várt hatást. A Williams technikai igazgatója, Sam Michael úgy véli, hogy ezért részben a kerékburkolati elemek a felelõsek.
"Az aerodinamikai szakembereink megállapították, hogy a kerékburkolati elemek jelentõsen megzavarják a légáramlatokat a követõk számára. Az elemek 2010-es betiltása elõrelépést hozhat ezen a téren, de önmagában ez nem elegendõ. Több ilyen apró dologra lenne szükség ahhoz, hogy érezhetõ legyen a különbség. Jó irányba haladunk, de ennél több kell." - jelentette ki a szakember.
Az FIA tagjai szerdán egy elõzési szemináriumot tartottak, amelyen a szövetség szakértõi mellett pályatervezõk, technikai vezetõk, és Formula-1-es, NASCAR, valamint IRL versenyzõk vettek részt. Az ülés célja az volt, hogy javaslatokat tegyenek arra, hogy hogyan lehetnek gyakoribbak az elõzések az autósportban.
Az elhangzottakról egy jelentést készítettek, amelyet átadnak egy szakértõi csoportnak további feldolgozás céljából. A grandprix.com úgy tudja, hogy a megbeszélésen Michael Schumacher, Gil de Ferran, Hermann Tilke, Sam Michael és Clive Bowen is jelen volt."
2 egyforma sorozat? Hogy lenne amikor a Forma 1-ben külön gyártók vannak és lényegében szinte minden különbözik ami csak lehet minden csapatban.
Míg az indycarban ilyen nincs (de már nem sokáig ott se).