FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hamilton is ilyen, ezért nem olyan nagy zseni. 2009-es Mclaren amikor új szabályok hatására építették át, akkor mennyire hátul voltak emlékezz vissza és az Alonso által vezetett Renault is végig szenvedett, tehát sztem ez a nem pilótafüggõ.

Schumacher mögött egy komplett csapat volt, Jean Todt, Ross Brawn, akik a megfelelõ szakembereket választották ki anno. Egy csapat sikeressége sok tényezõn alapul.

Button 7 évet várt, hogy vb autója legyen Rubens is ott volt már a Hondánál 3 éve akkoriban (Barrichello nagy fejlesztõ hírében áll) és mégsem tudott vb autót faragni azonnal, ehhez azért idõ kell

Schumacher is a Ferrarihoz odament nem azonnal lett vb autó, hanem rá 4 évre. Az egy más kérdés, hogy akkora zseni volt, hogy még így is a vb címért harcolt miközben nem a Ferrari volt a leggyorsabb sem a 97-es 98-as, de még a 99-es szezon elsõ felééig sem...ja és Schumi akkor lábtörést is szenvedett, de ez már másik történet...

Lényeg: hiába a pilóta visszajelzések, ha félretervezik az autót, ha mûszaki hibák lépnek fel, ha nem jönnek be a fejlesztési csomagok ezeknek pl köze nincs a pilótákhoz...

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

kifli
könnyû kocsival, felgumizott pályán új lágy gumival, nem nagy cucc :D
bardocz
Ne zavarjon, hogy a Honda által fejlesztett, Brawn által megvett autóval lett világbajnok. ennyire nem tudott irányt mutatni.
applecomputers
értettem a hsz-t te gyökér, az alonso ufós rész az a költõi tulzás :)
te amúgy az ilyen maffiás elgondolásokat, komolyan gondolod, vagy csak leírod, hogy addig se unatkozz ?

antikarakter :D

http://gaborszantai.co.uk/

szabii98
Azóta utálom azt a majomképû nyomorékot :/

I met God. She's black

amúgy meg a 2008-as vb címéért szépen átgyalogolhat Glockhoz egy virágcsokorral és üvegborral a kezében megköszönni na az az igazi Mázli világbajnokság

Ez a komment meg csak Alonsorol sem szolt, te egybites szerencsetlenseg...<#szomoru1>

applecomputers
az a gond, hogy nem lehet külön választani a pilótát az autótól. Jó egy HRT esetében azt lehet mondani, hogy jó a pilóta de az autó egy vicc. Na de egy Hondánál, nem lehet azt mondani, hogy a pilóta jó, az autó meg szar... Az autó szar mert a pilóta nem tud iránytmutatni a fejlesztésben, és nem tud hozzátenni a teszteléshez... Schumachernek is anno pont ez volt a nagy elõnye, beleült a Ferrariba ment 100 kört, és képes volt elmondani, hogy mi jó, és min kell változtatni, a mérnökök és szerelõk megcsinálták, és jók voltak. Raikkonennek pedig pont ez volt a hátránya, ha jó kocsit kapott jó volt, ha rosszat, nem tudta megnevezni, min kéne változtatni...

109501-es hsz-em a mérvadó: NEMCSAK Buttont kapta el Webber. Kompletten az egész mezõnynél gyorsabb volt a legvégén ezt fogjad már fel...

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

csak nagyon rosszul látod, és a felszínt veszed észre. Button stílusa neked nem jön be ez a lényeg, és ezért szidod, mert nem látod át milyen jó és összetett versenyzõ. Annak oka van, ha valaki világbajnok...

tudod, nem az elõzéstõl kopik el a gumi, hanem attól, ha körökön keresztül ott maradsz a másik szélárnyékában...itt most qva nagy öngólt rúgtál. Webber az utolsó etapjában 1 körnél többet senkinek a szélárnyékáben nem utazott

azért kapta a büntit mert játszotta a janit és te is fogsz kapni ha közúton ugyan ezt teszed. tetszik nem tetszik

applecomputers
ÚrIsten, te tényleg beteg vagy... mafia ??? nem lehet hogy alonso Ufó, és elpusztulna a föld, ha eltiltanák a forma-1-tõl ? <#taps><#idiota><#banplz>

2005: semmi az túlzás, csapatot megbüntették és 3 futamon nem is indulhattak, ellenben a Honda se volt valami nagyszám nem Button, hisz Sato, aki, azért agresszív volt sehol nem volt vele, míg Button, szerzett dobogót vele. 2006-os év elején szenvedtek majd év közben még gyõzelmet is szerzett a mezõny talán 3. leggyorsabb gépével. Stabilan ott is volt a végén és verte Rubenset is...

