182273
  • Master91
    iRacingba biztos nem így tolná
  • __Jacek__
    Ő csak Bottasszal tud tisztán küzdeni. élethalál harcot vív vele több éve... és micsoda győzelmek.. Mellé kerül egy közel olyan gyors autó egyből...
  • PLaci #176447
    Ez nem véletlen, nem baleset, ez tendencia:

Utoljára szerkesztette: PLaci, 2021.07.21. 09:49:05
  • lac coo
    Ok, de 10 ből 6 előzése vagy védekezése ilyen, ki a vonalig, majd a masik eltakarodik. Iracingben ugyan igy tolja, ott mondjuk 10-ből 9 ilyen :)
  • nearo
    Na mondjuk itt tényleg nem hagyott semmi helyet... ha csak annyit hagy, amennyit Haminak a hétvégén, akkor el tudtak volna fordulni Oconnal, mert ő annyira belül ment, amennyire csak lehetett.

Bár kicsit más megvilágításba helyezi a dolgot, hogy Ocon kört akart visszavenni, ott meg azért extra óvatosnak kéne lenni a másikkal...
    Utoljára szerkesztette: nearo, 2021.07.21. 09:27:05
  • lac coo
    Szerintem amúgy Verstappen sose lesz jobb, mikor Team Redlineba kerül néztem eleég sokat mit csinál, ott is ugyanígy tolja, de fullban ! :)

• sure
    Bár VER rajongónak nem tartom magam, fogalmazzunk úgy, egy picivel jobban örülnék az ő VB-győzelmének, mégis arra számítottam inkább, hogy ha összeakadnak SIlverstone-ban, az inkább VER mint HAM hibájából lesz majd, és hogy mindketten kiesnek .

Arról is meg vagyok győződve, hogy fordított esetben VER is bepróbálta volna ott az előzést - hogy jobban meg tudná-e oldani, mint ahogy HAM-nak sikerült, ezt legközelebb esetleg jövőre tudhatjuk meg ezen a pályán, de nagyon valószínű, hogy nem ez volt idén az utolsó összeakadásuk, bár inkább ne legyen igazam, és tiszta, balesetmentes versenyzéssel győzzön a jobb, akármelyikük is lesz az!
  • PLaci #176442
  • sure
    "Verstappen kissé tűl agresszív volt, de Hamilton baszta el, amúgy meg O2G" tárgyú emailt kell küldeni a [email protected] emailcímre, és feloldják a korlátozásokat a válasz, meg a spoiler kibontással kapcsolatban
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Mobilról, vagy gépről mobil módban ( https://m.sg.hu/ )
    Tiszta Netscape feeling, hehe

Utoljára szerkesztette: sure, 2021.07.20. 19:38:20
  • Master91
    ezért vezeti a vbt ;) :) :P :D :) ;)
  • barcalaci84
    Ebben egyetértünk... De szerintem Hamilton is ezt csinálta pályafutása alatt ha épp küzdött valakivel... Massa, Rosberg évekig, Bottas is kapta h legyenek ok az okosabbak...
    Rosberg mondjuk megunta :)
  • Magnum PI
    Szerintem is ez történt. Azt gondolta Verstappen, hogy Hamilton el fogja venni mint máskor. Csak hát Monza után valamint a hazai közönség miatt itt most ő is beleállt. Már az előző kanyarokban is érződött, hogy ezt most nem fogja elengedni.
  • lac coo
    Az a baj , Max kurva sokszor a másik félre hagyja a megoldást ... ;)
  • barcalaci84
    Szerintem megbizott Hamiltonban h nem lesz ütközés... A lehetősége meg lett volna arra h együtt forduljanak... Hamilton viszont elmerte...A hely ott volt... Ahogy később Leclerc esetében is...
    HAMILTONNAK nem kihatralnia kellett volna, ahogy Maxnak sem... El kellett volna fordulni együtt...
    Egyébként ha ennél kintebb fordul, akkor Max se tudta volna bevenni a kanyart a pályán... Szerintem mégg így se biztos
  • b-type
    Erre mondom hogy maszatolás, Verstappen.nek egy célja volt ezzel a mozdulattal, hogy kedvezőbb ívről forduljon rá a kanyarra. ..semmi nincs itt helymeghagyásról, mivel ez ahoz egyértelműen túl korai, ez saját magáról szól.
    A helyzet megmentéséhez neki a rákormányzás pillanatában kellett volna nyitnia egy csöppet ha valóban fel merült volna benne hogy lehet hogy itt ütközés lehet. ..de sztem fel sem merült, csak azon volt hogy a másik befélje a szitut, egy mozdulattal rákomrányoz, majd még szűkít egy kicsit.
  • barcalaci84
    Elég durva lenne ha jobb kanyarban kormányzott volna balra. :) .. Nyilván előtte kormányzott balra :) és ezért sikerült volna mindkettejüknek elfordulni ha Hamilton is partner... Nem volt... Meg volt a hely... Többet kapott mint Leclerctol
  • lac coo
    Laci, spec Werstappen iracingben is így megy, , állandóan bevetődik és kiszorítja a fűra az előtte lévőt :)))
  • b-type
    "PEREZ : hát én nem látom h miben hoz többet mint az előző próbálkozók"

