182153
  • HTS s3rg1nh00
    kis esti olvasnivaló
  • b-type
    Bottas már 5 éve ismeri az autóját, ismeri a csapatot, és minden pályára van már saját beállítása.
    Perez meg vagy talál magának valamit vagy Verstappen beállját használja.
    ..és ahogy írtam 20 pont közte és Bottas közt a különbség. Az utóbbi három futamon dobgón állt, és az utóbbi három futamból kétszer csatázott Hamilton-nal.
  • barcalaci84
    Én értem h nehéz dolog...Nem is sikerült megugrani eddig...Bottas is erősebb nála , és a középmezőnybol is(ahol kiváló pilóták vannak jóval gyengébb kocsival) rendre veri valaki...
    Neki a dobogohoz is kell h történjen valami váratlan az első hárommal...
  • b-type
    sok a 'volna'.
    Nem kritkán aluli, mivel a Red Bull vezetési jellemzőire rá kell érezni, ...már két versenyzőnek nem sikerült
    kb. mint a McLaren Norris és Ricciardo esete, nem az a típusú autó amibe beleülsz és máris gyors vagy, idő kell mire ráérzel....és mivel idén rövidítettek a szezon előtt tesztnapok számán, és rövidítettek a szabadedzések hosszán is, így idén jóval nehezebb a csapatújoncok dolga...attól függően mennyire tér el a kért vezetési stílus a sajátjukétól.
  • b-type
    Mert Bottas gyors egy körön, már írtam. Pláne idén, mivel neki semmi vesztenivalója nincs.
  • barcalaci84
    Törökben végzett előtte ahol Hamiltonnak motorbüntetése volt...Elég gáz h egyáltalán találkoztak a pályán...
    Illetve Monacoban 4. lett Hamilton meg 7.ik...szerintem ez is gyászos... Szerencséje h Hamiltonéka taktikát elrontották , mert különben itt is mögötte lett volna...De a 4. ik hely még így is rosszabb az elvárhatónál...
    Illetve ott van még Baku , amit megnyert Perez , de még ott is van egy de :) Ha Hamilton nem balf.sz és nem nyomja meg a brake magicet , akkor tükörsimán elfordul Perez előtt az új rajt után...Amúgy durva h akkor most még pontelőnyben lenne Hamilton :)

Kritikán aluli szerintem ez a teljesítmény az állítólag legjobb autóban :)
    Persze az is lehet h az autó nem olyan jó és ezért nincs még Bottas közelében sem se időmérőn se versenyen...
  • ToxiMaxi
    Sprintfutamon is vett el pontot, Mexikóban is vett el pontot. Több pontja van, mint Pereznek, pedig 3x annyi kiesése van és Pereznél nem cseréltek annyi motort, mégis Bottasnak az átlag rajt és versenypozíciója jobb, mint Pereznek. Inkább azt mond meg, hogy ha Bottas ennyire kutyaütő, akkor Hamilton miért nem a poleból rajtolt?
  • b-type
    Ahogy írtam csak törökben vett el pontokat Verstappen-től, ezen kívül egyetlen egyszer sem. Perez meg kétszer végzett Hamilton előtt, és abból az egyik olyan volt hogy megkűzdött vele érte.
    Nem vágom mire élteted Bottas-t Perez-l szemben, sztem nyilvánvaló melyik a jobb segítség.
    Egyébként meg az egész év során jobb a Red Bull, mert a Mercedes nem tud csodát csinálni 2zsetonból, hazavágták őket ahogy az Aston Martin-t is beküldték a középmezőny végébe a padlólemez megvágásával.
    Perez nem tudott előzni, sztem sem lett volna rá sansz pont úgy ahogy Hamilton-nak sem az USA versenyén. ...talán ha nem rontják le az autójukat szombatra, akkor igen, mert messze volt a Red Bull az itt várható tempójától.
  • barcalaci84
    ez tök oké, de a matek Bottas oldalán áll Perezzel szemben... Ő vesz el pontokat Verstappentől és akár még vehet is el a hátralévő futamokon, ha valamelyik pályán egyértelmű merci előny lenne (mint pl törökben)
    Perezben ez abszolút nincs benne...Esetleg ha megint motortcserélnek Hamiltonnál...Látod pl Mexikóban se volt semmi haszna Pereznek ha a matekot nézem... Meg amúgy se , mert Hamiltonnak nem volt meg a tempója Maxhez...

De ha már nyilatkozatok , akkpor Hamilton is elmondta h Perez mekkora veszély a szezonban...Ha még Perez is tudja támadni , akkor tényleg jobb a Red bull (Mexikóban az is volt ahogy várható volt) ... Persze egyértelmű volt h esélye se lesz előzni.

