182115
  • Firerock
    Tény,de miért kell állást foglalnia ebben a helyzetben?
  • bardocz
    Így is bolondnak tartják sokan, ha azt mondaná, hogy fogadjunk Lonzira, akkor tuti bezárnák valahova
  • a.carkey
    Lottóötöst is pls! :D

Más.
    Utálom Kimit!
  • FeikG
    Pereld be!
  • Firerock
    Ecclestone: Vettel lesz a világbajnok

Hogy lehet ezt ilyen nyilvánvalóan kimondani? Ez már gusztustalan...
    Hogy mondhat a széria irányítója hogy Vettelre érdemes fogadni???
  • bardocz
    És akkor nézd meg az Ír bajnokságot. Ugyan ez, csak nem időre, hanem egymás ellen, és egész évben megy, hasonló durva pályákon. Távok kisebbek egyedül, mint itt.
  • b-type
    Man sziget...gyakorlatilag szembe megy mindennel, csoda úgy ahogy van, kötelező program.
    ..nem is indulnak rajta csak a teljesen őrültek :))
  • FeikG
    Kicsit off de azért talán senki nem veszi rossz néven...
  • b-type
    több ilyen oldal is van, le lehet tölteni, ki mit használ.
    ez pl. elég gyors: en.mclarenf-1.com
    ..ha esetleg nem jön be direkt, akkor az adott verseny/head to head.
  • HTS s3rg1nh00
    egyébként nem tud valaki olyan oldalt,ahol például az amerikai GP összes versenyzőjének összes köridejét meg lehet nézni?
  • HTS s3rg1nh00
    előfordulhat,mivel a Mercedes jelen formájában a pontszerzésre is képtelen...ha esik,akkor valami csoda folytán(kiesik egy rakás ember előlük) odaérhetnek,de az autó egy totális csőd lett a szezon végére.
  • Botond #131848
    Nem, 4-5 pontosával az túl sok.
  • LeventeV
    8 pont különbség van köztük, ami nem sok. Arra vagyok kiváncsi, hogy veri-e a Sauber a Mercit év végén. Csak 12 pont a lemaradásuk.
  • Zomil
    Azért megnézném Koba-t egy jobb auto-ban, mert nagyon dicsérik Perez-t, de sztem nem sokkal jobb Koba-nal :)
  • FeikG
    Hát én nem tudom!
    Ez a Perez meg Maldonado,nálam csak annyi mint Kobayashi.
    Van néha egy-egy jó megvillanásuk,de sztem azt állítani(mint ezt itt olyan sokan teszik)világ megváltók lennének a F1-ben!
    Szvsz,egy igen erős közép mezőny,a kvalitások terén..
    Az meg pláne,hogy a világ azon szegletéből,valamelyikük is Montoya nyomdokaiba lépne! én kizártnak tartom..
  • Kit--Kat
    Én annak örülök, van egy nagyon erős élmezőny ahol ha az egész évet nézzük, nem voltak leosztva előre a lapok, futamról futamra változott a helyzet és sokszor olyan kicsi volt a különbség, hogy tényleg egy jó teljesítmény tudott különbséget tenni autó és autó között. Emellett, szerintem a középmezőny is nagyon erős most.
    Örülök, hogy sok csapat tudott nyerni és még több dobogóra állni, így a szinte sehol sem lehet hiányérzet ebből a szempontból (a Force Indiásokat sajnálom, megérdemeltek volna egy dobogót legalább).
    Megmerem kockáztatni, hogy az utóbbi 10 év legerősebb mezőny és talán az egyik legjobb évadja ez.
  • a.carkey
    Mindegy. Nyernie kellene, azt meg ezzel az autóval BN.
  • Kit--Kat
    Grosjean kvalin jobb, bár kopik az előnye, jó példa Abu Dhabi, ahol most nagyot húzott a Q3-as utolsó körében Kimi - Autosport fórumon olvastam, hogy állítólag a telemtriát nézve nem értette Rogro hogy tudott az uoltsó szekorba 3-4 tizedet hozni-, ez ugye életbevágó volt a győzelemhez. A versenyeken meg van, hogy tud olyan gyors lenni Rogro, de Kimi versenytempója mindig is az egyik legjobb volt a mezőnyben. A gyenge 2008-as évében is amint bemelegedtek a gumik általában a leggyorsabb volt a pályán.
  • Chris Lowe
    Igen idei év egyértelműen raikonnen éve, iszonyú stabil volt. Ha grojean nem egy kamikaze és több pontot hozott volna simán meglehetett volna a lotusnak a konstruktöri 2 hely! Azt meg ugye nem kell ecsetelnem mennyit hozott volna a lotusnak...egyből topcsapat, akár jöhetne egy vodafone, santander szintü támogató és onnantól kezdve jövőre a bajnoki címért mennek.
    Dehát grojean egy gyors de észnélküli amatőr pilóta, a legnagyobb hiba volt őt szerződtetni. Remélem jövőre megtanul vezetni is. Egyébként sauber ugyanez csak kicsiben. Volt 2 jó pilótája Perez - kobayashi profi, stabil, gyors erre év végén az egyiket eladják a másikkal meg közlik, hogy bizonyítson....mit is kéne kobának? Cöcö pénz kéne a csapatnak nem pilótabajuk volt idén. Kurva jó pilóta, ez a mexikói bige csak kavar a csapatnál, és elbasszák a legszimpatikusabb csapatot!
  • a.carkey
    "A versenyünket alapvetően befolyásolta, hogy a gumik a megfelelő hőmérsékleti tartományban legyenek."
    Szart. Inkább az, hogy a páros oldalról indult. (Plusz a szokásos boxbénázás.)
  • Peter1
    Az Autosport fórumán volt kb. 1 vagy 1,5 hónapja az fent, hogy Kimit a McLaren / Ferrari állítólag megkereste még nyáron azért, hogy leszerződtessék. A bibi csak abban volt, hogy több éves szerződést akart mind a kettő kötni vele, míg Kimi ezt nagyon nem akarta. Jó helyen van Ő ott ahol van. Ha megoldják az apróbb-cseprőbb gondjaikat jövőre akár komolyan is lehet velük számolni.

