FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

passatgt
uncsi

Massa tervezte a kórházban, majd Alonso átjavította a téli szünetben - ezt sem tudtad?

http://gaborszantai.co.uk/

Falcon83
Kimi mit csinált 2009-ben a jégkrémezésen kívül? A mérnökök pont azon sírtak ahányszor kérdezték õket hogy hozzá se fingik a munkájukhoz, nem ad értékelhetõ visszajelzéseket,. Arra tippelek, hogy jobb híjján Massa "szakértelmére" hagyatkoztak azért lett olyan azautó amilyen. Nem gondolod te sem komolyan, hogy raikot elküldik fiesztázni,de azért még ráépítik az autót.

Totti5
" Kimszi pedig a vezethetetlen szarral szerzett egy gyõzelmet és nem kevés dobogót, pedig az év elsõ 3-4 versenyén még pontot se szereztek"

Nem kell túlmisztifikálni. Ahogy jöttek a fejlesztések úgy lett jobb az autó és úgy lettek dobogók.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

2009-ben...

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

rendben, ez benne van a visszajelzések, de konkrétan nem az egész autót a pilóta tervezi meg, ez azért nem igaz ilyenekkel ne dobálozzunk...

arra válaszolj! kinek az érdeme a 2010-es autó? Alonso éppekhogy odament... Kimszi pedig a vezethetetlen szarral szerzett egy gyõzelmet és nem kevés dobogót, pedig az év elsõ 3-4 versenyén még pontot se szereztek...

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Falcon83
Nem ez nem így van. Én kerestem a neten kimifika tanfolyamot, de nem volt. Egy helyen volt alo fika tanfolyan ott rákérdeztem hogy kimis kurzust indítanak-e, de azt mondták, hogy az a lecsúszott alkoholista teherautó huszár még arra sem méltó hogy egy tanfolyamot elindítsanak 😄DDD

Kit--Kat
Ezt a Kimifika gyorstalpalón oktatják, kb. mindig ezt lehet hallani a frissen végzett deákoktól, mint amit Falcon83 prezentált itt nekünk 😊

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Falcon83
Az autó tervezése során versenyzõk igényeit is szemelõtt tartják. Minden csapatnál megvan hogy kire építik az autót, nem csk vakon összekarcolnak valamit. Aztán a fejlesztéseknél meg a versenyzõi visszajelzésekre alapoznak. És az nem elég jó visszajelzés pl a gumikra, hogy gurultak mint mindig. Ez van.

2010-es Ferrari még ahhoz képest nem is volt rossz (hisz lehetett vele futamokat nyerni) mint ahogy itt be van állítva😊 az már érdekes nem Kimi és Massa öröksége lenne?😄😄

Itt most az a lényeg, hogy a 2007-es autó MS öröksége volt, de a 2010-es, amivel majdnem VB lett Alonso nem lehetett a finné, mert alkoholista és sapka sem volt rajta.

kb 6 év kisebb nagyobb kihagyásokkal...

itt téved nagyot, mert ez nem a pilóták hibája. Ennyi erõvel Hamilton, Massa, Kimi és Kovalainen is hibáztatható lenne😄 mert akkor már 4 üres fej lenne egy csapatnál...pff nincs logikája, amit Falcon mond, mákülönben nem kellene annyi bért kifizetni az adott csapat munkásainak, ha a pilóták annyira pengék lennének😄 a 250 fõs személyzetbõl maradna max 25 plusz egy fõ (A ZSENI) és egy csapattárs😄😄😄

Kit--Kat
Azért Häkkinennek is eltartott egy ideig, amíg beletalált a tutiba a tervezõasztalon 😊

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Buttonnak is hosszu evek kellettek, mire kifejlesztette a Brawn F1-et, de az sem semmi, hogy Mansell mennyit dolgozott anno 😄DD

Kit--Kat
Egyszerû! Nézd meg a McLaren 2008 évvégi, és 2009 éveleji eredményeit és vonj párhuzamot a vele csatázó Ferrarival. Remélem így érthetõ lesz, még, ha nem is fogod bevallani.

ja igen a Mclaren is szar volt abban az évben és a mérnöki fejlesztéseknek volt köszönhetõ a változás. Hamilton semmit nem tett hozzá csak igyekezett nyomni neki...

