FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mcmoha

"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"

Nyers

My Life for Freedom!

Hamilton nyer 90% anélkül a Bottas sérülés nélkül is. Nem lassította az annyira. Meg is lett jósolva hogy Bottas versenytempója vsz. nem lesz olyan jó. A kulcs a gumikezelésben és hibátlan vezetésben volt. Ennyi leggyorsabb kört egy versenyzőtől sem láttam idáig egy verseny alatt.
És abban is igaza volt Hamiltonnak, hogy itt előzni igen nehéz. Nem is igen láttunk DRS nélkülieket. Bottas meg szokása szerint nem megy jól nyomás alatt, ott voltak a hibák és Max a lassabb RB-al megelőzte.
És aztán jött a kisebb káosz - bizarr megfordulások - tényleg túl nagy gáz okozta Albon és Russell balesetét ? Kár Perez 3-ik helyéért, a csapata kúrta el, miközben a fiúgyerek újabb szánalmas produkciót mutatott ( nem épült még fel a szörnyű kovidból ?) .
Verstappen meg talán a vacak Pirelli minőség áldozata lett .
mcmoha
Mattia Potter biztos szép bónuszt fizet a gumisoknak. <#eplus2>

Ez már nem vicc! ez az igazi rasszizmus.
Ric Kimi <#eljen>

Ferrari kerékcsere <#eljen><#mf1>
Utoljára szerkesztette: Stockbauer33, 2020.11.01. 14:51:36

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.

Hát jól leírtátok a történteket! Ez egy vicc! Master 91 ennél jobban nem lehet megfogalmazni. Én már párszor kikapcsoltam, de kár volt vissza kapcsolni! Remélem Hamilton nyugdíjba megy jövőre, mert addig itt nem lesz F1. még őt futtatják. 😞
oneal1
vicc ez az egész!

!Forza Ferrari!

Master91
Megnézném hogy a nézők hány %-a kapcsolt el velem együtt.

Bottasnak nincs már gumija, hirtelen padló lemez hiba, Verstappen is belassul, Hamilton meg zsebből kirak leggyorsabb köröket meg +10en akárhány kört, és még VSC is.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Utoljára szerkesztette: Master91, 2020.11.01. 14:10:03
PLaci
Éééééés odaajándékozzák hamiltonnak az vezetést a kamu VSC -vel.... "Padlólemez sérülés"... Aha....
Utoljára szerkesztette: PLaci, 2020.11.01. 13:58:37

Ha nemtetszik az, hogy valamit az X oldalról linkelek, akkor nem kell flémelni, mert nem kötelező rákattintani! :P Link rövidítés: http://fc.lc/ref/PLaci

oneal1
aki esetleg fikázná valamikor bottast majd ne felejtse el azt, hogy ismét a csapat teszi tönkre a versenyét...

egyszerűen szánalmas ez az egész.

Teljesen egyértelmű a stratégia. Bottasnak hiába van a gumijában, kiviszik, Verstappennek muszáj reagálnia.
Ezután "kiderült", hogy abban a gumiban még 15 kör van Hamiltonnak.

Persze közben Bottas beakasztja Hamiltont, hogy a világverő rekorder ma is nyerni tudjon.

vurtual safey el is intézte!!! 😄DD hát ez egy vicc!!!!!!
Utoljára szerkesztette: oneal1, 2020.11.01. 13:53:56

!Forza Ferrari!

Nemigen értem azokat, akik a pályaelhagyás problémát kavicságyakkal gondolják megoldani. Talán jobb, mint ez a mostanában 'divatos' fehér vonal (vagy ha nem megy - rázókő), 4 kerekes elhagyás követés, de ahogy láthattuk nem ritka a rengeteg kavics felhordása a pályára visszatéréskor. Ami komoly veszélyforrás. Igen, olyas valami kell, ami lefékezi a letérő autót - és nem 35 G-vel, mint a betonfal. A büntetés némely idővesztés, persze. Mi lenne jó a kavicságy helyett ? Fű - túl csúszós. Valami gyengébben tapadó aszfalt ? De akkor nem lassul eleget. Megint vissza a nagyobb bukóterekhez ... Asszem több dolog kombinációja lehet az igazi megoldás - pályahatár elhagyás - kicsúszás, ami időveszteség, kivéve a sikánokban és hasonló helyzetben - ott olyasvalami kell mint ami Monzában van az első sikánnál.
A gyors, enyhe kanyaroknál meg kell a nagy bukótér, talán kombinált - a pálya mellett csúszós, aztán akár a kavicságy is (de legalább valami 10 méterre a pályától) , ami lelassítja, és aztán a techno fal.
AnuluWork
Hogy lássatok ma is egy jó futamot!

