FORMA1
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Sumiban nem az a nagy,hogy 7 vb-t nyert,hanem hogy kettõt a Benettonnal,ami csak a 3. legjobb autó volt és 96-97 ben azzal a Ferrarival futamokat,sõt majdnem vb-t nyert
\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"
Ez aztán szakmai megközelítés. 😊
\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"
Igen 1 vb címet köszönhet Suminak,de ennek ellenére nagy meccseket láttam tõlük..
De nem is ez a lényeg és én csupán Villeneuve-rõl beszéltem,aki sztem egy senki volt,csak az ostoba tini egyetemista lányok kedvence volt akkoriban a zöld meg sárga hajával..
Hakkinent,meg még véletlenül se sorolnám ide,mivel õ egy klasszis volt,mint Mansal, Sumi meg a többiek..
Hill (akit azért én nem sokra tartottam) de 96-ban meg megette vacsorára..
Jók, strapabírók, lehet vele ütni vágni a másikat, de gyorsnak nem mondanám.
Villeneuve miért szerepelt le? Amikor gyõzelemre esélyes autója volt akkor nyert. Utána meg a BAR Honda nem volt valami gyors szóval azzal nehezen tudott volna futamokat nyerni.
Some details:
- 1.14.942 min. versus 1.20.005 min
- Fernando Alonso versus Sebastien Bourdais
- Renault F1 Team versus Newman/Haas Racing
- US$ 400 million budget versus max. US$ 10 million budget
- 400 employees versus 40 employees
- Michelin qualifying gumball tire-war tires versus Bridgestone regular 'reds'
- 19,000 RPM versus 12,000 RPM
- 2006 car versus 5-year old car
- 1320 Lb (with driver) vs. 1700 Lb (with driver)
The slowest qualifying F1 car - Frank Montagny in his Super Aguri - was only 0.853 sec. faster then Sebastien Bourdais!
Fastest lap times: 1.15.841 min (Kimi Raikkonen - McLaren Mercedes) versus 1.22.325 min (Sebastien Bourdais), a difference of 6.516 sec.
Given the cost, and only a 5 second gain in performance over a 400 pound heavier 'spec' Champ Car with a 'spec' engine on 'spec' tires it's easy to conclude that F1 is a complete and utter waste of money.
Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10
Andretti-bõl meg kettõ van..
A sánta aki itt szopott,meg a másik..
De Villeneuve is leszerepelt,meg Bourdias is
Montoya CART bajnok és Indy 500 gyõztes.
Villeneuve szintén.
Attól, hogy jó autó volt alatta nem változtat azon, hogy Világbajnok lett.
Ugyanolyan mint amikor Schumi vagy bárki az lett, ugyanis egy szar autóval nem lehetsz világbajnok.
Achievements
1998 Formula 3000 Champion
1999 CART FedEx Championship Series Champion
2000 Indianapolis 500 Winner
2003 Monaco Grand Prix Winner
2007, 2008 24 Hours of Daytona Overall Winner
Awards 1999 CART FedEx Championship Series Rookie of the Year
2000 Indianapolis 500 Rookie of the Year Rookie of the Year
2007 NASCAR Nextel Cup Series Rookie of the Year
Bár azzal az autóval és akkor,a mi Zsotikánk is vb lett volna..
Andretti bukott a F1-ben,ez az én állításom igazolja..
Montoya,ilyen szarul megy odaát?Bevallom nem figyelem a pályafutását,de akkor õ az elsõ aki égne,mint volt F1 driver...
1:10 a különbség a kettõ között,mint árban,mint technikában..
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.
Ezek egyenautók. Kifejlesztik és ezzel mennek egész évben vagy a következõ 3 évben. Nehezebb mint az F1es, legalábbis a CC az volt, nincs mögötte gyár aki egész nap fejleszt és minden futamra elemeket hoz hogy tizedeket faragjanak, mert ez a sorozat nem errõl szól. Itt a pilótákon a csapaton és az autó beállításain múlnak a dolgok. Persze a technika most is szerepet játszik, mert 3 motorgyártó van. Sevi, Honda és a Lotus. Lotus az még gyenge, emiatt Bourdias még nem tud úgy menni mint ahogy tudna. Érdekes volt látni hogy mennyire szenved ezzel az autóval Wilson. Tegnap konkrétan a kanyarokat sem tudta bevenni, meg megforgott amikor senki hozzá sem ért... Powerék meg fél mpt adtak körönként a komplett bagázsnak.
A lényeg hogy ezek az autók pokoli erõsek és gyorsak. F1 után talán ezek a legjobb Forma autók? valaki okosabb biztos meg tudja ezt erõsíteni avagy éppen cáfolni.
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.
F1-es autó mehetne 500-al is ha akarnák,de a kanyarsebesség és a fék,amiben össze sem lehet hasonlítani õket...
Ezelrõl az új autókról nincs összehasonlító, de van hasonló.
Champ Car vs F1, van eltérés, de nem olyan hatalmas.
Összeereszteni õket nem lenne túl nagy kaland. Ezek az Indys gépek nagyon lomhának tûntek. Tempóra közelebb lehetnek az LMP-khez mint az F1-esekhez szerintem.
Szívesen összeeresztenék pár F1-est és ezek közül párat, milyen különbségek vannak köztük.
Bourdais meg Lotusos lett? Nem is tudtam.

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."