182115
  • Wlanseraf
    Értenie kéne egyébként, hogy mi a különbség egy űr autóban 90%-on menni mint egy foscsomóban 101%-on....
  • simonl #132830
    Én csak 40 vagyok és nem versenyeztem egy kategóriában sem, csak hétköznapokon előzök piros hetessel renault -kat, de reagálnék:

Miért is nagy szám és vezetői tudás egy jobb, gyorsabb autóval, "csak kicsit" érezhető FIA hátszéllel világbajnoknak lenni?

• G_ArchAngel #132829
    Lehet itt dicserni a Red Bull technikai folenyet, de Massa-nak az Alonso-eval azonos autoban fekeznie kellett a futam masodik reszeben, hogy a spanyol elotte maradjon.
    Ezen a futamon nem a technika hatraltatta a hispant, hanem onmaga.
  • simonl #132828
    Szívemből szóltál....ennél jobban össze sem lehetett volna foglalni.
  • Wlanseraf
  • madmanic
    Nem veszed észre, hogy már csak te rugózol itt?

Az évadnak vége, mindenki leírta a véleményét, de te még mindig győzködöd a tisztelt egybegyűlteket, hogy vettel mekkora überistenkirály..

Ami a redbullt illeti.. Az FIA az ominózus orrkúpcserés videóra ( mikor a szerelő kézzel eltekerte ) annyit reagált, hogy IDÉN MÁR NEM VÁLTOZTATNAK, majd csak jövőre módosítják az elemek hajlékonyságát vizsgáló módszereken... Lehet sorolni a sunyiságokat amiért nem kapott büntetést az év folyamán, SC mögötti hirtelen fékezés, Koba kiszorítása, sárga zászló figyelmen kívül hagyása, Rosberg pályán kívüli előzése - visszaengedte de csak mert a mercisek rádiózták, h mennek Charlie-hoz, és még nagyon hosszú a lista. De bizonyára ezekkel te is tisztában vagy, hiszen végignézted az összes futamot, és objektíven meg tudod ítélni-mint egykori versenyző- hogy miért járna bünti és miért nem.

Amikor meg ilyet írsz le, h alo tanulhatna vetteltől, egyszerre markoltam ki a billentyűzetből 4-5 gombot..

Hidd el nálam kevesebben rühellik alonsot amiért a mekinél megcsinálta a cirkuszt, de még így is azt mondom, h idén Alonso érdemelte volna a VB t.

• FeikG
    +sérült autó
    No meg biztosan Sumi is ezt mondta 2006 Suzuka után,amikor vezető helyről motorhiba miatt kellett feladnia egy vbt."pl motorhiba miatt közel sem ennyire fájó"
  • a.carkey
  • a.carkey
    Vettel megpördült és tök utolsóként folytatta már az első körben
    SC
    Eső
    Hulkenber-Hamiltom crash
    Massa hátvédkedése

"A ratracer információs szolgálata az Ön rendelkezésére állt asszonyom."
  • FeikG
    Jaja jöhet..az unokám imádja
  • Count Adyn
    Hozzak neked kisautót?
  • FeikG
    Ebbe beletaláltál megint!
    Több éven át versenyeztem elég sok kategóriában.
    Összekevertél valami hardcore pc gammer,pro szimes kis mikulással
    De én vagyok a hülye!50 évesen kis taknyos módjára leállok vitázni,értelmetlen dolgokon.
    És akkor még az utolsó véleményem erre az évre itt.
    Alonso teljes mértékben megérdemelte,hogy ismét elbukjon egy vbt.
    A versenyekre kellett volna összpontosítani,nem pedig média és lelki hadjáratot indítani Vettel ellen,az ilyen ócska beszólásokkal,mint pl.Ő Newey ellen versenyez,meg hasonlók.
    Nem tudta Vettelt kimozdítani a lelki egyensúlyból,rá is qrt.
    Hogy helyzetbe került,az sem teljes mértékben az ő zsenialitása,mert hát lássuk be,folyamatosan azok estek ki előle,akikkel harcba volt.
    Már az előző futamon is Hamilton kaparta ki neki a gesztenyét,na meg Webber,hogy ismét előle esett ki,ez miatt került egyáltalán szóba,hogy esetleg itt vb lehessen.
    Összegezve,véleményem az,hogy még egy pár dolgot meg kell tanulnia Vetteltől,hogy eredményes lehessen.
    És azzal sem értek egyet,hogy az RB idén olyan über volt,sztem összességében a meki volt jobb idén............VÉGE
  • kifli
    Nem benne volt ennyi, benne jóval több volt, akár egy vb cím, a kocsiban volt ennyi sajnos.

