FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Totti5
Érdekes pont évekkel ezelõtt volt kipörgésgátló és minden kütyü, amit pont amiatt tiltottak be hogy a pilótának nagyobb beleszólása legyen... ugye volt még elõtte autómata váltó is.

A technika fejlõdik, mindig új dolgok jönnek be, de az F1nél pont látványos butítások voltak az elmúlt években ennek okán.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Carlos
Nem ezt mondtam. Azt mondtam, hogy mostanában nagyon elmennek ebbe a biztonság izébe. Jóformán olyan már az F1, mint a repülés, robotpilóta végigmegy és megtapsoljuk a pilótát.

Régebben azért szerintem sokkal keményebb meló volt f1-es pilótának lenni, mint most.

Þór vígi þessi rúnar

Totti5
Egyrész a pilóták elõszeretettel használták kézzel aktiválható F csatornát és egy kézzel kanyarodtak 270nél, másrészt sok pilóta folyamatosan most is a kormányról leszállva állítja a fékerõt a kanyarok elõtt... persze jobban hangzik ha bénáknak és nyusziknak állítjuk be a mostaniakat, mert csak...

Carlos
BANYEK. Na ezek autóversenyzõk. Nem azok a nyikhalyok akik most vannak. "Jajj, el kell emelnem a kezem a kormányról! Veszélyes... JAJJ!!!" - gyász!

Þór vígi þessi rúnar

Ulvar
RatBag kitalálta. 330al mentek a gyors jobbos után....ennyi idõ alatt felbírtak gyorsulni 330ra 😊.

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

Norbi1990
Komolyan pakolgatja a fokozatokat 😄

Nem tudom mire gondolsz Ulvar.
Spa-i Gorbe Tukor - igen jo cikk, sokmindent segit megerteni

http://gaborszantai.co.uk/

Ulvar
Nem hangulatos videóról van szó itt......

RatBaG
330

Per Aspera Ad Inferi.

Totti5
Milyen régi F1? Ez mivel rosszabb? ( minden évbõl össze lehet vágni egy baromi hangulatos videót, aztán rábökni hogy bezzeg azok az évek😊) )

Ulvar

Murray amit mond....figyeljétek meg mit mond...hangsúlyozom Adelaide-rõl beszélünk.....aki tudja mire gondolok írja meg 😊.

Ulvar

:'(((((((((((((((((((((((((((

hol vagy régi F1 :'(((((((((....(pedig sokak szerint már ezek az évek is szarok voltak, biztos van benne valami az öregek szemével nézve, de nekem ezek is tetszettek).

Palinko
nah majd ha f1 pályán csinálnak rekordot, meg tudnak annyit menni mint a mostaniak akkor emelem meg a kalapom, addig meg kávédaráló

de miért van igy összefestve a pálya?
Master91
Ha Heidfeld akkor miért a török pálya van a táskáján? 😄
V43 1105
Heidfeld?

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

Segitek: adott nemzetisegu pilota mondja a hozzatartozo orszagban rendezendo futamot... es ki az ott elbujva?😊

pedobear

Tudomány, technika és gazdaság vegyes topic: http://sg.hu/forum/tema/1108932295

Master91
Kövezzetek meg, de én nem értem... 😄
desigo
Carlos
3-ból kettõ volt már...

Þór vígi þessi rúnar

pedobear

pedobear

én is😄😄😄

"életem legjobb üzletét kötöttem" - olvastam e sorokat és közben fogtam a fejem, hogy mi van?😄 eladja a verdáját egy mezei utánfutóért?

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

passatgt
kicsit hatásvadász a cím, azt hittem valami ilyesmi utánfutóról van szó😊

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

tûnés innen Ambrus kocsis Gergely te skizo....

ski22o
jó nagy melled van xD
vagy csak gyúrsz? 😄

na megvan a Belga futam, méghozzá Angol közvetítéssel😊

jaj nehogy azt hidd, hogy az F1 a fõ probléma hazánkban pénzügyileg. Milliókat költünk arra, hogy Elvis Presley, meg Liszt Ferenc airportokra nevezzünk át egy utcát...

jaja

ez sajnos pontosan így van...Itthon semmi pénz nincsen, fõleg nem óriás szponzorok...

pedobear
Számadás a Belga Nagydíjról

Tudja-e, hogy milyen negatív rekordot állított be a Virgin, Nico Rosberg elõtt ki tudott ennyire hátulról indulva az élre állni a rajt után <#confused>

csá tesa

na mi a pája buliuznk zuzunk.
gyurjunk vaze gyurjunk

nézétek meg a galériám milyeim vannak!!!

Egyáltalán tudod, milyen számításokkal kell becsléseket végezni? Nem? Akkor csendben is maradhatsz. Meglepõdnél, de tényleg lehet ám nagyon megbízható becsléseket végezni...

Kit--Kat
Te és a tények, na ne röhögtess muhahaha. Nem kell ide ez a negatív böfi ami belõled árad.

