FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

SitatiS
<#eljen>

Let the good times roll.

Minstrel

http://topgearhungary.blogspot.com/

oneal1
fel óra és edzés. linkelne valaki steamet?

köszönöm

!Forza Ferrari!

Minstrel
vagy hacsak nem fordítják meg a rajtsorrendet <#eplus2>

MaSzKa
Ránézésre se volt ez jó kör. Ahogy elnézem nem sok elõzést láthatunk hacsak nem fog esni az esõ.

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

Barrichello onboard

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

TommyC
Akkor ezért mondta Horner egyik cikkben (sajnos nem emlékszem melyikben), hogy nem lehet hosszútávon nagy terhelésnek kitenni az autókat.
Nem értettem pontosan mire gondolt, talán erre...

dixitque deus fiat lux

Totti5
Na végre, most már kapisgálom mirõl szól a dolog😊

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Dietrich
off
akit érdekel egy pit stop verseny
http://www.seeon.tv/view/3811/Versus (regisztrálás után lehet nézni)
a díj 50.000 dollár

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."

Dietrich
szinte sorozatban negyedszer akadtak össze 😊
ez nagyon durva....

1. Imola elsõ verseny
2. Istanbul második verseny
3. Monaco idõmérõ
4. Monaco elsõ verseny

Indianapolisban most van az Indylights verseny (ottani GP2) és borzalmas nagy crash volt. Túlélte..

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."

Dietrich
Gábor Wéber
Mivel a hagyományok szerint pénteken nincs edzés Monaco-ban, ezért gondoltam gyorsan összefoglalom a múltheti "fújt" vagy "befújt diffúzor" balhé lényegét.
Nem véletlen, hogy megint egy Red Bull részletet linkeltem, mert õk használták elõször a megoldást, már a tavalyi idénynyitón, Bahreinben. Ha emlékeztek rá Vettel kipufogója hibásodott meg, így vesztett nyerõ pozícióból. Hogy ez mennyire nem a véletlen mûve volt...

A jelenleg már csak a Cosworth motoros csapatok által nem használt rendszer lényege egy olyan, trükkös motorvezérlés, ami lehetõve teszi a kipufogógázok áramlását akkor is, amikor a versenyzõ lelép a gázról egy féktáv elõtt. Alapesetben ilyenkor csökken a diffúzorba vezetett kipufogó hatékonysága, hiszen megszûnik a gázáramlás, ezzel csökkentve az addigi extra leszorítóerõt.

A Red Bull és a Renault mérnökei által kidolgozott megoldás a gázpedál állástól függetlenül nyitva tartja a pillangószelepet, és a motorvezérlés is tovább folytatja a benzinbefecskendezést. A lényeg, hogy a benzin-levegõ keveréket nem gyújtják be a sûrítési ütem végén, hanem megvárják, míg kinyitnak a kipufogószelepek, és gyakorlatilag a kipufogási ütemben belobbantva a keveréket a kipfugóba robban az elegy.

Ezzel úgy érnek el nagysebességû és egyben kisnyomású (forró) gázáramlást, hogy közben a motor nem termel energiát - azaz nem hajtja az éppen fékezés alatt lévõ kerekeket. A megoldás persze rendkívüli módon megterheli a kipufogószelepeket, a szelepfészkeket, az egész leömlõrendszert és a dugattyút is, ezért csak rövid ideig (idõmérõ, + verseny kritikus szakaszai) használják.
Persze nem mindenki áll egyforma szinten a megoldással, és az sem mindegy, hogy a kipufogó pontosan hova vezeti az állandóan áramló forró légtömeget.

Az mindenesetre beszédes, hogy Lewis Hamilton tegnapi nyilatkozata szerint idõmérõn már õk sem a legnagyobb motorerõt jelentõ motorvezérlést használják, hanem a legnagyobb leszorítóerõt eredményezõt!

Ezert is irtam, hogy rookie Hamilton (2007) es mostani Hamilton (2011) - szerintem nagyon sokat fejlodott, igy meg erosebb, mint amikor csapattarsak voltak.

http://gaborszantai.co.uk/

Totti5
"rookie Hamilton hozta Alonso szintjet, tehat Alonso inkabb van Button szintjen"

Button viszont nincs Hamilton szintjén, tehát Alonso aki Hamilton szintjén volt, nem lehet Button szintjén.

( Hamilton és Alonso a feszengések miatt gyengítették egymást, amibõl Alonso jött ki rosszabbúl, tehét jobb volt Hami egy kicsivel )

kis elterelés, kis sajtócsemege ez a hír gondoltam feldobom vele a topikot😊 Webber neve is felmerült

az ütne nagyot, ha Flavio visszatérne mondjuk a Ferrarihoz és Webbert Massa helyére igazoltatnák jövõre összeállna a dream team😄😄

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

bardocz
Nem hiszem, hogy otthagyná a meklárent, évek óta jól mennek, a ferrari meg hol szar, hol mégszarabb.
Erdekes lenne, mert ha Hamilton 100%, akkor Button mondjuk 95-98%.
Az meg lattuk, hogy a rookie Hamilton hozta Alonso szintjet, tehat Alonso inkabb van Button szintjen, mint a mostani Hamiltonen.
A kerdes, hogy Buttonnak erdemes lenne-e elmenni egy olyan csapathoz, ahol nem kapna meg azt a figyelmet, amit a McLaren-nel.
Persze a Ferrari is valtozhat, de szerintem addigra mar a takaritono is Alonso pincsikutyaja lesz.