Az előző hsz-edre még reagálva, arra, hogy vettel nem adta fel. Miért is kelett volna feladnia? Nem ez volt az első eset, hogy a mezőny végéről kellet nekivágnia a futamnak. Illetve tudta, hogy alonso a mclareneket esélye nincs, hogy megverje. Aztán mint kiderült a force indiát sem tudta volna. Tudta azt is, hogy esős/száraz lesz a futam, így pedig még könnyebb előre jönni. És mindezek mellett azt is tudta, hogy olyan autóban ül, amivel nem telik sokba pontszerző helyre jutni a mezőny végéről sem.
    Bár elárulom, egyik pilóta sem adta volna fel az ő helyzetében.

Nemtudom miért, de valahogy a hsz-eidből nekem az jön le, hogy te még életedben nem űztél semmiféle sportot versenyszerűen, mert valahogy nagyon érdekesen értelmezel dolgokat, és fogalmad nincs arról, mi az, hogy versenyzés. (nem feltétlen autó verseny)
  • FeikG
    Ez ennyi!Akkor miért beszélünk mi erről?
    Ennyi volt benne,nem lett vb...KÉSZ
  • kifli
    "Egyszerűen gyorsabban kellett volna menni"

Egyszerűen? Nyílván nem ment olyan gyorsan ahogy tud, és nyílván nem emiatt hibázott 2x is...
    Az előtte haladok annyival gyorsabbak voltak, hogy nem tudta őket utolérni. Nem úgy mennek a dolgok, hogy Alono úgy döntött, hogy most körönként fél másodpercet fog kapni. A 2 hibából származó minimális időveszteség pedig lószart nem számított. Egyébként melyik versenyző volt az, aki nem hibázott? Nemtudom nézted-e a versenyt, de ilyen féligesős féligszáraz valami volt, és mindenki legalább 2x megcsúszott szerintem.
    Lehet Alonso megtudta volna fogni a kocsit, de mivel ottvolt a bukótér, amivel kevesebb időt veszít, inkább kiengedte és úgy vissza a pályára...
  • FeikG
    Nem értem a kérdésed!
    Hogy hogy hova?Neki minimum a dobogó kellett,akkor meg miért ez a pipiskedés?
    De nem elég hogy lassú volt,még hibázott is,legalább 2x.
    Egyszerűen gyorsabban kellett volna menni,nem pedig kivárásra autózni.
    Pontosan azt csinálta mint 2010-ben,csak ott neki volt előnye.
    Nem lehetett ráismerni,ez nem az az Alonso volt,aki az összes előző futamon hajtott.
    És azt egyszerűen nem lehetett nem látni,hogy Vettel egy pillanatra sem adta fel..Ezért lett és érdemelte meg a vbt.
  • kifli
    de hova kockáztassan? Meg hogy kellett volna kockáztatnia, mondjuk az egyik kiálláskor csak 3 kereket kér az autóra? A futam nagyrészében légüres térben autózott. Az előtte levők sokkal gyorsabbak voltak nála, mögötte meg ott volt a hátvéd.

Azzal, hogy lecserélték a kereket pedig kockáztatott. Mivan ha nem kezd el annyira esni, hogy keljen az az inter?
  • G_ArchAngel #132814
    Tehat?

Varom, mert tudom mit irtam es te arra utalnal, ha az lenne benne, amire a csusztatasodat epitetted.
  • Zomil
    Látom a beszologatás nagyon megy. De ezzel inkább probálkozz a sarki kocsmába hátha ott valaki vevö erre.
  • G_ArchAngel #132812
    Igen? Kerlek mutasd hol irtak neked ilyet...

