FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

FeikG
Még mindig tévhitben vagytok...!!!
Sumiban nem az a nagy,hogy 7 vb-t nyert,hanem hogy kettõt a Benettonnal,ami csak a 3. legjobb autó volt és 96-97 ben azzal a Ferrarival futamokat,sõt majdnem vb-t nyert

Master91
És az autó vezette magát?
Mára elég a hozzá szólásod, kikapcsolhatod a géped.
FeikG
Mitõl lenne szakmai?!! Talán a tied az a 12 éveddel?
Csupán vélemény,ha már fórum....

Kit--Kat
Az jó, mert akkor Schuminak max 3 VB-jét lehet elismerni, a többit az autó rakta alá 2001-2004 között. Még sem õ az évezred versenyzõje 😞

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Kit--Kat
",aki sztem egy senki volt,csak az ostoba tini egyetemista lányok kedvence volt akkoriban a zöld meg sárga hajával.."

Ez aztán szakmai megközelítés. 😊

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Master91
Pontosan. Hakkinen a '90-es évek egyik legjobb pilótája volt. ( közepe felé értem, mielõtt jönnének a torllok )
Hakkinen sem jobb, ameddig ment az autó, addig jó volt akárcsak Hill meg Villeneuve, de amikor már kicsit nehezebb volt a helyzet, már Coulthard is elverte. Ha Hillék ültek volna abban a McLarenben õk is hozták volna azokat a címeket.
FeikG
Tudod én mindig azt mondtam 1 vb címet össze lehet makizni,erre számtalan példa van..(Hill,Villeneuve,Kimi,Hamilton,stb)de kettõt már nem!

FeikG
sztem õ jó volt..
Igen 1 vb címet köszönhet Suminak,de ennek ellenére nagy meccseket láttam tõlük..

FeikG
Te kivel beszélgetsz?? Tudod?
Vagy csak írsz amit érsz....

Hakkinen miért is klasszis, õs is csak akkor nyert vb-t amikor az autó nagyon jó volt, vagy amikor Schumi a lábát törte. Semmivel sem nagyobb teljesítmény, mint amit Hill meg Villeneuve csinált. Hozta legjobb autóval amit kellett. Amikor meg nem volt alatta jó autó bénázott ahogy a másik kettõ.
Ki evett meg kit? Hill? ez azért elég vicces😄 vissza kellett fogják hogy a retardált Hill vb legyen😄 ha nem elölrõl ment egy értelmes versenye nem volt😄 jó vicc

FeikG
3 pont volt kettejük között a végén úgy,hogy Sumi akkor kiesett..
De nem is ez a lényeg és én csupán Villeneuve-rõl beszéltem,aki sztem egy senki volt,csak az ostoba tini egyetemista lányok kedvence volt akkoriban a zöld meg sárga hajával..
Hakkinent,meg még véletlenül se sorolnám ide,mivel õ egy klasszis volt,mint Mansal, Sumi meg a többiek..
Hill (akit azért én nem sokra tartottam) de 96-ban meg megette vacsorára..

Szeretem amikor ezt még mindig magyarázza valaki.... igaz hogy már õ is bevallotta hogy szándékos volt de nem baj... az elvakult fan még megmagyarázza😄

Ha az emlékeim nem csalnak Scuminak az a kizárás már semmit nem ért, mert ha az nincs akkor is bukta a vb-t. A Ferrari valóban rossz volt, ahogy az elõzõ évben meg az azutániban, de mégsem lehet azt mondani, hogy Hill, Villeneuve és Hakkinen lebõgtek volna mert csak így tudtak vb-t nyerni, hogy Schumi alatt nem volt olyan autó.
Christian88
Ebben a repülõrajtban mi a poén?

http://www.twitch.tv/hegii

FeikG
Ráadásul,én láttam õt élõben versenyezni,ellentétben veled,amikor vb lett úgy hogy Sumit kizárták és elvették az összes pontját,tette ezt egy 3 klasszissal szarabb autóval...

