182153
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
pr3cious #176894 -
#176893 Megúszta a büntetést a szabálytalan Ferrari
vs
Nem úszta meg a büntetést a szabálytalan Alfa Romeo
Kékek és Világoskékek helyett Vörösek és Pirosak? -
#176892 Nem magyarázta el végül
GE rövid, gyászos kibeszélőcskét gyártott csak,SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Szomorú vasárnap a háttérben jó geg -
#176891 Ebből a szituból csak rosszul vagy még rosszabbul lehetett kijönni, de zseniális érzékkel megtalálták a harmadik, a lehető legrosszabb megoldást. Azt, hogy az órát el sem indították az első startnál.
A Sky kommentátorok se voltak képben (de kivételesen nem saját hibájukból), az ultragáz viszont az volt, hogy a csapatoknak kellett egyenként kérdezgetniük Masit, most akkor mi van, hol, hogy, merre, egyáltalán hány kör lesz, ha lesz valami...meg a bohóckodás Perezzel, hogy nem indulhat el, hiába kalapálják ki az autót, aztán kis győzködés után mégis. Ennél kaotikusabb futamot ennyi "versenyzés" mellett - ahogy egy kedves volt főnököm mondaná -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!még nem baszott Európa
Utoljára szerkesztette: sure, 2021.08.30. 17:49:26 -
ToxiMaxi #176890 Mercinek nagyon nem feküdtek ezek a körülmények, szerintem nem állt volna dobogóra Hamilton. Abban van igazság, hogy legalább így egy motort megspórolt az RB viszont ahhoz tudni kellene, hogy ez egy teljesen új motor volt-e vagy valamelyik már korábban használt, másrészt a Merci is megspórolt, míg az előző két versenyen a Merci egyetlen motort se írt le, tehát ezzel nem igazán került semmilyen előnybe az RB a Mercihez képest.
Viszont azt is gondolom, hogy a legnagyobb vesztesei a hétvégének pont azok, akik miatt ez a sport még mindig megy, a nézők. Gyalázat, hogy csak azért autókáztak néhány kört, hogy a szabályok szerint kipipálhassák, hogy ez egy verseny volt nesze itt a pontok és mindenki elégedetten megy a dolgára. Ez így nagyon nincs rendben.
Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2021.08.30. 15:54:26 -
IXEMGabeo #176889 Pont a legnagyszerubb pályán nem versenyeztek... Gyalázat, hogy ennyi a Forma 1.nem képesek olyan autókat tervezni, amely alkalmas esős versenyzesre -
#176888 Igazából ezzel az eredménnyel a RB járt a legjobban. Nekik ugyanis így sikerült megspórolni 1 futamot és kímélni a motort ami nagyon fontos mivel már elvesztettek 1-et ( vagy 2-őt? ). Russel 2. helyét úgy is elvette volna Hamilton (így vagy úgy) és akkor is csak 7 pontot hozott volna vissza Verstappen (ha egyáltalán megnyerte volna). Szóval nem véletlen köszönte meg a RB a végén Massinak a szép munkát -
#176887 ő olyan gyerek aki kiáll a tömeg közepére és kéri hogy szadizzák -
#176886 Mindenesetre ha Hamilton lapos szarnyakkal is jo idot futott vizen, az nagyon rossz hir a redbullnak.... Akkoeott durva vegsebesseg lesz megint. -
#176885 Mondjuk rajtad kívül ezt a teóriát még senkitől nem olvastam. -
ToxiMaxi #176884 Elég elvakultnak kell lenni ahhoz, hogy ezt gondolja valaki, vagy leírja. De azért vicces, hogy már megint mákjuk volt ezzel az eredménnyel is. Ha megnézzük és ez nem csak Hamiltonra érvényes, hanem mondjuk Schumira is, hogy brutális mák szériákat hoztak össze és minden a kezükre játszott. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy nincs tudás mögötte, hanem még a csillagok együttálása vagy hívja mindenki annak, aminek akarja, szóval még az is nekik kedvez.
Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2021.08.30. 08:54:11 -
#176883 Hűha, volt 1-2 reklám 3.5 óra alatt? Kb. észre se vettem.
