182153
  • maffioso
    Arra akartam utalni, hogy az idei gumiszabályok pont a Mercedesnek kedveztek. A többi csapat nem panaszkodik ezügyben. Rake ide vagy oda, oké más téma és más a hatása is, de szerintem ez csak egy mentőcsónak a szar teljesítményre. Ugyanakkor azt is tudjuk, hogy a Mercedes idén nem sokat fejleszt (vagy semmit, mindegy), a többi csapat meg igen. De az, hogy nincs token fejlesztésre az nem azt jelenti, hogy nem is lehet mit fejleszteni. Mint a példa is mutatja, nem csettintésre került közel a McLaren sem, hanem hétről hétre egyre jobban.
  • adam46
    Mondjuk tök jó lenne, ha végre kivizsgálnák a hajlékony első szárnyukat, JaAAAa, az annyira nem fontos az FIA-nak, mint betiltani 1 futam alatt a red bull hajlékony hátsóját.
  • b-type
    Wéber Gabit még a közvetíés felvezműsorában javította Ujvári Máté.
  • b-type
    "Gyakorlatilag az zajlik mint annak idején a Ferrari-val amikor megfingatták őket a gumiszabállyal."

annak idején a Ferrari dominanciáját fogták meg azzal hogy a Michelin javasolta gumiszabályokat alkalmazták a következő szezonra, ami nyilván a Bridgestone gyengeségeire és a Micnelin erősségeire alapozott. Ezek illetve a még ezt megelőző intézkedésben behozott tesztkorlátozás és Fiorano elvétele együttesen hozták hátrányba a Ferrari-t.
    Így történt annak idején a Ferrari 'megfingatása'.
    -
    Itt a Mercedes-nél a party mód tíltásával kezdődött, majd a motorbefagyasztás előrehozásával folytatódott és a hátsó futómű megkötéseivel, ..és végül ezzel a 'biztonsági padlólemez szabállyal' lett teljessé.
    Ez eredményezte azt a másfél majd egy másodperces lassulást amit mérhatünk idén a szezon feléig. majd fél másodperc körül a szezon felétől..
  • maffioso
    Boccs, hozzád ki is szólt? Unom már a veled diskurálást, mert óvodai szinten van az érvelési rendszered, szóval kerüljük egymást, amennyiben ez neked nem okoz nehézséget. Köszönöm.
  • ToxiMaxi
    Akkor Weber Gabi is félreértette, meg pár szakújságíró is... csak Te nem.
  • lac coo
    Na fuss neki megegyszer....
  • maffioso
    Most akkor a gumiszabály vagy a padlólemez fingatta meg őket? Nem tudod mibe kapaszkodj már mi?
  • sure
    Mondjuk Bottast direkt hátra tenni, hogy majd ő feltartóztatja Gőzhengertappent, eléggé öntökönszúrás, ennyire még talán te is tudtad volna tartanii a hollandot... :) . Az eső előtt 14. helyen poroszkált, le is maradtam róla, hogy sikerült odakeveredne végül az ötödik helyre; VER mellett ő a nagy máknyertese a hajrára lezúdult esőnek.

