182114
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#135276 megérte fél7kor kelnem :DDD már várom mikor jön az az idő,amikor csak napsütésben fognak menni a versenyzők :D vicc. -
Chris Lowe #135275 Ehhez képest gutierez és massa is simán balfék volt mert valszeg elsők között tanítják, hogy esőben nem megyünk a kerékvetőre. Egyik sem a pályán található festéseken csúszott el...
Komolyan vicc, eltűntek a faszagyerekek az f1 - ből, mostmár minden méteren 5 pályamunkás van, full biztonságos gépekkel mennek tuttifrankó öltözékben, minden pályán olyan kórházat rittyentenek a pálya szélén amiben egy szívműtétet el lehet végezni, erre biztonsági okból törlik a futamot. Röhej! Mint ahogy az a magyarázat is, hogy nincs elég alkatrész. Baszki volt bőven idő legyártani, nem véletlen a téli pihenő, azt meg senki sem mondta, hogy februárban kell bemutatni az autót. Ha bemutatják januárban akkor lett volna idő kismilliót gyártani. Egy autó fejlesztése egész évben történik, nem hinném, hogy karácsony után állnak neki az első csavartól. Szóval mind üres kifogás. -
#135274 pontosan ezaz h ott van az EXTREM eső gumi+ ez mezei eső volt széllel nem olyan mint pár éve volt szinte monszun támadta meg a pályát. ez a király kategória a legjobbakkal itt menni kéne esőbe és kész. max ha tényleg valami "égszakadás" lenne akkor kéne csak leállítani vagy SC hozni. -
#135273 Értem, tehát ha esik az eső, ezek annyira elkezdenek csúszni hogy nem lehet rájuk menni...milyen verseny esős gumi az, amivel nem lehet rámenni ilyen vonalakra? Mert mint tudjuk, ezek speciális felfestések, speciális festékkel, ami miatt panaszkodtak FIAék már a ringen is és újra kellett festeni az ő általuk megadott festékekkel a pályát, mert szárazon is csúszkáltak az autók. -
#135272 Pályán álló autót bevontatták két perc alatt (amennyi általában a szakaszok közti szünet szokott lenni).
A törmelékek az ideális íven kívül voltak, nem zavartak senkit és egyébként amíg elszállították Gutierrez autóját annyi idő alatt összeszedték a törmelékeket. -
#135271 Van ilyen betétfutam ha figyeltetek volna közvetítésben is benne volt. Úgy hívják hogy V8 Supercars, és 12 kört mentek ma is időmérő előtt esőben. 4 futam szokott lenni, 2 pénteken 1 szombaton 1 vasárnap.
Sajnos csak a 2. futamról van felvétel. És még lesz egy betétfutam az F1 futam előtt. Minden évben van, tavaly is bemutatta az M1, sőt Wéber is. Szujó Zoli az akkori bajnokkal csinált is interjút (Jamie Whincup), Wéber pedig a kedvenc V8 versenyzőjével fotózkodott.
Az más kérdés hogy lófaszt nem szárít a pályán, vagy csak minimálisat, mert ha folyamatosan esik, akkor ugyanúgy ott lesz a futam lezárása után.
-
#135270 S mikor lett volna a törmelékek takarítása és a pályán álló autók elvontatása? -
#135269 Q1 után egyből kellett volna tovább menni, és akkor nem lettek volna megint olyan tócsák amit seprűvel takarítanak le a pályáról.
Legalábbis az ideális íven biztos nem lettek volna. -
#135268 Nem vagyok hivatásos szagértő, de felételezem erről van szó:
-
#135267 Bírom ezeket a magyarázatokat. " A fehér vonalak csúszósak voltak", és ki mondta hogy rá kell menni esőben? Elmenni mellette? Kikerülni? Mindegy...ezt mondták nekik a sajtófőnökeik, hogy ezt kell mondani, biztos vagyok benne, hogy ők amúgy kimentek volna. -
#135266 "Vagy legyen ilyenkor egy mondjuk 5 körös betétfutam és azok szépen szárítják az ideális ívet."
