182115
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#129797 na a mclarennel valamiért pont így vagyok én is. lelki szemeim előtt a ferrarit mindig ilyen laza, fun csapatnak láttam, a mclarent viszont vaskalapos, szigorú egységnek. éppen ezért valahogy a pilótáik is ellenszenvesek voltak. voltaképpen igazam is volt, ron dennisnél nagyobb zsarnok nem sok volt, mindig, mindegyik pilótájukat korlátok közé akarták szorítani, be akarták törni.
hakkinen semleges volt, coulthardot imádtam, miután elkerült tőlük, kimi is utána kezdett érdekelni. egy van akit igazán csípek, az button. ő annyira pozitív karakter, hogy még a mclaren se tudja elrontani. -
#129796 Szorzók a verseny előtt:
Remélem Alonso kiesik, stb.
-
Chris Lowe #129795 A meki olcsó embert akart hamit sem akarták megfizetni. Kimi simán annyit ér mint hami viszont Perez tizedannyiból megszerezhető és buttonnal nyerő csapat lehet. Hasonló a stílus, egyfelé kell fejleszteni. Jövőre nem lesz csapaton belül akkora különbség mint mondjuk most az időmérőn hami és button között. Raikonnen is ilyen stílusú, de ő kurva drága pilóta. -
#129794 Én annak idején nem szerettem, hála a Mclarennek, mert magát a csapatot Ron Denisszel és Hauggal az élen nem csíptem, de ahogy elkerült onnan el kezdtem más szemmel nézni rá, meg is kedveltem rendesen :D, igazi különlegesség az átlagosnak mondható mezőnyben :) -
#129793 Példamutató... -
#129792 akármennyire is nem szeretem Kimi-t, de akkor is egy nem semmi ember :D -
#129791 lehet.
Nem Kimi támogatottsága érdekel, vagy érdekelt..inkább az, hogy miért nem merült fel Kimi a McLaren-nél Hamilton pótlására, hiszen Whitmarsh, és valószínűleg a csapat is nagyra tartja. De az hogy fel sem merült, az két dologban gondolkoztat el, az egyik, hogy a McLaren-nek is számít a versenyző pénzügyi helyzete..amit hoz és amibe kerül, valamint, hogy Kimi tudja mi lesz a Lotus sorsa.
Mert egyébként kézenfekvő lett volna.
-
#129790 a voda mért ment el a ferkától amúgy? meg a t-mobile is otthagyta a mclarent asszem -
Chris Lowe #129789 Ezt nem lehet így nézni. Vannak személyes szponzorok, de vannak olyanok is akik azért támogatják a csapatot, mert pl. ott egy sztár. Szvsz a rexona is ilyen. Lehet ha elmenne akkor nem hosszabbítana a rexona sem. Aztán van a harmadik variáció mint a vodafone a mekinek akik a csapatra fókuszálnak. -
#129788 -
#129787 -
#129786 Lehet, ezt nem tudom. de jelenleg a Lotus csapat szponzora nem Raikkonen-é.
A Total elég egyértelműen támogatja Grosjean-t pl.
A Rexona lehet hogy Kimi-t használja reklámarcnak..de nem volt vele a rally-ban, és jelenleg is a csapattal van szerződésük.
-
#129785 -
#129784 A Telmex marad a Sauberrel. Be is jelentették azt hiszem csütörtökön. Valószínű, hogy Gutierrezt ültetik be a Sauberhez. -
#129783 Jó, de az egész Univer szponzorcsomag Kimire épül, Kimi leigazolása után kötöttek szerződést és Kimiről szól az egész marketingjük(pószterek és reklámok). -
#129782 Jim Clark nem lökdöste ki, Senna fél karrierje mások kilökéséből állt. -
IXEMGabeo #129781 Most esett le, hogy Grosjean a 2 Sauber mögül rajtol -
#129780 off
Kiss Norbi
Meg van az idei második győzelem! -
#129779 Fejlődnek, csak nem ugrottak előre.
