182115
  • Firerock
    Vettel-t elengedte Alonso,fordítva ez már nem működött. Nem kérdés a büntetés jogossága.
  • desigo
    Akkor mi a feladata?
    Tiszta vicc,mintha Schuminak megmondanák,hogy vezessen.
  • HTS s3rg1nh00
    RB-nak nincs szinte semmilyen beleszólása a taktikába jelen pillanatban.
  • IXEMGabeo
    a verseny tényleg jó volt arra panasz nem lehetett az első 9 kör után beindult a henger:)
  • desigo
    Régen Ross Brawnnak volt nagyon jó érzéke,hogy mikor legyen egy-egy profi boxkiállás.
    Nem értem mára hova tűnt ez a tudás,hiszen a rutin és a tapasztalat megvan.
  • Totti5
    Nagyon jó futam volt.

Hamilton legnagyobb ellenfele a boxmunka lett volna, de most kivételesen semmit sem szúrtak el. Hibátlan hétvége.

Perez fantastzikus. Ez a gyerek és a csapata egy taktikai zseni. Csak a legjobbak képesek így kiautózni a dolgokat mint ő. Első etapban addig ment el ameddig kellett és megcsinálta szó nélkül, hogy a következő etapban azt tudja tenni amit. Jó helye lesz a Ferrarinál jövőre!

Alonso pedig megmentette a hétvégét és végre Massa ott volt! Így kell ezt csinálnia, most tudta segíteni. Kár hogy ez a Massa 1-2 futamra csak aztán megint eltűnik, persze, ha nem esnek ki, meg Alonso az élről megy akkor megint nagyon különbség lett köztük.

Vettel is nagyot ment, aki azért rítt tavaly hogy nem tud előzni és nem érzi át a versenyeket az ma is megkapta tőle. Alonsoval kemény volt, visszaadta a tavalyit:) szép csatát vívtak.

Klasszikus Monzai verseny volt. DRS nem adott lehetőséget a kikerülésre, de megadta a lendületet az előzéshez ahogy a szélárnyéknak kellene. Nagyon el lett most találva minden és gyönyörű manővereket hajtottak végre. Gumik is kiválóan működtek. A verseny is tiszta volt.

• szabii98
    Az. Alo-t és Vettelt is meg kellett büntetni. Ennyi, Vettel is kint volt, ha fél centivel, ha fél méterrel, kint volt mert Alonso nem hagyott helyet.
  • G_ArchAngel #128612
    Nyugodtan kerdezem, nem flem: ha a palya elhagyasara, feher vonal atlepesere kenyszeriti valaki a versenyzotarsat, akkor az bunti vagy sem?
  • passatgt
    alonso csak azért nem kapott büntetést, mert vettel megelőzte így is
  • Firerock
  • desigo
    másodállás :)

• desigo
  • desigo
    Teljesen mindegy mi van a videókon.
    Aki elfogult az úgysem fog soha igazat adni...
  • vinc3nt
    Belső kamerás felvételeket jobb lenne összehasonlítani mert ha ezeket a videókat nézem: 2012 2011 az jön le hogy jogos volt a büntetés de amit te linkeltél ott nagyon hasonlít a két eset és a minőség is rossz.
  • Count Adyn
    Hát csámcsogjon aki akar, a stewardok látták a különbséget, a többi meg fórumos fingreszelés:D
  • IXEMGabeo
    Mélyen tisztelt SG-sek, lehet csámcsogni a 2 felvételen. :)
  • vinc3nt
    Senkit és méghozzá azért mert több mint valószínű h faságot beszélsz.
  • Chris Lowe
    Massa egész évben menstruál. :)
  • b-type
    bár hozzáteszem lehet hogy elfogult vagyok, én kivágtam volna már évközben..
    De hogy megpróbáljak tényszerű lenni, szvsz ha Spa-ban nem esik ki Hamilton és Alonso és Perez, akkor nem 5. hanem 8. ...sőt talán 9. ha Grosjean is megússza.
    ..és a mostani versenyen is inkább kinézett hogy Button és Vettel is befér Massa elé aki a 3. helyről rajtolt..
  • Chris Lowe
    De mint írtam fasz kivan a csalókkal jópár versenyző 4 kerékkel a fehér vonalon kívül ment a gyors sikán után. Ez senkit nem zavar? Egyértelmű, hogy nyertek vele, valszeg azért hagyták mert vagy 15 pilótát büntetni kellett volna. Érdekes, hogy Hamiltont egyszer sem láttam kisodródni.
  • IXEMGabeo
    Webbernek sosem feküdt a monzai aszfaltcsík...
  • b-type
    Massa-t csak azok a vetélytársak nem előzik meg akiknek valami problémájuk van.
    Most is elment neki Vettel-Button, ahogy Spa-ban ez volt.
    Nem is azt mondanám hogy jól megy, mint inkább, hogy sok a kieső az elmúlt két futamon akik nagy valószínűséggel előtte végezne.
  • Chris Lowe
    Jaja ez a megoldás, mondjuk ha a ferkánál tudják az időmérőn, hogy alonso alatt rakoncátlankodik a technika akkor kemény gumival kellett volna kiküldeni és lehet megnyeri a futamot. Ostobák voltak.
    Alonso is roppant stabil, de ott inkább érzem, hogy eldobja a kocsit (most se hiányzott sok, vettel simán meglett volna a következő körben, de izmozott. Schumi viszont nem az, oké, hogy mindig pontszerző, de hány futamot fejezett be?
    Egyébként tiszta vicc, hogy a bar hondás - brawn gp-s autóból a merci nem tud kihozni egy élcsapatot. Schuminál nagyobb profi nincs valszeg adja a tanácsokat és mégse jön össze.
    Webber szürke. Nagyon. Ezen a futamon meg az időmérőn menstruált.
  • G_ArchAngel #128596
    "gyakorlatilag csapattárs nélkül"

