182153
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#176050 Nagyjából egyetértek, alapvetően én is az F1-t szeretem, versenyzők jönnek és mennek, a MotoGp-t is imádon pedig a nagy kedvencem Max Biaggi már régen nem aktív benne.
..szóval ja, valszeg én is dobtam volna egy béklyót, mert különben ez ment volna még jó ideig. Most meg izgalmas.
...csak amikor olvasom hogy hűű Verstappen a lassabb autóval veri a 'dedós Lajost', meg a Mercedes-nek lejt a pálya..akkor írok. -
#176049 Nyilván akartak lassítani a Mercit is hisz 7 éve nincs verseny... És olyan brutális előnye volt a Mercinek h senki se gondolta h ez szoros lehet egyáltalán...
Most h ez szoros, úgy tűnik az Fia egyből akcióba is lépett...
Az első szarny hoz egyébként remélem nem nyúlnak amúgy, mert nem hiányzik h Verstappen nyerjen 1 perccel minden futamot... Jó ez így most... Csak nehéz nem észrevenni h most kit lassitananak... -
100pole #176048 A Mercedes-nek azt a bűnét, hogy nem voltak képesek egy igazán versenyképes autót adni Michael Schumacher-nek, ezt soha nem bocsátom meg. Sohasem fogom kedvelni ezt a csapatot! -
#176047 Így ni:
-
#176046 Az első szárnyakról majd csinálok egy videót, pont ugyanannyit mozog a ferrari lamellái mint a Red Bull és a Mercedes lamellái.
holnap futam után összerakom.
Utoljára szerkesztette: b-type, 2021.06.26. 20:12:52 -
#176045 Már hogyne lett volna?
Ez már jó ideje tart:
A vezető versenymérnök mellett Szafnauer is kiemelte, hogy lehetetlen helyzetbe kerültek, hiszen a hatályos regulák értelmében esélyük sincs a koncepcióváltásra.
„Huszonnégy éve vagyok a sportágban, de nem emlékszem arra, hogy lett volna olyan, hogy homologizálnunk kellett volna felfüggesztést, mint most a koronavírus-járvány okán hozott szabályok miatt. Csak akkor változtathattál volna, ha a zsetonjaidat a felfüggesztés módosítására költötted volna el. Szóval most hiába akarnánk 150 milliméterrel feljebb vinni a gép hátulját, egyszerűen nem tehetjük meg" – magyarázta a csapatfőnök, aki a Racefansnak azt is elárulta, a bevezetett szabályváltoztatás még a szavazáson sem ment volna át, ha minden normális keretek között zajlik.
„Sosem volt igazi szavazás, egyedül a műszaki albizottság vett részt egy indikatív szavazáson, amelyen valamennyi technikai igazgató leadhatta a voksát, és három csapat szavazott a szabályváltoztatás ellen. Emlékezzünk, összesen két olyan alakulat van, amely kevésbé előredöntött koncepciót használ, szóval még az egyik olyan istálló is a módosítás ellen volt, amelyik erősen előredöntött filozófiát követ. Szóval ez egyáltalán nem volt egyhangú döntés (a kései szabályváltoztatások bevezetéséhez szükség van az egyöntetű határozatra). Sőt, a szabályok által meghatározott 8/10 csapatos határt sem értük volna el, hiszen hárman szavaztak ellene" – mutatott rá Szafnauer.
Végül hogy is vezették be ezt a változtatást annélkül hogy szavaztatni kellett volna róla? Biztonsági okokból vezették be, mert ahoz nem kell a csapatok egyetértése.
így:
Az FIA-t ezen határozatok összessége késztette arra, hogy olyan szabályokat léptessenek érvénybe, amelyek csökkentik a leszorítóerőt, s mivel a szabályzat kimondja, hogy a szövetség biztonsági okokra hivatkozva előzetes értesítés és késedelem nélkül bevezethet regulákat, a bizottság elfogadta a módosításokat. Azt, hogy mennyire volt komoly a helyzet, alátámasztja, hogy a Pirelli később úgy döntött, az előzetes tervekkel ellentétben új, ellenállóbb abroncsokat vet be az idén.
„Helyes döntés volt a bevezetése, hiszen hülyeség lett volna nem használni egy jobb terméket, amely a rendelkezésedre áll" – jelentette ki a Pirelli versenyigazgatója, Mario Isola.