Suzuka
2011 Caterham: 1:35.454 vs 1:33.064
2012 Caterham: 1:34.657 vs 1:33.405
( az 1.33 a 3 kiscsapat utáni legjobb idő, s mind 2szer Caterham volt legközelebb hozzájuk )
Az az 1 mp ott van év eleje óta. Nem tudnak előre lépni, és feltehetően már a jövő évi autóra álltak rá, mert semmi értelme fejleszteni a mostanit, amivel így is a másik kettő előtt vannak. HRT fejlődése látványos egyik s másik pályán, de ők messziről jöttek... 3-5 mps hátrányt könnyebb ledolgozni mint 1 mpset.
-
#129778 Tavaly simán fejlődtek egy kicsit. Szvsz a Caterham név fogja őket vissza, így lehet kevesebb lóvé jön be mint ha Lotus lenne a nevük -
IXEMGabeo #129777 mintha ő is csodatevő lenne... -
#129776 Amíg ott van az a kopasz szakállas fasz csávó nem is lesz több belőlük :D -
#129775 a Caterham és a Marussia semmit nem fejlődik év eleje óta. Úgy volt hogy az idei cél a Torro Rosso utolérése(a Caterhamnak), és a középmezőnybe kerülés. Erre a HRT beéri őket.... -
#129774 Wéber: "De la Rosának meg nagy pacsi a 21. helyért, a HRT szép lassan behozza a Marussiát és a Caterhamet, ráadásul nem is kaptak akkora verést a mezőnytől, mint ami itt kinézett."
Úgy úgy!!! -
#129773 Mindig mondtam szánalmas az FIA minden téren....Szujó is elmondta a véleményét:
Tisztazando a legutobbi bejegyzesemet: nem Vettel buntetese ellen keltem ki, hanem az ellen, hogy a stewartok ezen ennyit gondolkoztak. Artanak a sportagnak ezzel borzalmasan lassu ugymenettel, meg azzal, hogy 24 autoversenyzo megprobal minel gyorsabban menni, majd egy irodaban valakik eldontik, hogy ki legyen az elso (by Will Buxton). Erre surgosen ki kell talalni valamit. Vagy hozzanak dontest meg az esemeny alatt (legyen az szabadedzes, idomero, vagy futam), vagy ne valtoztassanak a palyan kialakult eredmenyen. Ugy megsem koszonhet el egy kommentator, hogy "Kedves nezoink, ez volt a kvalifikacio, de hogy ez marad-e a sorrend, azt majd 3 ora mulva elmondjuk!". Nem nezo- es olvasobarat ez a vacakolas, na! A kedvenc pilota-kerdest pedig egyszer es mindenkorra lezarva: tul regota vagyok mar kozel a Forma-1-hez ahhoz, hogy mindegyik pilotanak szurkoljak egy kicsit. Kinek ezert, kinek azert. A lenyeg, hogy senki ne torje ossze magat, es hogy a fek a gyavak pedalja!!!! :) -
COOLancs #129772 "Amúgy most is Rosberg előtt végzett az időmérőn, csak szólok." Grat, tartja az iramot egy másik középszerű versenyzővel. Egyébként 8-7 az arányuk 15 időmérőn, tehát gyakorlatilag semmivel sem jobb a csapattársánál. Most legalább ésszerű döntést hozott, és visszavonul. A Saubernél is csak elvette volna a helyet egy olyantól akinek még lehet jövője az F1ben.
Merga javulhatott volna, ha pénz 90%-a nem a sztárgázsikra megy el.Sajna Hamiltonnal megint ugyanez lesz. Lehet ész nélkül pénzt lapátolni az emberek nyakába (Toyota, BMW) meg lehet elkezdeni dolgozni és csapatot építeni (Red Bull).
-
#129771 komolyan olyan dolgon hisztiznek páran ami már eldöntött :DDD ...