Én pl egyiket se választanám...Én szívesebben nézném Gaslyt a Red bullban...Ugyanezt lehozta ő is abban a fél szezonban , csk akkor még a Red bull se volt túl erős és második szezonja volt...
    Utoljára szerkesztette: barcalaci84, 2021.11.10. 10:40:43
  • b-type
    Bottas tök mindegy hogy hol van, vagy simán lemarad, vagy közel marad, de elfogy a gumija és ki kell hozni ...A szezon során egyszer sem jelentett nehézséget Bottas Verstappen-nek, Sem taktikailag sem sehogy....szép dolog hogy ott van valahol, csak éppen semmire se jó.
    Ahogy Verstappen fogalmazott: "I never was in doubt that something would happen."
    Ezt nem lehet megmagyarázni, a legkisebb mértékben sem tartanak tőle, teljeses mindegy hogy hol van, mert vagy félreáll, vagy ki kell hozni mert nem tud a gumival bánni....tök mindegy, de nem jelent akadályt a vetélytársaknak.
    ...ha gondolod mentegesd csak, én már leírtam kb. mindent.
    100* inkább Perez-t választanám magam mellé segítségnek, mert ő legalább akar és képes rá, ahogy meg is tette, de még Tsunoda is jobban akadékoskodott mint Bottas bármikor is.
    Mert ő Verstappen számára a 'I never was in doubt that something would happen'.
    qvára mindegy hol van, semmit nem számít.
  • barcalaci84
    a bezavar az kb annyi h ott van a harmadik helyen általában 10-15 mp körül a 2 bajnokesélyes mögött és így nincs ingyen cseréje Maxnak...bezavar a taktikába ... nem tud jönni a plusz pontért stb...
    Pereznél még ez sincs meg mert sehol nincs általában már az első kiállásnál sem...
    Sokszor Gaslyval , ferrarikkal , mekikkel harcol...
    A liga a 2 bajnokesélyes...B liga lenne Bottas és Perez (az autó miatt)... de Perez a többiekhez közelebb van mint Bottashoz ... a többiek C liga hisz ha 2 bajnokesélyes nyomja akkor kört kapnak sokszor

Bottast meg nem sajnálom...Kapott 5 évet a legjobb autóban...De tökéletesen megértem h a "felmondási időben " már nem hiányzik neki a "f*scunami amit akkor kapna ha megint miatta esne ki Max (meg nyilván Hamiltont se szeretné kiütni)...
    Verstappen ellen kb csak úgy lehetne védekezni h durván agresszív vagy... Lásd Hamilton leterelését pl Austinban...
  • Magnum PI
    Nem azt mondom, hogy segíti a versenyen, hanem segít neki általánosságban fejlődni. Nem lesz köztük Rosberg szintű rivalizálás, de meglátjuk.
  • b-type
    Én ezt totál másként látom, ..mármint a Bottas néha bezavar részt, konkrétan egyszer sem emlékszem hogy Bottas bezavart volna Verstappen-nek, egyetlen egyszer sem. Olyanra pláne nem mint Perez a Törököknél, vagy most. ...egy rohadt nagy mázli hogy ez nem Perez második éve a red Bull-nál és ezért messze nem ideális beállításokkal jön ki a pályára a hétvégéken, ennek ellenére annyi ponttal van Bottas mögött mint Hamilton Verstappen mögött. ...és erős az érzés bennem hogy meg is fogja előzni Bottas-t.
    Nem tudom miért esel túlzásokba Perez és 'C' liga kapcsán, ...nos nevezzük C ligának a pontszerző zónán kivülieket, hát pont egyformán állnak.
    Sőt, Bottas-t megmentette az összehasonlításban hogy Imola-ban ütközött Russell autójávaél, mert egyébként vállalhatatlan volt amit csinált azon a futamon.
    Perez-t pontszerző helyről hozták ki Silverstone-ban hogy elvegye Hamilton-tól a leggyorsabb körért járó egy pontot, úgy hogy lett volna még esélye feljebb lépni, legalább még egy helyet.
    Bottas-t meg kiszedték a 12. helyről Ricciardo mögül ahol az egész futamot töltötte.
    -
    Az meg hogy Bottas demotivált lenne....hát édesf@szom, olyan eredménystatisztikát kapott amit az életben össze nem hozott volna a kvalitásai okán, Hamilton sem nyert volna ennyi bajnoki címet a Mercedes nélkül az is ziher, de Bottas futamot sem...valszeg már a FormulaE-ben menne aprópénzért vagy mittomén.
    Szal én meg qvára nem értem meg hogy most meg van bántódva és ezért talán kicseszik a csapatával és a csapattársával.....
    Utoljára szerkesztette: b-type, 2021.11.10. 09:26:44
  • barcalaci84
    Max mindig első vagy második ha nem ütik ki :)
    Perez mikor végzett Hamilton előtt tiszta futamon? Általában már szombaton eldől h nem lehet rá számítani már taktikai szempontból se...
    Bottas előzékeny valóban... Perez nem , de nincs a közelben se...
    Hamilton köszönhet legalább pár pontot Bottasnak... És azért a taktikába általában valóban bezavar , mert ott van...Perez meg a C ligával meccsel és kap egy percet általában...
    Ham és Max teljesen más szint mint a két sidekick... Szóval azért általában semmi esélyük velük szemben. Bottas néha bezavar, Perez meg közelebb van a C ligához