"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB

mcmoha

repvez
igen több potenciát látok benne mint Gioban még mindig.
Neki voltak megmozdulásai amire lehet emlékezni, de Gio-t azt se nagyon tudni hogy a pályán van .
Amugy idén sok pilóta helyett tudnék elképzelni ujakat, pár éve nagyon nehéz döntések voltak, hogy a régebbi öregebb pilótákat leváltsák a fiatalabbakkal, de közülük csak kevesen állták meg a helyüket.

És ezek a pilóták akik most nem anynira teljesitenek lehet, hogy a alsóbb kategóriábol jobbakat találnának, de még mindig itt tartják öket.
AnuluWork
De te utálod. Megj. ha Kimi dögunalom, Hamilton mi? 😊
Ha minden csöves ilyen lenne, imádnék a Blahán leszállni ...
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2020.10.31. 17:07:56

lac coo
Hát nekem egyik se való semmire, jöhetne helyettük valami jó versenyző.. ez a Kimi mindig is egy dögunalom volt, bár tudom sokan szeretik, de szerintem egy csövesbánat ... 😊

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

__Jacek__
Múltkori rajtja is azt mutatja hogy rajta múlik 😄 De ez a Gio ez pff semmirevaló Troll kettő ja bocsi Stroll 😄
b-type
non, Kimit nem szabad bántani mert ollllyan sziiiimpatikus. 😊
..egyébként sztem is helye van még a mezőnyben, mozgásán nem látszik 10 év sem, pont ilyen volt mint most...jól cisnálja.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

lac coo
Miért Kiimi-t jónak érzed?? egyelőre Gio mögött van .... Hagyjuk már .

Mick Schumi jo esellyel a Haashoz fog kerulni...hatha felerosodnek jovore egyuttal a Ferrari motorok is

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Magnum PI
Ez nagyon jó!

Szabi

"Nulla tenaci invia est via"

__Jacek__
<#nyes>
repvez
Marad az Alfa a jelenlegi felállással. mondjuk Govinazzit én nem éreztem olyan jónak, mintha nem is lett volna a pályán semmi emlitésre méltót nem tett.

Azt hittem, hogy a helyére jön a kis Schumi.
mcmoha
Mai vonalvezetés már más.

de vartam ezt a palyat hogy visszaterjen😊)) csak remelem nem Lajoska fogja nyerni

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

RatBaG
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Per Aspera Ad Inferi.

AnuluWork

AnuluWork
A 3xos bajnok Piquet.
Paul Belmondo nem volt rossz. Azért azóta volt itt izraeli, indiai arc is nemrég. Katasztrófálisan gyengék voltak. Meg ott van a kilencvenes évekből Naoki Hattori és Perry McCarthy. Na ők tényleg semmirekellők voltak. Belmondo pl. nálunk 1x tök jól ment.
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2020.10.26. 10:07:29

Piquet - melyik ? F1-es vagy focista - mindegy, egyik sem 'billioner' .
Amúgy, vagy 20 évvel ezelőtt körözött (néha szó szerint) a valaha legpocsékabb F1-es pilóta, egy francia nagy sztár szinész fia, nem volt persze milliárdos, de azok szerényebb idők voltak a pénzzel.
AnuluWork
Kvyat apósa Piquet. Valamelyik exf1esé pedig Fittipaldi. stb.

AnuluWork

Hmm... , szóval ez megy, amióta USA tulaja van az F1-nek. Milliárdosok veszik át lassan az egészet - ahogy lassan már az USA alkotmányba be lesz téve, hogy csak milliárdos lehet elnökjelölt (Beiden 4 re van becsülve) .
Lássuk csak: Haas (szerencsére nincs versenyző fia <#idiota> . Stroll, Latifi . Mazepin kopogtat ... Ez már majd a csapatok fele ...
AnuluWork
Nem ezzel a párossal folytatja a Williams. Az biztos.

AnuluWork
Prost mondta, hogy érdeklődnek iránta. Gondolom a motor miatt. Perez és Ocon egy szint. Ocon ráadásul olcsóbb is. És ha mégse lenne Honda projekt to be, akkor egy zűrös szakítás utáni "mégis összejövünk veletek" után illik legalább az anyós volt menyasszonyi ruhájában oltár elé járulni, ha már csak az anyós volt az egyetlen, amikor a szerelmesek durcizni kezdtek, tizenx év után a válás helyett a házasságot javasolta.
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2020.10.26. 08:38:22