..tehát biztonsági okokból a csapatok szavaztatása nélkül hozták meg ezt a döntést, mert a Pirelli aggódott hogy majd mégis növekszik a tempó de a gumi meg marad ugyanaz, ezért hát meghozták a döntést, megvágták a padlólemezt...aztán hogy hogy nem a Pirelli mégis új gumit fejlesztett...hiszen, hogy is mondta? ..hülyeség lett volna nem használni...
-
aztán az is érdekes hogy ez a padlólemez hogy lett megvágva..ha a hátsó tengelytől számították volna a kezdési pontot akkor ugye egyenlő mértékben érte volna a csapatokat, nyílván akkor is a lapos autók szenvedték volna meg jobban.
De ha nem a hátsó hanem az első tengelytől számolod a vágás kezdeti pontját...na az már mindjárt más, hiszen akkor a leghosszabb autóknak több leesik.
..és mellyek a leghosszabb autók?
..lejt a pálya a Mercedes-nek?
Utoljára szerkesztette: b-type, 2021.06.26. 20:04:38 -
#176044 Lehet Perezt fordított stratégiára rakták .... -
#176043 Meg is válaszoltad magad ! Azért van ez a kerékcserés dolog mert bevalottan nem biztonságos ... ;) -
#176042 részben válaszoltam erre az előzőben , de folytatom kicsit... Barcelona után egyből jött a direktíva h Paul Ricardtól milyen változás lesz Hatsószárny teszt ügyben ...az első szárny ügyében meg síri csend van... mindenki várja h mit böfög ki az FIA h a merci mozgó első szárnya miért nem olyan aggályos mint a Red Bull htsó szárnya (szintén barcelona óta )...azóta ki jött ez a kerékcserés dolog , amit én nem tudok hova tenni...
A merci pl azért is lassabb általában bevalottan , mert ők biztosabbra mennek...Meg tudnák csinálni saját bevallás szerint gyorsabban , de túl kockázatos...
Megoldás: Más se kockáztasson és akkor azt tök szuper...
csodálom h nem vezetnek be valami kötelező 10 mp-s kerékcserét...az alatt mindenki meg tudja csinálni kényelmesen és akkor nincs rizikó... éljen a kiszámíthatóság és az unalom...
Utoljára szerkesztette: barcalaci84, 2021.06.26. 19:40:21 -
#176041 a vicces az h fogalmuk se volt h ki lesz a kárvallottja az idei szabályváltozásnak ... aztán a Bahraini teszten elkezdtek sírni h ez a low rake-eseknek nem jó ...előtte ők se tudták h idén ez lesz...
mindazonáltal a merci még most is erősebbnek tűnik...főleg versenyen...Perez továbbra is Bottas (akit én nem sokra tartok) tempójától is rendre jócskán elmarad..
Max és a RB együtt viszont VB esélyes
ui: olyan erős a Red bull h Perezzel a medium gumit meg se merik próbálni a q2-ben (már nem először) egy olyan pályán ahol az elmúlt években is egész jók voltak...egy Bottas , meg Hamilton meg lazán hozza mediummal
Utoljára szerkesztette: barcalaci84, 2021.06.26. 19:25:29 -
IXEMGabeo #176040 Alonso időközben beindult elkezdte verni Ocont konstansan:) pár futam kellett neki -
#176039 Melyik változtatásra gondolsz, a hátsó szrányra? Ahhoz nem kell senkinek az engedélye, mivel szabályzatban van kötve hogy az FIa bármikor módosíthatja a mérési foylamatot ha úgy látja hogy az nem felel meg a szabály céljának.
Az lenne a második, hogy mert a partymód akkora előnyt adott nekik?
...ez számomra nem problémás, mivel megdolgoztak érte...ha nagyon visszalapozol akkor megtalálod valahol hogy annak idején az sem tetszett ahogy a Ferrari-t megfogták a Michelin javasolta gumiszabályokkal..
Szóval ha ez lenne a második rész, amire reagálnom kell akkor az ez, igen persze hogy nagy előnnyel járt az a fajta motormód amit kifejlesztettek, ahogy az is ahogy az előkamrás gyújtást kifejlesztették, és lettek ezzel a leghatékonyabbak, elsőként 50% felett. ..és persze az is hogy kezdetetkkor ők szétszedték a turbót és az MGU-H-t ..ezek mind fasza dolgok voltak.
