182114
  • IXEMGabeo
    látszik nem dohányzom, arról se tudtam h dohánymárka:D
  • Totti5
    Ne keverjük a dolgokat. Mansell CART vagyis Indycarban versenyzett, amiben most Barichello is megy pl. Nascar megint más, amiben Monotya megy pl.
  • Kit--Kat
    Kimi csak bohóckodni ment.

De ott van Mansell aki átment és be is húzta egyből.
  • Dietrich
    De ugye a figyelmed követte azért, hogy az egészet Emmo magyarázta el? Talán neki ellehet hinni amit mond. vagy esetleg kifejtsem kit takar az Emmo név?

Kimi is próbálkozott Nascarral aztán.....lehet rájött még sem olyan könnyű az ovál mint első blikkre gondolná az ember. Birka is rájött..
  • a.carkey
    2000től tiszták teljesen, de 1998tól a Winfield már csak amolyan fusson ki a szerződésünk szint volt a Rothmans után, egyféle kiskapu, ha mégis maradhatnak a cigaretták.
  • Kit--Kat
    Winfield?
  • IXEMGabeo
    98-tól már nem volt névadó szponzoruk a Rothmans milyen érdekes, hogy innen indultak lefelé a lejtőn 2 évre. 2001-től úgy 2005-ig tudtak az élen harcolni azóta se sokszor
  • bakkerman
    jaja
  • IXEMGabeo
    Rothmans is cigaretta márka volt nem?
  • Wlanseraf
    Ja értem az is csak egy egyenesben működött ugye? ez jó nagy ökörség volt már ne haragudj.....
  • Kit--Kat
    Megfogja a vasat,m tényleg szép volt, de ettól még semmit nem ér mint előzés. Mi volt benne az extra? Felért egy szétkopott gumin kacsázó Senna mögé friss szett gumikkal. Semmi kihívás, semmi eget rengető csata. Nem fér bele a 15-be ahogy jó pár többi sem a videóból. CSomó szép előzés kimaradt, pl. hol volt Alonso Webber előzése Valenciában?
  • a.carkey
    Szegény hülye Frank Williams volt az első, aki komolyan "kifehérítette" az autót, és mellőzte a dohányreklámokat. Közben a McLaren és a Ferrari mindent vitt. :)
  • G_ArchAngel #133462
    Szerintem most 22 -> 16 -> 10 vagy 22 -> 16 -> 8-as rendszer lesz...
  • a.carkey
    Nem hinném, hogy valaki a reklámok miatt cigizik.
  • a.carkey
    Marad a 17.
  • a.carkey
    Ha akarnák, hogy egy verseny egy motor, sőt kettő, külön egy edzésre is, lenne itt komoly motorerő különbség is ...
  • IXEMGabeo
    pont emiatt nem volt 1 évig spaban verseny. Dohányreklámokat nem voltak hajlandók eltűntetni vagy valami ilyesmi.

Emlékszem régen a Gauloises a Pall Mall, West, Marlboro, Camel mennyi csapatnak voltak szponzorai:D
  • b-type
    Eltüntek a cigiszponzorok, az autó-motorsport egyik, ha nem a legnagyobb támogatói.
    Egyébként is elég bizonytalan, de sztem a legnagyobb érvágás ez volt, mármint hogy kitiltottak minden dohányreklámot.
    én cigizek, és egyetértek azzal hogy cigi nélkül jobb lenne a világ, de sok tehetség kallódik el támogatók nélkül, aki régen lehetőségek kapott volna, és a kiscsapatoknak, nagycsapatoknak, és a pályáknak is több pénzük lenne, talán többen is cigiznének nem tudom.
    De sztem nem jól tették.
  • IXEMGabeo
    most h nem lesz HRT kíváncsi leszek az időmérős eredmények tekintetében a Q1-es bejutást érő legfelső hely melyik lesz. Elvileg most a 17. kieső volt, de 22 autó marad. Annak is örülnék, ha a Caterham és a Marussia megütné a Q2 szintjét és akkor izgalmas Q1-ünk is lehetne végre 3-4 év után
  • IXEMGabeo
    Hamilton, Button, Chilton

:D:D:D TON végződések...