Ilyet pedig jó olvasni néha :)
  • a.carkey
    Ha a Lotusból a turbókorszakban újra gyári Renault csapat lesz, akkor hosszútávon szerintem nem járt rosszabbul. Még egy év, és kiderül.
  • LeventeV
    Szerintem jól járt a McLaren Perezzel. Pont azért amiért írtad: fiatal és van támogatója. Ne feledd, hogy a McLaren is motort kell majd vásároljon és Perez tehetséges és most lecsaptak rá még a Ferrari előtt, mert lehet Massa jövőre tényleg ment volna és jött volna a helyébe Perez.

Még egy pozitívum a csapat szempontjából, hogy Perez és Button vezetési stílusa hasonló, ezért könnyebb elvinni az autó fejlesztését egy bizonyos irányba. Láttuk idén is, hogy voltak fejlesztések amik Buttonnek kedveztek, aztán amik Hamiltonnak, most év végére meg nagyjából belőtték az autót a két pilóta közé (talán még mindíg inkább Hamilton irányába) csak ugye most előjöttek a megbízhatósági problémák.

Szerintem Raikkönen és Perez is jó választás lett volna.

Nálam is Raikkönen az év pilótája. Eddig minden versenyt befejezett és csak 1 versenyen nem szerzett pontot, ráadásul ahogy előttem is írtátok, nem a legjobb autóval. Lehet hogy 1 körön nem a leggyorsabb, de a versenytempója példamutató. Respekt neki.
  • b-type
    Semmilyen jó érzésem nincs a dologgal kapcsolatban, nem hinném hogy Button-nál gyorsabb lesz, vagy még gumikímélőbb, se rövid távon, sem hosszútávon.
    Button amiben jó abban nagyon jó, Perez nem ér fel hozzá szvsz, a saját fegyverével nem hinném hogy meg lehet verni, már pedig Perez nem Hamilton.
    Sztem sanszosan lejtő a McLaren-nek.
  • szabii98
    minek menne a mclarenbe, hogy megint kapjon egy verdát ami szétesik alatta?:D nem lehet mindenki jó helyen :/ perezre viszont nagyon kíváncsi vagyok és persze remélem hogy a bizalomért cserébe győzelmeket szállít majd.
  • b-type
    Raikkonen nagyon profi.
    A McLaren meg egy balf@sz hogy helyette leszerződtette Perez-t, a mai napig nem értem...
    Tuti ki lehetett volna vásárolni...amennyi pénzt ajánlottak Hamilton-nak hogy mégis maradjon.
    Most odaviszik Perez-t, a nagy tehetséget, akinek egy előnye van Kimi-vel szemben..fiatalabb és erősebb a támogatottsága.
    De minden más tekintetben Kimi sokksl-sokksl jobb választás lett volna, fineszes, gyors, megbizható, szintén jól bánik a gumikkal, és 'otthon' volt a McLaren-nél.
    Szal nem egészen értettem, de mindegy....Kimi talán(!) egyetlen kifogásolható oldala, a gyorsasága, mert Grosjean el tudja verni...de egyenlőre a helyzetmegoldó képessége, és a stabilitása, és a magabiztossága magasan jobb versenyzővé teszi.
  • Botond #131833
    Értem én, de te idéztél egy szöveget, amiben magyarul az van, hogy mások szerint Vettel a csúcs, aztán úgy hivatkozol rá, hogy Hamilton szerint a csúcs. Akkor most félrefordítás, vagy te felejtettél egy magyarul angol honban?
  • b-type
    De azért azt ne feled hogy ez egyáltalán nem alapigazság, te úgy gondolod hogy 'láthatóan' féltékenységből nem ismerik el.
    De azért ott van az is amit a versenyzők valójában mondanak....egyfelől az is igaz lehet..
    másfelől ez technikai sport, nagyon is számít az autó és a mérnök, ez nyilvánvaló. Nagyjából mindenki véleménye megegyezik hogy a legjobb autó a Red Bull, nem eszi a gumikat, betapad, nincsenek gumimelegítési problémák...úgy általában nincsenek problémák, eltekintve Webber idült KERS ügyeit.
    Alonso és Hamilton már meccseltek egymással, tudják mire képes a másik azonos technikán.
    Sztem ebből adódik alapvetően hogy elismerően nyilatkoznak egymásról és nem Vettel-t méltatják.
  • paj01
    Nálam Rai az év győztese:) 2év után visszajön 4.5. legjobb csapattal és olyanokat húz faxra mint Webber a csúcs red bullal az egesz Mclaren Team-et, Massa bár az manapság nem sokat jelent, a Mercedes áemgé Teamet +a csapattársát.
    Szinte soha nem bakizott, körültekintő, de határozott, ellene szerintem jó lehet versenyezni mert tudod, hogy nem csinál fasságot a pályán.
    Meglett neki a győzelem is az évre, nálam ez hasonlatos teljesítmény mint amit Alo vagy Vettel nyújt. Jövőre remélem az utolsó versenyig küzdhet a VB-ért.