Most viszont az történik hogy úgy lettek alakítva a szabályok hogy jóqva nehéz legyen nekik. ..és a Red Bull ennek a haszonélvezője.
..még ez sem zavar egyébként annyira :) ...csak amikor olyat olvasok hogy persze mert a Mercedes-nek lejt a pálya...
-
#176038 Az , hogy ha nem veszik el a party modot akkor megint senki sem lenne még a közelükben sem, még igy is csak a REDbull az aki egálban van velük, a többiek esélytelenek erőből.
Vagy jobb lenne, ha ugyan az lenne mint 7 évvel eddig mindig ?
Meg ahogy a ferrari most meg is jegyezte, hogy eddig minden változáshoz a csapatok egységes szavazása kellett , hogy valamit megváltoztassanak és elég volt egy csapat vétoja ahhoz, hogy valami ne legyen bevezetve.
Most meg elég a mercinek valamire hivatkozni és a többi csapat megkérdezése nélkül bevezetnek egy viszonylag nagy változást. -
#176037 mi a második? -
#176036 Várjuk ki a végét.
De megint csak az egyik részélre reagáltál , mert a másikban nekem kellene hogy igazat adj, ugyhogy azt jotékonyan ignorálod :)
Nice -
#176035 ...hát ha te ezt látod akkor nem tudom mit nézel :DD
Verstappen 3 körrel a vége előtt esett ki Baku-ban ugye arról nem tehetett, ha mind befutnak akkor most Verstappen 22 ponttal vezet Hamilton előtt, ami már majdnem egy futamgyőzelemnyi.
...és eddig legtöbb futamgyőzelem, legtöbb pole van a Red Bull oldalán. az utolsó 3 futamot zsínorban, erőből nyerték..sőt elvileg Bahrain is az övék lett volna..
Milyen toronymagas esélyes a Mercedes? :))
A Red Bull a leggyorsabb autó.
Utoljára szerkesztette: b-type, 2021.06.26. 16:44:55 -
#176034 Szóval ha jol értem akkor azt sérelmezed, hogy a partymod elvételével, csak pár tizeddel nyerték az összes futamot és lettek zsinórban 7VB és nem 1-2mp-el nyerték mindenki elött a futamokat ?
És most mit látunk ?
ugyan azt még mindig VB esélyes toronymagasan a merci igy is, hogy elvileg öket sulytották legjobban a változások, mi lett volna ha nem igy lenne.
Ugye te is érzed, hogy az érved egy kicsit sáűntit és hogy miért nem emlitettem a party modot . -
#176033 (egyébként csendben jegyezzük meg:idén a Hondának van a legerősebb motorerő beállítása a Q3-ban,rendszeresen többet javulnak vele,mint a Mercedes) -
#176032 nem. A party mód a Mercedes egyik fegyvere volt, azzal hogy betíltották azzal együtt is nyert, de a használatával jobban nyert volna, és még most is fegyver lehetne.
De elvették. Ahogy elvették a leszorítóerejük nagy részét is. Ezért van az amit most látunk:
2018:1:03:12 Mercedes
2018 1:03.84 Red Bull
2019 1:03.26 Mercedes
2019 1:03.43 Red Bull
2020 1:02.9 Mercedes
2020 1:03.47 Red Bull
-
2021 1:03.84 Red Bull
2021 1:04.0 Mercedes
Leírjam az Aston-t is? 9tized amit buktak.
Érdekes hogy ilyen 8 évvel ezelőtti sztorik milyen összeesküvés elméletek maradnak, miközben a másfél éves sztorik lényegtelenek, vagy az orrunk előtt zajló sztorik láthatatlanok.
-
..de a Mercedes-nek lejt a pálya..aham. -
#176031 -
#176030 Nem maradt ki, de látszólag neked az nem jön le azzal kapcsolatban sem, hogy addig használta a merci a party modot, mig mire betiltották már szinte nélküle is mindig nyertek , tehát nagy érvágás nem volt számukra amit le is nyilatkoztak, hogy nincs is rá szükségük.
Mig a másik csapatoknak vagy nem volt vagy addigra sikerült egy jó party modot megcsinálniuk amivel oda érhettek a mercihez mire betiltották , igy megint hátrányba kerültek és egy csomo fejlesztési időt és pénzt elvettek töluk igy amit a party modba öltek bele.
