182114
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#176371 "Itt is azért maradt el a baleset, mert Leclerc inkább kiment a bukótérbe és nem kockáztatott, de lehet látni, hogy Hamilton mennyi helyet volna, esélye sem lett volna Leclerc-nek a pálya határain belül maradnia."
Ezt már nem tudod különszedni, Hamilton nyugodtan fordulhatott volna szűkebben is, azért szélesedett a rázóra mert úgy ideális, Leclerc meg már régen lement a pályáról, it sincs semmi kontrollvesztés, szépen enged ki a kormányon. -
#176370 Mondjuk azt, hogy kisodródott és több tempót vitt bele, mint kellett volna? -
#176369 váá PH :))) még emlékszem a nick-re.
Szóval mit kell nézni azon kívül hogy jóval szűkebben kezdi meg a kanyart? -
#176368 De ezen mit kell nezni, beult Max a hintaba, kulso ivet vedte, maradt belul annyi hely , hogy Hamilton beljebb kezdje el a kanyart. Nyilvan arra appellaltok, hogy kicsuzsott, de nem !!!! Onnantol kezdve, hogy melle tudott bujni akar az ut kozepen is mehet, miert is ne. Amig helyet hagy kivul barhol. Csak Max ugy tett mintha nem lenne melette senki.
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2021.07.19. 13:05:43 -
#176367 Itt is azért maradt el a baleset, mert Leclerc inkább kiment a bukótérbe és nem kockáztatott, de lehet látni, hogy Hamilton mennyi helyet volna, esélye sem lett volna Leclerc-nek a pálya határain belül maradnia.
Utoljára szerkesztette: adam46, 2021.07.19. 13:04:06 -
#176366 -
#176365 Jacek, jah, forditva, Max siman marad elol Hamilton nem tudta volna atvinni a tempot. :) -
#176364 Akkor nézd már meg ezt a két képet és kérek mondd el, hogy mi a különbség. Figyelek. -
#176363 Nem látom, amit látok az az hogy Hamilton végig tartja az ívet a kormánnyal, a kormányzott kerék ütközik Verstappen hátsó kerekével ezért kitér, és ez a pillanatnyi irányváltás az ami miatt Hamilton leszélesedett. Egyébként az ütközésig semmi nem utalt arra hogy nem tudná megcsinálni a kanyart. -
#176362 Persze, azért tudott egyáltalán befordulni, mert ütköztek és sebességet vesztett, nézd már meg, hogy utána hová érkezett így. Simán mind a ketten a bukótérbe mentek volna, ha ott ezzel a sebességgel beveszik a kanyart. -
#176361 Az irreálisan sok tempó és rossz az ív az abban lenne mérhető hogy elveszti a tapadást az autó. De itt nem történ semmi ilyen. Nyoma sem volt kontroll vagy tapadásvesztésnek.
később 23körös kemény gumikon ennél meredekebb szögből is elfordult kontroll vagy tapadásvesztés nélkül. -
#176360 b-type:
Szerinted ha valaki rossz íven kezd meg egy kanyar és ezzel párhozamosan irreálisan sok tempót visz be, az micsoda? -
#176359 Maxnak nem kellett megelőzni senkit ő volt elől, OMG :D -
simonl #176358 Igen, igazad van. Személyeskedtem, sajnálom és bocsánatot kérek. -
#176357 Eleve az is véleményes hogy kilöki,..nem ész nélkül ment be a kanyarba, nincs egy ellenkormányzása se, nincs blokkoló kerék, minden kontroll alatt van, egyszerűen Verstappen úgy fordult el mintha senki nem lenne ott, nagyjából a megszokott.
A többi nyugodtan benned is maradhatott, hiszen nem a te értékrended a mérce és ezt igazán fel kellene már dolgozni, nézőpontok, vélemények,..emberek különböznek, és a megnyilvánulásod fényében messze nem te vagy az etalon.