__Jacek__
Latifi rendelkezik egy milliárdos papával 😄 Talán részesedése is van a csapatban😊
Hamilton hogy befejezi idén, most amikor óriási esélye van a 8-ik VB címre jövőre ? Ilyet nem csinálna egyetlen 1 F1-es versenyző sem. Menne ő jövőre a Mercedesben ingyen is ..
Nehezen tudom elképzelni Ocont a Red Bulllban. Gyorsnak gyors, de nem stabil pontszerző, márpedig a főnökök megmondták hogy olyan kell nekik. Egy sokkal tapasztaltabb Perez messze esélyesebb szerintem. Hogy hogy jön ki Verstappennel ? Szerintem örülni fog hogy egy győzelem esélyes autóban van .
A Williamsnak pénzes versenyző kell. Nem tudom Latifi rendelkezik-e komolyabb támogatőkkal. A név az még mindig megvan, de eléggé halvány már - ki akar egy hátul kullogó csapatba fektetni nagy reklámpénzeket ?
PLaci
<#finom>
Red Bull
Verstappen/Räikkönen

Ha nemtetszik az, hogy valamit az X oldalról linkelek, akkor nem kell flémelni, mert nem kötelező rákattintani! :P Link rövidítés: http://fc.lc/ref/PLaci

AnuluWork
Pláne! 😊

nearo
azért ha jól számolom a hat sárga gumis mellé volt három piros gumis is 😊

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

Magnum PI
Szerintem a mai futam első pár köre megmutatta mennyire sok múlik a jó gumikezelésen ami szerintem a Merci (főleg Hamiltonnal együtt) igazi ereje, nem pedig a motor. Azt látom, hogy akik gumi kímélő stílusban vezetnek azok nagyon szenvedtek az elején de utána fordult a kocka. Szerintem nagyon sokat fognak tanulni a csapatok a mai futamból és fejlesztenek majd a gumikezelésen. A McLaren egyértelműen nagyon agresszívan használja a gumikat ami jelentős előny volt az első körökben de aztán vissza is ütött.

AnuluWork
Elképesztő. Mintha egy F1es játékban random helyről ment volt egy player a gépi ellenfelek ellen. 😊

De jegyezzük meg, csak a piros gumi és a pálya karakterisztikája miatt volt ennyire jó. A sok sárga gumis roppant nehéz körülményeket kapott az csepegő eső miatt, nehezen melegítették fel a gumikat, és Kimi egyszerűen kihasználta ezt. Évek óta remek formában van, tényleg sajnálom, hogy még annyira se küzdhet pontokért a Ferrari motor miatt, mint tavaly vagy 2017ben. 😞

Viszont élmény nézni ahogy minden oldalról vigyáz a többiekre. Aki ilyet tud a 16. helyről a mezőny 2. legszarabb autójával, az minden, csak nincs kiégve, és a kor nem számít, nem tényező ebben az esetben.

AnuluWork
Pedig Gasly szerintem jobb, mint Leclerc! Szerintem.

AnuluWork
2021 szerintem:

Mercedes
Bottas/Russell

Ferrari
Sainz/Leclerc

Red Bull
Vertstappen/Ocon

Renault
Alonso/Perez

Haas
M. Schumacher/Hülkenberg

McLaren
Norris/Ricciardo

Aston Martin
Vettel/Stroll

Alfa Romeo
egy orosz pilóta/Giovinazzi

Alpha Tauri
Albon/Gasly

Williams
Magnussen/Latifi

Szerintem, Hamilton és Raikkonen az év végén befejezi. Hamiltonnál inkább érzem, mint Raikkonennél.
Ha nem, akkor Hamilton marad egy évre a Mercedesnél, Raikkonen pedig egy évre vagy Red Bull, mert egyszerűen adja magát, bármennyire is Perez tűnik jobb választásnak, vagy ha se nem visszavonulás, se nem RB, akkor Renault, Alonso ide v. oda.
Én legalábbis a mostani mezőnyben továbbra is azt mondom, amit a mai verseny is megerősített, hogy 41 év ide, 41 év oda, de roppant taktikusan, pontosan vezet, és ha az autó hagyja, meg van a tempó is. Megbízható, mellé a csapat mindenek felett. Perez és Verstappen ugyanúgy kakaskodna, mint amikor Perez és Ocon volt egy brancsban. Az egójuk akkor is sokszor csak a csapatnak ártott. Én nem tennék sem egy Ocont sem egy Perezt Verstappen mellé! Legalábbis Prost szerint Ocont megkereste a RB. (Vsz a Renault miatt, mert más motort 2022re úgyse kapnak.)

PLaci
Kimi első köre:

lac coo
De az az autó Gaslyt is tönkrette... 😊

AnuluWork
Pedig nem rossz pilóta, de valahogy görcsösen akarja a sikert, és szenved az autóval.

Egy kis jóslás:
Jövőre nem lesz az F1-ben:
Grosjean - 100%
Kvyatt - 100%
Latifi - 100%
Ocon - 50%
Giovinazzi - 80%
Magnussen - 70%
Russell - 50%
Perez - 5%

Lefokozás - Albon - 99%