A Williamsé az első box a lámpánál, emiatt MOST előnyben voltak, kb. elsőként értek oda az időmérőn is mindenhová. Mellé több kört pakoltak a köztesbe, mint a többi. Ez esőbeállítástól független volt. Mellé mindenki esőre volt beállítva.
Aztán ott van nekik a Merci motor, aminek az az előnye, hogy se nem Renault, se nem Ferrari.
Mellé szerencséjük is volt, hogy kb mindenki mögöttük végig dugóba kerülve futotta a gyorskörét, vagy csak simán eltaktikázta (mint a Ferrari). Egyértelmű volt, hogy főleg azok tudtak bejutni az utolsó körbe, akik jó motorerővel IS rendrekeztek.
Mellé talán csak a topcsapatok tudtak mindhárom fázisban jó kört futni, de még ők se biztosan.
És igen, nem vagyok elájulva, mert az előzőn ledarálták a mezőnyt, úgy ért célba pontszerző helyen a Ringen mindkét Williams, most meg nem volt verseny. 2 kört mentek libasorban. Mellé ott van évek qurva rossz teljesítménye, ahol még Kubica is több pontot szerzett a Williamsben, mint a többi. Mellé Russell hiába jó időmérőn, eddig versenyen sehol sincs. Az hogy most volt, vsz annak volt köszönhető, hogy nem volt verseny. Mellé pedig ez nem a Ring.
Nem tudom miért hozod fel, de az a haláleset a rendezők hibájából történt. Köze nem volt ahhoz, hogy most esett vagy sem.
Ha kettőkor kezdik, legalább fél óra normális versenyt mennek. Éveken át kettőkor kezdődött ... És igen, jobb volt a helyi idő 14 óra. Ha gáz volt, volt esély nappal futni, ha nem, pont jó volt ebéd utánra. Mindenhol mindig akkor volt, és az ausztrált leszámítva a 80-90-2000es évekből nem emlékszem arra, hogy ne tudtak volna versenyezni holmi eső miatt. Itt ennyin múlt. Amúgy kint lehetett volna hagyni a sct és mögötte engedni a mezőnyt jó darabig. De bénáztak a rendezők. Nem hinném, hogy nagyobb verseny lett volna, de ez ami történt, a 3,5 óra f.szkodás, az ultragáz volt. Ha meglépik, tuti lefújták volna kb. akkor, amikor rosszabbra fordult az időjárás ... -
#176882 Nyilván a Merci intézte így, hogy ne fussanak másnap versenyt, mert ha teljes pontokat kapnak, most nem vezetné a bajnokságok Hamilton ... ;) :) -
#176881 figyeltél?volt reklám,igaz kevés,és 1 órán át nem is néztem.ha tényleg figyelnél,Nagy Dani mondta hogy kielemezte: a Williams abszolút esőre volt állítva és nagy leszorítóerővel mentek,ez nagyban hozzájárult az eredményükhöz,viszont itt a 2 versenyzőjük Q1 és Q2 köre:
Russell: 1:59.864 1:56.950
Latifi:2:00.966 1:58.056
ha "nem esel hasra" attól,azonos körülmények közt miért gyorsabb 1 másodperccel Russell,rossz csatornát nézel...
szerk: vicc a britekre meg amcsikra fogni a kezdés/befejezés időpontját. rossz látási viszonyok közt már nem csak a pilóták látásra korlátozott,de egy súlyos baleset esetén a mentőhelikopteré is. aki ilyen körülmények közt (jóval korábban) leintendő alkalommal meghalt: Jules Bianchi.