..én sem, csak én nem csodálkozom hogy mások mástkéntgondolkodhatnak....max a stíluson húzom fel néha a szemöldököm :)) -
#176356 Számomra az az elképesztő, hogy egy ilyen incidens után, amikor ész nélkül megy be valaki a kanyarba, ahogy Hamilton tette és ezzel kilöki az egyetlen riválisát, majd megúszva azt érdemi büntetnés nélkül, végül levágva egy ekkora nyálverést a végén amikor még az a személy, akit a gumifalba küldött kórházban van, ezek után valakinek még szimpatikus ez az elképesztőn gusztustalan, nárcisztikus, pszichopata személy. Hiába tehetséges, emberileg egy akkora nagy nulla, hogy az leírhatatlan, a sport szégyene, abszolút semmi empátiát nem tud mutatni.
Jaj de, Hamiltonnak akkor kezdődik az empátia, ha egy fekete emberről van szó. Persze Hamilton nem rasszista, még véletlenül sem...
#176354 Lac coo:
Nem mondod, csak nem elmérte a kanyart Hamilton?
Utoljára szerkesztette: adam46, 2021.07.19. 11:50:47 -
#176355 Meanwhile... Vettel a futam után:
-
#176354 Amúgy szerintem ha kinntmarad Max nem tudja megelőzni Hamilton, olyan lassan fordult volna el ilyen szűken ... -
#176353 Mer Alonso is szanalom ....! :)))) -
#176352 Levettem a bannert a következő futamig, nem bírom nézni Hamilton képét.
Utoljára szerkesztette: adam46, 2021.07.19. 11:00:06 -
#176351 Nem csak lac coo, csak Alonso nem reggelt az SG-re :))
Fernando Alonso, a two-time world champion, who has passed people around the outside of Copse a number of times in his career - including in the sprint race on Saturday - said: "Lewis had more than half a car alongside Max, so in a way Lewis could not disappear from that inside line. You can't vanish. So it was an unfortunate moment but nothing intentional and nothing that any of the two drivers did wrong."
Utoljára szerkesztette: b-type, 2021.07.19. 10:48:36 -
#176350 Nyugodjál le , nincsen :D -
#176349 Taploságot nem szeretem, ugyan így ekéztem Maxot amikor kirakta az A1 ringen Lökit! Még véletlenül sem drukkolok maxnak, még úgysem hogy kurva unalmas a merci, de ez az alszenteskedés amit Hami előad pfff kutya nagyon...
Shumira ránéztél és láttad hogy köcsög a pályán :D Shumi valszeg ment volna bukóval át a garázsba egy ilyen mozzanatért :D
Utoljára szerkesztette: __Jacek__, 2021.07.19. 10:27:50 -
#176348 lac coo:
Szinte sejtettem, hogy ha benézek a topikba, akkor te fogod foggal, körömmel védeni Hamiltont és a másikat hülyének látni. Nem csalódtam. -
#176347 Mikor jönnek a ostobák személyeskendi ,akkor tudom, hogy gecire igazságom van ... :DDDDDD YESSSS ! :DDDDD -
simonl #176346 Ne haragudj, de te egy végtelen ostoba ember lehetsz. Barátod nincs, ezért rossz neked egyedül.
Sebaj, a DUREX már közleményben elnézésrt kért a világtól, miattad.
-
#176345 Jacek, nem voltál te ilyen ...! :D -
#176344 Ott a jobb sarokban az Hamilton szárnya , Max meg tekeri a kormányt mint abarom, abban bízva hogy Hamilton belelép a fékbe Érdemes megnézni a Barcelónai leszoryításást is, mekkorát kellet fékezni Hamiltonnak... Hát mi faszom ez ha nem leszorítás, már megint ???!!! Ne beszéljünk már csacsiságokat.... :DDD Hamilotn mellette volt, aki mást mond az nem iszik eleget, innentől mivel simán belekormányozta Max az autóját a mercibe megint abban bízott, hogy majd eltűnik onnan mire belemegy ...