Azert meg nehogy mar Vettel legyen a hibás, hogy egy almalé gyáros csapat jobban tud fejleszteni mint a Ferrari vagy Mclaren. Red bull nem dominált az év elején, de Newey-ék előre tudtak lépni. A csapatvébére senki se figyel szinte pedig kurva nagy szégyen , hogy a red bull évek óta gyalázza a top csapatokat. Ez van. Alonso tényleg jó pilóta egy Webbert le is nyom erőből szarabb kocsival, de a német kölökkel nem bír...akkor csak nem olyan szar pilóta Vettel.
  • Kit--Kat
    Villeneuve egy nímand bohóc, szégyen ez az ember ha azt nézzük ki volt az apja.
  • Kit--Kat
    Az a vicces, hogy olvastam egy kvali elemzést és Lujó elkúrt jó pár kanyar csúcspontot és még is majdnem megverte Vettelt.

Alonso és Hamilton láthatóan féltékenységből próbálja Vettel sikereit elbagatelizálni.

Miért?
    Vettel elvette Alonso minden korábbi rekordját, Hamiltonnak pedig azrt savanyú a szőlő, mert Vettel futja be azt a sikeres rekordgyártó pályát, amit ő magának jósolt a 2007-es bukta év után.

Ehhez hozzákell adni, hogy szerintem is kegyes volt a sors autóügyileg az utóbbi években a sors, (bár idén azért neki is voltak nehéz futaimai és kiesése is). De nincs annál gusztustalanabb, amikor egy sportoló a másik sikerét próbálja elhalványítani önös érdekeiből. Egyszerűen nem sportemberhez méltó.

Ezért is volt mindig kevés nálam Alonso, akármilyen jó versenyző egy 0 sportember aki mások kieséseire apellál élő interjúkban is.
  • G_ArchAngel #131828
    Az sem mindegy, hogy kik tartanak valakit jobbnak.
    Elobb adok egy Sir Frank Williams, Ron Dennis vagy Montezemolo velemenyere, mint Villeneuve-re.
  • Botond #131827
    Akit legjobbnak tartanak, vagy akit legjobbnak tartok? Nem ugyanaz a kettő.
  • Chris Lowe
    Nahát sennával példálozni sem jó, mivel az egy teljesen más sportág volt. Ott sóderágy volt a pálya szélén ergo aki lecsúszott az mehetett zuhanyozni. A mai f1-ben lecsúszol és ha kurva szerencsétlen vagy buksz 1 helyet, de leginkább folytatja ugyanott. Össze kéne számolni ki hányszor esett volna ki ha sóderágy van, de szerintem (nem számoltam utána) így raikonnen nyerné az évet, úgy rémlik vettel és alonso is többször volt pályán kivűl.
  • mcmoha
  • G_ArchAngel #131824
    Huh, ha szerinted Raikkonen Vettel elott van, akkor te nagyon-nagyon nem kedveled a nemetet.

Amugy Senna is odavagosan kezelte a McLaren-t, megis nyerte az idomeroket.
  • Firerock
    Abu Dhabi után Hamilton azt nyilatkozta hogy nem tudja hogy Vettel hogy mehet ilyen gyorsan,mert szinte minden ívről lecsúszik. Szerintem egy olyan versenyző akit sokan a legjobbnak tartanak ilyet nem csinál,ilyet nem láthatunk Hamiltontól,Alonsotól,Schumachertől vagy Raikonnentől. Szerintem egyértelmű hogy ez a 4 név bőven előtte van tudásban.
  • G_ArchAngel #131822
    Hamilton-nak hiszek. Villeneuve pedig csak tudja, hiszen o is ugy lett VB, mint Vettel vagy Alonso 2005-ben. Erofeszites nelkul.
  • a.carkey
    Egyet felejtetek el, hogy Vettelnek Webberrel is meg kellett küzdenie, míg Alonsonak Massával nem ...
  • Firerock
    Hamilton: Alonso sokkal jobb Vettelnél
    Villeneuve: Alonso érdemli a bajnoki címet

csak hogy két példát említsek a közelmúltból...