FORMA1
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Per Aspera Ad Inferi.
While there was no German GP initially on this year's calendar, following Hockenheim's omission for 2020, the Nurburgring's stand-in race has been named after the area the circuit is located in, while also giving a nod to the wider region as the Eifel mountains stretch across Germany, Belgium and Luxembourg.
Ha nemtetszik az, hogy valamit az X oldalról linkelek, akkor nem kell flémelni, mert nem kötelező rákattintani! :P Link rövidítés: http://fc.lc/ref/PLaci
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.
Remélem igaz, ez elég jól hangzik!
Isten nem bottal, hanem VMware.
Én amúgy kötelezném a motorgyártókat, hogy ha motort árulnak akkor nem válogathatnak kinek adják el és kinek nem.
A Honda indoka nyilván marketing de az a része igaz, hogy változik a világ. De ezzel együtt változni fog az F1 is. Muszáj neki mert különben kihal. A Honda is tudna változni vele együtt. Ezért nem kellene kilépni, de inkább arról lehet szó hogy nagyon nem megy a szekér a belső égésű piacon ezért pénz sincs annyi, valamint a költségvetési plafon is jó eséllyel rontja majd az ő lehetőségeiket.
BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D
Mondjuk Red Pill Red Bull <#eplus2>#eplus2>
2022-ben meg vsz. Red Bull Mugen , vagy We Save Lives Red Bull Mugen .
Semmi sem mérhető a reklám erejével. A következő Star Wars-ban ez lesz: use force Luke helyett use advert Luke <#vigyor>#vigyor>
Akkor egy ujabb A team lesz a csapatokban.
AMG-Mercedes
Alpine
Alpha tauri
Alfa romeo
Aston Martin
A "tiltsák el mindkettőt" szerintem a két Corberire vonatkozik, nem pedig a két ifjú gokartpilótára.
Utoljára szerkesztette: sure, 2020.10.06. 19:04:47
"Jenson Button a Twitteren a következőket írta a Twitteren a balhéról: „Luca Corberi most dobott el minden esélyt arra, hogy versenyzői karriere legyen. Az apjáé a pálya, ő az, aki rohamból löki neki a srácot a falnak. Örökre tiltsák el mindkét idiótát a versenyektől!"
forrás
Twitter eredeti
Utoljára szerkesztette: ximix, 2020.10.06. 18:49:48
"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB
Kiestem. Rohadj meg Gi, hogy kilöktél. Bumm, egy első szárny!
Final Fight
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2020.10.05. 14:09:40
Szóval nem a költségekkel volt bajuk a nyilatkozat szerint, hanem , hogy rossz a reklámja ha egy károsanyag kibocsájtó versenyben vesz részt mikozben az e autok fejlesztését preferálja.
És akkor ehhez jön az indy.
Szóval mindenhogyan kamu a nyilatkozat és nem az igazi okot mondták.
DE idén mégcsak beéri sumit, nem elözi meg, igy kell neki még egy hogy biztos legyen .
ezért nem kockáztat, sztem itt csak azon megy a vaker,m hogy esetleg csak 1 évet akar, hogy 22 re átmehessen máshova.
Hmmm - az lesz az első Mercedeses F1 autó-ja ?
McLaren - Honda. Williams - Renault. Red Bull - Renault, Honda.
Ellenben ott vannak a nitrogénoxidok, meg a koromrészecskék. Azok közvetlenül az emberi szervezetre károsak és ezek bizony a dieselekre mindig is jellemzőek voltak a benzinmotorokkal ellentétben. Sőt, azt követően ugye, hogy a benzineseknél is elterjedtek a tartóssági problémák miatt korábban még zsákutcának tartott közvetlen befecskendezőrendszerek (pont amiatt, hogy a szigorodó normákat tartani tudják a piaci igények, azaz a kellő teljesítmény igényének kielégítése mellett), bejött azoknál is a kormolás. Kötelező is már tudtommal 2 éve rájuk a részecskeszűrő... És persze ha jól tudom a legapróbb, az ember tüdejére legveszélyesebb részecskéket még mindig nincs, ami szűrni tudná.