vagy politologusnak tanulsz, hogy idezni sem tudsz, csak csusztatni?
  • Zomil
    Vigyázz én már megkaptam, h tölem nem kapnak milliokat, ezért nincs jogom ilyet irni...
  • FeikG
    Még egy gondolatmenet részemről és senki ne vegye kioktatásnak,ezzel le is zárnám ezt a témát.
    Amit én látok,amiért mondom amit mondok.
    Három ember van aki rajzolja a köröket,kellő alázattal a kanyarokban és teszik ezt igen hatékonyan,évről évre, Vettel és Alonso.
    A 3.Button,de nála ez nem folyamatos és ha nem tökéletes az autója,ez nem is megy neki.
    Alonso mellett a rutin,míg Vettelnél az erős koncentráció szól.
    Hamilton és Kimi,sarkosan,támadva minden kanyart vezet.
    Ami néha gyorsabb,de a mai F1-ben már sztem nem hatékonyabb,bár látványos az tény.
    Senna volt anno ilyen,de akkoriban,fontosabb szerepet töltött be a fizikai tapadás és a történelemből tudjuk,hogy akkor ez nem csak látványos,de hatásos is volt.Bár Prost(az akkori nagy kedvencem)erre azért rácáfolt néha.
    Többiekről azért nem beszélek szívesen,mert 1-1 jó verseny,vagy néhány felvillanás,engem nem ámít el,amíg ez nem tartós és folyamatos.
    Van itt ilyen mint Massa,Webber,de velük is ez a gondom,lehet akár egy egész szezonjuk is,de nem képesek állandóságra.
    Hát kb ennyi...
  • FeikG
    Tök mind1.
    Én akkor is azt vártam volna tőle,hogy kockáztasson,mivel csak az volt az esélye.
    Akár kint is maradhatott volna, mint Button.
    Nekem úgy tűnt,mintha arra várt volna,Vettel mikor esik ki a sérült kocsijával.
    De most figyeljetek már ide!!! ez pusztán az én véleményem,attól hogy letámadtok,semmi nem változik,én így értékeltem ezt a futamot.
  • FeikG
    Ez az én véleményem! nem köteleztelek rá,hogy fogad is el.
    És nem a gyorsaságával van a baj.
  • FeikG
    Miért zárná ki az egyik a másikat?
  • desigo
    Egy métert nem láttuk még menni.
    Egyáltalán nem biztos,hogy nagy szám lesz.
  • madmanic
    még nem szoktam meg h vége az évadnak..
  • Master91

• nearo
    Jó, tegyük fel Vettel generátora felmondja a szolgálatot két körrel a brazil futam vége előtt. Nem lett volna peches?
    Igazából minden csak viszonyítás kérdése.
  • vinc3nt
    tudtam hogy lesz aki beírja de még az sem ugyan az az érzés mint amikor van esélyed az utolsó futamig és ott bukod el
  • nearo
    Ja, csak amikor azért maradsz le a címről, mert 28x megállt alattad az autó... :)
  • Minstrel
    Bianchi mehetne oda tanulóévre, 2014-ben meg irány a Ferrari :)
  • vinc3nt
    kb a 3dik vb címről marad le kiesni pl motorhiba miatt közel sem ennyire fájó
  • Norbi1990
    Sutil, Algu, Senna, Bianchi és még akinek jövőre nincs helye :D
  • LeventeV
    Force Indiánál Hülkenberg helyére kit tesznek? Oda mehetne Koba. Nagyon szurkolok neki, hogy bent maradjon valahogy.
  • pedobear
    Egyébként amióta kinevezték a Sauber-nél monisha kaltenborn-t a csapat élére, azóta megutáltam a csapatot.

Perez meg Koba is megy. Pedig tetszett az ide forma. Lehet ha nem történik változás akkor még eredményesebbek lettek volna.
  • Totti5
    "Vettelre egyébként már közvetlenül a leintés után felfigyelt a közvélemény, felmerült ugyanis a gyanú, hogy a címvédő sárga zászló hatálya alatt előzte meg a sauberes Kobajasi Kamuit. Később azonban az FIA egyik stewardja, Gary Connelly elárulta, azok a jelzőfények valójában piros-sárga színűek voltak, és a csúszós, nyirkos pályára hívták fel a mezőny figyelmét."

fail
  • kifli
    igen, csak massa más taktikán volt, és frisebb gumikkal jött felfele.
  • Count Adyn
    Grosjean mellett lenni se volt egy életbiztosítás idén mondjuk, ahhoz képest Koba még higgadt :D
  • bakkerman
    nekemis az indiai cigány jutott eszembe,amikor olvastam a Koba-s cikket...rohadt jó pilóta,forrófejű ugyan,de ha odateszi magát akkor bármire képes,főleg ha kapna egy jó autót. Pl. a Lotusban megnézném,a jégember és a japán kamikáze,izgalmas páros lenne