Vagyis a party mod betiltásával megint a merci lett elönybe. -
#176029 Sztem neked kimaradt a party mód betíltása... -
#176028 Amennyiben neked ez nem nyilvánvaló akkor nekünk nincs miről beszélgetni. -
#176027 Az a baj még mindig nem érted az alap problémát, itt csapattól függetlenül ha valami szabálytalan történik akkor a FIA megváltoztatja a szabályt csak itt vana probléma, hogyha a merci tárja fel a problémát akkor az FIA reagál azonnal és 1-2 futamon belül már be is bvezeti, ha a mercire mutogatnak a másik csapatok akkor az FIA csak a következő szezontól változtatja a szabályokat.
Illetve ha a mercinek nem megy és nem találnak semmit ami szabálytalan lenne akkor megnézik , hogy a legfőbb rivális miben a legjobb és kreálnak egy problémát amire az FIA egyből ráugrik mert a merci mondja és megváltoztatják a szabályt.
Ahelyett, hogy azt mondaná az FIA, hogy ulj el a valogadra kis fiam , nincs a kerékcserével semmi probléma nem okozott veszélyt már vagy 3 éve minek megbolygatni a szabályokat, tessék alkalmazkozni hozzá jobban.
DE majd nem tudom ki lesz a hibás ha a megváltozatatott rutin miatt a csapatok kizokkennek ebből a rutinbol és emiatt lesz káosz a boxban és kezdenek lehullanai a kerekek vagy más modon problémát okozni, akkor majd megint jön a FIA szabályt változtatni vagy büntetni ?
Ezt kellene belátnod, hogy nem igy kellene VB-t és versenyeket nyerni. DE ehhez vezet ha valami annyira le van szabályozva, hogy nincs a csapatoknak mozgástere, hogy ha valaki valamiben jobb akkor egy másik csapat egy másik területen végzett fejlesztése behozze ezt.
Moist ott tartunk, hogy csak ugy lehet elönyhöz jutni, ha megváltoztatják a szabályt a másik kárára vagy a másik szabályos elemét szabálytalanná változtatják a szabálymodositással. -
#176026 Miért, nem egyformák voltak? Azért egy első és hátsó szárnynál csak a hátsó elhajlásait meglátni? -
#176025 Mi nyilvánvaló ezen? Meg hogy csaltak? Miközben egész évben mindenki motort fejlesztett, a Merci el is ismerte erre mentek rá. Egy kivétel volt csak, a Ferrari. Idén picit megpiszkálták a motort, és picit jobbak is, mint tavaly, miközben mindenki más csak fejleszt és fejleszt. Főleg az erőforrást.
Olyan ez mint az USA űrhajózás. Ment volna faszán, de azért a náci tudósok ártani nem ártottak. Motorban jók voltak, az autó működését voltak képtelenek a gumitesztig megérteni.
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2021.06.26. 14:21:31 -
#176024 Egyébként nem az Aston Martin árulkodott, hanem arra árulkodtak a riválisok...tudod McLaren, Renault.. -
#176023 Egy egyszerű szenzor beépítésétől fogva eltünt az erő. Az FIA megállapodást kötött velük amiből mi csak azt tudjuk hogy kötelezték őket valami melóra, és segítik az FIA-t a megkerülési lehetőségek feltárásában.
Aztán láttuk a tavalyi évet.
Aztán látjuk az idei évet.
...nyilvánvaló hogy csaltak, nyilvánvaló abból amit láttunk..de van aki ezt versenyzőként ki is mondta, pl. Verstappen.
Nyilvánosságra nem hozták a részleteket...
Ez A valami.
A 8 évvel ezelőtti dolgok meg 8éves dolgok, pláne hogy a hibrid érára semmi átvihető tapasztalást nem kaptak. Totál más erőátvitel, totál más súly. Márpedig a büntést azért kapták mert aktuális autóval tesztelték a gumikat,...több csapat is tesztelte azokat, de csak a Mercedes az aktuális autóval.
..aminek semmi köze nem volt a hibrid autóhoz.
tehát minek kellene nekem 8 éves dolgot figyelembe venni, amikor egy másfél évvel ezelőtt történt egy nyilvánvaló csalás az FIA takarásában...A csapatok nem véletlenül höbörgtek de ugye senki nem nyert volna azzal ha meghurcolják a Ferrari-t, főleg az F1 nem.