Úgyhogy én egyenesen azon az állásponton vagyok, hogy a kb. 20 évvel ezelőtti, jól sikerült, hagyományos, de már tökéletesen kiforrott megoldásokat alkalmazó benzinmotorok a legtisztábbak az összes eddig valaha készült belső égésű erőforrás közül.
Pár évtizede a diesel volt a kevésbé szennyező. Legalábbis az volt az álláspont. És nem csak a jobb hatásfok miatt, hanem a kevesebb méreg kibocsátás miatt, főleg. Azóta száműzték az ólmozott benzint, legalábbis a fejlettebb tájakon, kötelezték a motorgyártókat a kevésbé szennyező motorok gyártására. Katalizátorok - amik kiszűrik a mérgező anyagok nagy részét (amiből én nemigen látok Magyarországon, mert az állomány öreg, a katalizátor drága) . Javult a hatásfok is - ergo kevesebb az égéstermék (CO2) . De hogy ez nagységrendekkel csökkentette ... Nem reális, ilyet esetleg a reklámokban hallani.
És akkor jön a kövektező hozzászólás: "de ma már semmi olyasmit nem fejlesztenek itt, amit az autógyártók valóban hasznosítani tudnak a mindennapokban"
Rengetegszer el lett mondva, hogy az F1-es, 14 óta érvényben levő benzin korlátozások (2 is van, de nem fogom itt ismételni) arra késztetik a motorgyártókat, hogy jobb hatásfokú motorokat fejlesszenek. Ez egy bevallott cél, de úgy látszik a többség technikai tudása nem elég hogy megértse.
Sőt. mondhatnám, hogy pont ez az ahol a Mercedes előny nagy része van és volt 14 óta - az erősebb motor. Mert ilyen korlátozások mellett a hatásfok javítása az egyetlen út. De persze ez iszonyatos pénzekbe és emberi munkába/időbe kerül.
A Honda 1 évvel később szállt be,de a valós késés több - mert a fejlesztés jóval 14 előtt kezdődött a többieknél.
Igen, a gyártóknak ez óriási reklám - már ha sikeresek. A Honda esetében ez valahogy nem lett pozitív reklám sokszor - Alonso beszólásai, McLaren gyenge szereplés ... És idén a sok motorhiba (persze régebben sem volt jobb) . Egyenesen szánalmas hogy előjönnek az idei 2 gyözelemmel - Verstappen - a gumikezelésen múlt. Gasly - mázli a négyzeten.
Ez a szezon már eldőlt gyakorlatilag. Az igazi kérdés, mit fog a nyilván nagyon csalódott RB mondogatni a következő vagy 27 versenyen.
Valami olyasmi: "Sorry Renault, we were wrong, you are the best ! Remember 2010-13" <#love12>#love12>
Fix kasztni kellene, a valós műszaki fejlesztéseknek nagyobb teret adó szabályzat és akkor megint megtelne élettel a sport.
