182115
  • FeikG
    Ez sem igaz teljes mértékben!
    Az első SC legalább annyit ártott,mint segített..a 2. meg 1 helyet jelentett neki,mivel a 4. helyre erőből jött fel..
    Mindenki elfelejtette,hogy sérült első szárnya volt és kétszer volt bent a boxban és még ugye, a szárnycsere...

ui.
    Mielőtt a sok idióta flémbe kezdene! ne tegye,mert nem fogok vitába bonyolódni,ebben a témában..............
  • Master91
    Vigyázz, ilyen szavakkal innen hamar kinéznek.Bár te is tudod :D
  • IXEMGabeo
    vagy Button tavaly Kanadában. Világ legszerencsésebb győzelme volt a sok SC miatt:D
  • IXEMGabeo
    Mondjuk Button nem csinált nagy ügyet a Szingapúri esetből mivel ez súlyosabb volt picit...Olyasmi volt, mint a tavaly időmérőn látott Hamilton-Massa eset Szingapúrban szintén. + Ráadásul Button más vérmérséklet.

Elismerem, hogy Vettelnek mázlija volt a SC-okkal, de a Red Bullból ennek ellenére ugyanolyan szinten kihozta a maximumot, mint amikor pl HAMILTONNAK segített 2010-ben Kínában a sok SC. úgy anélkül az életbe nem került volna fel a 2. helyre, és még ő is Webbert leszorította a SC elengedése után...

ÓÓ ellendrukkereknek bármit fel lehet hozni ám:D Unalmas, hogy szapulják Vettelt ilyen olyan baromi gyermeteg indokok miatt. Alig várom itt 1-2 fórumtárs képét év végén, amikor 3x vb lesz a mezőny egyik legjobb versenyzője:D:D
  • IXEMGabeo
    ha Hamilton csinálja akkor bezzeg ő az überkirály...

Teljesen jogosan háborodott fel Ricciardora, aki belassított előtte hirtelen én sem örülnék, ha a fiókcsapat rutintalan versenyzője tenné tönkre a futamom egy SC-os buta eset miatt...
  • Ulvar
    pont erre gondoltam amikor nyafizott. Bezzeg ő az ártatlan szende szűz, aki majdnem Szingapúrban (de már korábban is) csinált egy tömegcrasht az elején. Mert meglódult aztán hirtelen befékezett Button meg joggal gondolta hogy elindul a gyerek, aztán nem....na mindegy én már nem rántom fel az agyam ilyenen.
  • madmanic
    vettel hiszti

Szingapúrban mit is csinált ez az überpilóta SC után? Button majdnem belement, akkor meg lapított mint szar a gazban...

Mint ahogy most is, Rosberg előzését követően. Ha a mercisek nem rádiózzák, hogy pályán kívül előzött, soha nem engedi vissza...
  • madmanic
    Ezt én sem értem, mi ez a baromi nagy hipe vettel körül..

Kiestek előle, 2 SC.. Ennyi.. Na meg Webber is takarított rendesen.

Ezt a teljesítményt Sennától lefelé mindenkinek hoznia kell(ene).
  • a.carkey
    Utoljára 1987-ben nyert a Lotus a Forma-1-ben, akkor Ayrton Sennával. A finn versenyző elmondta, hogy szerinte ez a csapat nem örököse annak, amivel a brazil ment:

„Ez hosszú idő számukra, feltételezem. Nem gondolom, hogy lenne köztünk olyan ember, aki abban a csapatban is dolgozott. Ez egy név. Ez ugyanaz a csapat, mely volt Fernando alatt is, csak más a neve. Ez egy remek név nekünk, nagyszerű múlttal, de én a csapatnak versenyzek, legyen bármi is a neve. Nem érdekel ez, és ez a győzelem egyszerűen csak azoknak szól, akik elvégzik mindezt a munkát. Talán valaki szemében ez jónak tűnhet, de nekem tényleg nem jelent különbséget.”

:D
  • a.carkey
    Figyu, szerintem Vettel mostani versenytempóját szerintem ne vedd alapul, mert szinte új autót kapott az időmérőhöz képest, mégha hátulról is kellett indulnia. Ha marad ott, amit elért, lehet, hogy nem lett volna képes hasonló sebességre. Ráadásul volt két biztonsági autós fázis is, tehát ha azok nincsenek, és ugyanolyan unalmas a futam, mint szokott lenni, nem biztos, hogy ugyanez a vége.

Azt felejtsétek el el, hogy ebben a kiélezett évadban, ezekkel a gumikkal valaki valaha is egy percet ad a második helyezettnek!

Alonso tényleg jó volt, de ne felejtsük azt se el, hogy kivárásra ment, mert ugye Vettel hátulról indult. Kimi viszont az első SC előtt Hamiltont üldözte, a második előtt pedig próbált lelépni mindenkitől, és elég komoly előnyt épített ki magának, tehát vsz ha ő is úgy megy, hogy a végére tartalékol, vsz simán bírja Alonso tempóját, sőt, Alonso meg se próbálja őt befogni, ha nincs a második SC.

(Megj. amikor Grosjean - Perez - miatt behívták a második SCt, komolyan úgy kalkuláltam, hogy Raikkonen baszhatja az első helyet. De most kivételesen skillből és autóból behozta, pedig Alonso nagyon megnyomta a végét.)
  • desigo
    +1
    korrektül össze foglaltad
  • kifli
    na, most hogy már ninsc 3 percenként 10 post, leírom a hétvégéről a véleményemet, az első 3 helyezettet kiemelve.

