182114
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#133914 köszi. -
#133913 Ma délután fél négykor F1 2012 - visszatekintés az M1-en.
-
IXEMGabeo #133912
-
#133911 -
IXEMGabeo #133910
:D:D:D -
#133909 ki lehet javítani... -
paj01 #133908 Hát nekem nem hiányzik. Anno a félretervezett merci motorok miatt a mclaren mindig szopoágon volt. Az volt a véletlen ha végig bírtak egy versenyt. Most ugye bevan fagyasztva a motorfejlesztés tehát ha vki elkur vmit tervezői szinten azt ki se lehetne javítani + 8motort lehet használni egy szezonban ami extra szopást jelent ha elfüstöl egy erőforrás. Inkább legyen kisebb teljesítmény és stabilabb üzem. -
#133907 Azt gondolom, hogy a versenyzők nem bánják, ezt,de mi nézők kapnánk egy váratlan random hibalehetőséget ami izgalmasabb versenyeket eredményezhet. -
#133906 "Talán már 2 szezon óta nem volt motorfüstolés sem."
Ezt szerinted melyik pilóta és mérnök bánja? kerdezzük meg Dennist és Kimit róla, vagy Buttont és a Hondát... -
#133905 Newey-nek igaza van. -
#133904 Egyetértek a Newey-val.Ez sem a sporolást nem szolgálja sem a fejlódést,sem a szórakozást.
Hogy sporoljon ugy egy csapat ha kitalál valamit amire a FIA nem gondolt ,ráköltenek egy csomo pénzt majd betiltják a hssználatát a fejlesztésre költött pénz meg megy a levesbe.Igy a kocsik sem tudnak fejlődni.Pedig a civil autókba is innen kerülnek bele a fejlesztések idővel.
A szórakozás része pedig igy azért lesz elrontva,mert aki egy gyors és megbizható autót csinál az végigverheti a mezőnyt egész évben,mig ha fejleszthetnének akkor a technikai problémák miatt bármikor bedobhatná a törölközőt a motor váltó vagy bármi más.Ugy mint régen .Talán már 2 szezon óta nem volt motorfüstolés sem.
Ezt kéne megérteniük, hogy ez a király kategória és itt nem a sporolás a cél. 22 autó nem vogja megmenteni a világot ha kevesebbet fogyaszt vagy kisebb költségvetéssel dolgoznak.Olyan csapat meg ne induljon ami nem tudja teljesiteni a feltételeket. -
#133903 Csak szerintem túlzás. Van pár dolog amit inkább engedni kéne, ha butított verzióban, de akkor is kéne nyomatni. -
#133902 Mi mást mondana, hiszen a mérnökök az FIA szabályaival szembe mennek mindig. Ha mindenki betertaná azt nem lenne gond. Az oké hogy amiket kitalálni az nagyon jó, atól gyorsabb, stabilabb, job ban vezethető az autó ami fejlődés, csak éppen a versenyzésnek nem tesz jót ezért kell korlátozni és betiltani ezeket a dolgokat... -
#133901 Newey szerint a FIA tönkreteszi a Forma-1-et -
Andruino #133900 Massa nem is versenyzett a csúcson lévő Schumi mellett. Az utolsó Ferraris éveivel meg nem tette túl magasra a lécet az öreg, de még Raikönnen sem. -
#133899 Vettel az új Survivorban? -
IXEMGabeo #133898 maximum a fasza a latin virtusa okán xD -
IXEMGabeo #133897 Flame on
Méghogy Alonso keményebb Schuminál:D év vicce -
Chris Lowe #133896 Micsoda? Ez a fajta erőkülönbség csapatok között? Némelyik mellett úgy ment el mint a BMW a kispolszki mellett... Ilyet egyébként most is kaphatnál ha nem kéne alapból elengedni a kiscsapatoknak a nagyot lekőrözéskor... -
#133895 V8 hangja mélyebb a kevesebb henger miatt, szóval igen. Nem tudom mit sírnak egyesek a V10-ért, kibaszott visítás. -
IXEMGabeo #133894 akkor nekünk már a fülünk...hogy keverném már...
