182115
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#129438 Most ezt komolyan Kimire mondta? Ez komoly? -
IXEMGabeo #129437 Én nem akartam flémháborút, dehát akarva akaratlanul, ha az embert rákényszerítik Most megint Alonso vs. Kimi lesz ebből -
G_ArchAngel #129436 Legyen igazad. A sok idiota barom, akik mindennap az F1-t lelegzik be testkozelbol, pedig dilettans barom, csolatasu idiotak, akik tulertekeltek ezt az alkoholista szerencselovagot.
Nem is ertem, hogy miert nem te vagy az osszes csapat fonoke es az osszes versenyzo manager-e, megerdemelned.
Kiszalltam. -
#129435 Mond hogy Kimire értetted ezt... -
#129434 MCLarennél mit csinált ez a giga tehetség évekig? Semmit. Vagyis pont annyit mint Coulthard (nekem ő pl kedvenc futottak még). Aztán volt a 2007 ami Alonso vs Hamilton volt, ő meg nevető harmadik lett. Hát hú. De ha idén nyer, akkor mégiscsak én tévedtem. Idei éve eddig imponáló az igaz. -
IXEMGabeo #129433 Ez mind szép és jó, de bizony 2008-ban jóval több előzés volt, mint 2009-ben. Sokkal több esős futammal tarkítva úgyhogy részben ez sem igaz. Én élveztem a 2008-as szezont. Nem igaz a nem tudott előzni sosem megint csak, akkor mi mást néztünk...Elismerem, hogy esőben szar volt hisz Silverstone-ban és Monacoban is hibázott nem egyszer Spaban is lemaradt Hamiltonéktól, de ennyi. Mégegyszer nem futok neki.
Örülök, ha olvasott vagy ugyanúgy Schektert is felhozhattam volna példának vagy Keke Rosberget. Sokan pl. mai napig úgy tartják, hogy Moss, Peterson és Villeneuve több vb címet érdemeltek volna. Ők tényleg meg is érdemelték volna. -
#129432 Én is valahogy így látom:) Pedig hogy utáltam Alo-t a renaultos időkben:) -
G_ArchAngel #129431 En Raikkonen-nek drukkolok, de Alonso jobb all-rounder. Kimi csak piszkosul gyors es mostanra meg taktikus is lett. Ellenben Alonso jobban vedekezik es jobb nedves palyan.
Szerintem. -
#129430 Dögöljek meg én akkor is úgy érzem hogy Massa meggyőzőbb volt 2008-ban mint Hamilton. Mondjuk 2007 ben meg Hamilton volt meggyőzőbb Kiminél a fénymásolt autóban:))) -
#129429 Hát én nem tartom jobbnak Alot, csak jobb politikus. De ettől eltekintve is, aki 3x harcol a Vb címért, az nem kerülhet oda véletlenül...
-
#129428 Na figyelj, ugyan én sem láttam élőben a futamait, de elég olvasott vagyok az F1-ről. Nos nem halmozott címeket James Hunt, és mondhatjuk, hogy mázlival lett Vb, de ő nagy tehetségként került be alapból az f1-be.
És aki a 70-es években az igazi olajos ide-oda előzlek korszakban harcolni tudott a VB címekért és futamokat nyert, az már nem lehetett kutyaütő sőt, azok kivétel nélkül ma toppilóták lehetnének a mezőnyben. Ha hozzátesszük, hogy ő ezt félvárról életművészként tette, akkor még inkább látható mennyi tehetség szorult belé és mennyire is jó volt.
Na most MAssa pont akkor tudott vitézkedni amikor főleg a pole számított, mert utána alig lehetett a futamon előzni.
Massa jó egy körön, de ,mindig is pocsék volt a versenytempója, előzni nem tudott sosem -ha fifkás megmozdulásokon múlott a dolog, mert az előtte lévőnél alig volt csak gyorsabb-, a kivezető körei botrányosak voltak -átlagban 1 másodperceket kapott mindig is a csapattársaitól a kivezetőkön-, szóval annyi volt 2008-ban, hogy Kiminek nagyon szar éve volt(most nem menjünk bele miért), Massa pedig megkapta a Ferrari és a FiA full támogatását egy olyan korszakban, amikor az F1 ki volt herélve. -
G_ArchAngel #129427 Ekkora hulyeseget en regen olvastam ezen a forumon,
En elismerem, hogy Alonso jobb pilota, mint Raikkonen. Ez teny. De igy irni arrol, akivel az utobbi 10 ev osszes csapatvezetoje, pilotaja mindig eselyeskent szamol, leggyorsabbkent emlit, galaktikus meretu inkompetenciara vall.