Kimi

Nagyot ment, ölébe hullt az első hely, de ehhez kellett egy jó kvali, egy jó rajt, és egy hibátlanul végigfutott verseny, szép munka volt.
    Nekem tetszik a stílusa, de szerintem már kicsit sok volt most. Legalább a csapathoz odamehetett volna, ha nem is ölelkezni de pacsizni. (ez beleférne még neki szerintem)

Azt hogy nincs miért ugrálnia gondolom arra értette, hogy egész éves teljesítményt kell nézni, most nyert, de az idén ez nem volt jellemző ugye.

Alonso

Nagyon tud küzdeni, ez most is látszott, utolsó körig határon autózott, ez látszott a felvételeken is, hogy olyan gyorsan ment be a kanyarba ahogy lehet, és olyan hamar állt a gázra ahogy lehetett. Szinte az összes kanyarban látszott, hogy csúszik az autó hátulja (a többiek autója nem viselkedett így, ugyanabból a kameraállásból nézve)
    Szép teljesítmény volt tőle is, többet hozott ki a kocsiból mint ami várható tőle. Ha kicsit hamarabb kapcsol erre a tempóra, akkor talán támadási közelbe érhetett volna. (ugye egy ideig kimi volt a gyorsabb, gondolom Alonso ott spórolt a kerekekkel)

Vettel

Nagyot ment őis, számomra kicsit érthetetlen honnan van ekkora lendület a kocsijában, ha első helyről indul szerintem több mint egy percel a 2. hely előtt kelett volna végeznie. Persze ebbe az nincs beleszámolva, hogy mind a 2 sc-vel szinte csak ő nyert a mezőnyben. Illetve azzal is sokat nyert, hogy mire oda ért volna valaki olyan mögé, akivel érdemben harcolnia kelett volna, az vagy kiment előle a boxba, és nem kellett mögötte autóznia, vagy kiesett.
    Meglátásom szerint, a futamon egy pilótával kellett komolyabban küzdenie, mégpedig Buttonal a végén. Bár a friss lágy gumival itt is hatalmas előnye volt.
    Ezzel nem kicsinyíteni akarom az érdemeit, mert nagyot ment ő is.

Végkövetkeztetés

Akik most dobogóra kerültek, mind olyat mentek, hogy a teljesítményük alapján kijárna mindnek a dobogó legfelső foka.

• a.carkey
    Remek arcok vannak a Lotusnál. :D
  • repvez
    Yes,yes :D
  • Ulvar
    V10, V12, V16 hmmm :D

NYYYYYAAAAAAAAAAAAAAAAAAMMMM
  • LaszloLedzenyi
    és milyen érdekes hogy nem kellet se kers se drs, se f csatorna hogy tudjon valaki előzni, hmm régi szép idők, na és persze a v10 hangorkán.
  • Palinko
    minek öltözzön be ha nincs biztonsági öv se? :D
  • a.carkey
    Szinte egy trikó-szerű képződményben vezet. Az a komoly.
  • bakkerman
    de azért mégegyszer meghúzta :D
  • Wlanseraf
    azok:)
  • Palinko
    de nem értem miért nem csináltak nagyobbat mert n em hiszem hogy akkora technikai különbség. vagy ezek még diagonálok voltak?
  • RatBaG #131069
    dafuq is this lőre?

• bakkerman
    hétköznapi autókon is ilyen saga füstlik voltak
  • nyuny01 #131067
    Persze hogy azt mondta jó lesz, mivel akkoriban csak virsli gumik voltak! :)
  • Palinko
    még mindig nem értem ki volt az aki ránézett ezekre a virsli gumikra és azt mondta jólesz.
  • vass17
    Ez közelebb áll a rallyhoz, mint a mostani f1-hez:) Leszorítóerő nem sok volt, de itt inkább az egyensúlyt kell érezni, a mostani F1-ben viszont nagyobb precizitásra van szükség.
  • Master91
    Csak az F1 és a Tour között mérföldek vannak.

Kicsit több tényező van F1-be mint a kerékpárba...
  • a.carkey

Monaco dizájnnal :D
  • a.carkey
    Játék nagyfiúknak ;D
  • nyuny01 #131061
    A te álláspontodat nézve, szinte minden évben ki lehetne zárni egy autó-pilóta párost... nem?
    Azért mert utálsz valakit, nem kell túlerőltetni irányába a véleményed! :)
  • bakkerman
    csak Sumci jobban beégett a nagy comeback után,mert Armstrong 3. lett asszem a 2010-es Touron.
  • Botond #131059
    Vannak ott kövek is kerékvetőnek, de felrakná rá a gépet és egy kerék már ki is tört. :D
  • Botond #131058
    Szabálytalan autó, amit kizártak "alóla", de ő világbajnok lehetett, mert "nem tudott róla", az megvan?

De mindegy, bele se menjünk.
  • IXEMGabeo
    nincs kizárva, hogy az egykori sisakjuk miatt nevezték el őket "pilótáknak":)))
  • Carlos
    A fészer a boxutca és a bokor a kerékvető...
    EPIC!
    A pólós repülős-szemüveges-bőrkesztyűs szerkó is üt! Régi szép idők...
  • RatBaG #131055
  • IXEMGabeo
    ja csak Schumi nem doppingolt
  • contraste
    Vagy épp vesztett el.
  • Digitman
    Én még emlékszem, hogy annak idején Senna sem volt az a ma született bárány. És ezzel egyáltalán nem a nagyságát szeretném megkérdőjelezni. Nem egy világbajnokságot szerzett a sorsdöntő futamon történő "kisebb" koccanással.
  • Ulvar
    Senna meg Contador ilyen alapon...