FORMA1
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mi az , hogy egy gumi csak egy körön hozza a csucs teljesitményét? Meg versenyen ugyan azon a gumin meg elmennek 20 köröket?
Valahogy nekem ez igy nem áll össze,
Idömérön csak 1 kört tudnak vele menni , hogy ne csökkenjen a teljesitménye, de versenyen meg még jó 20 körig miután elkezd elfogyni.,
Valahogy ezeket az értékeket közelebb kellene hozni egymáshoz,
Az meg egy másik dolog, hogy akülönbözö keverékeknek a rajtnál vajmi közük van beleszolni a verseny állásába.
Ha akkor van a legjobb állapotban a gumi akkor ki kelle jönnie annak az elönyenk ami a különbözö keverékeken rajtolok tudnak, igy vagy nagy helycseréknek kellen lennie az első etapban a lágyabb keverékesek javára és az első kiállásnál tudnának csak nyerni a hosszabb etappal a keményebb keverékesek.
De érkekes, hogy averseny végére meg majdnem a dupláját is hozza egy gumikeverék különbség mint ami elöre megadtak.
Valami tartosabbb gumi igazán jó lenne, hogy ne folyton erről menjen a téma, hanem ez csak egy lenne a sok összetevö közül.
Ennél többet jelenleg nem kell adnia, hiszen vezetik a konstruktőrit, egyénit, zsínórban 4. futam amit behúznak.
Kapni fog még egy szerződést.
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.
Utoljára szerkesztette: sure, 2021.06.27. 13:08:44
Isten nem bottal, hanem VMware.
Ha nemtetszik az, hogy valamit az X oldalról linkelek, akkor nem kell flémelni, mert nem kötelező rákattintani! :P Link rövidítés: http://fc.lc/ref/PLaci
..szóval ja, valszeg én is dobtam volna egy béklyót, mert különben ez ment volna még jó ideig. Most meg izgalmas.
...csak amikor olvasom hogy hűű Verstappen a lassabb autóval veri a 'dedós Lajost', meg a Mercedes-nek lejt a pálya..akkor írok.
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
Most h ez szoros, úgy tűnik az Fia egyből akcióba is lépett...
Az első szarny hoz egyébként remélem nem nyúlnak amúgy, mert nem hiányzik h Verstappen nyerjen 1 perccel minden futamot... Jó ez így most... Csak nehéz nem észrevenni h most kit lassitananak...
"Minden rosszban a jót kell látni A pokolban nem kell fázni" Paksi Endre Éljenek az eredeti játékok!

holnap futam után összerakom.
Utoljára szerkesztette: b-type, 2021.06.26. 20:12:52
Ez már jó ideje tart:
A vezető versenymérnök mellett Szafnauer is kiemelte, hogy lehetetlen helyzetbe kerültek, hiszen a hatályos regulák értelmében esélyük sincs a koncepcióváltásra.
„Huszonnégy éve vagyok a sportágban, de nem emlékszem arra, hogy lett volna olyan, hogy homologizálnunk kellett volna felfüggesztést, mint most a koronavírus-járvány okán hozott szabályok miatt. Csak akkor változtathattál volna, ha a zsetonjaidat a felfüggesztés módosítására költötted volna el. Szóval most hiába akarnánk 150 milliméterrel feljebb vinni a gép hátulját, egyszerűen nem tehetjük meg" – magyarázta a csapatfőnök, aki a Racefansnak azt is elárulta, a bevezetett szabályváltoztatás még a szavazáson sem ment volna át, ha minden normális keretek között zajlik.
„Sosem volt igazi szavazás, egyedül a műszaki albizottság vett részt egy indikatív szavazáson, amelyen valamennyi technikai igazgató leadhatta a voksát, és három csapat szavazott a szabályváltoztatás ellen. Emlékezzünk, összesen két olyan alakulat van, amely kevésbé előredöntött koncepciót használ, szóval még az egyik olyan istálló is a módosítás ellen volt, amelyik erősen előredöntött filozófiát követ. Szóval ez egyáltalán nem volt egyhangú döntés (a kései szabályváltoztatások bevezetéséhez szükség van az egyöntetű határozatra). Sőt, a szabályok által meghatározott 8/10 csapatos határt sem értük volna el, hiszen hárman szavaztak ellene" – mutatott rá Szafnauer.