Komolyan fekudj le aludni, mert ez rosszabb, mint amit Firerock muvel, mert rola tudom, hogy ananasz, de azt hittem, hogy te latod, nem csak nezed az F1-et. Naiv voltam. -
IXEMGabeo #129426 Mclaren jól tudom, hogy top csapat évek óta, viszont jó pár éve nem tudnak világbajnok csapat lenni ugyanúgy volt több nagyobb botrányuk, mint a Renaultnak, amit meg sem éreztek...Én meg az örök másodikoknak tartom őket ilyen egyszerű. Williams így is előttük jár 1 konstruktőri címmel... -
IXEMGabeo #129425 Tudom, hogy Massa már nem a régi, de ugyanúgy nem érdemtelenül lett volna világbajnok. Miért pl James Hunt is világbajnok lett, pedig, ha Lauda nem ég és hagy ki futamokat akkor az életben nem lett volna vb címe bármekkora is nagy egyéniség volt.:) Az a mázlija, hogy így is film készül róla, mert nagy fazon volt, DE nem mindenidők legjobbja és a világbajnokok közül ő is hátrébb lenne. -
#129424 Nézd, F1 a csúcs, aki ide bejut az nyilván mind nagyon menő srác. Ugyanakkor itt is vannak szintek. Ahogy te leírod a minden évben futamot nyerő, abszolút top McLarent, számomra ugyanúgy nem első vonalbeli pilóta egy majdnem világbajnok, de meg merem kockáztatni egy egyszeres világbajnok se. Az igazán nagyok ott kezdődnek, hogy Lauda, Prost, Senna. 3 cím. Idén Alonso csatlakozhat, vagy Vettel egyik sem érdemtelenül. Esetleg bejöhet Kiminek egy duplázás, és akkor róla is átértékelem a véleményem.
De Massa? Nudli az a srác. Nyilván van a csillagoknak olyan szerencsés együttállása, ahol ő elérhet vmit, de ettől nem lesz jó. Kimiről ugyanez a véleményem. Keke Rosberg2. Massa meg még az se, csak egy Berger maximum, erős futottak még. Nekem is vannak kedvenc futottak még pilótáim, de mégsem próbálok senkit meg dumálni, hogy na x vagy y, az mekkora már és ő a csúcs, mert ez a pár év Vettél vs Alonso csatáról szól, amibe néha egy egy mázlista bele tud kavarni. -
IXEMGabeo #129423 10 éve ráépülő Ferrariban valamennyire persze az volt, nyilván viszont Massának is bőven meg voltak a kapcsolatai Nicolas Todt által. Már a Sauberes évek alatt gyanús volt, hogy egyszer ott köt majd ki.
Az a probléma, hogy ők 1 évig voltak csapattársak akkor sem volt az kérdés mennyire egyenlőek lehetnek a feltételek mivel mindenki azzal volt elfoglalva és Massa is, hogy rögtön 1. évében beépüljön. Schumira felnézett így elsősorban tanuló évnek tekinthetjük a 2006-os évet nála. Volt 1-2 futam ahol még meg is tudta szorongatni az öreget, de Schumi és a Ferrari akkor sem panaszkodott... -
#129422 Át, de ehhez tartom magam. De hagyjuk inkább nem mondtam semmit nem akarok vitát. -
IXEMGabeo #129421 Ulvar ezt átbeszéltük, de szerintem meg a 2010-es év volt pont optimális. Világbajnokság izgalmas volt és a futamok se voltak rosszak. Előzés olykor nem is fontos, ahogy Boncmester is említette nem rég, mert mit izgultunk már anno a 2005-ös Imolai nagydíjon és a monacoi nagydíjon is pl ahol nem is az előzés volt az elsődleges szempont? Mondjuk pont azon a 2 futamon volt 1-2 látványos akció, de pl az Alonso-Schumi féle védekezésben, amit eljátszottak rá 1 évre azon szarrá izgulta magát mindenki pedig nem előzgették oda vissza egymást. Ez elmondható volt szerintem az idei monacói nagydíjról is ahol szinte 6-an autóztak egymás seggében -
#129420 Schumi nem volt kedvezményezett?
És akkor miért is sírta másik brazil anno? -
IXEMGabeo #129419 Az a marhaság, hogy Kit--Kat és te is teljesen nyilvánvalóan Alonso pártiak vagytok, bocs Kit--Kat asszem Kimi fan, tehát mindketten Massa csapattársai voltak/illetve most is. Nekem nincs több kérdésem én így láttam, de akkor másféle sportok néztünk. Nem trollkodni járok ide és szerintem meg nem marhaság -
#129418 Akkor én kivétel vagyok. Mindig is másodpilótának tartottam. Amikor Schumi mellé került akkor tökéletes másodpilótának tartottam, aki átveszi Bari helyét. Úgyis volt. De nem több.