2007-2008 hulladék év, de nem õ miatta

2009. Kihasználta az adott lehetõségeit és nyerte zsinorban a futamokat, aztán elfogyott a pénz és lehagyták õket a fejlesztésben. Szezon végén leeresztett, de mindig behozta az autót pontszerzõre. Alonso is ugyanígy alibizett csak neki még az volt a mázlija a 2005-ös Renaultval, hogy csak a Mclaren hagyta õket le a fejlesztésben...ugyanezt csinálta Alonso alig nyert már a szezon végén és vb lett okosan, ahogy Button is 2009-ben.

szuperjó autóval sem egyszerû pláne nem 6 futamot megnyerni. Látod már Vettelnek is megszakadt a sorozata...pedig alatta aztán az RB7-es toronymagasan szinte a leggyorsabb autó.

applecomputers
te olyan szinten retardált vagy, hogy az már fáj. azt hiszed hogy mindent tudsz, minden zavaros kis ügyletet. szerinted ha alonso ténykedése annyira egyedi lenne, nem tiltották volna el a picsába ?

2008-ban akkor is buntettek, mikor autoban sem ult, megis behuzta a VB-t, pedig az olasz maFIA mindent megtett ellene.

applecomputers
nem tartom magam jobbnak nálatok, ti írtok valamit, én reagálok.
mondjuk angel haverod hülye mint a segg, de az más tészta.
webber friss lágy gumival nyomult ez igaz, de azt ne hidd hogy annak a guminak jót tett az a sok elõzés... fõleg hogy jó pár kör benne volt már meg jó pár elõzés, mikor buttont faképnél hagyta vele... na meg ne felejtsük el azt, hogy button ezen a futamon is csak autókázott, unalmában majdnem elaludt, vagy nem tudom mi lett vele hogy azt hitte a boxban hogy red bullos, webber meg harcolt egész futamon.

nem para mert ép ideje volt hogy egyszer valamiért Hamilton is büntetést kapjon

applecomputers
na akkor egy kis nyelv lecke: van kerse, de nem mûködik = nincs kerse. csak hogy világosabb legyen: van 100 forintom, de bezártam a szekrénybe, amihez nincs kulcsom = nincs 100 forintom

Egyébként Buttonnal nem az a bajom, hogy milyen a stílusa, hanem az hogy el van könyvelve nagy tehetségnek, miközben erre soha nem szolgált rá. Volt egy jó éve 2004-ben, bár az is inkább olyan volt, hogy mindenki szar volt, a Ferrari meg elérhetetlenül jó. Így õk lettek konstruktõrben a másodikak. 2005 semmi, 2006 semmi, 2007 semmi, 2008 semmi. 2009 elsõ 7 futama zseniális, utána a maradék 11 futamon semmi, 2010 jó autóval átlagos teljesítmény, és most 2011-ben sem csinált sokat...

ezzel nemcsak Buttont mentem fel, aki ott volt helyben. Alonsot, Rosberget és Schumachert, Massát is megette szinte Webber a végén nemcsak Buttont, sõt még Vettelt is lazán elkapja ha tart még a futam 2-3 körig

Butuska, nem arrol van szo, hogy Stepney es Coughlan mit csinalt, hanem amit Alonso.
Nem a Ferrari es a McLaren mernoke - akik megkaptak eltiltasukat es penzbuntetesuket - zsarolta meg a munkaadojat, hanem a spanyol.
De most mar vitathatatlan, hogy max. 1 napja nezel F1-et.

és mivel képzeled te magad jobbnak nálunk? te vagy netán a mûszaki zseni itt? nem hinném....hisz még azt sem vagy képes felfogni, hogy Webber frissebb lágy keveréken érte utol a teljes mezõnyt. Még Vettelnél is nagyságrendekkel 2 seccel volt gyorsabb a végén mivel mindenkin kemény keverék volt okoska

Picit nezzel utana, hogy ki volt, aki a buntetest kiszabta:)
Amugy ha nem lennel newbie es itt lettel volna, akkor kitargyaltuk, de az osszes F1-es oldalon serelmeztek, hogy nem fuggetlen a kijelolt biro. Csak olvasni kell es googlet hasznalni.