Utoljára szerkesztette: HTS s3rg1nh00, 2021.08.29. 21:58:13 -
#176880 nem csak a Norris baleset miatt,volt a közvetítésben szó erről, az Eau Rouge áldozatai: 1 hét alatt megsérült Jack Aitken túraautó futamon,a női versenyben 6-an estek ki ott,aztán jött Norris balesete és 2-en az F3-ban vágódtak ott ki.2 éve Hubert meghalt abban a kanyarban és Juan Manuel Correa hónapokig épült fel ugyanabból a balesetből.ez kegyetlen statisztika egyetlen kanyar 2 évéről... -
#176879 Szerintem ezt a versenyt a szombati Norris baleset miatt nem merték elengedni. Ennél jóval nagyobb esőkben is mentek már korábban, de nyilván nagy volt a fosás odafent, hogy ha megint jön egy kicsúszás, akkor majd mindenki őket okolja érte. -
#176878 -
#176877 Arra céloztam, hogy az 1976-os versenyt nem állították meg. -
#176876 -
#176875 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Van a video alatt egy komment: "2:28 - when you remember you left your pizza in the oven" :D -
Dodo55 #176874 Bocs, ez a hasmagasság változás nekem kimaradt, így már azért valamivel elfogadhatóbbnak tűnik a dolog.
A kérdésedre: voltam autópályán nem is egyszer hatalmas záporban. Elsőre nagyon ijesztő tud lenni amikor már nem bírja az ablaktörlő és folyamatos vízfüggöny van a szélvédőn, 60-70-ig is lelassítok ha úgy van. Aztán elkezdem szoktatni hozzá a szememet, hogy miképp tudom kivenni az előttem lévő többi járművet, illetve a távolságukat és a sebességüket valamennyire felmérni, plusz az úttestet és a környezetét (szalagkorlát, stb), majd 1-2 perc után általában már 80-100 körül is merek haladni a belső sávban, főleg ha ködlámpázik mindenki előttem rendesen. Jó, persze az utcai autók többsége azért nem ver fel akkora vizet, illetve a megfelelő követési távolság is segít ebben, ez tény.
Utoljára szerkesztette: Dodo55, 2021.08.29. 19:14:18 -
#176873 Igen, én sem értem, miért nem mentek még egy kört a legelső SC rajt alkalmával, hogy legalább a 2 órás countdown elindult volna. Remélem, Walter Csabi a Laptiming elemzésben majd elmagyarázza. -
#176872 Nem kell olyan messzire menni. Most dőlt meg a rekord. :)
-
#176871 -
#176870 Tényleg nem lett ua a vége a sok rajtbünti és Perez baromsága okán, annak ellenére, hogy pl. verseny nem volt. :D -
#176869 IS.
Talán a 91es Adelaide kivételével olyan durva esősre nem is emlékszem, amikor lefújták a versenyt, de még ott is hagyták őket versenyezni. Mondjuk, ez még az az idő volt, hogy sem a britekre, sem pedig a hülye amerikaikra nem kellett odafigyelni, hogy megfelelő időzónában legyen a verseny. Helyi idő 14:00. Ennyi. Nem is volt annyira extrém futamkörülmény, amikor bármiből probléma lett volna, mondjuk, költségplafon se volt. Viszont elindult 98ban Spa, összetörték magukat, majd kb. ua körülmények között, kaptunk egy versenyt.
Nem azt mondom, hogy minden áron menni kell, viszont most megint remek reklám ez ennek a szarnak. Indianapolis volt a mélypont, de tényleg nem értem, hogy miért kell Spat, ahol mint tudjuk mindig van esély az esőre, olyan időszakra rakni, amikor tuti van?
Értem én, hogy a nagy autógyárak leállnak augusztusban, viszont ebben az esetben is soknak érzem a szabit, főleg, hogy hasonlóra számíthatunk Zandvoortban is, + a szél a tenger miatt.
Russeltől - bocs - de nem ájulok el, Latifi is 9. Oka: Mercedes motor, valamit nagyon eltaláltak az időmérőn, versenyen megették volna, mint eddig mindig. Ez van. Két autóromboló verseny után jött egy verseny nélküli illúziórombolás. Kár érte.
Szvsz, le kellett volna menni a két kört 15 óra után, hogy meglegyen a félpont, és utána lehetett volna várni. Ami történt, az tipikusan az a barom hozzáállás, ami jellemzi a büntetéseket, a szabályokat, a következetlenséget, és az értelmetlenségeket az új tulaj megérkezését követően.