..és akkor komolyan még felmerül egy 8 éves tesztre alapozva hogy persze mert a Mercedes-nek lejt a talaj az FIA-nál.
...mondjam hogy röhejes, vagy azért kiérezni abból ahogy írtam?
Utoljára szerkesztette: b-type, 2021.06.26. 14:12:35 -
#176022 Ja értem, nincs itt semmi látnivaló. Hogy addig sehol se voltak? Szinte estek-keltek, aztán meg is jött a tempó. Addig éveken át sehol sem volt, pedig a motor jó volt.
Árulkodik az Aston Martin? Az Aston Martin MERCEDES? Mik vannak!
A Mercedesnek csak megszületni volt nehéz.
"Miközben másfél évével ezelőtt született egy nem nyilvánosságra hozott megállapodás az FIA és a Ferrari között, ami órdít arról hogy a Ferrari-t ki kellett volna zárni legalább a gyártók bajnokságából.."
SEMMIT NEM TUDUNK ERRŐL! Te tudsz valamit? Bizonyíték? Találgatások vannak. Valamit találtak, ez tény, és igen, könnyebb lehetett feljelenteni, mint lemásolni, ahogy a DASnál IS! -
#176021 Valszeg itt is a nézőponttal lehet a gond, mivel nem, nem csak a Mercedes árulkodik mint a kisóvodás, jó reggelt kívánok, Aston Martin megvan? Óvás az összes rivális felől. Még ezen az oldlaon írom hogy a Red Bull bepanaszolja, és megóvja ahol lehet a Mercedes-t, ezt maga Horner mondta el a Drive to Survive tavalyi adásában pont a Red Bull ringes Hamilton-Bottas sárga zászlós esetnél. Tessék megnézni, tök világosan fogalmaz. Minden lehetőséteg meg fognak ragani amivel meg tudják nehezíteni a Mercedes dolgát. -
#176020 Itt is a végével kezdem, engem nem zavar hogy Hamilton végigpicsogja a futamot, egyfelől azért mert elmondta a versenymérnöke hogy ő kifejezetten kéri hogy minden infót mondjon, az ő kapcsolatuk így működik jól. ..és alapvetően ez a rádiócsatorna az ő versenyző-csapat kapcsolatról szól, nem a nézőkről. Ezt van aki tudja kezelni van aki nem.
Én szinte minden futamot vissza szoktam nézni onboard-ban is, így azt is tudom hogy nem picsogja végig. De ez már tényleg csak egy zönge a végére.
A másik részére...
Most komolyan nekem egy 8 évvel ezelőtti gumitesztre kellene reagálnom??! Mint példa..hogy én mint Hamiltonos lássak be bármit is..
ez idő alatt a fiam megszületett, járni kezdett, szobatiszta lett, majd megtanult bringázni, segget törölni, kiszedte a tejfogait és iskolába kezd járni.
..
Miközben másfél évével ezelőtt született egy nem nyilvánosságra hozott megállapodás az FIA és a Ferrari között, ami órdít arról hogy a Ferrari-t ki kellett volna zárni legalább a gyártók bajnokságából..
.. -
#176019 -
#176018 igen álltalában hamiltonnál szoktam irogatni, mert szinte csak a mercivel és vele vannak azok a történések ami mellett nem tudok elmenni szó nélkül. vagy azért, mert a mercédes csinált olyat ami miatt a többi csapat kerül hátrányba, vagy azért kerül a többi csapat hátrányba mert a merci árulkodik mint a kisovodás ahelyett ,hogy probálna saját erőből jobb lenni az FIA segitsége nélkül .
Ha a másik csapatok csinálnák ugyan ezt akkor is szóvátenném, mint ahogy tettem is már párszor, de azok anynira ritkák, hogy csak a mercédesé ragad meg benned. -
#176017 Na, halál semlegesként mondom, hogy én utálom a Red Bullt és a Mercedest is, a picsogása, trendi és politikai faszkodása miatt Hamiltont is, ahogy Verstappen sem az emberem. Mindkettőt elismerem, de amióta visszatért ÉS ESÉLYES!!! bármire a Mercedes, a NÉMET Mercedes, a legnagyobb autóipari lobbista, na AZÓTA, mintha tényleg feléjük lejtene a pálya. Sőt, megkockáztatom, amióta NEM KAPTAK BÜNTIT amiatt a bizonyos speckó gumi teszt miatt még a hybrid ERA előtt, na azóta ennyire qurvára pofátlanok, hogy talán előtte csak a RB volt ennyire pofátlan. Elképesztő az a lobbi amit Le Mans óta az autkereskedelemben nyomnak. Nem azt mondom, hogy nem tehetik meg, nem vagy nem érdemlik meg, nem szart készítenek, viszont elképesztően pofátlanok lettek, és mellé főnöknek ott van Horner tükörképe és mása, még nagyobb EGOval és befolyással, mint a Ferrarinak volt anno. Szóval, ja, Hamilton drukkerként annyit lehetne azért látni, hogy full futam alatt megy a picsogás valamiért, de míg másnál a gerendát, saját maguknál érdekes módon a szálkát se ...