Végül hogy is vezették be ezt a változtatást annélkül hogy szavaztatni kellett volna róla? Biztonsági okokból vezették be, mert ahoz nem kell a csapatok egyetértése.
így:
Az FIA-t ezen határozatok összessége késztette arra, hogy olyan szabályokat léptessenek érvénybe, amelyek csökkentik a leszorítóerőt, s mivel a szabályzat kimondja, hogy a szövetség biztonsági okokra hivatkozva előzetes értesítés és késedelem nélkül bevezethet regulákat, a bizottság elfogadta a módosításokat. Azt, hogy mennyire volt komoly a helyzet, alátámasztja, hogy a Pirelli később úgy döntött, az előzetes tervekkel ellentétben új, ellenállóbb abroncsokat vet be az idén.
„Helyes döntés volt a bevezetése, hiszen hülyeség lett volna nem használni egy jobb terméket, amely a rendelkezésedre áll" – jelentette ki a Pirelli versenyigazgatója, Mario Isola.
..tehát biztonsági okokból a csapatok szavaztatása nélkül hozták meg ezt a döntést, mert a Pirelli aggódott hogy majd mégis növekszik a tempó de a gumi meg marad ugyanaz, ezért hát meghozták a döntést, megvágták a padlólemezt...aztán hogy hogy nem a Pirelli mégis új gumit fejlesztett...hiszen, hogy is mondta? ..hülyeség lett volna nem használni...
-
aztán az is érdekes hogy ez a padlólemez hogy lett megvágva..ha a hátsó tengelytől számították volna a kezdési pontot akkor ugye egyenlő mértékben érte volna a csapatokat, nyílván akkor is a lapos autók szenvedték volna meg jobban.
De ha nem a hátsó hanem az első tengelytől számolod a vágás kezdeti pontját...na az már mindjárt más, hiszen akkor a leghosszabb autóknak több leesik.
..és mellyek a leghosszabb autók?
..lejt a pálya a Mercedes-nek?
Utoljára szerkesztette: b-type, 2021.06.26. 20:04:38
A merci pl azért is lassabb általában bevalottan , mert ők biztosabbra mennek...Meg tudnák csinálni saját bevallás szerint gyorsabban , de túl kockázatos...
Megoldás: Más se kockáztasson és akkor azt tök szuper...
csodálom h nem vezetnek be valami kötelező 10 mp-s kerékcserét...az alatt mindenki meg tudja csinálni kényelmesen és akkor nincs rizikó... éljen a kiszámíthatóság és az unalom...
Utoljára szerkesztette: barcalaci84, 2021.06.26. 19:40:21
mindazonáltal a merci még most is erősebbnek tűnik...főleg versenyen...Perez továbbra is Bottas (akit én nem sokra tartok) tempójától is rendre jócskán elmarad..
Max és a RB együtt viszont VB esélyes
ui: olyan erős a Red bull h Perezzel a medium gumit meg se merik próbálni a q2-ben (már nem először) egy olyan pályán ahol az elmúlt években is egész jók voltak...egy Bottas , meg Hamilton meg lazán hozza mediummal
Utoljára szerkesztette: barcalaci84, 2021.06.26. 19:25:29
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.
Az lenne a második, hogy mert a partymód akkora előnyt adott nekik?
...ez számomra nem problémás, mivel megdolgoztak érte...ha nagyon visszalapozol akkor megtalálod valahol hogy annak idején az sem tetszett ahogy a Ferrari-t megfogták a Michelin javasolta gumiszabályokkal..
