FORMA1
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Amennyiben a pályára vonatkozó előírások lehetővé teszik úgy használni kell ha gyorsabb. ..mert mások használni fogják, és mindenki mögött sok-sok ember munkája van, te meg itt fotelmoralizálsz?
Esél neki Michael Masi-nek, aki rendelkezik,..de ne a versenyzőnek aki teszi ami a dolga a legjobb tudása szerint.
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
Azért van a pályának vonalvezetése, hoyg az a határ fehérrel felfestve pont, nincs ha meg csak itt máshol meg nem, ezért volt másabb a régi versenyek, sose volt ilyenből probléma aki lement a pályáről az vagy ott maradt vagy anyni kosz lett a gumin, hogy 2 helyet visszaeset és meg sem probálkoztak ilyennel.
De amiota lebetonoztak mindet, már csak a gumifal a határ és már az is belefér ha valaki megpördül a bukotérben , mert még simán visszajön dobogós helyre vagy gyöz is onnan.
Hogy asszonygya a csávó " sokan nem értik hogy időmérőn azért van tiltva mert előnyt szerez időben versenyen meg nem" na bazz most esett le hogy a versenyt az gólra játszák ott nem számít hogyha vágod a pályát 😄 ott nem számít az idő meg hogy nem terheled be a gumit 😄
Jó hogy nem már Trackmania lesz és le lehet vágni egész kanyarokat majd mert csak checkpointok lesznek. Pont, hogy azt kellene fixen behozni, h igen is ha kimész akkor bünti.
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.
Az pedig hogy mennyire nem példa nélküli, ..még ha most annak is akarja láttatni pár arc...végül is már 4 hónapja volt.. arra egészen jó példa a tavalyi Bahrain-i futam:
-
2020. 11. 28. - 11:55
Szabadjára engedte a versenyzőket az FIA a pályahatárokkal
„Szabaduljunk meg a ki*** pályahatároktól, Michael” – üzente Danyiil Kvjat nem túl békés hangnemben a pénteki második bahreini szabadedzésen, miután mérnöke közölte, törölték az éppen aktuális köridejét a 4-es kanyar levágása miatt. Az orosz a „Michael” névvel Michael Masit, az FIA versenyigazgatóját szólította meg, akit az utóbbi versenyeken már nem először, és nem is egyedüli versenyzőként kért arra, hogy ne legyen annyira szőrszálhasogató a pályaelhagyások témakörében.
Nos, Masi szombatra olyan döntést hozott, amilyet korábban nem: egy az egyben kihúzta a hétvége iránymutatásából a 4-es kanyar határainak betartására vonatkozó passzust!
Az FIA belement a drasztikus lazításba. „A pálya határait nem fogjuk figyelni a négyes kanyarban a köridők felállítása szempontjából, mivel a pálya határait a műfű és a kavicságy jelenti azon a szakaszon” – állt a szombati tájékoztatásukban.
Mindez azt jelenti, hogy kivételes módon a bahreini pálya teljes területén szabad a száguldás, az FIA sehol sem figyeli a pályahatárokat. Egy problémával kevesebb a kvalifikáción!
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
29 körön keresztül kiszélesitette a pályát elönyszerzés céljábol, ezt ö maga is elmondta. igen engedélyezve volt, hogy ezt csinálja, majd szoltak neki, hogy ne csinálja többet.
Max meg párszor csinálta, mikor szoltak neki, hogy ha a mercinek lehet akkor ök is csinálják majd a végén mikor ugy elözik meg ahogy eddig szabályos volt lajoska meg egyből ment árulkodni, hogy ez igy nem volt szabályos.
És a birák késlekedés nélkül meghozták a dontésüket, nem volt az, hogy majd a verseny után kivizsgáljuk, meg ó bocs már tul késő volt és az utolso körben már nem tudták meghozni a döntést, nem azonnal tudták, hogy szabálytalan volt ami addig nem .
ÉS igen sztem is be kellett volna maxnak jönni első helyen , mert még ha kap is 5mp es buntetést még akkor sem vesztett volna semmit sem mert vagy ugy is megtartja a elso helyet vagy lesz második .