Ezzel nem értek egyet, de tök mindegy, mivel a lényeg az hogy Perez bármilyen szereplése, időmérős beállítása, taktikája Verstappen-ről szól, nem azért rakják sárgára, vagy pirosra mert az jobb lesz Perez-nek, hanem azért mert az jobb lehet Verstappen-nek.
    Ezért hozták ki, pont lesz@rva hogy mint versenyzőnek mire kellhet az a pontszerző hely, kivel vív a tabellán, simán beáldozták hogy Verstappen-t segítse..
    Erről beszéltem múltkor.
  • b-type
    "Balra kormányoz Verstappen"
    Ez maszatolás, azért kormányoz balra hogy ideális(abb) legyen a ráfordulása miután befelé kényszerítette Hamilton-t., annak semmi köze a kanyrhoz mivel jóal előtte volt, Magát a kanyart egy mozdulattal kezdte meg, és még szűkített egyet.
    Ez volt az utolsó balra kormányzás:

• RatBaG #176430
  • barcalaci84
    Hamilton egy pillanatig sem volt előrébb... Az ivvalasztas joga az elöl levőe... Ha vannak mellette akkor helyet kell hagynia... A másiknak ezen a helyen kellene elfernie...
    Nem érted a szabályt... És ez nem új szabály... Szimben is eszerint kellene közlekedned... Tamadokent nem ott mész ahol akarsz...
  • nearo
    tényleg nem fognak közeledni az álláspontok... :)
  • Magnum PI
    Szerintem Ricciardo vissza fog jönni Perez helyére amint lehetséges lesz.
  • lac coo
    ,,,Mint ahogy Hamilton is hagyott helyett, nem tolta a vonalon túlra csak Max nem akart nagyobb ívben menni ... ;)
  • barcalaci84
    Balra kormányoz Verstappen... Aztán jobbra hisz kanyarban vannak :) a helyet meghagyta... Hamilton nem akart /tudott szűken menni... Később sikerült neki... Úgy kellett volna az elsőnél is...

PEREZ : hát én nem látom h miben hoz többet mint az előző próbálkozok... Annyival jobb, h idén jobb a Red Bull...
    De megint nem volt sehol... Pedig ha a helyén van akkor megnehezithette volna kicsit Hamilton dolgát...
    Az egy pontért is szánalmas h ki kellett hozni megegyszer... Közepesen nem tudott menni egy normális időt h meglegyen a leggyorsabb kor... Red Bull részről logikus volt h kihoztak... Hisz csak a 10. Helyen volt /ráadásul vizsgálat alatt és Perez 1 pontot bukott, de így Hamilton is... Konstruktőri én ez egal :)
  • nearo
    Max nem a kanyarcsúcson fordult volna, hagyott egy autónyi helyet... ha Ham úgy megy be a kanyarba, mint a végén Lec ellen, akkor lehet el is tudnak fordulni mindketten.
  • b-type
    Ahogyírtam, Versappen semmit nem csinál hogy elkerülje, szoriítja Hamilton belülre majd ráfordítja az autót egy mozdulattal a kanyarcsúcsra.
    Márpedig ez az a szitu volt ahol mindkét versenyzőnek tennie kell az ütközés elkerüléséért, mert pozícióban volt mindkét autó az előzés-védekezés szituációjához.
    MAx, ahogy eddig sem, úgy most sem tett semmit...ez nem frusztráció, hanem tendencia,

egyébként visszacsatolva a Perez témánkra ha már dumálunk, remélem láttad hogy feláldozták Perez 10. helyét azért hogy kedvezzenek Verstappen-nek a pontversenyben. ...csak mert múltkor vitattad hogy ne használnák Perez-t. :)