FeikG
Hagyjuk ezt! Elbeszélünk egymás mellett,te is mondod a magadét,meg én is..

mcmoha

"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"

mcmoha

"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"

De az Champ Car ez meg nem. Ha megnézel ezekrõl az autókról egy videót, ránézésre meg lehet mondani, hogy az F1-esek közelében sincsenek, de még megkockáztatom, hogy egy GP2-es autóval sem biztos hogy elbírnának.

Jók, strapabírók, lehet vele ütni vágni a másikat, de gyorsnak nem mondanám.
Norbi1990
Andrettibõl több van mint gondolnád. Van Michael, az öreg Mario fia, õ ment McLarennel az F1be 93ba. Aztán van Michaelnek is egy fia Marco aki az IndyCarba megy.

Villeneuve miért szerepelt le? Amikor gyõzelemre esélyes autója volt akkor nyert. Utána meg a BAR Honda nem volt valami gyors szóval azzal nehezen tudott volna futamokat nyerni.
Master91
Gyorsult az F1? 😮 Akármikor mutatták pályára szabva a pálya rekordot, 2004,2005,2006.....Nem hallottam volna az utóbbi 2 évbe, hogy valaki pálya rekordot döntött volna.
Totti5
F1 vs. Champ Car The 2006 pole position time difference between F1 and Champ Car at Montreal was exactly 5.047 sec.

Some details:
- 1.14.942 min. versus 1.20.005 min
- Fernando Alonso versus Sebastien Bourdais
- Renault F1 Team versus Newman/Haas Racing
- US$ 400 million budget versus max. US$ 10 million budget
- 400 employees versus 40 employees
- Michelin qualifying gumball tire-war tires versus Bridgestone regular 'reds'
- 19,000 RPM versus 12,000 RPM
- 2006 car versus 5-year old car
- 1320 Lb (with driver) vs. 1700 Lb (with driver)

The slowest qualifying F1 car - Frank Montagny in his Super Aguri - was only 0.853 sec. faster then Sebastien Bourdais!

Fastest lap times: 1.15.841 min (Kimi Raikkonen - McLaren Mercedes) versus 1.22.325 min (Sebastien Bourdais), a difference of 6.516 sec.

Given the cost, and only a 5 second gain in performance over a 400 pound heavier 'spec' Champ Car with a 'spec' engine on 'spec' tires it's easy to conclude that F1 is a complete and utter waste of money.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

FeikG
De most már nagyon kicsavartátok,amit írtam,miszerint,aki F1-bõl ment oda,az nem igazán égett be,fordítva viszont igen..
Andretti-bõl meg kettõ van..
A sánta aki itt szopott,meg a másik..
De Villeneuve is leszerepelt,meg Bourdias is

Pár éve volt, hogy a Champ Car, meg az F1 is ment Montrealban versenyt, talán 2006-ban, akkor a Champ Carok kaptak 7 másodperc körül. Na most ezek a mostani Indy autók az IRL-es autók körrekordjait se nagyon tudják megdönteni az IRL autók meg lazán kapnak 3-4 mp-t a Champ Caros autóktól. Most össze lehet adni alsó hangon egy 10 mp-vel lassabbak, ha figyelmen hagyjuk azt, hogy az F1- is gyorsult valamit az elmúlt néhány évben.
Norbi1990
Hát én sem értem mirõl hadoválsz itt. Mario Andretti 78-ba megnyerte a F1 bajnokságot, elõtte Indianapolis 500 gyõztes.
Montoya CART bajnok és Indy 500 gyõztes.
Villeneuve szintén.
Attól, hogy jó autó volt alatta nem változtat azon, hogy Világbajnok lett.
Ugyanolyan mint amikor Schumi vagy bárki az lett, ugyanis egy szar autóval nem lehetsz világbajnok.
Totti5
Andretti pedig hiányos tudásom szerint is F1 Világbajnok.

Totti5
Montoya...

Achievements

1998 Formula 3000 Champion
1999 CART FedEx Championship Series Champion
2000 Indianapolis 500 Winner
2003 Monaco Grand Prix Winner
2007, 2008 24 Hours of Daytona Overall Winner
Awards 1999 CART FedEx Championship Series Rookie of the Year
2000 Indianapolis 500 Rookie of the Year Rookie of the Year
2007 NASCAR Nextel Cup Series Rookie of the Year

FeikG
Õ pedig a kivétel,aki erõsíti a szabályt..
Bár azzal az autóval és akkor,a mi Zsotikánk is vb lett volna..