Nem igazán értem, miért sír mindenki szája, brutáljó futam volt, kvázi bármilyen irányultságú szurkolónak. HAM-nak nem az ölébe pottyant, rendesen meg kellett dolgoznia a századikért. VER / a RB a lehető legjobbat kihozta végül a hatalmas hendikeppel induló versenyből. A Ferrari szintén jó futamot ment, dobogó lett végül. Senkinek nem kellett hogy kedvezzen senki FIA/LÁNYA (hacsak nem feltételezzük, hogy ők fújatták az esőfelhőket a haditengerészettel a pálya fölé), egymást csak Troll meg Vesztel rakta majdnem ki. Igen, kár Norrisért, 19-re húzott lapot és nem jött be, van ilyen, de már nagyon érik neki a futamgyőzelem, össze fog az jönni.
  • b-type
    A Hamilton-t tolják a legnagyobb duma :)))
    Gyakorlatilag az zajlik mint annak idején a Ferrari-val amikor megfingatták őket a gumiszabállyal. Gondolom te tényleg hiszed hogy a Red Bull egyszer csak lefejlesztette a Mercedes-t egy olyan évben amikor alig lehetett módosítani az autón...vagy a McLaren is ennyire rájuk jött.
    ..és még véletlenül sem az történt hogy biztonsági okokra hivatkozva hogy megkerülhessék a csapatok általi szavazást az FIA átvitt egy olyan padlólemez módosítást ami a low rake autókat bünteti, és mivel a padlólemez megvágásának kezdetét az első tengelytől mérik (nem a hátsótól hogy egyforma legyen a hatás) így a leghosszabb tengelytávú autó veszít a legtöbbet a padlólemezéből, ..és melyik a leghosszabb tengelytávú autó?
    A Mercedes az év elején másfél másodpercet veszített, ezt próbálják visszahozni azóta is, mindjárt év elején megfigyelhető volt a telemetria elemzéseken hogy a Mercedes úgy programozza az erőforrást hogy gázelvéten lépcsősen veszi el motorerőt ezzel stabilizálja a hátulját..ez +üzemanyag de végső soron többet farag az elszenvedett hátrányból.
    ..
    Tudom hogy tök feleslegesen írom ezeket mert semmi se számít csak ne Hamilton nyerjen, de azért a nem író, de olvasó arcok kedvéért csak leütöttem :)
    Neked továbbra is marad hogy ennyi év után egy kötött szabályrendszerben, hopp behozták a Mercedes-t, és/vagy most ütött be az eddig szunnyadó Max faktor ..(+Norris+Ricciardo is persze)
    :)
  • b-type
    Sztem nem jól érted a szöveget. ..vagy félreérted.
    Mert csak tovább kell olvasni és elmondják, hogy Bottas-nak azért cseréltek komponenst, mert Monza-ban sz@rakodott az új motorja, és mivel 7. helyre kvalifikált ezért meghúzták a cserét egy olyan pályán ami elvileg a kedvenc pályája, és lehet előzni, turbófeltöltőt, MGU-H-t és erőforrást cseréltek.
    Azért taktikai mert egyfelől a rosszul sikerült esős időmérője miatt nem veszít annyit, másfelől meg az utolsó helyre amúgy sem kerülhet mert azt Verstappen kibérelte a komponens csere +3 rajthely büntetése miatt.
  • adam46
    Köszönhet rengeteg csicskítást, meg azt, hogy jelenleg mindenki hatalmas balféknek tartja. Ma pedig szépen hátratették, hogy kicsit hátráltassa Max-ot, ezzel elcseszve a versenyét, csak hát nem jött össze.
  • desigo
  • ToxiMaxi
    "Mercedes boss Toto Wolff hinted on Saturday evening that it would try something with Bottas for the Sochi race.

"For Valtteri, we are still thinking about possible strategic decisions to be taken in the next hour or two on what the best and quickest race strategy could be for him," he said when asked by Motorsport.com about Mercedes' strategy options for Sochi."

Toto nyilatkozata is sokat mondo.
  • ToxiMaxi
    Tudod is bizonyítani az állításod?
  • pr3cious
    Erről beszélek a legtöbb ilyen fan el van varázsolódva teljesen, kapnak egy számot az arcukba és hűha. Én nem látom hol kellene meglepődni hogy Hamilton még mindig tolják? Én nem hisztizek, Alonso sem, Newey sem. Hiszti akkor lenne ha egy táblával folyamatosan a Mercinél állnánk hogy Hamilton mondjon le. Egyszerűen csak szkeptikus vagy egyértelmű jelek által, érthetetlen büntetések miatt.
  • lac coo
    Ez a kamuszöveg :)
  • ToxiMaxi
    “We are taking the tactical opportunity to put another [power unit] in the pool with [Valtteri Bottas],” they confirmed.
    On the drivers’ parade before the race Bottas said the change was a consequence of his relatively poor qualifying position for the race.
    “Having quite unlucky qualifying yesterday we decided it’s the right thing to do. I still believe I have a chance to come up very high and I want to be on the podium for sure.”