Azt mégis hogy? komolyan... vagy vicc volt? -
#135265 Hamilton: „Ez volt a jó döntés, veszélyes volt kint lenni a pályán” - nyilatkozta a Mercedes-pilóta
„Nagyon trükkös a pálya, valószínűleg ez a legcsúszósabb, amin valaha esőben vezettem, egyszerűen azért, mert csomó fehér vonal van, amit átfestettek feketére. Amint elkezdesz csúszkálni ezekkel az autókkal, megúszni a vízen, és amint túlkormányzottá válnak, azt látod, hogy a versenyzők elkezdenek kicsúszni.”
Massa: „Sajnálatos, hogy holnapra kellett csúsztatnunk az időmérőt” - nyilatkozta Alonso a csonka edzés után. - „Ez a mai napra készülő csapatokra, a helyszínen lévő nézőkre, és az aszfalt takarításával kiváló munkát végző pályabírókra is vonatkozik. A körülmények ismeretében azonban ez volt a helyes döntés, hiszen a fehér vonalak rendkívül csúszósak voltak.”
-
#135264 Őőő...Azt hittem ez a Formula-1, nem pedig egy WTCC-s privát csapat, ahol majdhogynem futamonként változnak a pilóták, és pótalkatrészek hiányában szenvednek.
Remélem ezt te se gondoltad komolyan...Ilyen alapon el se induljanak még száraz körülmények között se, mert ott is összetörhetik az autót. Vigyék el bemutatókra, és menjenek egy biztonságos teszt pályán fal mentesen, és mutassanak be pár pörgő forgó manővert. -
#135263 0:45 -
#135262 na, akkor világosítsatok fel plz! eleve az fél 1es ismétlést akartam nézni, olvasom, hogy félbe szakadt az időmérő.
akkor most mikor is kéne bekapcsolnom a tv-t? -
G_ArchAngel #135261 Év eleje van, nagyon sok alkatrészből jó, ha 1-2 van összesen, ami nem csak a kiscsapatokra jellemző. Senki nem akarja, hogy be nem kalkulált költségekkel kelljen számolnia.
Úgy gondoljátok végig, ha annyira nagy rajongók és iSzakértők vagytok, hogy a ti csapatotok áll ott és nektek kell majd egy törés után keletkezett extra költséget fedezni, például a fejlesztésre szánt pénzből.
Tudnék még reagálni az itt elhangzott baromságokra, de inkább bámulom az esős kertet egy forró kakaóval a kezemben, -
#135260 Tudják fejből a pályát, meg a féktávokat is.
Itt van egy wtcc-s autó szakadó esőben ablaktörlő nélkül:
https://www.youtube.com/watch?v=kfTL2YWZHTY&list=UUZBUIkzaBnoJ_pK7mmbhpDw&index=12
Így hogy abszolút nem lát semmit, így sem lassú :)
Mondjuk formaautók mögött haladva még ennyit se látni :) -
madmanic #135259 Nem véletlenül időzítik a futamokat CET időzónához.
Ez a legnagyobb piac, pont a szponzorok, hirdetők miatt kell hajnalban kelnünk időnként. -
Chris Lowe #135258 Ez a lehető legrosszabb, állni és tanácstalan tipródás. Tévétársaságok szívják a fogukat, európai szponzorok szintén mivel hajnali 1-kor kábé tizedannyian nézik, szal ügyesek a szervezők. -
Chris Lowe #135257 Pontosan. Nem volt ez égbekiáltó eső. Sima zivatar széllel kombinálva. Ráadásul azzal, hogy leállítják az edzést nemhogy nem javulnak általában a körülmények hanem romlanak mivel az ideális ívet nem pucolják az autók. Vagy legyen ilyenkor egy mondjuk 5 körös betétfutam és azok szépen szárítják az ideális ívet.
-
#135256 -
#135255 Valahol jogos a felháborodásod.