Komolyan ÍRD MÁR LE miért pilótafüggõ egy autó?😄😄

abszolút a törésteszt sikerességén, a tesztelések a fejlesztések AMIKET a mérnökök és az arra hivatott szakemberek készítenek el a csapat fõhadiszállásán (gyárban), nem fogom fel hol jönnek a pilóták képbe? van olyan személy, aki, ha mûszakilag nagyon penge maximum segítheti valamivel a mérnökök munkáját, de ehhez nem mindenkinek van adottsága. A pilóták teszteléssel segítenek az én logikám szerint, de mivel teszttilalom van, ezért csak a téli idõszakban ill péntekenként van erre lehetõségük...ennyi

Kit--Kat
Semmit, mit fejlesztett volna? Melyik pilóta fejleszt? Ez csak a Schumacher meg az Alonso drukkerek mániája. Egy pilótát az emelhet a többiek felé a fejlesztésben, ha nagyon jó visszajelzéseket tud adni, ami még mindig édeskevés, ha nincs megfelelõ mérnök aki ezt kitudja használni.

Ezért volt nevetséges a sok cikk az Alonso megint Maranelloban járt-akkal. Valószínûleg Nandonak is tetszik ez a kialakult kép így rájátszik.

Falcon83
Az neked gondolom véletlenül sem tûnt fel, hogy a ferrari akkor kezdett zuhanórepülésbe amikor 0-ról kellett új autót építeni két olyna szupertehtehetséggel mint massa meg kisaleksz. Az elõzõ években nem voltak radikális szabályváltozások, és annak azautónak a továbbfejlesztettverzióját használták amit még sumáher fejlesztett. De ahogy kimi lett az elsõszámú sztár a csapatnál egybõl a béka segge alatt kötöttek ki. Ahol elhúzott egybõl újra abjnoki címért harcoltak. Ez azért feltûnõ.

mcmoha
Akartam mar kerni, hogy aki vagja ezt a temat ugyan irja le pontosan mi a szart "fejlesztenek" olyan nagy erokkel a versenyzok?

"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"

fõleg ilyen fiatalon mint mikor odament a RB-hoz már akkor mûszakilag zseni volt na persze😄😄😄 Falcont nem értem, túlzottan elfogult Kimi ellen, pedig nekem se volt a kedvencem

Totti5
Vettel amúgy mit fejlesztett az RBn? egy szó nem volt róla sosem, mindig csak Nyúví, ami nyilván szintén nem teljesen igaz, mert van mellette mögötte egy mérnök team.

mcmoha
<#eljen>

"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"

Totti5
( pedig õk mérnökök is, nem tudtad?😄 )

megszokta a Renault rajtmechanikáját😄, aminél most Petrovék röhögnek😄 mondjuk a Merci GP.nél is kifejezetten Schumacher az, aki jó rajtokat szokott venni meglepõ módon

Kicsit túlértékelitek a pilóták szerepét az autó fejlesztésében😄 csak szólok😊

és persze Barrichello akkoriban...aki szintén nagy hasznára volt a csapatnak

akkor miért van az, hogy a 2008-as Ferrari jó volt? ott volt Kimi és Massa is minden oké volt és Massa továbbra is motivált maradt 2009-re. A 2009-es autót totálisan félretervezték, nem Kimi és nem Massa hibája. Érdekes itt van Alonso 2. éve, de nem javult túl sokat a Ferrari ráadásul Domenicalinak köszönhetõen taktikailag nulla a csapat. Számomra meghalt a Ferrari amióta Alonso odament és Massa mér nem a régi, számomra a Brawn-Todt-Schumacher hármas volt a Ferrari...

Kit--Kat
Rajtját is a taktika kúrta el? VB címet érõ felgumizott helyrõl rajtolt, ha csak megtartja bevonatozhatott volna, erre menetrendszerint 2 helyet bukott.
Egyszerûen nem tud rajtolni amióta a Ferrarinal van míg Massa ha más értékelhetõt nem is csinált az elmúlt évben, rendre jó rajtot vett, lerajtolta Lonzit, ha a közelében volt. Tehát a kocsira fogni ezt felesleges.

azt sem szabad elfelejteni hogy összejött volna a dobogó ha nem ütközik lewissel!

