182115
  • G_ArchAngel #131779
    Csak azt a 2005-ot ne irtad volna oda, mert ezzel nevetsegesse tetted a komolynak szant posztodat.
  • bakkerman
    ugyanez a statisztika Alonsoval:
    29 futamgyőzelem,ebből 13 első helyről rajtolva. Csak a különbség az,hogy Alonso 2005-2006-ban egy bizonyos Michael Schumacherrel csatázott a világbajnoki címért,és a két szezon alatt 6 olyan futamgyőzelmet szerzett,amikor neki a 7x világbajnokot kellett megelőznie.
  • bakkerman
    Vettel:
    26 győzelem karrierje során,ebből 19-et első helyről rajtolva szerzett. Remekül tudja bevenni az első kanyart...A maradék 7 futamgyőzelemnél 3 eset is van,amikor nem megelőzte az élen haladót,hanem kiesett előle az éppen vezető pilóta.
  • G_ArchAngel #131776
    Nem ertek hozza, anno volt egy cikk, ahol leirtak, hogy miert kell igy tervezni.
    Motorosnak meg minden jo, amig csuszik es nem fal :)

(oke, en csak 80-nal estem, aztem meg kicsusztam aszfalton)
  • G_ArchAngel #131775
    Azert ez a Lotus sem semmi. Ki kellene talalni, ha nem letezne.
    Sut a Nap - Raikkonen szaguld, hogy befogja az elen haladokat.
    Felhos az egbolt - kek zaszlot lengetnek majdnem neki...
  • atiwrc
    Úgy tudtam motorosoknak jobb a kavicságy, de a truck raceseknek tuti :D.
    Fura lenne egy indycar vagy nascar ezen a pályán
  • desigo
    Narain Karthikeyan lehetségesnek tartja, hogy Sebastian Vettel egyszerűen süket…
  • madmanic
    Szánalom rinyagép....

VB akarsz lenni öcsém? Akkor tudd már lekörözni a mezőny LEGGYENGÉBB autóját gond nélkül..

Micsoda ótvar duma ez, hogy az indiain ment el az elsőség? Mikor Hami folyamatosan támadta, és 2-3 körön belül simán lenyomta volna..?

Ezért nem VB vettel. Akkor sem, ha pontok szerint esetleg az lesz..
  • bakkerman
    faszom...örülök Lewis győzelmének,de Vettel megint növelte az előnyét...Maldonado egész évben borsot tud törni Lewis orra alá,de a geci németbe nem tudna beleszállni...na mind1,grat
  • a.carkey
    Kb.
    :)
  • a.carkey
    Annyit sajnálok az egészből, hogy jövőre kivették Hamiltont a homokozóból. Így vagy Alonso vagy Vettel ismét nyer még egyet ... :(

Más.
    Ki ez a két pénisz?
  • Botond #131768
    És mindjárt jön az utolsó futam!
  • Dietrich
    én nem vagyok amerikai de baromian untam ezt az egész mű szart..mű tepsi Tilke páyák (ahogy valaki írta km-es aszfaltozott kifutók), mű verseny..én ezt az élelmiszerhez hasonlatom. Régen normális kajákat ettünk, rendesen fűstölt kolbászokat..ma már mindent vegyészek kotyvasztanak ki, fűstölés helyett fűst aromába forgatják a húst meg a kolbászt vagy inyekciózzák az aromát, cukor helyett ami a fogakat tette tönkre rákkeltő valamilyen édesítőszert használnak üdítőkben, meg guar-gumi és társai állagjavítónak.
    mű versenyzésnek tartom amit a kers meg drns faszságokkal művelnek úgy, hogy a megelőzendő semmit nem tehet, Ecclestonék meg elvárják erre recskázzanak az emberek ahogy a szabályok miatt két autó között 50km/h eltérés lép fel.
  • Dietrich
    de legalább megköszönte a mexikói és brazil szurkolóknak, hogy megtöltötték a lelátókat :)
  • RatBaG #131765
  • IXEMGabeo
    ja, de Button külső íves előzése sem volt csúnya
  • Kit--Kat
    A nap előzése.

• Master91
    Next Weekend we will say goodbye to:

The 2012 Formula 1 season
    Lewis Hamilton as he moves on to Mercedes
    Jake Humphrey as he leaves BBCF1
    And last but not least the legend that is Michael Schumacher

Next weekend is going to be tough.

• nyuny01 #131761
    Nem rossz a pálya így elsőre, féltem tőle mikor a Lotus-al Mario Andretti
    megtette első köreit, de tényleg szerethető a vonalvezetése! Bár majd meglátjuk mi lesz 2013-tól, vagy akár 14-től. Ez sok mindentől függ, ahhoz hogy jó futamok legyenek olyan autókat is kell építeni!

Jövőre borítékolható hogy még többen lesznek, meg amúgy is évente csak 1-szer kell kibírniuk, az meg valószínűleg menni fog!