Szóval ha ez lenne a második rész, amire reagálnom kell akkor az ez, igen persze hogy nagy előnnyel járt az a fajta motormód amit kifejlesztettek, ahogy az is ahogy az előkamrás gyújtást kifejlesztették, és lettek ezzel a leghatékonyabbak, elsőként 50% felett. ..és persze az is hogy kezdetetkkor ők szétszedték a turbót és az MGU-H-t ..ezek mind fasza dolgok voltak.
Most viszont az történik hogy úgy lettek alakítva a szabályok hogy jóqva nehéz legyen nekik. ..és a Red Bull ennek a haszonélvezője.
..még ez sem zavar egyébként annyira :) ...csak amikor olyat olvasok hogy persze mert a Mercedes-nek lejt a pálya...
Vagy jobb lenne, ha ugyan az lenne mint 7 évvel eddig mindig ?
Meg ahogy a ferrari most meg is jegyezte, hogy eddig minden változáshoz a csapatok egységes szavazása kellett , hogy valamit megváltoztassanak és elég volt egy csapat vétoja ahhoz, hogy valami ne legyen bevezetve.
Most meg elég a mercinek valamire hivatkozni és a többi csapat megkérdezése nélkül bevezetnek egy viszonylag nagy változást.
De megint csak az egyik részélre reagáltál , mert a másikban nekem kellene hogy igazat adj, ugyhogy azt jotékonyan ignorálod :)
Nice
Verstappen 3 körrel a vége előtt esett ki Baku-ban ugye arról nem tehetett, ha mind befutnak akkor most Verstappen 22 ponttal vezet Hamilton előtt, ami már majdnem egy futamgyőzelemnyi.
...és eddig legtöbb futamgyőzelem, legtöbb pole van a Red Bull oldalán. az utolsó 3 futamot zsínorban, erőből nyerték..sőt elvileg Bahrain is az övék lett volna..
Milyen toronymagas esélyes a Mercedes? :))
A Red Bull a leggyorsabb autó.
Utoljára szerkesztette: b-type, 2021.06.26. 16:44:55
És most mit látunk ?
ugyan azt még mindig VB esélyes toronymagasan a merci igy is, hogy elvileg öket sulytották legjobban a változások, mi lett volna ha nem igy lenne.
Ugye te is érzed, hogy az érved egy kicsit sáűntit és hogy miért nem emlitettem a party modot .
BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D
De elvették. Ahogy elvették a leszorítóerejük nagy részét is. Ezért van az amit most látunk:
2018:1:03:12 Mercedes
2018 1:03.84 Red Bull
2019 1:03.26 Mercedes
2019 1:03.43 Red Bull
2020 1:02.9 Mercedes
2020 1:03.47 Red Bull
-
2021 1:03.84 Red Bull
2021 1:04.0 Mercedes
Leírjam az Aston-t is? 9tized amit buktak.
Érdekes hogy ilyen 8 évvel ezelőtti sztorik milyen összeesküvés elméletek maradnak, miközben a másfél éves sztorik lényegtelenek, vagy az orrunk előtt zajló sztorik láthatatlanok.
-
..de a Mercedes-nek lejt a pálya..aham.
Mig a másik csapatoknak vagy nem volt vagy addigra sikerült egy jó party modot megcsinálniuk amivel oda érhettek a mercihez mire betiltották , igy megint hátrányba kerültek és egy csomo fejlesztési időt és pénzt elvettek töluk igy amit a party modba öltek bele.
Vagyis a party mod betiltásával megint a merci lett elönybe.
Illetve ha a mercinek nem megy és nem találnak semmit ami szabálytalan lenne akkor megnézik , hogy a legfőbb rivális miben a legjobb és kreálnak egy problémát amire az FIA egyből ráugrik mert a merci mondja és megváltoztatják a szabályt.
Ahelyett, hogy azt mondaná az FIA, hogy ulj el a valogadra kis fiam , nincs a kerékcserével semmi probléma nem okozott veszélyt már vagy 3 éve minek megbolygatni a szabályokat, tessék alkalmazkozni hozzá jobban.