-
#176343 nem haragszom :)
Nem az én keresztem a stílusod így miért is haragudnék?
sztem tök mindegy mennyivel büntették volna, akkor sem lenne elég azoknak akik most hőbörögnek a büntetés miatt. Ráadásul Coronel példájában egyértelműen Kimi volt a hunyó, míg Verstappen pont benne volt a szitu kialakításában, egy pillantig sem törekedett az ütközés elkerülésére mint akár Leclerc, azon volt hogy majd Hamilton kihátrál a szituból.
...ezt sem mindig büntették:
"Whiting arra is kitért, amikor Vettel és Verstappen a Spoon kanyarban koccantak. Szerinte egyik pilótát sem lehet kifejezetten hibáztatni azért a találkozásért.
„Vettel a belső íven próbált meg elmenni, ez egy ésszerű megmozdulás volt. Félig volt csak Max mellett és ő bele fordult, ez egy klasszikus eset volt. A versenybírók nem büntetnek, csak abban az esetben ha biztosak abban, hogy egyik fél teljesen, vagy nagyrészt hibás volt. A vélemények mindig eltérőek lesznek, hogy ki volt a hibás, de itt egyiküket sem éreztük túlzottan felelősnek.” – folytatta."
Utoljára szerkesztette: b-type, 2021.07.19. 09:03:13 -
#176342 #176336
Hát jah,,, Max onboardjából azért megdöbbentő milyen agresszívan húzza rá a teljesen mellette lévő autóra.... Nem baj, tanul majd ebből ... :)
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2021.07.19. 09:03:37 -
#176341 Vidámat is :D Tom Coronel
-
#176340 OMG segít elgondolkodni az 51G becsapodás, kezd szürreális lenni a fanboykodás..... ne haragudj szánalom..
Menjünk ilyen mélyre kívánom hogy átérezze még idén az 51G Lújó hogy tanuljon, csak ezért :D
Utoljára szerkesztette: __Jacek__, 2021.07.19. 08:41:41 -
#176339 "Ki beszélt itt Maxról?"
Én beszélek róla, és ahogy írttam nézd meg az idei évben történt csatáikat, mindig Hamilton engedett, és Max tolta az agresszív stílust.
..és Hamilton-nak van esze ahoz hogy külső ívről inkább nyit, vagy lemegye a pályáról.
Most Max volt a külső íven.
Remélhetőleg az 51G és a költségvetésből hiányző 1autónyi összeg majd segít neki elgondolkodni, hogy megéri-e mindig abban bízni hogy máajd a másik elféli a kanyart. -
#176338 Lec nyilatkozat :D
"Leclerc: Attól féltem, ugyanúgy járok, mint Verstappen"
Leclerc páholyból nézhette végig az első körös csattanást, tudta, mit kockáztatna. „Őszinte leszek, igen, tartottam ennek megismétlődésétől. Az első körös történések tökéletes mását éreztem megismétlődni annál a támadásnál, az ütközést pedig én láthattam a legközelebbről, közvetlenül Max és Lewis mögött jöttem” – emlékezett vissza a Sky Italy kamerái előtt Leclerc.
„Nem szerettem volna vállalni a kockázatot, mert a világbajnokságban nem igazán Hamilton ellen harcolunk. Természetesen azért próbáltam elöl maradni, de biztos akartam lenni abban, hogy semmiképpen sem ütközhetünk össze. A kanyar kijáratánál azonban a túl széles fordulás miatt egy pillanatra megingott az autóm hátulja, emiatt még kijjebb kerültem a pályáról és már el is veszítettem a pozíciót” – tette hozzá a kétszeres futamgyőztes monacói.