Meg a 29 kiszélesités miatt ugyszintén kellett volna lajosnak kapnia 5mpet, mert gondolom nem az volt a papirba sem leirva amire hivatkozik , hogy minden körben kötelezö jelleggel elhagyhatja a pályát teljes kocsi szélességgel plusz 1m, hanem ha ugy adja ki akkor szélesre veheti, és ez nem jár szankcioval.
Mert mindegyik csapat igy volt kivéve a merci.
Szerinted semmi alapja és nem vagy hamilton fanboy 😄
Mint írtam 36-ból 29x én azt gondoltam egy 7x Sir hamilton azért komolyabban kontrollálja az masinát hogy 29x véletlenül lecsúszik az ívről 😄
Ahogy írtam már, a tájékozatlanság és a rosszindulat.
Hamilton pedig semmit nem csalt el, egyszerűen elmondták, leírták hogy nem figyelik a versenyen a pálya határait, ergo amit csinált az szabályos volt, az hogy te mit álmodsz bele az a te gondod. Egyszerűbb Hamilton-t csalózni, engem gyomorforgató fanboy-nak titulálni, aki baromságokat ír, mint belátni hogy újfent semmi alapja nem volt a mocskolódó hazugságoknak.
A lényeg Jacek hogy többet nem áldozom az időmet az állításaidra, mivel nincs alapja.
Az nem baj hogy gyomorforgató fanboyként véded hamiltont 😄 Ez nagyobb probléma nálam,, Sir Hamilton aki 29x csalta el a körét 😄 kiszámolták 6 secet hozott neki a futamon lol... hagyjuk is a baromságaidat...
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.
Az FIA volt gyökér, hogy menet közben meg már mást mondtak, valamint mert ilyen elcseszett szabályt hoznak be egy technikai sportba, hogy a csillagok állásától függ mi a szabályos és mi nem. Lehet menni szélesen ha nincs előnyszerzés. Motorsportban ha gyorsabb vagy úgy akkor az mind előny. Ja, hogy most már pozíció cserét mondanak. És azt hol kell nézni. Pont abban a kanyarban? Mi van ha már a kanyar lőtt megvan a pozi, akkor mehet szélesen? Vagy ha pont a kanyar után előz mert a szélesítés miatt van több lendület? Hülyeség az egész FIA
A RB meg figyelmetlen volt, hogy nem tudtak arról hogy lehet menni szélesen miközben mindenki más igen. Ilyeneket nem nézhetnek be ha a VB-ért mennek. De nincsenek egyedül. Tavaly a Merci két ilyet is benézett. Az egyik volt rossz helyen gyakorolt rajt a másik meg zárt boxba behajtás. Hamilton megkapta a 10 másodpercet mind a 2 esetben.
Utoljára szerkesztette: Magnum PI, 2021.03.29. 14:00:33
Nem tudom mi értelme van szándékosan hazudozni, és eldobni a szavaid hitelét.
"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB
Mert amikor rászóltak útánna még 5x elhagyta a pályát ott , és semmi 😄
Sódert mindenhova két méteres sávban útánna jöhet az aszfaltos bukókeret! mindjárt nem lenne pálya elhagyás...😄
\"If in doubt, flat out!\"
Ebbe ismét sikerült beletenyerelnie az FIA-nak. Michael Masi versenyigazgató a pénteki két szabadedzés között furcsa szabályozásról adott tájékoztatást a versenyzőknek és a csapatoknak Bahreinben. Közölte, hogy bár az első tréningen még elnézte a pályaszélesítést a 4-es kanyarnál, a folytatásban az edzéseken (így az időmérőn is) minden olyan kört törölni fognak, amelyben valaki négy kerékkel átlépi a határt. Ezzel párhuzamosan ugyanakkor azt is jelezte, hogy a versenyen más elv lesz érvényben: nem fogják külön figyelni a pályahatárokat. Ma már tudjuk, az ausztrál ezzel tulajdonképpen egy újabb vitának nyitott ajtót.
A kiadott szabályozás a vasárnapi Bahreini Nagydíjon többek között Lewis Hamiltont is arra bátorította, hogy a Red Bull ellen vívott szoros csatában merje használni a 4-es kanyar bukóterét a pár tizedmásodperces időnyereség érdekében, mondván, úgysem figyelik a pályahatárokat. Rendszeresen ennek megfelelően is vette a kanyart, míg csapata a fülére nem szólt: az FIA figyelmeztette őket, hogy mostantól kerülni kell a fehér vonal átlépését. A versenyző nem értette, mire föl a pálfordulás, és ennek már a rádióban is hangot adott.
