182153
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#176170 no comment
-
#176169 re #176168
Az Aston Martinnak már régóta van rá megoldása
másnak se megy a válasz, a spoiler kibontás, a BBCODE-ok? Tudom, Vivaldi meg ki tudja milyen egzotikus böngészőben esetleg, de a sztenderd böngészők közül se Edge, se Firefox/Waterfox, se Chrome, se Exploder nem hajlandó...
Utoljára szerkesztette: sure, 2021.07.15. 19:20:15 -
Azért az első szárny külsö feléről a gumi kivágó kis fulecskét nem tudják elhagyni. -
#176167 -
#176166 -
Stockbauer33 #176165 -
#176164 nem tudom, miért gondolod, hogy az 1 pont itt a lényeg?!
A rajzpozíciót szerinted dobni akarja előlről bárki is?
Főleg a Merci akik bebizonyították ha idén ha nem tudnak előlről indulni akkor bukta a versenyük. -
ToxiMaxi #176163 Várjuk ki a végét. Utána lehet jönni majd az én előre megmondtammal. -
#176162 gondolj bele,mész a sprint futam 4.helyén,kockáztatsz 1 pontért,vagy rámész a vasárnapi 4.rajthelyre ami 10 pontot jelenthet?minden szarul jön ki a főfutamon,csak 10.leszel és úgy is 1 pontot szerzel...innentől megint sikerült azt elérni,hogy egyedül annak van értelme kockáztatni,ha valaki az első 10 után be akar kerülni a top10-be,qrva izgalmas sprintfutamok várhatók -
#176161 Azért nem teljesen mindegy, honnan indul az ember vasárnap...
Benne van ebben az évben még szerintem az extrém szoros befutó, a Merci/Hamilton szerintem "fel fog támadni" hazai pályán, a nyári szünet után pedig rendesen be is fog indulni a gőzhenger.
Utoljára szerkesztette: sure, 2021.07.11. 18:29:31 -
#176160 azért az komoly,hogy a szabályalkotók közül senkinek sincs egy cseppnyi esze.ki a szar fog megpróbálni egy előzést,mikor a sprintverseny első 3 helyezettje kap 3-2-1 pontot,de kockáztat egy törést?vasárnap ha valaki nyolcadik,az 4 pontot kap...olyan uncsi vonatozás lesz,mint egy ház. -
#176159 Újmúlt 2021:
„Semmi baj nem volt Hamiltonnal, inkább a csapattal voltak nézeteltérések – idézte a Marca. – Volt néhány dolog, amiről [Hamilton] azt hitte, hogy megadják neki vagy sem, az én esetemben is megvoltak ezek, és nem értettük meg egymást, de mindig tisztelet uralkodott közöttünk, még a pályán is. Vasárnaponként
a versenyre úgy mentünk ki, hogy megvolt a véleményünk a csapatról, de egymást mindig tiszteltük a pályán. Keményen küzdöttünk, de tiszteletteljesen.”
Alonso már megbékélt Hamiltonnal, de a Mercedes-főnök ma is haragszik rá
-
#176158 Arra én is kíváncsi vagyok, hogy más lesz-e a verseny dinamikája. A gumikról nem írnak semmit. Itt akkor a pénteki Q2 gumijával mennek? Meg a grand prixen is? Vagy ez most hogy van. Ha mindenki felrakja a pirosat akkor ugyanúgy megy majd a spórolás mint eddig. -
#176157 Alig várom! Mindig azon megy a sírás, milyen uncsi és agyonszabályozott a mostani F1, most végre itt egy kis variálás. -
Szép lesz a hétvége , gondolom milyen jó lesz majd ha ezekkel a pontokkal lesz valaki VB szezon közben változtatni a pontok elosztásával és a verseny lebonyolitásában. -
IXEMGabeo #176155 Meghalt Carlos Reutemann... RIP:( -
#176154 Persze, értem, hogy ezek miatt nem volt már elvileg az idei év elején sem akkora technikai előnyük, mint eddig, de szerintem HAM sincs a legjobb formájában, ez a padlólemez-csere meg pszichés szempontból (mert hát higgyük el, hogy technikailag tényleg semmi, de semmi különbség nincs) szerintem öntökönszúrás volt (neki, Bottasnak viszont boostolja az egóját). Hiába mondják, hogy rutinművelet, blablabla, valahogy nekem még sose tűnt fel, hogy a sajtóban így nagydobra verte volna valamelyik csapat, hogy megcserélte a padlólemezt a két pilóta kocsija között... -