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Carlos
Csak a HVG fel tud mutatni valamit te pedig semmit. Errõl ennyit 😉

Þór vígi þessi rúnar

Falcon83
Az írásomban ugyanannyi tény volt mint a hvg-s megfikkanásban. Errõl ennyit 😉

Totti5
A te írásod meg alaptalan fikára... inkább hiszek, vagyis CSAK NEKI HISZEK, akinek van némi rálátása és mondjuk nem Zsolti fikával vágott neki a mondandójának.

Falcon83
"Becsülni ugyanakkor"
Na innen értelmetlen tovább olvasni. Az egész agymenés becslésekre meg kozmetikázott adatokra alapoz mindent.

Carlos
Aha... persze, ezt hogy számoltad ki, hogy nem jön vissza az ára?

"Augusztus 1-jei középárfolyamon számolva 4,54 milliárd forintba került az idén az államnak, hogy Magyarország 26. alkalommal is otthont adhatott a Forma-1-es sorozat egyik futamának."

"Becsülni ugyanakkor – ha nem is pontosan, de – viszonylag könnyen lehet az állami bevételeket. A hazai futamra az elmúlt években nagyjából 40-50 ezer külföldi szurkoló érkezett, akik – a Magyar Turizmus Zrt. 2008-as felmérése szerint – átlagosan 4-5 napot maradnak Magyarországon, s napi 200-250 eurót (azaz 55-68 ezer forintot) költenek. Ebbõl az adódik, hogy a külföldi rajongók költése valahol 9 és 17 milliárd forint között lehet, ami 20 százalékos áfatartalommal számolva csak ebbõl az adónembõl 1,8-3,4 milliárd forintos többlet-adóbevételt eredményez.

Ehhez jön még hozzá az egyéb adókból (jövedéki adó, idegenforgalmi adó stb.) származó többletbevétel, illetve a csapatokkal érkezõ – s jóval kevésbé árérzékeny – vendégek költése, amibõl arra következtethetünk, hogy minden bizonnyal megtérül a támogatás. Egyes becslések szerint az állam teljes Forma-1-bõl származó bevétele a 10 milliárd forintot is meghaladhatja."

Többi a linkben párral lentebb.

Þór vígi þessi rúnar

Falcon83
Nem sikerességen múlik ez, ahol van némi kúltúrája a demokráciának, ott ilyet nem lehet megtenni amit nálunk csinálnak az F1-el, meg zsótival stb. De mi ilyenek vagyunk, verdessük a seggünket a földhöz hogy mekkora királyság van F1-es futamunk, de azért mindenki sír hogy kevés a segély meg hogy 10000 milliárdos államadósság van, de azt nem tudják összerakni, hogy az F1-re nem kevés pénz megy el. És negyede nem jön vissza csak elszámolják mint országimázs javítására elköltött pénz, aztán úgy egybõl szebben mutat.

Carlos
Csak félig mûanyag és minden egyéb szar... És hasmenésem van tõle. (mint ahogy fel is van tüntetve "mellékhatásként".

Þór vígi þessi rúnar

ski22o
én csak redbut iszom mert vettlel is olyat iszik és át akarom érezni az érzését, mit iszik, na ezt nehéz így leírni tudom, de mégis eg y sztár érzi azt az izt ami te és nem rosz a redbull.

Miert fektetnenek be?
A szponzoracio alapja a reklam, amig nincs tomegek altal kovetett kozvetites, addig nem erdekes szamukra.

Carlos
Most õszintén. Azért mert egy rally vagy fomra 1-es autón ottvan a HP felirat máris mész nyomtatót venni? Vagy red bull-t? Vagy a shell-nél tankolsz?

Szerintem nem.

Miért rakná bele Józsi a bútoros a pénzét az autósportba? Nem emiatt veszel Józsi Art Deco széket...

Þór vígi þessi rúnar

Totti5
Pont arról szól a cikk, hogy nyereséges...

Totti5
Nincs állami támogatás, ami azonnal megöl egy ilyen beruházást, mert a milliárdos befektetõk szarnak bele. Nézd meg egyik napról a másikra él a Zengõ Dension csapat... pár 10 ezres alkatrészekre sincs meg a pénz mindig, mert nincsenek támogatók, hiába versenyeznek egy elit sorozatban az élmezõnnyel, ennyire rohad mód fukarok a magyar milliárdosok.

Sikeres allamok nem tamogatnak veszteseges sportokat.

(most nem Bernie szemszogebol nezem...)

Totti5
Ez nyilvánvaló... ha a kormány nem adna pénzt, akkor nem lenne itt sem futam.

Mibõl fizette a kormány a Forma-1-es Magyar Nagydíjat?

RatBaG
nem értem, hogy lehet az, hogy folyton a legjobb-legnépszerûbb pályáknak vannak pénzügyi gondjaik.
ugyebár a nürburgringért is küzdenek... 😞

Per Aspera Ad Inferi.