182153
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#177097 mivel sérülés nélkül megúszta,szvsz nincs vele baj azon kívül,hogy nem vicces.ha komolyabban megsérül/meghal,akkor lenne vele gond. -
#177096 Másik fórumba rakta be valaki (ott már indul a csihipuhi, ízléstelen-e és ha igen, akkor miért nem), de tényleg kajakra kinn van Briatore instáján...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: sure, 2021.09.13. 19:50:04 -
#177095 Laptiming
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Érdekes, azt gondoltam, Walter Csabi kritikusabb lesz VER iránt.
Egyelőre szerintem továbbra is ők csinálják a legkorrektebb futamelemzéseket.
Ground Effekt
A cím mondjuk ütős
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nem rosszak ők sem, csak túl hosszúak, illetve túl hamar van a futam leintése után
Kik-mik vannak még, akiket ajánlotok?
A fácsés Wéber-Michelisz-stb... elemző műsorban a kanyarról kanyarra az összes telemetria kielemzése nekem már túl sok. Ez nem az ő hibájuk, az enyém :)
Van még a Bereznay, ő kvázi a futam leintése után egyből streameli a magáét, az indexes régi Boxutca vagy hogy hívták, néha egész tűrhető volt, de ami idén az utódja lett, katasztrófa.
Utoljára szerkesztette: sure, 2021.09.13. 19:22:39 -
pr3cious #177094 Tereljük is a témát egy fontosabb ügy felé: A FIA-n kívül (megint) kinek fájt volna ha Verstappen nem kap büntetést? Tegye fel a kezét. -
#177093 Szerintem is a méret, forma és arány változások a fő ok, hogy sokat járnak a kerekek a pilóták feje körül, de nem a glória vonzza őket.
Utoljára szerkesztette: Magnum PI, 2021.09.13. 10:10:14 -
#177092 Ezen az alapon? Hogy következik abból amit én írtam, az amit te írsz? :) -
pr3cious #177091 Mindegy csak arra akartam kilyukadni hogy eddig ez nem volt jellemző (F1-ben), most meg hirtelen megszaporodtak az ilyen esetek.
Talán azért mert a Halonak köszönhetően megváltozott a kocsik formája és súlya, ráadásul majdnem 1.5x nagyobbak mint régen. -
#177090 Hamilton drukker lett, a bárki csak ne Vettel alapon. Egy ideig utálta Vettelt. Előtte Kimit utálta. Amióta szarban ülnek, kevesebb a fika. Viszont legalább mindent megmagyaráz. Ált. szemellenzősen, kettős mércével. Kb. amióta ide ír, ennyit szűrtem le. De javítsatok ki, ha nem, vagy valami változott. Amúgy, semmi bajom vele, autós topikokban teljesen normális, nem is foglalkozom vele.
Itt szvsz annyi történt, hogy a Silverstoneban és a Ringen történtek és az elqurt kerékcsere után most nem hagyta, hogy Hamilton behúzza, vagy több pozícióval előtte végezzen. (Behúzta volna, ez egyértelmű.) Amikor bementek a kanyarba, már látható volt, hogy kb valami hasonló lesz, nem fogja hagyni, hogy Hamilton megelőzze (szerintem ott nem is kellett volna, utána simán elmehetett volna, de ez most már lényegtelen). Ezért kockáztatott, de úgy akarta kitenni, hogy végre Hamiltonnak is fájjon. ProstSennásan. (Valahogy a sprintfutamos hétvégéken mindig összeakadnak. Silverstonban csak Verstappen bukta, most mindketten. Szerintem, a szezon végéig ugyanez lesz, függetlenül attól, hogy éppen ki vezeti majd a VBt.)
Az én véleményem szerint mindketten erőszakosak voltak, Hamilton nem gondolta, hogy Verstappen ezt meglépi. Ez hibás helyzetfelismerés volt. Verstappen meg a Bottas leradírozás után megunta, hogy itt az esély, és megint feláll a Mercedes a padlóról, így nem szarozott. Versenybalesetnek tűnt, de míg a kanyar elején valóban Hamiltonnál a pozíció, a közepén már tényleg nem hagyott helyett. Részemről, mivel mindkettőt utálom, és nekem tök mindegy, versenybaleset, de mivel a FIA a kanyart nézte, az alapján Verstappent el lehetett meszelni.