Ez azert mar egy ideje nem igaz. Osszeszedte magat a kis brazil, persze mar keson. Mennie kell.
  • HTS s3rg1nh00
    érdekes egy autó a mercedesé,a gumikat zabálja,de a legelső etapban MSC-nél talán kétszer is lehetett látni,hogy az egyenesben melegíti őket...brawn GP szindróma? :)
  • lac coo
    Nem tudom nekem írtad-e, csak így nagyon mellékesen: én nem vagyok semmilyen drukker.. :))

F1 fórumot meg jó régóta csak mulatság céljából olvasok, haláli a sok vérre menő post, és ugyanakkor olyan mint a TV műsor: élvezhetetlen az egész :DDDDD

• b-type
    Alonso már futamok óta szenzációs formában küzd, gyakorlatilag csapattárs nélkül, az év elején egy szrnak kinéző autóval, az előző futamon önhibáján kívül az első kanyarban kiesett. Az hogy most nem szállt el azt saját magának, és annak köszönheti hogy nem volt semmi ami megdobta volna az autóját...és ennél a sebességnél ez ki tudja hogy végződhetett volna..
    Szvsz csont érthető hogy ki volt akadva.
  • vass17
    Kint hagyta magát? Nem jó kedvéből ment a füvön, hanem azért mert nem volt semmi tapadása. (4 kerékkel lent volt, szemben a tavalyival, ahol Vettel csak kettővel, tehát neki volt annyi hogy visszahozza). Egy kormánymozdulat és megpördül, de gondolom te ezt jobban tudod náluk..
    Ez nagy különbség a két eset súlyossága között....
  • nearo
    "Ilyen helyzetben szerintem más csapatnál is kiadták volna a "parancsot"."

Najó ez így nem teljesen igaz... de a lényeg, hogy meg tudom érteni a Ferrarit, plusz nem is tiltják már a csapatutasítást. Ha ők ezt így látják jónak, akkor csinálják.
  • IXEMGabeo
    mint a fociban a műesés
  • vinc3nt
  • nearo
    Q3-ban lehetne valami olyasmit csinálni a nem túl erős csapatoknál, hogy egyszerűen keménnyel mennek ki, vagy ki sem mennek egyáltalán, és akkor nem kell puhával 9. helyről rajtolni, hanem keménnyel 10.-ről.

Alonso is iszonyú stabil idén, ugyanúgy csak egy futamon nem szerzett pontot, és ott se önhibából (ezért vezeti a vb-t). Sőt, Webberről is el lehetett mondani ezt eddig a futamig.
    (Érdekesség: idén Schumi eddig az összes olyan futamon szerzett pontot, amit sikerült befejeznie.)
    De amúgy ja, Raikkönen kinyomja a szemét a Lotusnak, én nagyon drukkolok, hogy összejöjjön egy győzelem ebben az évben, de az autót elnézve egyre kevesebb az esély... majd meglátjuk.

Vettel-Alonso eset... necces, végülis meg lehetett rá adni a büntetést... én nem adtam volna, az ilyen benne van a versenyben. Rossz helyen próbálkozott Alonso, meg két körrel később amúgy is elment, szóval... namindegy.

Alonso-Massa eset: nemtom mi a probléma, teljesen felesleges lett volna elkezdeniük szívózni egymással. Ilyen helyzetben szerintem más csapatnál is kiadták volna a "parancsot".