DE majd nem tudom ki lesz a hibás ha a megváltozatatott rutin miatt a csapatok kizokkennek ebből a rutinbol és emiatt lesz káosz a boxban és kezdenek lehullanai a kerekek vagy más modon problémát okozni, akkor majd megint jön a FIA szabályt változtatni vagy büntetni ?
Ezt kellene belátnod, hogy nem igy kellene VB-t és versenyeket nyerni. DE ehhez vezet ha valami annyira le van szabályozva, hogy nincs a csapatoknak mozgástere, hogy ha valaki valamiben jobb akkor egy másik csapat egy másik területen végzett fejlesztése behozze ezt.
Moist ott tartunk, hogy csak ugy lehet elönyhöz jutni, ha megváltoztatják a szabályt a másik kárára vagy a másik szabályos elemét szabálytalanná változtatják a szabálymodositással.
"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB
Olyan ez mint az USA űrhajózás. Ment volna faszán, de azért a náci tudósok ártani nem ártottak. Motorban jók voltak, az autó működését voltak képtelenek a gumitesztig megérteni.
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2021.06.26. 14:21:31
Aztán láttuk a tavalyi évet.
Aztán látjuk az idei évet.
...nyilvánvaló hogy csaltak, nyilvánvaló abból amit láttunk..de van aki ezt versenyzőként ki is mondta, pl. Verstappen.
Nyilvánosságra nem hozták a részleteket...
Ez A valami.
A 8 évvel ezelőtti dolgok meg 8éves dolgok, pláne hogy a hibrid érára semmi átvihető tapasztalást nem kaptak. Totál más erőátvitel, totál más súly. Márpedig a büntést azért kapták mert aktuális autóval tesztelték a gumikat,...több csapat is tesztelte azokat, de csak a Mercedes az aktuális autóval.
..aminek semmi köze nem volt a hibrid autóhoz.
tehát minek kellene nekem 8 éves dolgot figyelembe venni, amikor egy másfél évvel ezelőtt történt egy nyilvánvaló csalás az FIA takarásában...A csapatok nem véletlenül höbörgtek de ugye senki nem nyert volna azzal ha meghurcolják a Ferrari-t, főleg az F1 nem.
..és akkor komolyan még felmerül egy 8 éves tesztre alapozva hogy persze mert a Mercedes-nek lejt a talaj az FIA-nál.
...mondjam hogy röhejes, vagy azért kiérezni abból ahogy írtam?
Utoljára szerkesztette: b-type, 2021.06.26. 14:12:35
Árulkodik az Aston Martin? Az Aston Martin MERCEDES? Mik vannak!
A Mercedesnek csak megszületni volt nehéz.
"Miközben másfél évével ezelőtt született egy nem nyilvánosságra hozott megállapodás az FIA és a Ferrari között, ami órdít arról hogy a Ferrari-t ki kellett volna zárni legalább a gyártók bajnokságából.."
SEMMIT NEM TUDUNK ERRŐL! Te tudsz valamit? Bizonyíték? Találgatások vannak. Valamit találtak, ez tény, és igen, könnyebb lehetett feljelenteni, mint lemásolni, ahogy a DASnál IS!
Én szinte minden futamot vissza szoktam nézni onboard-ban is, így azt is tudom hogy nem picsogja végig. De ez már tényleg csak egy zönge a végére.
A másik részére...
Most komolyan nekem egy 8 évvel ezelőtti gumitesztre kellene reagálnom??! Mint példa..hogy én mint Hamiltonos lássak be bármit is..
ez idő alatt a fiam megszületett, járni kezdett, szobatiszta lett, majd megtanult bringázni, segget törölni, kiszedte a tejfogait és iskolába kezd járni.
..
Miközben másfél évével ezelőtt született egy nem nyilvánosságra hozott megállapodás az FIA és a Ferrari között, ami órdít arról hogy a Ferrari-t ki kellett volna zárni legalább a gyártók bajnokságából..
..