Más kérdés, hogy hasonlókért büntit se adnak, nemhogy utólag 3 rajthelyes büntetést, de ez most megint csak azért kellett, hogy Hamiltonnal végre megnyeressék a VBt és végre meglegyen az a rohadt rekordja, amire hajt, és Russelre építve (szerintem nem győztes alkat, versenyen évek óta semmivel se több, mint egy Giovinazzi vagy Grosjean) a Merci váltson, mielőtt mint csapat lelép a F1ből! (Amint tényleg minden körülmény egyforma lesz, esetleg nem jön össze a jövő évi autó, és már nem lesz meg az az akkora előnyük, mint most, mint csapat, szerintem le fognak lépni, de max. nem lesz igazam.) Minden esetre egyértelmű a RB taktikája: Hamilton előtt végezni bármi áron. Főleg a 3x pont bukása és a Ringen történt véletlen full RB leradírozás után. Hogy ez elég lesz-e egy VB címhez, nem tudom? Minden esetre jelenleg Max Lewis előtt van és egy rakat verseny hátravan, viszont ahogy kinézett Verstappen padlólemeze, szerintem többet fognak hosszútávon bukni a monzai balesettel, mint amit most hozott nekik az, hogy Hamilton SE szerzett pontot.
Nekem a nap versenyzője amúgy Bottas volt, nem Ricciardo! Remek győzelem volt, fene se tudja, hogy Lando felért-e volna rá, ha előzni kell, vagy kiteszik egymást. Ez olyan Berger-Alboretos 1988 volt. Akkor is a két nagy kiesett, ők meg kettősben, olasz közönség előtt behúzták. Most a McLarennek kellett már nagyon, és - az ő szempontjukból - végre behúzták. -
#177089 A Motogp egy más versenyág. Most visszakérdezhetnék hogy az F1-ben miért nincs fefújodó börruha. Két eltérő versenytechnika eltérő kockázati lehetőséggel. A Motogp-ben kifejezetten ritka hogy valaki beszorul a motorba, és az F1-ben meg az fordul elő elenyésző százalékkal hogy kirepűlnek az autóból.
Ettől még mindkettő bevállalós sport, sajnos mindig történik valami ami ezt mondatja.... ha nem az F1-ben, vagy a Motogp-ben akkor az odavezető kinevelő versenysorozatokban. -
#177088 -
#177087 nézted a mostani futamot? glóriás tudod -
pr3cious #177086 De ezen alapon ha továbbfejlesszük simán megtehetnék hogy távirányítós autóval versenyezzenek és a pilóták csak a boxból játszadozzanak :)
100% garantált biztonság. -
#177085 Mert rohadtul nem vesz el semmit a sport értékéből, vagy dinamikájából, az hogy ott van a glória a pilóta felett cserében lehet hébe-hóba életet ment és egy maroknyi károgót leszámítva 2021-ben ez már senkit nem zavar. -
pr3cious #177084 Mondjuk a Massas féle rúgót egyenesen arcba, számomra nem annyira scifi. 3d
MotoGP-ben ahol szintén ennyivel mennek miért nem építjük körbe glóriával, vagy tiltsuk be az egészet? Az miért lehet egy még mindig bevállalós sport?
-
#177083 Amit írsz az egy elég lehetetlen feltételezés, nehéz elképzelni hogy egy alkatrész a gloria nélkül nem okoz kárt ott ahová esik, ellenben továbbpattanva kárt okoz.
Egyértelmű helyzetek történt amire hoztak egy megoldást, ami azóta több versenyzőt megmentett a sérüléstől, vagy a halálos ütéstől, vagy a halálos lefejezésről.
....ellenben egy alkatrész nem pattant még sehova olyan módon ahogy neked megfelelne..nyilván nem lehet minden esetre felkészülni, de az autókat sem tervezik úgy hogy rájuk potyanhat egy bolygó. -
pr3cious #177082 Ott szinte teljesen kint van a pilóta feje, valahogy az sem igazán volt jellemző a 23év alatt.
Grosjean az egyetlen amelyik esettel nehezen lehet vitatkozni. -
pr3cious #177081 Vajon akkor is ekkora lesz a promo ha egy alkatrész ami amúgy elkerülte volna a pilótát ép a glóriát találja el és arról gellert kapva a pilóta fejét? -
#177080 ? hogyne történt volna?
A HALO-t alapvetően a Surtees srác halála indította el ezt tudni illik.
https://youtu.be/OHBHIKV4wKc -
#177079 Én azért örülök, hogy nem kell megtudni mi lett volna ha nincs glória. Inkább olvasom sok okos hozzászólást, és örülök, senkinek nem esett komolyabb baja. -
IXEMGabeo #177078 Vicc az egész h Verstappent megbuntettek amikor ez szimpla versenybalesetnek volt... Szívem szerint kirugatnam, lecsereltetnem a birakat/szabalyalkotokat -
pr3cious #177077 Akkor hatalmas szerencse hogy 0 azaz kereken nulla ilyen eset történt most meg legalább 5 amióta bevezették (leclerc-alonso, most ez meg még jópár) huha súrolta valami a glóriát akkor tuti hogy eltalálta volna!!!! huha huha. meg ilyenek.