#176153 Az előző éveket azért nyerték sorra mert mikor hibrid erőforrásra váltottak az annyira jól sikerült hogy, olyan könnyen és hamar behúzták a címet, és sokkal hamarabb tudtak a következő évre készülni mint a többiek így végig megmaradt az előny. Szerintem simán benne van hogy most is erre mennek rá és inkább elengedik ezt az évet 2022re fejlesztenek és nyernek majd 5 másikat megint. Persze most elviekben nem szerezhetnek már akkora előnyt mert sokkal kevesebb lehetőségük van, de a többieknek is. Ha sikerült elhúzni fejlesztésben akkor megint lehet nem éri utol őket senki. -
F1rajongo #176152 *Barge Board (Elírtam) -
F1rajongo #176151 A mercik a DAS, a drasztikus pénzköltség vissza fogás miatt (amit legjobban a Ferrári után a Mercit érintette), a party mode tiltása és a touch board szűkítése miatt estek vissza a versenyteljesítményükben. Köztudott volt, hogy a touch board-ra vonatkozó szabály változtatás majd a Mercit fogja leghátrányosabban érinteni, az eddig kidolgozott konstrukciójuk miatt. Ezeknek a szabályváltoztatásoknak elsődleges célja az volt, hogy az élcsapatokat, de elsősorban a Mercik teljesítményüket mesterségesen visszább vegyék, hogy ez által közelebb kerüljenek a versenyzők egymáshoz. Ugye milyen világban élünk? Sajnos a forma1-ben a pénz diktál, szorosabb versenyekkel nagyobb bevételre számítanak. Az igazságosság sokad rendű. -
#176150 Arra akartam kilyukadni h kérték a vizsgálatot, de Pl Horner arra számított h ez nem lesz büntetés...
H dumalnak össze-vissza azt nem vitatom... Csak erdekessegkepp irtam
-
#176149 Van a duma, meg van ami történik. A Sky a duma része. Semi nem történik Horner nélkül annál a csapatnál, és nyilván ő is nézi a futamot, látja mi történt, a csapata akár vissza is pörgetheti másodpercek alatt.
..hát persze hogy azért kérték a vizsgálatot hogy büntessenek, mert mi másért?!
Utána pedig persze hogy lehet nyomni a dumát a médiába..
..ha valóban szerintük nem ért büntetést, akkor az a legegyszerűbb hogy rábízzák az FIA-ra hogy büntetik vagy sem.
-
#176148 Nyilván egyből kértek vizsgálatot, hisz Perez jelezte rádión h kitoltak...
Ettől függetlenül viszont a skyon mikor Hornert kérdezték, akkor azt mondta h szerinte nem fog büntetést kapni Norris, mert ez Hard racing és versenybalaeset... Aztán egy 10 perccel később megszuletett a döntés h Norris 5 mp...
Persze nyilván neki amúgy nem volt érdeke h Norris buntit kapjon hisz a Mercik előtt volt:) -
#176147 Nyilván csak elméleti merengés, hiszen nincs idén DAS-uk, lehet, hogy volt számszerűsítve tavaly a DAS adta előny, csak nekem maradt ki.
Ez a "nem fejlesztjük az idei autót, már a '22-esre gyúrunk" szerintem részben altatás,úgy hangzik helyesen, hogy "Eredetileg nem akartuk már az idei autót fejleszteni, de most kénytelenek leszünk" meg talán túlbecsülték, mennyi előnyt jelentett a flexi szárny a RB-nek és váratlanul érte őket, hogy nem úgy lett mégsem.
Utoljára szerkesztette: sure, 2021.07.06. 21:27:32 -
#176146 röviden: nem.
bővebben: olyan sokat vesztenek a gyors kanyarokban és az egyenesekben (+szinte semmi fejlesztés nem jön az autóra,Verstappennél most volt új első szárny+bargeboard átalakítás),hogy gyakorlatilag eldőlt az idei bajnokság,amennyiben nem kezd el sorra elfüstölni a honda erőforrása vagy nem találnak valamilyen "varázsbeállítást" a Mercinél.
Max az utolsó versenyen Bottas előtt 40 mp-el végzett volna ha nem áll ki a hajrában cserélni (és bőven spórolt is)-szóval körönként úgy 7-8 tized a tempóelőnye.plusz ugye egyszer bukott 25 pontot... -
#176145 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Akartam a #176140-re írni, hogy Horner persze mézesmázoskodik az élő Sky közvetítésben, hogy nem büntené Perezt, attól még simán felnyomhatták a versenybíróknál Norrist, csak nem akartam ilyen negatív károgó lenni, de ezexerint nem lettem volna az
Utoljára szerkesztette: sure, 2021.07.06. 20:12:17 -
#176144 Vajon ha a Mercedesnek most lenne a DAS (és rajtuk kívül senki másnak), lenne annyi pluszuk vele, hogy tudnák Maxival tartani a lépést? Arról lehet tudni, mennyit tett hozzá a tavalyi kocsihoz?