Ha a másik csapatok csinálnák ugyan ezt akkor is szóvátenném, mint ahogy tettem is már párszor, de azok anynira ritkák, hogy csak a mercédesé ragad meg benned.
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2021.06.26. 12:59:07
..adott esetben a szemünk láttára fejeződik le egy versenyző.
Az első részben boncolgatott részre, nos ha te a McLaren ügyében állítanál vitatható dolgokat akkor én arra is válaszolnék...nálam sem korlátozódik ez csak a Mercedes-re, vagy Hamilton-ra.
De ugye te általában Hamilton-nal kapcsolatban szoktál állításokat hozni, ráadásul olyan stílusban mint most a 'dedós lajoska' ami nem segít a figyelmen kívül hagyásban.
Az amiben eltérünk az az, hogy te elég látványosan probálod mindenáron a merci és hemilton álláspontját védeni mindegy hogy mit csinálnak csak az lehet a jó.
Mig velem ellentétben én is elismerem a merci és hamilton érdemeit ha azt valós versenyen teszi és nem a pályán kivüli jogi vitákban és a pályán kivüli megnyilvánulásaival.
A másik meg, hogy én alapvetüen Mclarenes vagyok, de veled ellentétben és az F1 egészét nézem és nem vagyok elvakult velük szemben, tehát ha a Mclaren csinálná azt amit most a merci a redbullal és az a F1 versenyére lenne olyan hatással ami nekem nem tetszik akkor én a Mclarent is lefikáznám amiért igy probál elönyhöz jutni.
Mig te bármit is csinál a merci te mindenáron megprobálod tisztára mosni öket és az ö érveiket alátámasztani .
Ez a probléma a két álláspontunk között.
Nekem, a mostani kerékcserék ugyan ugy le volt minden szabályozva nincsenek kerékcserékből adódó problémák akkor miért kelene mesterségesen belenyulni és rontani a helyzeten ha javitani nem tudnak?
Ezzel a szembehelyezkedéssel nekem semmi problémám nincs, ez egy vitahelyzet amit én szeretek...alapvetően a beszélgetésben ezt szeretem a legjobban, mivel a saját álláspontom így tud frissülni, így van lehetőségem új megvilágításból meglátni dolgokat, és ismereteket szerezni.
..ha neked kellemetlen ne tedd, én szeretek vitázni a felsorolt okokból kifolyólag, az egyetértésre úgy alapvetően nincs szükségem, nem vagyok egy tipikus csordakarakter, soha nem is voltam.
A másik része meg az hogy hibásnak látom a leírtakat. Pl. most a kerékcseréknél, ésszel tudom, hogy ha a Mercedes menne le 2mp alá, akkor teljesen más olvasata lenne a dolognak.
Szerintem ez egy versenyhelyzet, ahol a versenyzők is teszik a dolgukat, a mérnökök és csapatvezetők is teszik a dolgukat, és a csapatfőnökök is teszik a dolgukat...ez így egy természetes közeg..mint amikor Horner mondta Wolff-nak a DtS legutóbbi részében a DAS-nál, semmi személyes, de beadták az óvást. ..ez az egész így működik...mind teszi a dolgát. Persze a médiának azt mondják hogy nincs szükségük a játszmázásra, de ez legyen azoknak a baja akik beszívják. Dehogynem támadják egymást minden ésszerű lehetőséget megragadnak arra hogy a másikat gyengítség, maguk pozícióját erősítsék.
A konkrét példát nézve, valszeg az FIA sem akarja kiírtani a kiállásokban rejlő lehetőségeket. DE.. amikor már 2mp alá mennek, akkor az ember mégkérdezi hogy hol a határ, levenni egy bazi kereket, feltenni egy bazi kereket és meghúzni, hogy az biztonságos legyen..és ne pattogjon el, csontöréseket okozva ha valakit eltalál mint annak idején pont a Red Bull-nál.