V10-nek van erősebb hangja a V8-nak kicsit lágyabb kellemesebb -
paj01 #133893 nem kevered a kettőt?:) Itt a ferrari a V8 és annak van erősebb/durvább hangja itt sztem:) -
#133892 na ez az ami hiányzik a mai Formula 1ből...de kurvára... -
#133891 -
IXEMGabeo #133890 V8-as hangja kicsit szellősebb, kellemesebb, viszont a V10-es erősebb erőforrás és olyan zümmögősen nagyszerű a fülnek:D -
#133889 -
IXEMGabeo #133888 De La Rosa ismét Fernando kötelékébe kerül:D milyen érdekes, hogy ismét egy csapatban vannak -
Andruino #133887 Nekem nincs problémám azzal hogy V6 turbók lesznek, a probléma azzal van, hogy szinte semmi szabad fejlesztés nem lesz. Meg van, hogy mekkora teljesítményre kell belőni, aztán kiegyenlítik és befagyasztják 10 évre megint. A királykategóriának nem erről kéne szólnia. Az meg külön vicc, hogy a megduplázott teljesítményű KERS-el együtt kell a motornak akkora teljesítményt hoznia mint most tehát kb lesznek 600 lóerősek, vagy még kevesebb, ami azt jelenti, hogy jövőre a GP2-esekben erősebb motor lesz mint az F1-ben. -
#133886 1.5 v6 turbo min. 1000 lóerő
-
paj01 #133885 És az is tud 600lovat?:) Sztem semmi gond nincs az autók teljesítményével. Elég izgalmasak a szezonok, a sebesség ugyanugy megvan. Most is mennek 350et a gyorsulás se nagyon csorbult,a mocik hangja is korrekt, mondhatni hű a brandhez szal nem értem miért kéne v10/12. -
#133884 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!pár év múlva meg majd valami napelemes kocsik fognak versenyezni F1 alatt -
#133883 eddig is tudtam,hogy benéztem a dolgot,kösz az emlékeztetést
én alapvetően viszont azt sajnálom,hogy a lassan 20 éves rohadó utcai autómban is ugyanakkora a motor,mint jövőre a "királykategóriában" lesz...én a spórolás dolgot sem tudom épp ezért megérteni(mellesleg kiszámolhatná valaki,ésszerűbb utaztatás esetén mennyi üzemanyagot/szén-dioxidot spórolnának meg ahelyett,hogy próbálják az autók fogyasztását lejjebb srófolni mondjuk fél literrel körönként...) -
#133882 -
#133881 Gyorsabbak? a pálya változása miatt esett az átlagsebesség... több, technikásabb lasabb kanyar. A mostani autók bármelyik régit lenyomják sebességben. Végsebességben lóerőben nyilván egy V12 és annó turbó motorok jobbak voltak, ergó egyenesben gyorsabb lehet, de kanyarokban a modern F1es autók elkocsikáznak mellettük. A mechanikai tapadás az mindig egyre jobb és jobb, ezért játszanak a gumi és a aero butításokkal, hogy lassítsák őket. Ha most V12 motor lenne a gépekben 1000 lóerővel pl, akkor max monzában lenne értelme, de egy ringen meg pont lehet hogy lasabb lenne, mint a mostani V8, mert a kisebb motort a nem egyenesekből álló pályákon hatékonyabban lehet használni... -
#133880 Ha szétnyitná a lábait, ugyan úgy ott lenne a Renault embléma. -
#133879 Ez csak is renault lehet :) csak kitakarja a néni az emblémát
Ezen már rajta van a duplaD(RS), sport futómű,V1-es alul vezérelt felül szelepelt motorral. a képen nem látszik ,de de szép formás lehet a coanda kipufogója is :) -
#133878 Bocsi!
-
#133877 Amúgy '94 és 2001 között csak a '97-es volt száraz időmérő, vagy mi az a hirtelen kiugrás? -
#133876 Ne csak azt nézd, hanem azt is, hogy mennyit változott a pálya... a mai vonalon azok az autók se tudnának olyan átlagsebességet menni, mint régen a régi pályán.
De ez már nem is a régi silverstone... teljesen más a vonalvezetés, két különböző pályáról beszélünk, amikor a '79-'93-as sebességeket összehasonlítjuk a maiakkal. Kb mintha azt mondanád, hogy a régi autók gyorsabbak, mert Monzában jobb volt a sebességük, mint a mai autóknak Monacoban. Pedig a két pálya között alig néhány betűnyi a különbség. -
#133875 azért elég vicces,hogy '79-93 között gyorsabbak voltak az autók,mint most...visszafelé fejlődő királykategória,én így nem szeretlek...