FORMA1
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
http://topgearhungary.blogspot.com/
_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______
Barrichello onboard
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.
Nem értettem pontosan mire gondolt, talán erre...
dixitque deus fiat lux
Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10
akit érdekel egy pit stop verseny
http://www.seeon.tv/view/3811/Versus (regisztrálás után lehet nézni)
a díj 50.000 dollár
Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."
ez nagyon durva....
1. Imola elsõ verseny
2. Istanbul második verseny
3. Monaco idõmérõ
4. Monaco elsõ verseny
Indianapolisban most van az Indylights verseny (ottani GP2) és borzalmas nagy crash volt. Túlélte..
Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."
Mivel a hagyományok szerint pénteken nincs edzés Monaco-ban, ezért gondoltam gyorsan összefoglalom a múltheti "fújt" vagy "befújt diffúzor" balhé lényegét.
Nem véletlen, hogy megint egy Red Bull részletet linkeltem, mert õk használták elõször a megoldást, már a tavalyi idénynyitón, Bahreinben. Ha emlékeztek rá Vettel kipufogója hibásodott meg, így vesztett nyerõ pozícióból. Hogy ez mennyire nem a véletlen mûve volt...
A jelenleg már csak a Cosworth motoros csapatok által nem használt rendszer lényege egy olyan, trükkös motorvezérlés, ami lehetõve teszi a kipufogógázok áramlását akkor is, amikor a versenyzõ lelép a gázról egy féktáv elõtt. Alapesetben ilyenkor csökken a diffúzorba vezetett kipufogó hatékonysága, hiszen megszûnik a gázáramlás, ezzel csökkentve az addigi extra leszorítóerõt.
A Red Bull és a Renault mérnökei által kidolgozott megoldás a gázpedál állástól függetlenül nyitva tartja a pillangószelepet, és a motorvezérlés is tovább folytatja a benzinbefecskendezést. A lényeg, hogy a benzin-levegõ keveréket nem gyújtják be a sûrítési ütem végén, hanem megvárják, míg kinyitnak a kipufogószelepek, és gyakorlatilag a kipufogási ütemben belobbantva a keveréket a kipfugóba robban az elegy.
Ezzel úgy érnek el nagysebességû és egyben kisnyomású (forró) gázáramlást, hogy közben a motor nem termel energiát - azaz nem hajtja az éppen fékezés alatt lévõ kerekeket. A megoldás persze rendkívüli módon megterheli a kipufogószelepeket, a szelepfészkeket, az egész leömlõrendszert és a dugattyút is, ezért csak rövid ideig (idõmérõ, + verseny kritikus szakaszai) használják.
Persze nem mindenki áll egyforma szinten a megoldással, és az sem mindegy, hogy a kipufogó pontosan hova vezeti az állandóan áramló forró légtömeget.
Az mindenesetre beszédes, hogy Lewis Hamilton tegnapi nyilatkozata szerint idõmérõn már õk sem a legnagyobb motorerõt jelentõ motorvezérlést használják, hanem a legnagyobb leszorítóerõt eredményezõt!
http://gaborszantai.co.uk/
Button viszont nincs Hamilton szintjén, tehát Alonso aki Hamilton szintjén volt, nem lehet Button szintjén.
( Hamilton és Alonso a feszengések miatt gyengítették egymást, amibõl Alonso jött ki rosszabbúl, tehét jobb volt Hami egy kicsivel )
Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10
az ütne nagyot, ha Flavio visszatérne mondjuk a Ferrarihoz és Webbert Massa helyére igazoltatnák jövõre összeállna a dream team😄😄
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.
Az meg lattuk, hogy a rookie Hamilton hozta Alonso szintjet, tehat Alonso inkabb van Button szintjen, mint a mostani Hamiltonen.
A kerdes, hogy Buttonnak erdemes lenne-e elmenni egy olyan csapathoz, ahol nem kapna meg azt a figyelmet, amit a McLaren-nel.
Persze a Ferrari is valtozhat, de szerintem addigra mar a takaritono is Alonso pincsikutyaja lesz.
(nem a spanyolt szidom, jol csinalja, csak Button lehetosegeit vazoltam fel es azok nem tul fenyesek szerintem a Ferrarinal)
http://gaborszantai.co.uk/
Jenson Button elmondta, mindig is szeretett volna a Ferrarinál versenyezni.
2009 világbajnoka jelenleg a Vodafone McLaren Mercedes pilótája. Jenson 2009 év végén döntött úgy, hogy világbajnokként csatlakozik a legendás brit istállóhoz.
Button már több alkalommal is elmondta, nagyon jól érzi magát a McLaren csapatnál és úgy gondolja, hogy Wokingból fog visszavonulni.
Jenson, akinek a szerzõdése 2012 év végéig szól, egy érdekes nyilatkozattal állt elõ Monacóban.
„Gyerekként nagyon izgatott voltam a piros csapat miatt. Három csapat volt, ahol mindig is szerettem volna versenyezni, amikor felnövök. Ferrari, McLaren, Williams.” – mondta Jenson Button.
„A három csapatból kettõnél vezettem, ami nagyszerû, és nyolc éves gyerekként nem vártam ezt. A Ferrari természetesen az a csapat, ahol nem versenyeztem. Már megnyertem a világbajnokságot, és újra meg szeretném ezt tenni.” – folytatta Jenson.
A McLaren szívesen hosszabbítana a brit pilótával, de ezt egyelõre nem tette meg.
A Ferrarinál Fernando Alonso 2016 év végéig hosszabbított, míg Felipe Massa szerzõdése 2012 év végéig érvényes. Massa minden valószínûség szerint legkésõbb a szerzõdése után távozik Maranellóból, és legutóbb Stefano Domenicali csapatfõnök egyértelmûvé tette, nem zárják ki annak a lehetõségét, hogy egy újabb top-pilóta csatlakozzon hozzájuk.
„Nem tervezek messze elõre.” – mondta Button sejtelmesen, aki hozzátette, nagyon szívesen megküzdene egy csapatban Alonso-val.
_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______
http://www.youtube.com/watch?v=dmzHGhaRBoc&feature=related
amúgy hol zúztak? benn az alagútban?
\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"
nagyon befenyíthették a bandát a versenyzõi meetingen a tegnapi kvali miatt :p
mi ezzel a gond? 😄