Szóval ez már nagyon a vége, és igen nagy sansszal már úgy mennek le erre a szintre hogy van valami trükk, hiszen ezek a srácok a szerelőcsapat srácai, akik bár tök sokat gyakorolják ezt,...na de tök sokat gyakorolják a többi a csapatnál is a kerékcserét, itt ha stabilan fél másodperces előnyöd van, akkor azt valóban fimezni és elemezni kell és lehet hogy a saját munkádat javitsd,..ha nem látsz benne javítási lehetőséget akkor valszeg trükközés van.
"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"
Nekem az elv nem tetszik és amit tenem emeltél ki amit horner is mondott, hogy eddig a boxkiállás tiszta verseny volt, nem voltak benne fix idők , ami igy megint egy mesterséáges dolog lesz és mindenki majd azonos idővel csinálja meg, nem lesz majd elévágás sem, mert pont ezek a kis tizedek jelentették azt az elönyt.
Sokszor csak az elévágásból volt helycsere mert elözés nem volt.
Meg majd ezután jönnek az értelmetlen büntetések, ha valaki 0,18 alatt ereszti le a kocsit 0,2 s helyett. meg a lényeg, hogy megint szabályozzanak és lassitsanak.
Találjanak ki egy olyan uj kerékfelfogatást amit mindenkinek alkalmazni kell igy addig mig mindenki bele nem szokik addig ujra nyilt lesz a verseny, de ne ilyen mérhetetlen nuanszokon . mert majd jön az , hogy mi számit letevésnek, amikor elindul lefelé a kocsi vagy amikor talajt fog vagy amikor már teljesen ráterhelt a kocsi mind a 4 kerékkel.
csak hogy pár példát emlitsek.
Az , hogy esetleg a redbul , használ egy olyan mikrokapcsolot ami azt érzékeli , hogy a szerelő elveszi a kulcsot az anyáról, még mindig nem automatizálás hanem emberi jelzés.
Meg láthattuk, hogy a redbullnál már akkor meg tudják lazitani a kereket mikor még gurul be a helyére a kocsi, igy mire megáll már csak le kell venni, ez a mercinél Bottasnál látványosan nem sikerült megoldani a multkor, mert az volt a kifogás, hgy nem pontosan állt meg és emiatt ferdén tette rá a szerelő.
Ugyhogy ne probáld meg mosdatni a mercit.
Itt arról van szó, hogy a merci most gondban van , hogy nem lesz meg a 8.VB és ezért mindenáron el lehetetlenitik az ellenfelet. ez nem tiszta versenyzés ez már sárdobálás jogi vita.
Egy olyan dologba kötnek most bele, amivel sose volt probléma ,de most váltoiztassák meg , a szabályokat csak azért mert a mercinek nem tetszik, hogy valaki jobb nála.
BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D
Az meg nem is tudom honnan jön hogy lejt a pálya Hamilton-nak...ez az év arról szól alapvetően hogy beszpatták a Mercedes-t és az Aston-t a padlólemezzel. Tavaly elvették a party módot ami a legnagyobb időmérős fegyvere volt a Mercedes-nek, idénre úgy vágatták meg a padlólemezt hogy pont azt a konstrukciót súlytsa a legkeményebben ami a Mercedes-é,...a másik aki ez miatt hasonlóan látványosan visszalépett teljesítményben, az a Mercedes konstrukcióját másoló Aston Martin.
Tavalyahol lehetett büntették Hamilton-t, Verstappen ráhajthat a pitvonalra, nincs meggyőző kamerakép, Verstappen kihagyhatja a pályára visszatérést meghatározó bójákat, semmi gond.
Oké,..én sem azt mondom hogy büntessék, de honnan jön az hogy Hamilton-nak lejt a pálya??! ..és nagy csalódás érne ha tények nélkül, csak lózungokat kapnék.
Gyorsan jött az új direktíva hátsó szarny ügyben, most ez a kerekcseres direktíva is... Az első szarnyrol meg valahogy nem akarodzik hetek óta nyilatkozni Fia részről (Barcelona óta, hisz akkor merült fel)