Utoljára szerkesztette: __Jacek__, 2021.07.19. 08:30:12 -
#176337 Ki beszélt itt Maxról? Lujórol beszélünk, ez az óvoda hogy egyből elkezdünk másról beszélni mert pistike is ezt csinálta meg azt leginkább szánalmas :D
Tény emberünk folyamatosan pöckölgeti ki az embereket hátólról , gondolom látta Ric bevetődéseit csak neki nem megy ennyi... neki megy a time trial a világ legjobb csapat társával mert még azt sem vállalja be :D "SIR" :D -
#176336 "Szar lehet 7 év útán elfelejteni versenyezni, time trial megy de ha ellenfél van csak a kilökés van, pfff :D"
tényleg? ..és ezt pont Verstappen védelmében mondod, nem soká hazai verseny van, ennek apropóján emlékszel Ricciardo esetre?
https://youtu.be/eVLKeyBPz5Q
Meg azért nézd meg mondjuk a skysports elemzését, főleg az utolsó képsorokat, aztán beszéljünk.
https://www.facebook.com/watch/?v=1669538896768251
Utoljára szerkesztette: b-type, 2021.07.19. 08:22:25 -
#176335 Teljesen jól mondja. -
#176334 Szar lehet 7 év útán elfelejteni versenyezni, time trial megy de ha ellenfél van csak a kilökés van, pfff :D -
#176333 Mindkettő ugyanolyan... Hamiltonnak is kell rengetegszer az extra hely...
Persze az elmúlt években nem versenyethetett vele senki így párszor nagyvonalúbb volt és nem sietett... Ehhez képest volt jó pár konyoklese Hamiltonnak is az urhajoban... Albon, Bottas, Rosberg is tudna mesélni :)
De nincs ezzel baj szerintem...
Legalabb nem dőlt el a vb egyelőre :)
-
#176332 "és ebben a stílusban bele van kódolva hogy ütközni fog" egyrészt van, amikor elveszi Max, másrészt Hamiltonnál ott volt a butaság, hogy ebben a balesetben ő is belebukhatott volna, mákja volt, de nem ez az első RB, amit ő kirakott."
Verstappen-nek sem az első ráfordulása volt, ahogy írtam ő ebben a stílusban utazik.
pl:
"A vasárnapi Mexikói Nagydíjon Hamilton már az első körben összeakaszkodott a Red Bull holland pilótájával, és bár mindketten folytatni tudták, értékes pozíciókat veszítettek, Hamiltonnak ráadásul az autója is megsérült a koccanásban.
A címvédő végül győzni tudott Mexikóban, a leintés utáni sajtótájékoztatón pedig arról kérdezték őt, másképp állnak-e hozzá egy Verstappennel megvívandó küzdelemhez, illetve, hogy a hollandot tartják-e a mezőny legagresszívebb pilótájának.
„Eh… igen. Azt hiszem, minden versenyző más egy kicsit. Vannak, akik okosabbak, vannak, akik okosak, agresszívek, és néhányan elég bolondok” – fogalmazott az ötszörös világbajnok.
„Ahogy az ember megtapasztalja a versenyzést másokkal, tudja, hogy kinek kell több helyet hagynia, és kinek nem. De igen, Maxszal jó eséllyel ütközik az ember, ha nem adsz neki extra helyet. Ezúttal nem igen tudtam neki több helyet hagyni. De nem gondolom azt, hogy szándékosan csinálta, vagy ilyesmi… Csak valahogy bevonzza ezeket a dolgokat.”
Amikor a másodikként célba érő Sebastian Vettelt is arra kérték, válaszoljon a Verstappennel kapcsolatos kérdésekre, a német csak helyeselt: „Igen és igen. Ugyanezt gondolom. Ez így igaz.”
Nem hibáztatom vagy ilyesmi, csak írom hogy ebben a stílusban kódolva van az ütközés, ahogy Hamilton is fogalmazot idén, az hogy eddig nem ütköztek az rajta múlt, mert minden alkalommal amikor Max elvette a helyet, akkor engedett.