FeikG
Nem igazán értem?!
Andretti bukott a F1-ben,ez az én állításom igazolja..
Montoya,ilyen szarul megy odaát?Bevallom nem figyelem a pályafutását,de akkor õ az elsõ aki égne,mint volt F1 driver...

Norbi1990
Ja és Villeneuve?
Norbi1990
Andretti? Montoya?
Totti5
Két külön világ... Bourdias mégis mit tudott kezdeni a Toroban? semmit. A csapat sem épített rá és az autó sem volt jó. Egy jobb csapatban, jobb autóval lényegesen jobb eredményeket ért volna el, mert egy kiváló pilóta és nagy bajnok!

FeikG
Semmit sem akarok ezzel,csak mint tényt állapítottam meg..
1:10 a különbség a kettõ között,mint árban,mint technikában..

FeikG
Én még nem hallottam egyetlen F1-es pilótáról sem,aki átkerülve oda,ne állta volna meg a helyét..Fordítva ez már nem igaz...

Barikáról van esetleg Indy onboard video?

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Totti5
Nincs 2 másodperc a videón. Most nem tudom mit akarsz ezzel mondani.

Ezek egyenautók. Kifejlesztik és ezzel mennek egész évben vagy a következõ 3 évben. Nehezebb mint az F1es, legalábbis a CC az volt, nincs mögötte gyár aki egész nap fejleszt és minden futamra elemeket hoz hogy tizedeket faragjanak, mert ez a sorozat nem errõl szól. Itt a pilótákon a csapaton és az autó beállításain múlnak a dolgok. Persze a technika most is szerepet játszik, mert 3 motorgyártó van. Sevi, Honda és a Lotus. Lotus az még gyenge, emiatt Bourdias még nem tud úgy menni mint ahogy tudna. Érdekes volt látni hogy mennyire szenved ezzel az autóval Wilson. Tegnap konkrétan a kanyarokat sem tudta bevenni, meg megforgott amikor senki hozzá sem ért... Powerék meg fél mpt adtak körönként a komplett bagázsnak.

A lényeg hogy ezek az autók pokoli erõsek és gyorsak. F1 után talán ezek a legjobb Forma autók? valaki okosabb biztos meg tudja ezt erõsíteni avagy éppen cáfolni.

grat Rubensnek😊 jó látni h kezdi megállni a helyét az Indycarban is

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

FeikG
Ráadásul nem is a sebesség a lényeg!
F1-es autó mehetne 500-al is ha akarnák,de a kanyarsebesség és a fék,amiben össze sem lehet hasonlítani õket...

FeikG
Nem a francot nincs! ég és föld,de még ez is közelebb,mint az amcsi csodák az F1-hez....

Totti5
2.6 literes V6 turbo 550–700 lóerõ, 12.000 max RMP + 100 ló "turbó búszt" 😊 brutális gépek ez nyilvánvaló és nagyon gyorsak.

Ezelrõl az új autókról nincs összehasonlító, de van hasonló.

Champ Car vs F1, van eltérés, de nem olyan hatalmas.

Totti5
<#taps><#eljen>

RatBaG

Per Aspera Ad Inferi.

A mostani F1-esnél bármi szebb 😛

Összeereszteni õket nem lenne túl nagy kaland. Ezek az Indys gépek nagyon lomhának tûntek. Tempóra közelebb lehetnek az LMP-khez mint az F1-esekhez szerintem.
Máté94
A mostani F1-sek sokkal rondábbak, mint ez.

Szívesen összeeresztenék pár F1-est és ezek közül párat, milyen különbségek vannak köztük.
RatBaG
onboard cam 😊

Per Aspera Ad Inferi.

Belenéztem a versenybe nem volt rossz, csak lehetne kicsit ütõsebb mezõny, meg kissé szebbek az autók.

Bourdais meg Lotusos lett? Nem is tudtam.
Dietrich
És akkor mi van? <#mf2>

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."

benőmenő
Mert megint a magyar nyerne 10x annyi szavazattal