Szerencsés 23év volt. (Bianchit meg 3 glória sem mentette volna meg)
-
#177076 Valami fekete tapaszt tettek a nyakára, azt nyilatkozta, hogy így is kapott valamekkora ütést, de jól van/jól lesz.
Halo nélkül lehet, hogy innentől két hétszeres világbajnok gurulós ágya társaságában nézhetné Jean Todt a futamokat.
Utoljára szerkesztette: sure, 2021.09.12. 20:10:14 -
#177075 Minél nagyobb sebességnél ütköznek, annál nagyobb erővel "dobódik át" egyik kocsi a másik fölött, kisebb az esély, hogy párosodó pozícióban maradjon a két kocsi. Itt egy nagyon "lassú" kanyarban értek össze,
Mindkét linkelt videóban szerencse volt csupán, hogy az alacsony áthúzást végző kocsi kereke nem találta el telibe másik pilóta fejét. -
#177074 Nagyobbak az autók, szélesebbek a gumik stb. Sokminden változott. Az biztos ma megfájdult volna Hamilton nyaka ha nincs ott a támasz. -
#177073 Ezeknél a baleseteknél sokkal nagyobb volt a tempó. -
pr3cious #177072 Viszont érdekes hogy korábban nem igazán volt ez jellemző - az ilyen esetek - nem azt mondom hogy nem oké a gloria de mivan ha pont azért állt meg így meg ott mert más a kialakítás / súly.
1,
2 -
#177071 Én is ezt mondom, akinek tegnap még voltak ("Grosjean mehetett volna nyugodtan a levesbe"), annak ma remélhetőleg már nincsenek... -
#177070 Szerintem ma már senkinek nincsenek kétségei a halo-val kapcsolatban. -
#177069 Jah, hat az igaz, osszevissza buntetgetnek....:)
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2021.09.12. 19:29:27 -
#177068 -
#177067 Azért Russell ma is csendben begyűjtött 2 pontot, meg is vívott érte Oconnal szépen.
A halo ma is +1, ha valakinek eddig kétségei voltak, remélhetőleg eloszlottak ezzel kapcsolatban. -
#177066 Viszont az nem érzem fairnek, hogy mikor Hamilton ment be ész nélkül Max mellé és lökte ki kapott 10 másodpercet úgy hogy ő ki sem esett, most meg Verstappen kiesett és kap 3 rajthely büntit? Miért? Ha Hamilton volt a hibás múltkor akkor az miért csak 10 másodpercet ér? -
#177065 Hamilton belsőjéből lászik h Hamiltn nyit a kormányon h leterelje Maxot :) Persze ő nem enged és ott tartja végig a pályán...Ezt mostanában versenybalesetnek szokták hívni.
Érthetetlen h ezért Maxet büntetik ... -
#177064 Szerintem azzal itt sem volt gond. Nem azért ment a húrkákon Max mert nem tudta bevenni a kanyart hanem mert annyi helye volt.
Mikor befordultak a célegyenesből Luis pont hagyott annyi helyet, hogy Verstappen megfogja a külső ívet, de utána ahogy a képen is látszik a 2. kanyarban már nem hagyta meg és ebből lett az ütközés, na meg abból hogy a hurka megdobta Verstappent. Ha Hamilton levédte volna jobban ez első ívet akkor nem megy be mellé Max.
Igen, Luis nem hagyott helyett a 2. kanyar előtt már, de mivel Verstappen sem hagyott helyett az 1. körben, szerintem ez így fair volt. így nekem ez versenybaleset.
-
#177063 Szvsz ez nem helyhagyas kerdese mivel egesz egyszeruen Max a bukoterbe erkezett meg.... Tipikus bevetodes amikor telibeveri a szabalyosan kozlekedo autot.... Olyan Groseanos volt ... Kar erte mert jo verseny lehetett volna. -
ToxiMaxi #177062
Hagyott helyet :D
Év vicce, hogy 3 rajthely büntit fog kapni Verstappen, mert a bírák szerint Hamilton hagyott elég helyet. -
#177061 Hat azert ott Ham sokkal jobb helyzetben volt, legalabb olyan tempoval ment melle hogy a palyan tudjon maradni... -
#177060 Lewisról beszélünk aki már lökött ki ellenfelett úgy hogy jobban járt? -
#177059 Ugyan olyan lehetettlen próbálkozás volt mint amit Hamilton csinált az 1. körben. Csak ő kimenekült, hogy ne legyen ütközés. Verstappen meg még mindig nagyon agresszív és ott tartja lesz ami lesz alapon. Nem érti ha összetöri a kocsit nem kap pontot és nem lesz VB cím. Ma igazából örülhet, hogy mind a ketten kiestek mert ezzel ő jobban járt. -
ToxiMaxi #177058 Igen, látom direkt trollkodik a lacika.