2008 szar év volt. A szaros elemek miatt lehetetlen volt előzni normálisan. Ezért voltak ugye a 2009es brutális változások, amik semmivel nem lettek jobbak, sőt rosszabb lett. 2010 ugyanez, 2011 kezdődött valami, 2012 már előzéseket tekintve jobb mint az elmúlt 3 év.
Normális év szerintem még 2007 volt. Szóval a 08, 09, 10 szememben nem létezik. Ez az én véleményem. Persze most jönni fognak azok hogy "akkor bezzeg tetszett a Schumis éra mer mindig ő nyert blablabla..." igen tetszett. Főleg 2003, ahol egy szarabb Ferkával nyert.
2005 is szar év volt a gumis szabály miatt amúgy. 2004 szar év volt külső szemmel, mert ott már tényleg mindent vitt MSC. Csak hogy örüljön a lelke a Ferka elleneseknek. -
IXEMGabeo #129417 Mondod te és az SG team.:) Itt sosem szerették Massát, de, ha bent lettél volna egy Ferrari fan klubban rengeteg olyan nem elvakult drukkerrel beszéltem már, akik ugyan Ferrari szurkolók és zömében Kimi fanok voltak elismerték, hogy Felipe igen is versenyképes volt. -
IXEMGabeo #129416 Az a baj ti nem tudtok elvonatkoztatni a baleset előtti Massától és a baleset utáni Alonsonak alárendelt Massától. Schumi, de még Raikkonen se volt akkora kezdeményezett, mint Alonso, aki rögtön sír, ha hirtelen erős csapattársa van. -
#129415 Marhaság. -
IXEMGabeo #129414 Nem mondtam, hogy Isten csak abban az évben nagyon jó volt, sőt 2007-ben is már. És, mert egy Schumitól elmaradt egy Raikkonentől nem igazán és teljesen mind1 milyen körülmények közt, de a Ferrarival bajnoki cím küszöbén állt és akkor nem éppen a 2. pilóta szerepét töltötte be. Már 2009-ben sem a balesetéig... -
#129413 Szóval a McLaren örök második, de a nímand Massa, akit a stressz helyzetben sírva fakadó, koncentrációra képtelen Hamilton megalázott, nos ő az isten. Értem. Meg az elvakult drukkerek. Vágom. Nincs is több kérdésem. -
#129412 HRTnél... -
#129411 Schumacher-Prost kettős a Toro Rossonál? :) Annak mekkora marketing értéke lenne!? :D -
#129410 Alesi 1x nyert. Kimi 1x világbajnok lett. Ne hasonlítsuk egymáshoz őket. -
#129409 Nem, ezt 2007-ben tavasz környékén.
Andrea Stella, ha jól emlékszem. -
IXEMGabeo #129408 Ezt akkor mondták, amikor Kimi távozott 2009-ben. Ösztönös tehetség egy dolog, a fene megette, ha valaki nem tudja hasznosítani lásd pl Alesit, őt is annak titulálták. -
#129407 Igen, amellett, hogy rettenetes futamai is vannak, sokszor szenzációsakat is szokott futni, félelmetes tempóval és fantasztikus előzésekkel.
Egyébként Hamiltonban nem vagyok annyira otthon, de Kimiről sok ilyet nyilatkoztak a Saubernél, a McLarennél, és pl. Chris Dyer a mérnöke a Ferrarinál.
Van egy régi anekdóta, hogy amikor új elemeket teszteltek Schumi mindig megkérdezte a mérnököket, hogy pontosan mit hoz az új elem, hogyan változtatja meg az autókarakterisztikáját stb. Kimi csak beült ment 10 kört és elmondta jó-e vagy sem. Most ebbe ne menjünk bele, hogy ki a jobb stb. véletlenül sem erre akartam reflektálni, csak ez egy jó példa. -
IXEMGabeo #129406 Hamilton, mint zseni:D Végülis, ha már itt tartunk akkor a mezőny összes F1-ese az. Aki eljut arra a szintre abban már kell lennie ösztönösségnek:D
Én mindig is baromságnak tartottam ezt, hogy vannak, akik még ilyen magas szinten nem számítanak ösztönös tehetségnek. Kik azok, akik ezt meg tudják állapítani és mi alapján? Tán beszéltetek Kimi és Lewis mérnökeivel (mert állítólag a szurkolók szerint is ők a legnagyobb tehetségek) igen, de mi alapon "ösztönösek". Hisz egy Schumi vagy egy Prost, akik szarrá nyerték a vb címeket vagy egy Nelson Piquet, aki 3x vb lett velük mi van? Régi időkben mindenki csak Sennázott. Ez is csak a szubjektivitásról meg 1-2 elvakult drukkerről szól. -
#129405 Itt a legfőbb szégyen amellett, hogy Massába semmi olyan nincs ami kiemelné a mezőnyből az lenne amiből kiindultam, hogy míg Massa világbajnok lenne, addig Hamilton cím nélkül volna még mindig. Ebből indultam ki, nekem sem a kedvencem Lewis, de ettől függetlenül egy igazi zseni. -
#129404 Alapvetően energia pocsékolás egy Massa szintű pilótára építeni, ha ott egy Alonso. 2008-ben megpróbálták, be is nézték. De azért ne legyünk naívak, Massának alapvetően esélye sincs Alonsoval szemben, már csak azért is, mert ő elvárja a kiemelt szerepet bármi is legyen. -
IXEMGabeo #129403 utolsó sorokban lehet igazság. Jött a Santander és Alonso a teljes csapat köré épült. Ettől még Massa a balesete előtti szinten simán hozná...Már lényegtelen megtörtént a balesete sosem lesz ugyanolyan, mint volt akkor. És? Betette az autóját belső ívre a rázóra kockáztatott nem jött be. Direkt csinálta volna? Az lenne a logikus meg is kapta a büntijét érte. Ugyanazon a futamon Hamilton leszorított mindenkit a rajtnál szinte azt is lehetne ennyi erővel szándékosnak titulálni.