Utoljára szerkesztette: b-type, 2021.07.20. 12:31:07
  • lac coo
    De Laci miért KELLETT volna ? ?? MAX nak nem KELLETT volna picit nyitni a kormányon, ha már volt olyan ügyxes és beült a hintába , Hamilton be tudta szúrni és lestoppolta a belső ívet ? Nálam ez legjobb esetben is 60-40 Max kárára :DDD Hát hány olyan előzés van ( illetve hát őőőő...manapság már nincxs ... :) ) hogy picit betámaszt vállal és a lehető legrosszabb ívet igyekszik meghagyni a külsőnek ... ez ilyen .
    No mindegy, én tényleg befejeztem ,közeledni itt már nem vognak az álláspontok ....
  • barcalaci84
    Kanyarodás előtt nézi a tükröt és hirtelen balra kormányoz...
    Aztán pedig elkezdi a kanyarodást... A hely ott volt... Viszont Hamilton lekesi a kanyarodás, vélhetőleg nem számolt az alulkormanyozottsaggal, nehéz autóval, hideg gumival... Vagy az van amiről te beszélsz h az elmúlt versenyek frusztráció miatt úgy volt vele h kirakja a konyoket és lesz ami lesz, és direkt nem szűken fordult...
    De mondom látszik tisztán h Leclerc kevesebbet tett később és akkor mégis elég volt annyi is...
  • b-type
    Na, én meg nem ezt látom. Max egy mozdulatán sem látom hogy megpróbálta volna elkerülni az ütközést, tudta hogy Hamilton belülről kezdi a kanyart, hiszen ketten kellettek hozzá hogy odakerüljön, azt is tudta hogy ez a kanyar nem egy tipikus előzési pont, mégis egy mozdulattal húzta rá a kanyarcsúcsra, semmi nem látszik hogy foglalkozna azzal hogy lehet más is támadási pozícióban.
    Amennyiben figyel a másikra akkor meg tudják úszni. ...mindez igaz Hamilton-ra is, pontosan tudta ő is hogy ez a kanyar necces, és azt is tudta hogy a partnere nem az aki előzékeny lesz. Azt is tudták mindketten hogy ha összeérnek akkor tuti a kiesés, leginkább a kettős kiesés.
  • barcalaci84
    Ez szép és jó... De Verstappen megadta a helyet h ketten elfordulhassanak... Többet hagyott mint Leclerc...
    Én értem h korábban Max kemény volt és Hamiltonnak kellett okosabbak lennie... De most Hamilton ezt elmerte vagy szándékosan nem akarta h mindketten elforduljanak... Ami rendben is van szerintem...
    Ettol nem változtat a tényen h Hamiltonnak szukebben kellett volna fordulni, de nem volt partner most...
    Max szerintem korrektül vette ezt a kanyart... Most nem volt all in...
    Benne van az ilyen, de ez nem változtat a tényen h Max tett azért h elfordulhassanak ketten, Hamilton pedig nem eleget (ha egyáltalán akart)
  • b-type
    "De te és B-type ezen vitatkoztok miközben a vita arról van lényegében hogy a +10 sec lófasz nem az hogy Lújó a hibás vagy nem :D minima a egy stopandgo lett volna.. valsszeg onnan is felért volna."

Én általában azon véleményekkel vitázom akik szerint belecsúszott Verstappen-be, mert erről szó sem volt. Magával az esettel legalább egy napig nem is foglalkoztam, mivel az alap véleményem az az volt hogy ez benne volt...és Verstappen stílusában volt benne, mert Hamilton az eddigi futamokon amikor Verstappen agresszor volt mindig elvette...már régen ütköztek volna ha nem így áll hozzá.
    ..és én totál úgy gondolom, hogy bárhol megtörtént volna az hogy összeütköznek..egyszerűen azért amit leírtam..ha állandóan arra mész hogy all-in akkor a másik egyszer biztos megfogja adni, mert ő is játszik...most pedig azon megy a vita hogy milyen lapokra adta meg. Persze ezek nem a legjobb lapok, de akkor sem lehet úgy játszani hogy állandóan kiemelnek a partiból.
    Maga a büntetés ebből a szempontból tök mindegy, mert most Verstappen külső ívről hozta a stílusát...tudta hogy Hamilton ott van, és semmit nem tett azért hogy elkerülje az ütközést, most is arra játszott hogy majd Hamilton elveszi. ...de most külső ívről gondolta ezt, Hamilton pedig azt mondta hogy most nem veszem el.
    Büntethető..mert ő sem tett eleget az ütközés elkerülésére. De ahogy egyébként mind Wéber, mind Kiss, mind Michelisz, és talán még Nagy Dani is egyetértett, hogy hazai futamon nem veszed el.
    Verstappen pedig remélhetőleg átértékeli magában hogy mennyire viszi közelebb a bajnoksághoz ez a stílus, mert Imola-ban segített neki, Barcelona-ban adott szituban segített neki, de végső soron vesztett. Portugáliában is csak abban a szituban segített, de a futam megint nem az övé lett. most pedig 1autó minusz, és bukta a pontelőnyének nagy részét.
    Azt ha nem gondolja át akkor sincs semmi, szinte biztos hogy lesz még találkozásuk ahol ezt rögtön meglátjuk.
    Utoljára szerkesztette: b-type, 2021.07.20. 11:30:33
  • oneal1
    lac coo (#176411)