KERS nélküli autó. Red Bull kérlek szépen KERS is nélkül is pokolian gyors Elvégre Vettel nem tudta volna Hamiltont se megelõzni, pedig megtette még a futam közepén...

egyébként van KERS-e a RB-nak csak 2009-es technologia biztos tudod...

applecomputers
hát jah, birom az olyan embereket akik elolvasnak pár pletykát, és máris azt hiszik hogy jobban átlátják a dolgokat, mint maguk az érintettek.

2010-es szezonban olyan nagyon nem maradt el Hamiltontól. Hamilton volt az, aki önhibájából dobta el a gépet nem is egyszer, Webberrel összeakadt, Massával is mindkettõ szintén amatõr hiba volt. Buttonba Vettel beleszállt, Monacoban a hûtését elszúrták ezenkivül szorosan ott volt Hami mögött...idõmérõn valóban 2-3 tized volt nagyságrendekkel kettejük között és az a 20-on akárhány pont nem olyan sok, ami jelzi, hogy a konstruktõri vb-ben 2. ok lettek. Nem szar Button a mezõny egyik legokosabb pilótája, csak neked nem tetszik az észrevehetetlen lágy stílusa. Pedig õ bánik a legjobban a gumikkal ez most egy véletlen futam volt, ahol nagyon nem jött ki neki a lépés.

boxutcás esetrõl annyit, hogy Hamilton is baromi amatõr volt 2008-ban amikor nekiszállt Kiminek hátulról. El is vettem volna helyben a licenszét.

ezzel a történettel azért nem tudsz vitázni vele szemben mert õ mr. X.

applecomputers
nem tudom feltûnt-e. de eddig 2 hozzászólására válaszoltam. azt a kettõt speciel elolvastam, a többit nem.

applecomputers
tudtommal a ferrari mérnöke szivárogtatott információkat, és egy fénymásolószalonban lett elõször gyanus valakinek, hogy elég speciális, és bizalmasnak látszó adatokat másoltat valaki, egy "nyilvános" helyen. de ne zavarjon :D

bardocz
Õ a full hülye, mikor te olyanokra válaszolsz, amit végig sem olvasol<#wow3> Riszpekt.
applecomputers
légyszíves ne reagálj a hozzászólásaimra, full hülye vagy. benyögsz olyan infókat amire a kutya nem kíváncsi... gõzöm sincs mit hol írtál, végig sem olvasom a hozzászólásaidat...

valószínûleg meghoztak egy büntetést egy adott szituációra és kenterbe szarták hogy Alonso vagy Hamilton ezzel vesztett vagy sem pozíciót.

applecomputers
meg azért mert lenyomja egy kersnélküli autó, úgy hogy reagálni nem tud rá. na meg mit tett le eddig az asztalra? 2009-ben, az elsõ 7 futamból 6-ot megnyert, 1-en pedig 3. lett ez 68 pont, majd a maradék 11 futamon sikerült neki összekukáznia 27 pontot, csak hogy világos legyen a 7. futam törökország volt, onnantól dobogós helyezése sem volt az utolsó futamig, ahol is sikerült neki egy 3. helyet összeszednie. 2010-es teljesítménye is elég kiábrándító volt, 24 pont hátrány Hamiltonnal szemben, úgy hogy hamilton asszem 4x kiesett... soroljam még hogy button miért szar, vagy ennyi elég ?

Nem erted. Se olvasni, sem ertelmezni nem tudod a szoveget. Hol irtam, hogy nem kapta meg a beallitasokat?
Tessek, idezd...

tudod nem minden autó és stílus egyezik meg. Button a középsõ etapban szenvedett és hamar elkoptak a gumijai holott a leglágyabb stílusa neki van. Ez nem elsõsorban az õ hibája annak oka van, hogy légüres térben neki koptak el a gumijai. Ilyen alapon Hamilton is egy amatõr volt a múltkor, mert nem volt képes védekezni és cikázott, ráadásul ugyanúgy elkoptak a gumijai. Még Buttontól a hiba és a gumik ellenére is nagy dolog volt h ott tudott lenni...