Monzai esőzésben pedig már jócskán szarok voltak a körülmények Kubica még éppenhogy normál intermediate helyzetek között futotta a 10. időt Massa már özönvíz kezdetén, de az ideje éppenhogy elég volt. Nevezhetjük szerencsének, de szerintem meg bravúr volt. Raikkonenék balszerencsések voltak, mert ott már 5-6 másodperces időeredmények voltak, de vagy 2-3 perccel futották a mért körüket igen.
Ha azonos pontszámmal, 1 ponttal is, de szépen világbajnok lenne befogná a száját mindenki, aki 2. számú versenyzőnek titulálta. Méghogy a sport legnagyobb szégyene...Miért valaki, aki odament a Saubertől, aki ellesett jó pár trükköt egy hétszeres világbajnoktól, aki véletlenül nem ösztönös tehetségnek van titulálva, (merthogy egyes állítások szerint Mansell és Hill sem voltak azok) akkor máris gyenge? -
#129402 de azért nem támogatják mert nem tud csodát tenni az autóval mint Alonso- ha pontokban jobban állna Massa lenne a kiemelt -
#129401 Montreali dupla előzésben semmi csodálatra méltó nincs, 100 ugyanolyat tudok mutatni youtube-ról, amikor 2 pilóta egymással bohóckodik és leterelik egymást az ívről, miközben jön hátulról valaki, aki csak bekanyarodik az ideális íven. A hungaroringi startja mondjuk elismerésre méltó, azt elismerem, azon kevés tettei amire lehet emlékezni.
Én emlékszem hogyan csinálta meg, Massa ment ki a pályára közülük legkorábban, folyamatosan romlottak a körülmények, Hami és Kimi későn kezdték el a kvalit, esélyük sem volt. Az történt mint a 2003-as és 2005-ös Japán kvalin.
Azért kicsit nem ugyanaz, hogy valakibe belerohansz, mert benézed a futam közben, vagy a Vb riválisod körbeautózik, te levágod a kanyart(!) és kiforgatod. Azért érezd már a különbséget!
Tudod mi tette taccsra, hogy kiment mögüle a csapat és Alonsora fókuszál. Ez nyilván lelkileg is összetörte, mert 2008-ban elhitették vele, hogy ő a number one. Ettől még ketteskeként hoznia kéne a Barrichello szintet és szerintem az tudná is, de lelkileg már KO csóró Felipe és ez rántja vissza nagyon. -
IXEMGabeo #129400 és akkor nem is beszéltünk arról az időmérős bravúrjáról amikor a Q3-ban árvíz körülmények között jutott be Kubicát kiütve a 10. helyről. Mai napig nem tudom, hogy csinálta míg Raikkonen és Hamilton ott szívtak a 14., 15. helyen. Hamiltonka a futamon leszorította Webbert és Glockot akkor persze büntit nem kapott a mai FIA felfogás szerint. Massa meg megpörgette Japánban Hamiltont óó na és:D, Hamilton belerohant Alonso Renaultjába Bahreinbe, Montrealban elnézte a lámpát és letarolta Kimit rémlik valami?:D:DD -
IXEMGabeo #129399 Szépen kiforgattál. Montreali dupla előzésére a hungaroringi rajtjára bezzeg említést nem tettél...
Nem is győzködlek sosem fogod elismerni mennyire jó volt 2008-ban. Ő volt 2006 után a legtöbbet fejlődött versenyző és mai napig biztos vagyok benne h a baleset tette taccsra...