... pont nem érdekli őket, hogy itt egyesek miért büntetnék meg ezt meg azt utólag :D ... az meg már tényleg röhejes, hogy próbáljátok meggyőzni a másikat, hogy márpedig nektek van igazatok, mert utáljátok az adott versenyzőt :DDDDDDDD
de igazatok van! :D ez az F1, itt nem a verseny számít, hanem a körítés! :DD -
#129770 Ezért kapott csak egy meg rovást. -
vass17 #129769 Mit kellene?
1. Mélyebben szoktak itt fékezni, látszik, hogy korábban fékezett, mint általában.
2. Nem kezdhette ideális ívről a kanyart.
2:20-tól: a kanyar előtti fehér táblákhoz lehet viszonyítani, KOB majdnem egy táblával később fékez.
-
#129768 http://www.formula.hu/hirek/153/383/73675/a-pirelli-atalakitja-keverekeit-2013-ra -
#129767 Itt hiányzik egy év :)))
Alonso-val jött a Santander a McLaren-hez, de(!!) miután Alonso elment a Renault-hoz, de a Santander kitöltötte a szerződést a McLaren-nél.
A Telmex is menni fog Perez után, de nem lehet őket együtt mozgatni, egy versenyzőt ki lehet vásárolni, de szponzor már nehezebben tud szerződést bontani megegyezéssel.
..és fő támogató szponzora a csapatnak a tulajdonos Genii capital :)
-Kimi támogatók
-Grosjean támogatók
-Lotus támogatók -
paj01 #129766 Igen, ezen a felvételen is látszik, hogy rendkívül zavaró egy lassu auto ami nem is követi az idealis ivet. Mindig lenyűgöz ahogy megoldják az ilyen helyzeteket a pilóták(már aki hátulról jön) látszik milyen kurva jó reflexeik vannak meg sebesség/térérzetük. Alonso itt mondjuk vesztett 2 tizedet, egy átlag ember meg vesztene vagy 3mp-t:D már ha nem bassza el a féktávot és száll bele Vettelbe:) -
#129765 azért azzal remélem tisztában vagy hogy a mérnökök nem azért ülnek a kis üléseikben a boxban hogy az üres monitort nézzék. Ott van egy live timing is, ahol mutatják épp ki hol tart a pályán. Nem olyan nehéz ám szólni rádión hogy figyelj oda mert gyors körön vannak mögötted. Szerintem.
Amúgy nem feltartotta, csak simán bezavart. Ez olyan 2 tized minimum ami hátrányt szenvedett. Képzeljünk el egy szituációt hogy ti ültök abba a verdába 3 kiló felett és a cél hogy minél rövidebbet fékezz megtaláld a pontot ahol kell és még be is fordulj úgy, hogy a legtökéletesebb ív meglegyen. Csak közben valaki hirtelen lassan halad előtted és nem tudod hogy miért, és bezavar. Már is elbasztad a köröd. Vagy csak én gondolom így? (egy egyszerű játéknál is lehet ezt tapasztalni). -
#129764 egymást oltogatják, miközben jövőre Perez szép csendben vb lesz -
#129763 Szerinted mikor vette észre hogy jön? amikor meglátta és érezte a tempót, akkor nem cikázhatott át a másik oldalra, mert azzal még jobban bezavar. Ez egy ilyen kanyar, itt sokan szoptak már emiatt, persze van aki annyira vak és béna hogy simán befordul a sikánba és ezzel teljesen tönkrevágja a körét. Amúgy meg ez a hátulütője annak ha valaki 1 kört megy. -
#129762 "Úgy engedte el ahogy a legjobban lehet"
Végül is nem gáz hogy a bal oldali ív az ideális ív, és a jobb oldalon kellett volna elengedni :D semmi gond nem lett volna. -
#129761 ja
pedig itt aztán tényleg nem történik semmi.. -
#129760 Főleg facebookon az ilyen F1-live oldalakon :D istenem mennyi retardált van -
#129759 én nem néztem a kvalit de ezen mit kell nézni? vagy itt vita megy feltartotta vagy sem? -
#129758 Nice try Ferrari.