A címvédő a futam után elmondta:
„Ez az egész zavaros. A legtöbb pályán nem szabad négy kerékkel elhagyni a pályát a fehér vonal átlépésével, de ezen a hétvégén ebben az egy kanyarban azt mondták, hogy kimehetsz, de a kerékvetőt nem lépheted át. De a versenyen lehetett. És ezt le is írták” – utalt a kettős szabályozásra.
Hamilton kiemelte, érdemes szélesre futni azon a ponton, mivel időt lehet vele nyerni – ő nyilvánvalóan ezért is csinálta rendszeresen. „Amikor viszont előzöl, akkor nem szabad a pályán kívül előznöd” – hozta föl az előzővel ellentétesen rendelkező másik szabályt.
„A verseny felénél tulajdonképpen meggondolták magukat (ti. az FIA), és hirtelen már nem szabadott átlépni a fehér vonalat.”
„Részemről ez rendben van. Gyorsabb volt így, segített is nekem óvni a gumikat. Szóval hálás voltam a döntésért. És végső soron emiatt volt az, hogy Max nem előzhetett meg a pályán kívül.”
A zavaros helyzetről Max Verstappent is megkérdezték a verseny után. „A futam alatt azt mondták nekem, hogy egyesek szélesre futnak, és arra bátorítottak, hogy én is tegyem ezt, hogy időt nyerjek. Szóval én is megtettem. Aztán egy ponton túl azt mondták, hogy ne csináljam többet. Szóval fogalmam sincs.
Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!
Hülkenberg meg mér dörzsöli a tenyerét, hogy beugorjon helyette.
Ha nem lenne betonos bukotér, akkor nem az FIA hozna itéletet és döntené el , hogy ki volt szabályos és ki nem hanem a fizika.
Egyrészről nem lennél ugyan olyan gyors igy értelme se lenne kiszélesiteni a páláyt, másrészről meg akár ki is eshetsz a versenyből, mint ahogy volt is rá példa régen .
De ugye most már nem arrol szol, hogy versenyezzenek és gyozzon a jobb, ma arrol szol , hogy ki tudja jobban sporolni és nehogy véletlenul is kiessen valaki, mert az pénz kiesés .
Ha Perez ilyen gyors lesz, Hamiltonnak nagyon fog hiányozni egy jó hátvéd, de hát Bottas -ban én már nem bízom ....
Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!
"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"
Max meg nehogy most puhuljon már el mire esélye lenne a címre. Szerintem ezt most benézte, úgy érezte meg lesz másodjára is a előzés tisztán azért volt ilyen nagylelkű. Ez most kapufa lett.
Alo kiesett, de a futam második felében autózott tempója alapján amúgy sem lett volna meg a pontszerzés szerintem. Vettel katasztrófa... ha nincs az ütközés Oconnal, simán csak egy pocsék tanulós verseny lett volna, de így ezzel a buta hibával csak tovább rontja a hírnevét. Rai volt a legközelebb, 11. hely lett a vége, de pontszerzés neki is csak akkor lett volna ebből, ha valaki kihullik előle.
az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(
Verseny igazgatosag meg hozta a szintet. Eleve eszre sem veszik mi van aztan meg azt mondjak "Meg egy ilyen feher zaszlo!!!". Hat nem volt feher zaszlo. Autoverseny csucsa es a szabalyrendszer egy szubjektiv vicc.
Utoljára szerkesztette: Magnum PI, 2021.03.28. 19:00:16
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Max <#worship>#worship>
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.
Egy biztos, nagyon magabiztos. Viszont a Merci is fejleszt, Perez is biztosabb lesz, Bottasnak is lehet jó napja, szóval 23 verseny ide, 23 oda, kár volt visszaadni.
De Hamilton tipikusan az a skukac, aki előtte 100x levágja a kanyart szabálytalanul, rá se mert szólni a versenybíróság, de ha őt előzik meg hasonló körülmények között, már csipog is.
Természetesen elhagyni a pályát más mint elhagyással előzni. , de szerintem is túl könynen visszadták a poziciót...... amúgy a végén már Werstappen is el-el hagyta ....
\"If in doubt, flat out!\"
http://goo.gl/gd6Zi5