FORMA1
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Épített sima pálya , biztonságos bukóterekkel!!
Ettõl nem lesz nézettebb az F1... Ugyanazon a bukkanón dobták el 4 en vagy öten CSAK IDÉN!!
Nincs olyan tárgy a világon ami nem sörnyitó...
"Osama Bin Ladenen fejbelövése napján Barcelona mez volt. Azóta sem tudják, hogy meghalt, vagy csak színészkedik..."
Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!
War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC
Nincs olyan tárgy a világon ami nem sörnyitó...
Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!
Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.
miért nem a Mclarenekkel történik ez?
V12 láv
Nem baj az ha figyelniük kell jobban a pilótáknak.Legalább nem unalmas vonatozást kell néznünk.
"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"
"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"
http://topgearhungary.blogspot.com/
http://topgearhungary.blogspot.com/
_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______
Barrichello onboard
Nem értettem pontosan mire gondolt, talán erre...
dixitque deus fiat lux
Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10
akit érdekel egy pit stop verseny
http://www.seeon.tv/view/3811/Versus (regisztrálás után lehet nézni)
a díj 50.000 dollár
Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."
ez nagyon durva....
1. Imola elsõ verseny
2. Istanbul második verseny
3. Monaco idõmérõ
4. Monaco elsõ verseny
Indianapolisban most van az Indylights verseny (ottani GP2) és borzalmas nagy crash volt. Túlélte..
Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."
Mivel a hagyományok szerint pénteken nincs edzés Monaco-ban, ezért gondoltam gyorsan összefoglalom a múltheti "fújt" vagy "befújt diffúzor" balhé lényegét.
Nem véletlen, hogy megint egy Red Bull részletet linkeltem, mert õk használták elõször a megoldást, már a tavalyi idénynyitón, Bahreinben. Ha emlékeztek rá Vettel kipufogója hibásodott meg, így vesztett nyerõ pozícióból. Hogy ez mennyire nem a véletlen mûve volt...
A jelenleg már csak a Cosworth motoros csapatok által nem használt rendszer lényege egy olyan, trükkös motorvezérlés, ami lehetõve teszi a kipufogógázok áramlását akkor is, amikor a versenyzõ lelép a gázról egy féktáv elõtt. Alapesetben ilyenkor csökken a diffúzorba vezetett kipufogó hatékonysága, hiszen megszûnik a gázáramlás, ezzel csökkentve az addigi extra leszorítóerõt.
A Red Bull és a Renault mérnökei által kidolgozott megoldás a gázpedál állástól függetlenül nyitva tartja a pillangószelepet, és a motorvezérlés is tovább folytatja a benzinbefecskendezést. A lényeg, hogy a benzin-levegõ keveréket nem gyújtják be a sûrítési ütem végén, hanem megvárják, míg kinyitnak a kipufogószelepek, és gyakorlatilag a kipufogási ütemben belobbantva a keveréket a kipfugóba robban az elegy.
Ezzel úgy érnek el nagysebességû és egyben kisnyomású (forró) gázáramlást, hogy közben a motor nem termel energiát - azaz nem hajtja az éppen fékezés alatt lévõ kerekeket. A megoldás persze rendkívüli módon megterheli a kipufogószelepeket, a szelepfészkeket, az egész leömlõrendszert és a dugattyút is, ezért csak rövid ideig (idõmérõ, + verseny kritikus szakaszai) használják.
Persze nem mindenki áll egyforma szinten a megoldással, és az sem mindegy, hogy a kipufogó pontosan hova vezeti az állandóan áramló forró légtömeget.
Az mindenesetre beszédes, hogy Lewis Hamilton tegnapi nyilatkozata szerint idõmérõn már õk sem a legnagyobb motorerõt jelentõ motorvezérlést használják, hanem a legnagyobb leszorítóerõt eredményezõt!
http://gaborszantai.co.uk/