Egyébként igaz, volt olyan verseny, ahol nagyobb eső is volt, és csak százzal mentek, vagy még kevesebbel, igaz ilyen sebesség melett ez így nem verseny, de az sem, hogy ezt csinálják. :/
Én megértem őket, meg is szoktam figyelni, hogy mekkora vízsugarat húz az autó, és a háta mögött lévő versenyző ebből mennyit láthat.. dehát tényleg, ez semmi nem volt. Volt már ennél nagyobb eső is. -
#135254 Szép is lett volna ha idén többször csúszik ... -
#135253 Köszi.
Igaz még nem halottam, vagy olvastam róla hivatalos tájékoztatást, még műsorváltozást sem, de az én is halottam, hogy a kommentátorok ezt mondták, csak azért kérdeztem, hogy ez tuti-e. :) -
Chris Lowe #135252 Lassan kezdem azt hinni, hogy ezek a forma 1 - es autók cukorból vannak...
Basszus tiltsák be teljesen az esős versenyeket /edzéseket, mert ez a tipródás tönkreteszi a sportágat. -
#135251 Szujóék nem valami jól készültek fel, egyedül a sirályt ismerték fel a madarak közül. -
#135250 60% az esélye annak, hogy a hajnali idõmérőn ismét esni fog az eső -
#135249 ez a kép azt mutatja, hogy nem esett, de most megint esik. Majd éjjel :D -
#135248 Box neon világítás. -
#135247 Az minden csak nem a napfénye.
"Érdekes hasonlat az Autosport egyik újságírójától:
"Az extrém esőgumik olyanok, mint a focicsapatok tartalékkapusai. Mindig elutaznak a meccsekre, de sosem játszhatnak." -
#135246 jajj csúszik egy időmérő egyszer egy évben, na most mi van abból?
-
Lő, már süt a nap és nem is esik -
#135244 M1, 01:00 -
#135243 ...és milyen pénz van abba, hogy szándékosan kitoljanak velük, és ne adják le a műsort? :)
..egyébként tud arról valaki valamit, hogy a Q2, és 3-at hol, és pontosan mikor közvetítik élőben? :) -
#135242 Itt azért ritka szimpatikus volt Kimi. A sértődöttség és irigység minimális jele sem látszódott, megnézntem volna ugyanezt Alonsoval, vagy Vettellel. -
#135241 Bernie papa meg nem azon filózott, hogy mesterséges esőt akar a pályákra?
-
#135240 Az volt talán a legrosszabb.
Tény, mindenkit láthattál a pályán menni 1 KÖRT! De egy kicsit kibaszás ha az időjárás pl. megváltozik. Az egyik még mehetett jó időben te meg már esőben szívsz (ami meg is történt), de legyen csak szemerkélés.
Másik probléma, UNALMAS! Nincs semmi izgalmas benne, megy egy kört az illető, hibázik, már tudod nem lesz első, nincs meg az esély hogy egy egészséges verseny kialakuljon a kvalifikáción is.
Én megértem a Formula-1 menedzsmentet...Na jó nem, hülyék mint a segg :D. -
#135239 Nem tudom mióta nézed, de azért annyira nem volt zavaró az egy órás Q. Max. necces volt nézőknek, ha pénteken jó idő volt, és szombaton ha esett max. akkor mentek ki, ha vasárnap is volt esély esőre, egyébként nem. De ez ritka volt. Mondjuk több csapat is volt. Itt már azért mindent központilag irányítanak, és lassan drágább lesz a F1, mint tíz éve ...
Viszont az ilyen 5kor kezdjük, és jééé, besötétedett hülyeségekre ne pazaroljunk már időt, hülyítsük a jónépet, mert annyira azért ez a F1 már nem jó, hogy 7.30tól-9ig ne történjen semmi. Ennyi. -
#135238 Régen a verseny volt a lényeg, most meg háttérbe szorul rendesen
az a lényeg hogy köcsög jól megszedje magát pénzzel.
Régen még jobb volt az egyensúly, most már látszik, hogy 87%-ban a pénztől szól az egész
-
#135237 Senki sem kényszerít arra hogy nézd.