(nem a spanyolt szidom, jol csinalja, csak Button lehetosegeit vazoltam fel es azok nem tul fenyesek szerintem a Ferrarinal)

http://gaborszantai.co.uk/

A McLaren Mercedes versenyzõje egy igen érdekes nyilatkozattal állt elõ Monacóban.

Jenson Button elmondta, mindig is szeretett volna a Ferrarinál versenyezni.

2009 világbajnoka jelenleg a Vodafone McLaren Mercedes pilótája. Jenson 2009 év végén döntött úgy, hogy világbajnokként csatlakozik a legendás brit istállóhoz.

Button már több alkalommal is elmondta, nagyon jól érzi magát a McLaren csapatnál és úgy gondolja, hogy Wokingból fog visszavonulni.

Jenson, akinek a szerzõdése 2012 év végéig szól, egy érdekes nyilatkozattal állt elõ Monacóban.

„Gyerekként nagyon izgatott voltam a piros csapat miatt. Három csapat volt, ahol mindig is szerettem volna versenyezni, amikor felnövök. Ferrari, McLaren, Williams.” – mondta Jenson Button.

„A három csapatból kettõnél vezettem, ami nagyszerû, és nyolc éves gyerekként nem vártam ezt. A Ferrari természetesen az a csapat, ahol nem versenyeztem. Már megnyertem a világbajnokságot, és újra meg szeretném ezt tenni.” – folytatta Jenson.

A McLaren szívesen hosszabbítana a brit pilótával, de ezt egyelõre nem tette meg.

A Ferrarinál Fernando Alonso 2016 év végéig hosszabbított, míg Felipe Massa szerzõdése 2012 év végéig érvényes. Massa minden valószínûség szerint legkésõbb a szerzõdése után távozik Maranellóból, és legutóbb Stefano Domenicali csapatfõnök egyértelmûvé tette, nem zárják ki annak a lehetõségét, hogy egy újabb top-pilóta csatlakozzon hozzájuk.

„Nem tervezek messze elõre.” – mondta Button sejtelmesen, aki hozzátette, nagyon szívesen megküzdene egy csapatban Alonso-val.

MaSzKa
Ahogy nézem itt egy kátyút se látni...<#papakacsint>

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

mocskos Briatore Alonso és Hamilton picskuját nyalja és a Red Bullt szidja ezerrel Webbert kivéve😄 kicsit sem elfogult

Totti5
Sétálva jobb volt😊

desigo
pályabejáró xD

Dietrich

Dietrich
ami miatt megváltoztatták az alagút utáni lassítót

http://www.youtube.com/watch?v=dmzHGhaRBoc&feature=related

Norbi1990
Bird megpróbálta elõzni Ericcsont a utolsó kanyarba, meglökte nekiment a bal oldali palánknak ott sérüt a szárnya, majd Ericcson visszaelõzte úgy hogy Birdöt felnyomta a falra és utána alagút után leesett a sérült szárnya 😄
Dietrich
galambok veszélyben..

amúgy hol zúztak? benn az alagútban?

Firerock
nem sokon múlott hogy megin meghalljon valaki,ha az a szárnydarab 30centivel arrébb megy...

\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"

Minstrel
máremiá, nagy lehet az öröm iSport boxban 😄

Dietrich
a "kurva" szót elég tisztán érteni 😄

Dietrich
Grosjean nem kicsit jött elõre..utolsó helyrõl Monacoban már a 4. box kiállás után!

Minstrel
kvalin is csak azért voltak látványos dolgok, mert mindenki útban volt mindenkinek a gyors meg lassú körök miatt, ma meg mindenki toljaneki', meg néha egyet elõznek nagy udvariassággal 😊

Dietrich
nem is kell..sajna nem sok minden történik.
nagyon befenyíthették a bandát a versenyzõi meetingen a tegnapi kvali miatt :p

Norbi1990
Nem érteni amit beszél 😄
Dietrich
lotusos ráfutosz alagutosz utánosz, mászikosz hátszosz szárnyosz letörösz.
mi ezzel a gond? 😄

Dietrich
sumák parkoló máris foglalt :p

Minstrel
szépen kikerülgették, a legszûkebb pályán 😊

Firerock
kicsit kemény ez a spanyol nyelv😄

Norbi1990
Hát jól lefulladt a poleból 😄
Norbi1990
Az jó! Remélem õt nem zúzzák le 😄
Dietrich
Van der Garde-t és még pár embert megbüntettek baleset okozásért/ütközésért...úgyhogy Bird-é a pole mára!

Norbi1990
Norbi1990
azért az nem gyenge, h 2 gp2-es legjobb idõ elverte a HRT-ket😮

<#banplz><#mf1> a marha

Dietrich
azért az elõd szériában is voltak érdekes figurák 😄

Dietrich
visszakell keresni (mert én se tudom fejbõl) melyik linket raktam be vasárnap.

hehe fiatalság,bolondság !Tanulják még monaco-t.
Firerock
küldjetek már majd linket hozzá légyszi

kifli
na ezt a futamot megnézem az biztos 😄
Dietrich
fiataloknál elgurult a gyógyszer semmi más nem történt 😄

Dietrich
1 hete is néztük streamen...