te jó ég :D nevetséges, hogy mennyire nem vagy képben.
    Utoljára szerkesztette: oneal1, 2021.07.20. 11:05:23
  • __Jacek__
    Probléma ott van hogy több mint egy autónyi helye volt:D Arról én nem tehetek hogy a 7x VB ezzel az alacsony szárnyálással nem tudja abszolválni a kanyart, másik verzio hogy nem is akart :D
  • Magnum PI
    A sprint szerintem is lehetne kicsit rövidebb de pontrendszer összefügg azzal hogy számít a sprint eredmény vasárnap. Ha nem számítana a sprint eredmény kellene valami motiváció a csapatoknak, hogy nyomják és vállalják a kockázatot. Erre lenne megoldás ha mindenki kapna pontot de a mostani pontrendszerben nem működik. Túl kicsik a számok, nem jól osztható. Ha meg sok pontot adnak a sprintre fontosabb lesz az mint a nagy futam. Szóval marad, az hogy a pozíció számít és így mindenki motivált.

Talán még az elmenne, hogy az első 5 kapjon pontot de annál több már nagyon megborítaná a dolgokat. Bár jó kérdés mi lenne ha ugyanúgy pontoznák a két futamot és csapatoknak kell dönteni melyikre optimalizálják a beállításokat.

Viszont a fordított rajrácsot ellenzem. Egyáltalán nem tűnik fair megoldásnak. A WTCR-t én nem is tudom komolyan venni. Fordított rajrács meg ugye az extra súly ami már vicc kategória nekem. Olyan ez mintha egy futóversenyen ólom mellényben kellene futni Usain Boltnak. Meg most milyen győzelem az, hogy csak azért tudtad megverni a jobbat mert az büntiből extra súlyt cipelt.
    Utoljára szerkesztette: Magnum PI, 2021.07.20. 10:26:16
  • barcalaci84
    Aki elől van az választ ívet... Ha vannak mellette akkor kell hagyni min 1 autonyi helyet... Hamilton mellette volt, de nem előtte... Így Hamiltonnak szűken kellett volna mennie ahogy Lecler ellen...
    Rz nem új szabály egyébként :)
  • nearo
    Amúgy egész jókat ötletelnek a sprintes hétvégékről. Az az ötlet tetszett a legjobban, hogy az időmérő határozza meg mindkét futam rajtsorrendjét, de a sprinten az első 10 fordított sorrendben induljon. Ja, és legyen kicsit rövidebb, valahol 50-70 km környékén. Kicsit lehet talán több pontot is osztani, mint az első háromnak 3-2-1, de pontos pontozást nem tudok hirtelen mondani, hogy mi lenne a legjobb.
  • nearo
    Max volt előrébb, hagyott egy autónyi helyet, Haminak kutya kötelessége lett volna oda beférni, ha tud.

Pár hete gokartoztam életemben először, de még nekem is teljesen alap volt, hogy ha kanyarbelsőn érkezek, de csak félig vagyok a másik mellett, akkor el kell vennem, mert a másik rám fog fordulni, és ha ottmaradok, akkor belerakom a másikat a falba, engem meg kiintenek a pályáról, mert szándékosan belementem.

Szerk.: amúgy ez alapján valóban Max is kicsit bátor volt Strollal szemben, csak ez mondjuk nem gokart szint, hanem F1, kicsit több tapasztalattal körözgetnek ott, mint én, meg a haverjaim, jobban lehet számítani rá, hogy ha amúgy az első kereked ott van a másik fejénél, akkor már inkább partner lesz az előzésben, és hagy neked egy kis szűk helyet.
    Utoljára szerkesztette: nearo, 2021.07.20. 09:47:37
  • lac coo
    Eddig az volt a direktiva nem lehet leszorítani egy autó hely kell maradni. Most már az, hogy a maximális pályaszélességet kell hagyni, mindenképeen be kell menni a fehár vonalig mert különben el kell venned a gázt ! :)) Ezt mindenki térzi, hogy sántit... :) LOL. Ilyen szabály NINCS , hogy a lehető legszükebben kell fordulni, ha mellé megy akár apálya közepén is maradhat !!!

Fogadjátok el, ez egy kirakat büntetés volt, nem mondhattá ka közvéleménynek, hogy max nyithatott volna a kormányon ha már lassú és mellette van egy autó , miután összecsukta magát. Így a kecske is jól lakott.... ;)
  • __Jacek__
    Azért nem érdemes folytatni a "beszélgetést" mert ilyeneket írsz "kívül van 50 méter hely és ő nem hagyott helyet." muhhaa ez már tragikomikus :D