VB állás: Alonso el van húzva eléggé, ha nem nulláz még egy futamot, akkor nehéz lesz befogni. 2-3-4. hely most nagyon szoros, 142-141-140 pont... 5. sincs nagyon lemaradva 132 ponttal. Button még feljöhetett volna ötödiknek ebbe a kupacba, ha nem esik ki, de így nagy a különbség. Rosbergtől lefelé meg már a jövő évi kocsikat kell fejleszteni^^
  • vinc3nt
    Normális hogy olyan nagy múltú csapatok mint Ferrari,Mclaren,Mercedes,Williams kitermel magának olyan személyeket akik az átlagosnál nagyobb érzelmeket táplálnak szeretett csapatuk iránt.

Ami viszont egyáltalán nem az az Antidrukkerség. Az hogyis mondjam: gáz. Ezek az emberek/csapatok a sportban a valóságban nem utálják egymást ezen kellene elgondolkozni itt néhány embernek.

Fölösleges általánosítani.
  • HappyHunter
    Egyrészt: Teljesen igazad van, már én szégyellem magam hogy a Ferrarinak drukkolok.

Másrészt: Nincs igazad. Tele van az egész topik antidrukkerekkel... "Remélem beragadt neki a 6. fokozat vagy ilyesmi." Egy rakás embernek csak az számít hogy a Ferrari NE nyerjen. Mégis mi értelme ennek?
  • repvez
    Lehet hogy általánositás,de több olyan postot látni , hogy egy ferráris gyözelemnek gratulál egy nem ferkás mint forditva.
    És látod nem meglepödni kéne hanem elismerni néha azt ha néha más csapat is nyer mert jobb volt.

De ugy látszik ezt szégyenlik bevallani a pirosak és vagy nem mondanak semmit vagy elkezdik magyarázni, hogy miért nem nyertek és jön a bünbak keresés.
    Egyébként az is szánalmas a mostani szezonokban, hogy mint az ovodások siránkoznak a pilóták, és mennek a büntik. Régen ennél agresszivebb manőverek után sem volt semmi vagy ha igen azt nem a pilóta kezdeményezte a stuartoknál.
    Most ugy néz ki mintha már ez is a taktika része lenne, belemegy egy necces helyzetbe ha sikerül akkor jó ha nem akkor bemártják a birónál a másikat hátha megbuntetik és elöre kerülhet vele.
  • Chris Lowe
    Botrány az amg, szinte mindenki 1 cserét nyomott, ők nem bírták...
    Alonso hozta amit lehetett, mázlija is van rendesen, button kiesése nagyon jól jött neki. Hamilton szintén hozta a kötelezőt, raikonnen stabil, nem megy bele olcsó kakaskodásokba, ezért is tart ott ahol. Ha ő ülne a Red bull vagy a mekiben vezetné a bajnokságot. Idén eddig egyszer nem volt pontszerző, ott is gumi tapasztalat hiánya okozta a visszaesést. Iszonyú stabil!!!

Perez külön történet, egyedül kobayashi engedte el, persze kellett egy button kiesés, de ezt nagyon kitalálták! Tolta hardon a szemét aztán amikor könnyebb lett a kocsi jöhetett a médium, mondjuk ezért jobb egy 11 hely a 9-10 - nél...
    Simán látható, hogy kobayashi mennyit bukott a q3-ba kerüléssel. Persze ő lehet nem tudta volna így kímélni a gumit, de az logikus és látható mennyit számít a logikusabb elsőre hard majd puha gumi.
    Vettel hülye volt a büntetés miatt tolnia kellett, hogy megfogja rai-t ez lett a vége. Persze hülye helyzet volt mert csak úgy tudott volna helyet hagyni alonsonak ha lassit mivel kanyarban az íven megy, nem kitolta a ferkát a pályáról hanem az íven ment. Buta volt. Webber totál instabil volt, ezért nem lesz ő vb.
    Asszem ennyi.
  • barcames
    ha nem a ferrari nyer akkor csalásról beszélnek!
  • vinc3nt
    Gratuláltam Péreznek én akkor biztos szabályt erősitő kivétel vagyok nemde? általánositásból 5ös... Bátyám szintén szurkol a Ferrarinak ezen kivül meglepődtem amikor Hamiltont (is) kezdte méltatni...
  • barcames
    alonso piros autóban ül ennyi... kért egy büntetést vettelnek! ennyi erővel di resta is kaphatott volna...!
    remélem alonso elveszíti az idei vb-t
  • G_ArchAngel #128580
    Vagy Maldonado az elso 10-bol:)