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2021.06.26. 12:59:07 -
#176016 Az utolsó kérdésedre válaszolok elsőként, azért mert lesz. Tudod ez olyan hogy ha időben megszülettek volna olyan intézkedések ami az adott időszakban nem tünt általánosan problémásnak, akkor több remek versenyző vagy tehetség tovább versenyezhetett volna.
..adott esetben a szemünk láttára fejeződik le egy versenyző.
Az első részben boncolgatott részre, nos ha te a McLaren ügyében állítanál vitatható dolgokat akkor én arra is válaszolnék...nálam sem korlátozódik ez csak a Mercedes-re, vagy Hamilton-ra.
De ugye te általában Hamilton-nal kapcsolatban szoktál állításokat hozni, ráadásul olyan stílusban mint most a 'dedós lajoska' ami nem segít a figyelmen kívül hagyásban. -
#176015 Alapvetően én is hasonloan gondolkodom mint te, mivel én sem tudhatok mindent és érdekel a másik véleménye igy megtudni a másik oldal véleményét is.
Az amiben eltérünk az az, hogy te elég látványosan probálod mindenáron a merci és hemilton álláspontját védeni mindegy hogy mit csinálnak csak az lehet a jó.
Mig velem ellentétben én is elismerem a merci és hamilton érdemeit ha azt valós versenyen teszi és nem a pályán kivüli jogi vitákban és a pályán kivüli megnyilvánulásaival.
A másik meg, hogy én alapvetüen Mclarenes vagyok, de veled ellentétben és az F1 egészét nézem és nem vagyok elvakult velük szemben, tehát ha a Mclaren csinálná azt amit most a merci a redbullal és az a F1 versenyére lenne olyan hatással ami nekem nem tetszik akkor én a Mclarent is lefikáznám amiért igy probál elönyhöz jutni.
Mig te bármit is csinál a merci te mindenáron megprobálod tisztára mosni öket és az ö érveiket alátámasztani .
Ez a probléma a két álláspontunk között.
Nekem, a mostani kerékcserék ugyan ugy le volt minden szabályozva nincsenek kerékcserékből adódó problémák akkor miért kelene mesterségesen belenyulni és rontani a helyzeten ha javitani nem tudnak? -
#176014 Általában ugye azért helyezkedünk szembe, mivel én Hamilton drukker vagyok, kedvelem őt. Te meg nem bírod és nem kedveled őt.
Ezzel a szembehelyezkedéssel nekem semmi problémám nincs, ez egy vitahelyzet amit én szeretek...alapvetően a beszélgetésben ezt szeretem a legjobban, mivel a saját álláspontom így tud frissülni, így van lehetőségem új megvilágításból meglátni dolgokat, és ismereteket szerezni.
..ha neked kellemetlen ne tedd, én szeretek vitázni a felsorolt okokból kifolyólag, az egyetértésre úgy alapvetően nincs szükségem, nem vagyok egy tipikus csordakarakter, soha nem is voltam.
A másik része meg az hogy hibásnak látom a leírtakat. Pl. most a kerékcseréknél, ésszel tudom, hogy ha a Mercedes menne le 2mp alá, akkor teljesen más olvasata lenne a dolognak.
Szerintem ez egy versenyhelyzet, ahol a versenyzők is teszik a dolgukat, a mérnökök és csapatvezetők is teszik a dolgukat, és a csapatfőnökök is teszik a dolgukat...ez így egy természetes közeg..mint amikor Horner mondta Wolff-nak a DtS legutóbbi részében a DAS-nál, semmi személyes, de beadták az óvást. ..ez az egész így működik...mind teszi a dolgát. Persze a médiának azt mondják hogy nincs szükségük a játszmázásra, de ez legyen azoknak a baja akik beszívják. Dehogynem támadják egymást minden ésszerű lehetőséget megragadnak arra hogy a másikat gyengítség, maguk pozícióját erősítsék.