© IXEMGabeo #131759

Jó lenne ha újra szerepelne a versenynaptárban! Nagy kedvenc volt! :)
  • G_ArchAngel #131760
    A palyakat ugy kell tervezni, hogy szinte minden sorozatnak megfeleljen. A bukoter pl. a motorosok miatt ekkora. Meg az USA sem engedheti meg, hogy csak egy szeriara epitsenek egy palyat.
  • IXEMGabeo
    LOL:D

Mindenesetre ez a pálya vetekszik Indianapolissal
  • Kit--Kat
    Akik nagyon örömködnek, hogy Tilke most betalált, megsúgom a megfejtést.
    Ezt nem ő tervezte, csak a kivitelezésében vett rész. Innentől kezdve nem meglepő...:)
  • nearo
    Nem, de ez miért fontos?
  • desigo
  • Alexease
    Meg en sem probaltam ki, de kivancsi leszek ra.

Ha tomegkarambolt nem is vartak, de valami verseny szeruseget biztosan;) Nem tudom milyen reklam-szpotot toltak nekik, de valszeg fel percbe sikerult belepreselni az elozo osszes verseny osszes akciojat, izelitonek:P
  • IXEMGabeo
    Igen ott...Hasonló tempót mentek Button kicsit többet volt forgalomban...
  • IXEMGabeo
    tényleg nem volt sosem esőmenő Massa...Max a brazil pályán 2008-ban, amúgy meg sokat bakizott esőben
  • nyuny01 #131752
    +1
  • adam46
    Őőőőő mit is kényszerítettem rá és kire?
  • bardocz
    Ehhez nem kell Alonso fannak lenni, csak szimplán át kell lépni a 12 éves kort, és megérteni, hogy miről szól egy csapatjáték.
  • lac coo
    Hát minimum két tömegkarambolt azért tuti vártak a pénzükért ! :DDDD
  • Bullitt
    Álljunk már le a flame-eléssel. Ha nem tetszik, felfogta mindenki, de nem kell rákényszeríteni mindenki másra, hogy a Ferrari egy köcsög banda. Az RB és többi se jobb, ne élj már rózsaszín felhők közt...
  • adam46
    Alonso fan vagy?
  • Bullitt
    Ezért is szerencse, hogy közel van a pálya Mexikóhoz. Amikor Alonso dumált, ki is derült, hogy a lelátó nagy része onnan jött (mekkora ováció volt már, amikor azt mondta Alo, hogy "Kösz, hogy kijöttetek Mexikóból" stb)
  • Totti5
    Massa tök mindegy mit csinál most, rajta 0 a nyomás mert már év elején elbaszta az egész évét. Alonso meg tudja hogy nem elég jó az autó, rajta hatalmas a nyomás, mert neki üldözni kellene Vettelt, de az sem megy, csak a károkat minimalizálni. Bármelyik csapat ugyan ezt tenné és mindig is ezt tette. Az a pilóta van előnyben minden szempontból aki jobban áll, és Alonso nem csak jobban áll hanem akár VB is lehet, ha Vettellel valami történik.

Verseny jó volt, hozta a megszokott szintet, sok előzés és csata. A pálya nagyon tetszik, sok kanyarban egészen meredek íveken is lehet menni és ez sok előzést is nyújtott.

Button jó taktikával ment, de hozni fogja ő jövőre azt amit Hamilton most tud??? ott lett volna Hamilton mögött előtt, ha mondjuk 4-5 helyről rajtol???
  • lac coo
    Nekem is tetszik ez a pálya ! ( És még ki sem próbáltam... :))
  • Alexease
    A palya jonak tunik, izgalmas es versenykepes lehet kesobb, foleg ha jo bejaratjak, koptatjak, gumizzak stb.

De ettol fuggetlenul, ez az Amcsiknak uncsi lesz, meg igy is;) Bazi szeles palya, extra biztonsag, extra kulonbsegek az autoknal, szetszakado mezony.

Nekik nehez megmagyarazni, hogy ez egy „prototype” sorozat, itt elsosorban nem a pilotak es az autok versenyeznek, hanem a penz, csapat, gyar, fejlesztes:)

A NASCAR es az IndyCar mellett eretvagnak magukon, foleg a palyaszelen ulve;)
  • Bullitt
    Még Massa is jobban járt, mert neki sem kellett a szar oldalról indulnia. Ő is egyből ugrott 3 helyet rajtnál azért, amúgy meg lehet vesztett volna.
  • nyuny01 #131741
    Jó döntés volt, osztom én is a véleményed. Ezt a rajt be is bizonyította!
  • nearo
    Lépjetek már túl Massa plombájának a letörésén, baromi unalmas folyton ezt olvasni... tök logikus volt ezt meglépni és még a szabályok sem tiltják.

A pálya szerintem teljesen jó... de miért pont delfin? :D

A Mercedeses résszel egyetértek. Hami jövőre nem a dobogóért, hanem a Q3-ért meg a pontszerzésért fog küzdeni, ha nem találnak bele valamibe nagyon. (Részben) ezért örülök nagyon a győzelmének is, másrészt így marad talán izgalom az utolsó versenyre is :)