Ez akkor most, hogy is van?
  • ToxiMaxi
    Akkor miért nem védekezett Verstappen ellen?
  • ToxiMaxi
    A csapata azért cserélt motor, mert Hamilton silverstone-ban kilökte... már ha nézted persze
  • mcmoha
  • pr3cious
    Gasly-nak is van tavalyról 1 illetve Ricciardonak is van idén 1 győzelme. Akkor ez mit jelent hogy idén valós esélyük van szerezni egy újabbat, hirtelen hatalmas ugrottak teljesítményben? ja nem csak annyit hogy egy győzelemmel több van nekik. Na most ugyan ez a helyzet Hamilton statisztikájával

Fenn tarthatom a jogot azért hogy nem esek hasra tőle, ugye? Mivan ha megint te akarsz megmagyarázni olyat amit nem lehet? :)
  • pr3cious
    Ezt hogy érted? Szerinted megakasztja az életem Hamilton 50, 100, 150 győzelme? Mivan ha te HISZtized hogy én hisztizek?
  • b-type
    Nem értesz vele egyet az tiszta sor, de tudod van a te állásfoglalásodon kívül is világ.
    Verstappen azért kapott büntetést mert vétkesnek találták, ÉS ez 3 rajthelyes büntetés volt, ami ugye azt is eredményezhette volna hogy tádám.. pont Hamilton mellől indul. De ha még mögötte is van ahogy látható volt egész szépen előre lehetett jönni a rajt után,.. már ha nézted persze.
    Szóval Verstappen azért rajtolt utolsóként mert a csapata motort cserélt nála.
  • b-type
    Erről nekem pláne egy toporzékoló hisztigép ugrik be aki azt kiabálja hogy ez nem hiszti...
    :))
  • pr3cious
    Én meg már a Vettel időszak alatt elengedtem a dolgot, manapság kb csak azért nézem hogy meddig lehet még ilyen pofátlanul fújni a Hamilton lufit. Nálam a Monzai eset meg a Német nagydíj hogy zárjuk ki két a Alfát hogy az a szerencsétlen még pontot szerezzen viszi a pálmát. Na mondjuk amit a háttérben leművelnek az valóban teljesítmény és megtapsolható teljesítmény :DDDDD
  • Stockbauer33 #177273
    Én szurkolok Maxnek.Nyerje meg idén.Vagy még 10x. NP

Ma jónapom van superbike-ba Rea jolment Ham 100 és mindjárt megnézem az új Dune filmet.

Nagy csalódás volt ma Norris

Ja és nagyszerüen ment ma Max is
  • __Jacek__
    A vérfanboy az vérfanboy :D Lacoo meg simán troll velem együtt :D
    Utoljára szerkesztette: __Jacek__, 2021.09.26. 18:54:33
  • pr3cious
    ? Kezdjük mindjárt ott hogy ez a verseny is máshogy alakul ha Verstappen nem kap büntetést a semmire :/
    Valamint Hamilton többet kap amikor 300-al belegyűri a másikat a falba.

És hagyjuk a csikicsuki módjára kezelt szabálykönyvet mielőtt b-type nekiáll megmagyarázni a megmagyarázhatatlant ahogy FIA teszi minden ilyen után.
  • Stockbauer33 #177270
    Easy
  • pr3cious
    "Crashstappen" nincs itt semmilyen hiszti, még csak nem is Hamilton 100adik kamugyőzelmére reagáltam olvass már vissza!!!! b+

Megelőzte pontversenyben a harmadik illetve a negyedik autót miközben a 8dik is előle indult, csak azt áruld el melyik bilibe kellene? Miután hiteltelennek tartom az egészet szerinted nyomon követem a statisztikáit vagy mi a franc van veled????
  • b-type
    Akkor nem vágom mi ez a hiszti, ahoz hogy szoros legyen a bajnokság muszáj hogy mindketten nyerjenek.
  • pr3cious
    Annyira érdekelt hogy ez-idáig nem is tudtam róla :D de felőlem 200 is lehet go.
  • b-type
    :)
    Jaj de fáj valakinek ez a 100.
    Pedig lehetett sejteni hogy azért meglesz még így is.
  • pr3cious

Meg ő :D 2011
  • Stockbauer33 #177264
    Csak neked csak most :DD

• pr3cious
    Valaki igazán belesz@rt a csodálatos történelemkönyvbe mert ez is ott van:

When a midfielder beats a "true" champ :)))))))) 2016 best year ever.
  • lac coo
    Kis vizen azért nagyon hamar beérte Norrist,, ott már kijött , hogy csak nem fakezű az öreg... ;)
  • lac coo
    Pont volt egy jó összefoglaló futam előtt, Schim is szerepelt benne ... ;)
  • lac coo
    Mondjuk Alonso rajtja azért eléggé szemfelhúzos volt .... :)