A konkrét példát nézve, valszeg az FIA sem akarja kiírtani a kiállásokban rejlő lehetőségeket. DE.. amikor már 2mp alá mennek, akkor az ember mégkérdezi hogy hol a határ, levenni egy bazi kereket, feltenni egy bazi kereket és meghúzni, hogy az biztonságos legyen..és ne pattogjon el, csontöréseket okozva ha valakit eltalál mint annak idején pont a Red Bull-nál.
Szóval ez már nagyon a vége, és igen nagy sansszal már úgy mennek le erre a szintre hogy van valami trükk, hiszen ezek a srácok a szerelőcsapat srácai, akik bár tök sokat gyakorolják ezt,...na de tök sokat gyakorolják a többi a csapatnál is a kerékcserét, itt ha stabilan fél másodperces előnyöd van, akkor azt valóban fimezni és elemezni kell és lehet hogy a saját munkádat javitsd,..ha nem látsz benne javítási lehetőséget akkor valszeg trükközés van. -
#176013 Tulajdonképpen csak a kereket lecserélő szerelőkre gondoltam, de igazad van a javítási melókhoz többen kellenek. -
#176012 Látom látványosan direct másik oldalon állsz mint amit én szeretnék mondani, igy sose fogunk egyet érteni.
Nekem az elv nem tetszik és amit tenem emeltél ki amit horner is mondott, hogy eddig a boxkiállás tiszta verseny volt, nem voltak benne fix idők , ami igy megint egy mesterséáges dolog lesz és mindenki majd azonos idővel csinálja meg, nem lesz majd elévágás sem, mert pont ezek a kis tizedek jelentették azt az elönyt.
Sokszor csak az elévágásból volt helycsere mert elözés nem volt.
Meg majd ezután jönnek az értelmetlen büntetések, ha valaki 0,18 alatt ereszti le a kocsit 0,2 s helyett. meg a lényeg, hogy megint szabályozzanak és lassitsanak.
Találjanak ki egy olyan uj kerékfelfogatást amit mindenkinek alkalmazni kell igy addig mig mindenki bele nem szokik addig ujra nyilt lesz a verseny, de ne ilyen mérhetetlen nuanszokon . mert majd jön az , hogy mi számit letevésnek, amikor elindul lefelé a kocsi vagy amikor talajt fog vagy amikor már teljesen ráterhelt a kocsi mind a 4 kerékkel.
csak hogy pár példát emlitsek.
Az , hogy esetleg a redbul , használ egy olyan mikrokapcsolot ami azt érzékeli , hogy a szerelő elveszi a kulcsot az anyáról, még mindig nem automatizálás hanem emberi jelzés.
Meg láthattuk, hogy a redbullnál már akkor meg tudják lazitani a kereket mikor még gurul be a helyére a kocsi, igy mire megáll már csak le kell venni, ez a mercinél Bottasnál látványosan nem sikerült megoldani a multkor, mert az volt a kifogás, hgy nem pontosan állt meg és emiatt ferdén tette rá a szerelő.
Ugyhogy ne probáld meg mosdatni a mercit.
Itt arról van szó, hogy a merci most gondban van , hogy nem lesz meg a 8.VB és ezért mindenáron el lehetetlenitik az ellenfelet. ez nem tiszta versenyzés ez már sárdobálás jogi vita.
Egy olyan dologba kötnek most bele, amivel sose volt probléma ,de most váltoiztassák meg , a szabályokat csak azért mert a mercinek nem tetszik, hogy valaki jobb nála. -
#176011 a pit crew ugye az a csapat,aki szereli is az autót és pont Maxnál láttuk tavaly mikor a rajtrácsra vezető körben megtörte a felfüggesztést,mennyien kellettek egy push és egy pull rod cseréhez,akkor gondolj bele egy váltó/motor mennyi ember megfeszített munkája 2-3-4 órán át.most vedd le ennek a csapatnak a létszámát a harmadára,gyakorlatilag FP3 és időmérő közt esélytelenek lennének autót javítani,egy összerakás/szétszedésről nem is beszélve.