Pont egy 19 éves Hondám van, 80-as évekbeli blokk, 2000-es évek eleji dolgokkal megpakolva. Akkor még csak EURO3 létezett, de ha jól emlékszem csak az egyik összetevő marad el egy hajszálnyira a mostani EURO6 követelményektől... Mellé mérsékelten dinamikus közlekedés során simán hozza a maga korában benzinesek között nagyon barátinak számító gyári fogyasztást, tehát ebből adódóan valszeg reálisak a károsanyag kibocsájtási értékei is. És az a vicc, hogy e mellé még van a motornak egy olyan karaktere, hogy hasonlót semmilyen 4 hengeresben nem láttam még: nyomatékos már nagyon lent is, felül használva meg szinte fel akar szállni, 9mp alatt fent van 100-on, pedig a takarékosságra kihegyezett VTEC verzió van benne. (Igen, ebben némi szerepe van az autó hasznos méreteihez viszonyítva alacsony tömegének is, de azért a 4,5*-ot sikerült összeszednie a törésteszteken, úgyhogy ezt nem tartom kompromisszumnak)
Mondom ezt amiatt, hogy alapvetően ellene vagyok a kiforrott, megbízható, tartós, élvezetes vezethetőséget adó, véleményem szerint a dieselekhez képest nagyságrendekkel kevésbé környezetszennyező benzinüzemű technológia üldözésének, főleg ennek a mostani CO2 hisztinek (elhiszem, hogy fűti a bolygót, meg azt is, hogy pillanatnyilag a természetes lehűlést kompenzáló mértéket meghaladóan, de a személyautókat ebbe belekeverni és ilyen brutálisan megfojtogatni az ezernyi más természetes és/vagy elkerülhetetlen CO2 kibocsájtás mellett, az nem nevetséges, hanem valakiknek nagy eséllyel az évszázad üzlete), viszont ugye saját tapasztalattal is alá tudom támasztani, hogy ha valaki, akkor pont a Honda az, aki tényleg tudhat valamit, amivel a messze legjobbat tudja kihozni az éppen soron lévő/következő technológiákból.
Utoljára szerkesztette: Dodo55, 2020.10.02. 20:47:34
1991 Honda RA121E
"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"
Mondom én amellett, hogy ez a mostani helyzet - 2020-ban is messze dominálnak a piszkos, mérgező, korlátozott forrásokat felhasználó motorok a forgalomban - ezt én sokkal korább letűnőnek gondoltam, és nem csak én, szinte az egész irodalom 1970 táján.
Érdekes, hogy a nagy német autógyárak még mindig ellene vannak a villanyautóknak. Ua. ország ahol nem szabad atomerőművet használni. És itt jön a legérdekesebb rész: láttam mindenféle kalkulációkat, hogy alapjában véve Németországban drágább villanyautót üzemeltetni mint egy újabb benzin, esetle hibrid autót. Na igen, arrafelé az áram ára igen magas. Bár asszem, hogy a nagyokosok kifelejtették a hatásfokot az egyenletekből - számolván csak az áram illetve benzin energiamennyiségével. Milyen propaganda ez ?
Vissza az F1-re. Kellene újabb motorgyártó. 3 lesz, és az kevés. Vagy inkább megint lehet 4-5 csapatot ellátni egy gyártónak.
Még ha az utcai autóknál már 50 % felett lesz a környezetkímélő, az F1 vsz. marad a belsőégésűnél. Vagy otthagyják rengetegen. Legkorábban 2030 körül lehet a váltás. Visszatérés az olcsóbb, egyszerűbb motorokra sem kizárt.
Pirelli: a Pirellitől senki sem kért verseny közben szétrobbanó, szét foszló gumikat. Silverstone 2013 - Ham balhátsója bumm a 8-ik körben. És még valami 4 másikon ugyanaz a gumi - a legterheltebb. Lett volna jóval több, de sokkal óvatosabban mentek az első pár eset után.
És idén valami hasonló. Veszélyes. Egy dolog a kopás. és más a szerkezet elgyengülése. Nekem ez a bóvli kategória határa.
Azt ne mondja senki, hogy nem lehet tartósabbra csinálni a szerkezetet, amellett hogy lágyabb a felület - ami jobban tapad és gyorsabban kopik. De a Pirellinél van minden marhaság - nagyobb darabok leválása, szemcsésedés ... Bóvli.
Ilyen a mai világ. Tele abszurddal. A 'greatest country' elnöke elkapja a covid19-et valami 75 éves korában, amellett hogy hatalmas gépezet, rengeteg ember dolgozik a védelmén, sok sok M USD megy csak arra évente ... Come-on ...
Már megint a cél előtt dobják be a törülközőt.....