plusz persze Di Resta
  • Master91
    http://www.motorsportal.hu/forma1/hivatalos-max-chilton-lesz-timo-glock-csapattarsa-c47465.html
  • G_ArchAngel #133453
    "Mansell az egyik és a másik tükrödben is egyszerre benne lehetett"

Ezt Grosjean is egesz jol megoldotta :D

• b-type
    Még lehetett cikázni,..de ha szélárnyék meghúzott valakit, az gyakorlatilag régen is kikerülte a másikat. Ahogy fejlődött az aero és az általános versenyautó úgy csökkent a szélárnyék.
    Az idióta hátsó szárnyak behozatalakor is az volt az egyik duma, hogy a követő autó leesik az ívről mert olyan szinten zavaros a menekülő autóról lelépő légörvény, hogy megbontja az autó egyensúlyát....és ebben biztos hogy van is valami, más kérdés hogy ronda.
  • IXEMGabeo
    jobban belegondolva a védekezés adott volt, és jobban tetszett az, amikor megvolt a teszt, nagyobb különbségek voltak a csapatok közt (ez függött akkoriban is a pénzügyi stabilitástól, mérnökök számától ugyanúgy), de legalább évről évre láthatóbb volt 1-1 csapat fejlődése és az sem volt baj, ha a Ferrari-Mclaren másodperceket vertek pl a Jordanre Williamsre időmérőn a futamon ez a különbség leredukálódhatott és a versenyzőn is több múlt...
  • IXEMGabeo
    a mai DRS okán a védekezés az, ami kissé nehézzé vált. Igazából a versenyzőnek esélye nincsen a hátulról jövő 1 másodpercen belülre kerülő kocsi ellen, régebben azért volt jó, mert ezek nélkül is voltak parádés akciók. KERS talán nem is baj, hogy van sokat fejlődött az elmúlt 3-4 szezonban a technika. Sokszor kitárgyalták itt a dupla diffúzor miatt volt a gubanc a 2009-es szezonban előzésileg, meghát a motorerő háttérbeszorítása mellett és a teszthiányok okán, az aerodinamika dominál.
  • a.carkey
    Nana! Akkoriban még Mansell az egyik és a másik tükrödben is egyszerre benne lehetett ... :D
  • b-type
    A DRS mindig is létezett az F1-ben, csak régen szélárnyéknak hívták.
    Az megszünt, illetve olyan mértékig lecsökkent, hogy egy Spa kell hozzá, már a Monza-i egyenes sem elég.
    Szal ezek a 'kikerülős' előzések régen is megvoltak a szélárnyék miatt..
  • Master91
  • IXEMGabeo
    szemétség...
  • bakkerman
    tény hogy sok olyan előzés került be,ahol megvolt a tempó különbség hála a drsnek meg kersnek,és "csak" bekellett tennie a kanyarban az ívre a gépet az előző pilótának,de azért szép jelenetek voltak ígyis
  • bakkerman
    Massa előzése szingapúrban atyaég hogy megfogta a vasat,abszolút megérdemli az első helyet. Kimi meg visszatérő évében jópár előzéssel bekerült a top15-be,ez se véletlen
  • Wlanseraf
    Mindegy akkor 50% de ha 40% akkor is vicc egy legjobb előzések válogatásban:)
  • nearo
    sok az a 70%, szerintem nézd meg újra
  • Wlanseraf
    Mai F1:)) ennek a 70%-a DRS-es kikerülés volt:) ennyire kevés előzés volt idén? 13-as Maldonado az mi volt? kb mint egy lekörözés:D
  • barmi
    A brazil Sumi vs. Raikonen ütközet tényleg nincs benne ? ...
    Amúgy én az elsőt tenném a másodikra a másodikat pedig az első helyre .
  • a.carkey
    Massa az első? Más évet néztünk ...
  • szabii98
  • Totti5
    Csak úgy mondom hogy Koba is 26 éves, ha már másik oldalon fel lett hozva hogy "öreg".
  • Zomil
    Igen Koba kiirta twitterre, h sajnos kevés ideje volt elég pénzt összeszedni, h versenyképes helyet szerezzen magának 2013-ra, de irta, h 2014-ben mindenképp megprobálja ujra.
  • Master91

Sajnálom Kobát... :(

Sumit is el kellett búcsúztatnom, most meg Kobát is. Franc.