és Vettel maximálisan szó nélkül kihasználja az adott lehetõséget és még hozzá is tesz. Ja és idén 2 szituációban, amikor kellett KERS nélkül képes volt elõzni😄 nagyon lazán vb lesz és örülök neki még akkor is, annak ellenére h Webbert nagyon csúnyán elnyomhatják a RB-nál ami nem szép...

desigo
egy dolog biztos

ha Alonso nem próbálja meg az elõzést akkor azért lenne szidva
ha sikeres az elõzése akkor azért
most meg ezért

nem fog ez változni jóideig...
Falcon83
Ja igazad van a vezetõség a szar hogy a mezõny legjobban fizetett pilótájától elvárják azt hogy elverjen egy Massát. Tényleg az õ hibájuk, hogy gyõzni szerettek volna nem középcsapattá süllyedni. Jött egy jobb ajánlat, kivágták kisalkeszt. Minden csapat hasonlóképpen tett volna. Persze dicsérték, mert a szar autóból többet hozott ki mint badóer meg fiszikella, csak aki leginkább tehetett arról hogy olyan volt az az autó az kimi volt. Ezért repült.

közrezárt elõtte 2 a redbull és választhatott vagy beléjük gangol vagy nem ezért esett hátra, elõfordul...

túl van értékelve, és még sokan Schumacherhez merték hasonlítani<#levele><#conf><#taps><#idiota>

elgurult a gyógyszere de erre vártam, azzal hogy belinkeltem neki a 2005-ös autót meg végkép felébresztettem benne a régi sérelmeket ma már nem fog tudni aludni, ilyenkor az van hogy objektív tények helyett ilyen tükröket pakolgat be.... archangel folyton elfelejti hogy a pilóták nem a seggükön köröznek kell hozzá a fasza autó is. most vettel alatt van a vb autó mégsem hõbörgök hogy csalnak

Kit--Kat
Most nem azért, hogy egy Alonso fika délutánt rendezzünk, de idén is két rajtjából kettõ kluka... + egy karambol ami nélkül dobogóra állhatott volan a csapat. Azért ezek nem egy többszörös bajnok jellemzõi és ami gondolkodtatóba ejtheti a szurkolóit is, ez a tavalyi tendencia folytatása.

A fejlesztõi munkáihoz pedig olvashattuk, hogy hetente 2 járt be idén is a mérnökökhöz a gyárba. És az idei autó... gyengébb mint a tavalyi év végén, vagy év elején, pedig most végig részt vehetett a fejlesztésekben. A Renault sem fejlõdött semmit 2008-2009 között sõt, inkább vissza.

Úgy, hogy nem látom, hogy Alonso klasszisokkal kiemelkedne a mezõnybõl.

elkúrta a taktikáját a ferrari

Ferrarinál a vezetõség szar nem pedig Kimi. Elárulom neked, hogy Kimi munkáját dícsérték 2009 után, mert nem értették azzal a szarral, hogy tudott még futamot nyerni is miközben FIsicho középmezõnyben harcolt vele

Kit--Kat
😄 Nagyon találó.

Kit--Kat
Az év felét összebetlizte, kezébe volt a cím az utolsó versenyen is, de ott is befürdött egy botrányos rajttal és egy Petrov nevû újonccal.

A tavalyit Alonso önhibájával bukta el, szóval azt az évet nem idézgetném annyira.

Totti5
Poénnak veszem és nem reagálok:Ö

2010 - vb második
2009(fostalicska renault-val) - vb kilencedik
2008(fostalicska renault-val) - vb ötödik
2007 - vb második

nem tudom te milyen rossz szereplésrõl beszélsz...

Falcon83
Hát én csak olyan nyilatkozatokat olvastam, (lehet én járok rossz helyekre)ahol arról beszéltek hogy nem tudott beilleszkedni, meg szart a csapatra, a mérnökök rühellték stb.

Neked? nem érsz te annyit😊 olvasgass..

neked tényleg ki kellene vizsgáltatnod magad... szerintem daganatot fogsz kapni sürgõs F1-es elvonást ajánlók mély Alonso kúrával és egyszer még életképes egyed lehetsz. És ezt te el is hiszed a mezõny egyik legjobb pilótájáról???

Firerock
szánalom amit mûvelsz. Annyira nem látod az igazságot. Nem látsz a mérhetetlen gyûlöleten kívül mást.

\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"