Ha nemtetszik az, hogy valamit az X oldalról linkelek, akkor nem kell flémelni, mert nem kötelező rákattintani! :P Link rövidítés: http://fc.lc/ref/PLaci
Költségcsökkentés pedig reális dolog, ha jól emlékszem pont Prost nyilatkozta, hogy annó amikor saját istállója volt mennyire magasak voltak a költségek.
És Perez kap 1 hely rajt hátrasorolást. Ham meg effektíve vagy 10-et. Igen, teljes következetlenség. Vagy ha úgy tetszik részrehajlás.
A másik példa ami elő lett hozva a napokban a Leclerc-Stroll vs Hamilton-Albon kilökés . Utolsó idei, illetve első idei verseny.
Igenis, van kettős mérce a bíráskodásnál. ahogy az itteni kommentelőknél is. És ez nem új. Pár éve Vettel odáig ment, hogy elküldte 'melegebb helyre' Whitning-et.
Ami az 'üzemanyag spórolást' illeti - erről már volt szó milliószor. Nem spórolás megy az F1-ben. A motorok hatásfokának a javítása a cél ezekkel a benzin mennyiség és átfolyás korlátozásokkal. Amúgy meg, már vagy 10 Kg-al több a mennyiség a szélesebb gumik és nehezebb autók miatt - ergo - nem a versenyeken elfogyasztott mennyiség a lényeg - csökkentsék a szabadedzéseket pld. , hanem hogy a közhasználatú járművek fogyasztását csökkentsék.
A gumik meg megint külön sztori. Itt már szerintem spórolás megy a Pirelli részéről. Ha egy gumi kb. 2000 Euro, akkor egy versenyhétvége: 20 autó, mindegyiknek vagy 80 gumi - valami 3 M Euro. Nem néztem utána mennyi is a pontos gumi szám, ez csak egy nagyságrend meghatározó kis matek volt.
A motor és ahhoz tartozó évi szám limitek meg nem hiszem hogy igazán költségcsökkentést eredményeznek. Így, hogy ki kell bírni valami 6-10 versenyt, egy egység jóval többe kerül. Valamikor külön motor volt csak a kvalira, legalábbis a gazdag csapatoknál. Fel is volt 'tekerve' valami 1000 LE-re az akkori turbo . Néhány kör - és kuka. De mintha akkor nem zavarta annyira az embereket olyasmi, hogy a McLaren 16-ból 15 versenyt nyert (1989) .
Ez üti a nézői véleményt, nyilván a kamerán keresztül másként tűnik.
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
Kivülről táv vezérlik az egész versenyt egy vicc..
Ez egyetlen ok ami elfogadható, hogy Hamilton rákérdezett a mérnökénél, hogy megteheti-e és az azt mondta igen. Szóval jogosabb, hogy a csapatot kell itt büntetni nem a pilótát. De végül is mind a 2őt büntették.
Utoljára szerkesztette: Magnum PI, 2020.10.02. 00:02:23
A mai F1 problémája egy képben.
Addig amig nem kényszeriti rá a pilótát valami, hogy gyorsabban menjen akkor nem fog gyorsabban menni annál mint amit elöre kiszámoltak neki.
Ha a buntetés után tudott körönként fél mp-el gyorsabban menni akkor elötte miért nem ?
Mert a gumin a motoron az uzemanbyagon kellett sporolni és nem azt csinálni amiért az F1et kitalálták, hogy m,indenki a lehető leggyorsabb akarjon lenni mindenáron.
Érthetetlen, miért utasította a csapat kimondottan oda, főleg, ha a versenybírák kifejezetten tiltották. Az első kör után a boxáthajtása után látszik, hogy 2 másik autó is közvetlenül a boxutca kijáratnál, jobbra lehúzódva hajtotta végre ezt a tornagyakorlatot.
Elég egyértelmű mi történt, felesleges mosdatni, amatőr hiba volt a csapat részéről és mikor észrevették pontosan tudták, hogy ezért bünti fog járni.
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
Jogosan, mert ott már mindenki elég nagy tempóval jött.
Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2020.10.01. 20:08:04