Nem tudom figyeltétek-e, de egyetlen reklám se volt, pedig idő lett volna rá ... -
#176867 ebben az időszakban volt 2 komoly szabályváltoztatás,a V8-asoknál még engedték őket,viszont mióta V6-ra váltottak hiába szorít ki egy esőgumi 70 liter vizet,az autó hasa középen annyira lent van,hogy egy mély átfolyáson elemeli a víz a teljes autót az aszfaltról.lásd:tegnapi Norris baleset.ha voltál már autópályán nyári záporban,akkor pedig a látótávolságról is kb. van fogalmad.
#176859: miért kapnák?akkor lenne jogos,ha valamilyen egyértelmű szervezési hiányosság miatt nem lenne verseny,a szervezőknek semmi befolyása nincs az időjárásra.tipikus vis major helyzet,a koronavírus is pont ilyen.
Utoljára szerkesztette: HTS s3rg1nh00, 2021.08.29. 18:42:40 -
Dodo55 #176866 Lehet, hogy már fakulnak az emlékeim, de mintha 10-15 éve nem csináltak volna problémát ilyenekből, hanem lehetett izgulni rajta minden körben, hogy kicsúszik -e valaki... Persze nyilvánvaló, hogy a versenyzők ép bőrét nagyon nem szép dolog az izgalmak és a látvány kedvéért kockáztatni. Viszont ez régen is érvényes volt, ellenben azóta rengeteg biztonsági fejlesztés történt.
Nekem az a szomorú gyanúm egyébként, hogy emögött a "Hamilton jelenség" terjedése állhat a versenyzők között, avagy az a fajta mentalitás, ami a "nem tapad eléggé az autó hátulja a kanyarokban, csináljatok valamit" - "senkinek sem tapad ilyen hideg aszfalton Lewis, de mindjárt intézünk valamit" jellegű rádióbeszélgetésekből oly gyakran kiérezhető. Lehet túlzó kissé ez a példa, meg az is lehet régen nem volt ennyi rádióbeszélgetés hallható, de azért azt szerintem senki sem mondhatja, hogy jó irányba viszik a Forma 1-et ezek az "oldjatok meg mindent, nekem csak a kormányt kelljen tekergetnem" hisztik, ahogy ezek a mai tömeges "nem lehet így normálisan látni" panaszkodások... Mondom, talán már rég volt és szelektál a memóriám, de én úgy emlékszem annak idején szóba sem jöhetett, hogy ilyesmi egy komplett verseny akadályát képezze, hanem egy volt abból a sok kihívásból, amivel a versenyzőknek a győzelemért küzdve magától értetődően meg kellett bírkózniuk.
Szerk:
https://www.youtube.com/watch?v=bA_oYzY8zVk
Mennyivel lehetett többet látni?
Utoljára szerkesztette: Dodo55, 2021.08.29. 18:34:47 -
#176865 én megborotválkoztam,levágtam a hajam és kitakarítottam a lefolyót :D :D -
#176864 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
#176863 -
#176862 olyan izgalmas ez a közvetítés, hogy inkább kiporszívóztam és felmostam a lakást... -
#176861 valaki magyarázza már el mi értelme van az időlimitnek, ha felfüggesztik a számolást miután eltelt belőle 2 óra? -
#176860 Mindig megy a ovatoskodas aztan mire elindulnak mar interre is valt az egesz mezony. Mire van a esos gumi akkor? Nyakamat ra ha lesz ma verseny a 2. korben mar inter gumikom fognak menni. -
simonl #176859 Ilyenkor a nézők visszakapják a belépőjegy árát, kérdezem naívan?
Vagz mennek még két kört, hogy ne kellejen? -
simonl #176858 Talán át kellene gondolni ezt a "kötelező" augusztusi szabadságot....és nem őszre visszajönni Európai versenyekre.
-
#176857 Remek a verseny.
A sorrend változatlan.
A Ring óta annyi változott, hogy most már senki sem állt fel a rajtrácsra. :D
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2021.08.29. 16:43:15 -
simonl #176856 És akkor most megvárjuk amíg kitavaszodik? -
Stockbauer33 #176855 Fényévekkel jobb a Nagy Dani -
#176854 mindenesetre a csapattársára már nem kell figyelni