Webber pedig lágyon volt a végén ezt vedd figyelembe, míg Button kemény keveréken volt

applecomputers
hát persze, gondolom akkor hamilton mclarenje véletlenül volt ugyanolyan gyors <#taps>
109480: csak 97 óta nézem rendszeresen, lehet még nem láttam eleget

sztem itt felejtsük el egymást, te csa a felszínt látod<#ravasz1> azért amatõr Button, mert eltéveszti a boxutcát?:O

Hol irtam, hogy buntetni kellett volna?
Egyikuket sem kellett volna szerintem, de ha buntetnek, akkor legyen hatasa, vagy akkor be se idezzek.

applecomputers
nem bûnbak, csak bûnös. rinyálnak itt a népek, hogy a ferrarit és alonsot sosem büntetik. bezzeg vettel mai mutatványai felett simán el siklanak.
de hogy lásd nem vettelbõl akarok bûnbakot csinálni, így megemlítem buttont, aki ma is bebizonyította, hogy amennyiben nincs alatta egy olyan csoda autó mint a brawn gp 2009-es jármûve, akkor nevetségessé válik. még egy kezdõtõl is nevetséges lenne, ha rossz boxba állna, majdpedig webber lenyomja, úgy hogy nem is volt jó az autójában a kers + addigra a gumijai is igencsak le lehettek pusztulva, ha azt vesszük hogy alonso gumijai attól romlottak el, hogy schumacherrel kakaskodott, akkor webberé jóval rosszabb állapotban lehettek mire button mögé keveredett, és mit láttunk ? sima elõzést...

Az auto kesz volt, Pedro a Bridgestonerol szolo informaciokat tesztelte (ez uj terulet volt a Michelinrol atvalto McLarennek) es emailezte at Alonsonak, a levelezest a nyomozas alatt megszereztek, ezert kotott vadalkut Alonso es kopte be a McLarent.
Hamilton ellen semmi nem szolt, csak a ket spanyol ellen. A zsarolasnak es az alkunak koszonhetoen Alonso meguszta.

és még én vagyok a cigány:D, õ tényleg mindent tud! állítom, hogy 4 éve se nézi az F1-et...de csak feltételezés...

Indokold meg légyszíves mért kelett volna olyan büntetést kiszabni amivel Alonso is veszít egy helyet.

bardocz
#109467-re

Nyilván nem szabálytalan a redbull, ha eddig minden vizsgálaton átment, de te okosabb vagy mindenkinél.
kiskapuk mindig is lesznek fõleg az ilyen teszttilalom féle szezonokban. A tervezõk keze megvan kötve, de Newey még így is zseniális és a 2009-es Brawn Merci is...tavaly pl a Mclaren bevezette az F-csatornát, ami szintén nagy elõny volt náluk ezt miért nem veszed számításba? be is tiltották, tehát kiskapu volt...

applecomputers
hát mert 2007-ben alonso 1 személyben volt a mclaren csapat, magának cserélt kereket, a lopott anyagokból õ tervezte a kocsiját, õ volt a nyalókásember, és a csapatfõnök is. így csak alonsot terheli a felelõsség, és így joggal lehet csalónak nevezni. Természetesen Hamilton és a McLaren csapat szent és sérthetetlen, most sem a Red Bullról koppintott elemek miatt jók, ne gondold <#banplz>

utolsó sorodra a válasz:

2007-ben Hamilton szopatta be Vettelt a SC mögött miután nekiment hátulról Webbernek...az sem volt csúnya számodra mi?

most miért Vettel a bûnbak számodra?

mai nappal Massa és Button is büntit kaphatott volna (ha szõrösszívûek) ennyi erõvel, de felesleges itt büntetgetni. Régen se pl alig büntettek, de ezekszerint te a 90-es években még a bölcsõben voltál, ezért nem tudod... Egyedül Perezt kapták el jogosan áthajtásossal...

20 (drive through) es 30 sec-es (stop and go) buntetest adhattak volna futam leintese utan.

20 sec eseteben:
- Hamilton veszit egy helyet
- Alonso nem veszit

30 sec eseteben:
- Hamilton veszit egy helyet
- Alonso veszit egy helyet

A buntetesnek altalaban van hatasa. Ebben az esetben nem volt.