Utoljára szerkesztette: sure, 2021.07.06. 19:57:58 -
#176143 no ,az igazmondó RB.... ? :) -
#176142 "A csapatok kritikái kapcsán Michael Masi versenyigazgató azért megjegyezte, az érintett gárdák mind a Pérez-Norris, mind a Pérez-Leclerc esetnél egyből vizsgálatot kértek a futam alatt… „A Red Bull azonnal kérte, hogy nézzük meg Lando és Sergio esetét. Aztán ugyanilyen körülmények között a Ferrari is kérte a Charles és Sergio közötti esetek vizsgálatát” – árulta el." -
#176141 Időmérőre kellene egy időmérős gumi, és mellé versenyre MINDENKINEK három közül választani, versenyen minimum két cserével.
Tényleg, sprintfutamban gondolom nem lesz kötelező gumit cserélni? -
#176140 Horner egyébként meg a Norris büntetés kiosztása előtt nyilatkozott a skynak h szerintük belefert...
PEREZ szerint nem fért bele egyik se... -
#176139 Pedig de, az RB és a ferka is azt mondta, hogy kemény de versenybaleset volt mindegyik, kár volt buntetni. És , hogy volt sok hasonlo aminél nem buntettek és ük is megemlitik, hogy ott nem volt kavics.
Ergo, ha nem eshet baja senkinek akkor nincs bunti, ,ha egy kicsit is benne van , hogy baleset lesz belöle akkor bunti.
Mint a himestojások. -
#176138 Hát nem olvastam ,de tennék rá egy kis pénzt, hogy a RB szerint ez nem fért bele ... :)
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2021.07.05. 21:11:03 -
#176137 mindig csak a magyarázkodás megy, a következetlenségekre. -
#176136 mindkét fél egyetértett abban, hogy ezt nem kellett volna buntettni mert belefért a kemény versenyzésbe. de az FIA-nak nem, ráadásul duplán buntet mert nem volt elég neki az 5mp-es bunti meg még pontot is adott mellé, azt minek ? ÉS perez akkor 4 pontot kapott mert kétszer is megbuntették?
Nevetséges és dedós az egész, nincs egy egészséges versenyzés a pályán, minden egyes izgalmasabb csatát buntetnek, az egész futam azért megy át vonatozásba meg boxban való taktikázásra, mert ha nem tudják ugy megelözni egymást, hogy már az egyenes közepén kikerülje a DRS-el akkor nagy esélyel ugy is bunti jár érte vagy törik a kocsi -
#176135 jaja sajnos így van!
Nagyon remélem, hogy jövőre a szabályok miatt talán közelebb kerül a mezőny, már csak a pénz limit miatt is ami ugye már befolyásolta az új autók kifejlesztését is.
Na meg kíváncsi leszek mennyire jön be a terv mi szerint tisztább levegő lesz az autók mögött és végre lehet szélárnyékot használni rendesen.
Bár igazából az egész produkciót szerintem csak egy teljesen új gumi formula mentené meg.
Szánalom, hogy az időmérőhöz képest egy 1 perces pályán 5-6 mp-el lassabbak mint időmérőn.
Milyen látványt várnak a szervezők?
Legyen 3 fajta gumi, az egyik bírjon 20 kört a másik 35-öt a harmadik meg 45-öt, most csak kb-ra írom :D
De akkor ezek a gumik taposhatók lennének ezekben az intervallumokban, határon kéne vezetni az autókat.
na mindegy, szép álom! :)
-
#176134 Kimi is bemambulta. Rikta balfék volt. Bár mondjuk, bármi van, 11-12 helyért csatáztak, ami röhej. Főleg az Astonnak. Gci erős a középmezőny, na. RB, Merci, mögöttük a McLaren, aztán mögöttük a Ferraritól kezdve az Astonig mindenki szerezhet minimum egy pontot, attól függően, hogy miként kvalifikálja magát a nagydíjra és mennyire éli túl az első kanyarokat. :) Majd utánuk a Ferrari motoros futottak még. Gio egy körön jó, versenyen csak egy-két pályán.
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2021.07.05. 08:57:10 -
#176133 mindegyik bünti jogos volt, nem lehet egyszerűen kib@aszni a másikat a pályáról, full amatőr hibák voltak!!
Kimi-t ne is említsük :D -
#176132 szerintem is rendben volt a büntetés....az egy autónyi helyet meg kell hagyni és kész...
a gond csak azzal van h ha aszfaltozott bukótér van , akkor ez a szabály mintha nem létezne és rendre figyelmen kívül hagyják ezt a szabályt a bírák...sőt még a támadó felet büntetik és visszaadatják a poziciót... -
#176131 Ne vicceljünk már, neki mész egy autónak mert gyorsabb nálad és melléd ér ???!!!