Amúgy Bottas felől nincs kétségem nekem se...Nagyon látszik rajta h nem akar semmiképpen még egy olyan helyzetet h miatta esik ki Verstappen... Így meg könnyű préda (persze amúgy se tud védekezni)... Én ezt meg is értem , mert már nem szerződésért megy
  • b-type
    jaja tök jól hozza a 3. helyeket....amikor Max első vagy második.
    Egyetlen egyszer végzett Max előtt, Törökben.
    Mindezt 5 év után ahogy írtam, kulcspillantokban meg nem hogy ez az 5 év top autós szezon nem látszik rajta, hanem kifejezetten előzékeny az ellenféllel. Verstappen nem győzi dicsérni amikor elmegy mellette.
    De most is Mexikóban amikor lazán hülyét csinált belőle Bottas gyors körös próbálkozásánál:
    “I know Valtteri, he’s a clean driver anyway and I never was in doubt that something would happen.”
    na ez Bottas: I never was in doubt that something would happen
    Utoljára szerkesztette: b-type, 2021.11.10. 07:18:59
  • barcalaci84
    Perez sehol nem volt taktikai szempontból se , mert általában a 4.ik helyen se volt...Talán Paul Ricardban volt hasznos h ott volt 20 mp körül...Törökben szépen védekezett , de csak azért volt hasznos , mert Hamiltonnak motorseréje volt... Alapesetben ott se lett volna sehol...Bottas ellen pl nem tudták használni azon a futamon se h Maxnak meg lehessen a győzelem...
    Bottas ezzel szemben azért stabilan a 3.ik helyen szokott lenni és valóban bezavar a taktikába.
    Perez a futamok jelentős részén még arra se volt jó h Hamiltont megakadályozza h a végén kijöjjön ingyen kerékcserére a leggyorsabb körért...
  • b-type
    Perez-t már szinte az év elejétől tudták használni arra hogy sakkban tartsák Hamilton taktikai lehetőségeit, erről még vitáztunk is itt, 20-22 másodperc távolságból is fejvakarást okozott a Mercedes-nek, és inkább más taktikát választottak, vagy továbbmaradtak...ezek láthatatlan eredmények de pontokat értek. Perez a Török futamon is megfogta Hamilton-t, hol volt ilyen Bottas-nál?
    Az esetében tök mindegy hol van, mert nem tart tőle a Red Bull, mert vagy bebambul, vagy mittomén...de el lehet mellette menni.
    Perez kerék a keréken védekezett Hamilton-nal szemben, és a Török célegyenes végén hátrányból fékezett olyat hogy látszott, hogy ha ott mellémegy Hamilton akkor mind a ketten kiesnek.
    Bottas meg ha rajta múlik bármi, akkor kb. boritékolható hogy elveszti. 5 éve ott van a csapatnálminden pályára van saját adata és beállítása, óriási előnye van Perez-l szemben aki idén érkezett a Red Bull-hoz és minden pályán szűz adatokkal dolgozik,
  • ToxiMaxi
    Webber joggal sírt, neki esélye volt a VB-re.
  • ToxiMaxi
    Valtteri, it's James? Egyébként most is ő volt, aki pontot rabolt Verstappentől, Perez nem tudta megelőzni Hamiltont, ettől függetlenül egyre jobb a teljesítménye, de még van éppen elég futam, meglátjuk mi lesz.
  • Stockbauer33 #177522
    Nemvolt kötelező a mercihez menni.Sírt Barrichello is meg Webber is.Coulthard nem
  • sure
    Elég keményen megdolgoztatta Verstappen Bottast a leggyorsabb körért
  • sure
    Pereznek az időmérős teljesítményén kéne javítania, a taktikába belezavaráshoz első-második soros rajtok kellenének. De benne legalább látszik a tűz, hogy próbálkozik, kockáztat, hibázik is, de talán mostanra megtalálta a helyét, én bízom benne, hogy a bajnokság utolsó fázisában már tudja hozni azt, amit az egész szezon alatt vártak tőle.
  • barcalaci84
    Perez még annyit se hozott idén mint Bottas...Bottas pl a Török Nagydíjat simán behúzta Max előtt és Monzában is a sprinten...Enny pontot nem hozott összesen Perez Hamiltonon (...Mexikóban jobb volt a Red bull és így Perez támadhatott...De amúgy Perez a szezon egészében szinte kívétel nélkül minimum 30 mpr-re szokott lenni Hamiltontól a futam felére...
    Bottas legalább általában bezavar a taktikákba (ha épp nem motorcseréje van vagy nem balesetezik)

azzal persze egyetértek h Bottas se védekezni se támadni nem tud és sose tudott...
    Perez ebben jó lenne , de ő meg a közelben sincs 23 futamból kb 20-on :)
    Utoljára szerkesztette: barcalaci84, 2021.11.09. 20:45:44
  • ShaiHulud
    Szerintem Bottas Verstappennek drukkol és úgy van vele, hogy ott rohadjon meg a mercedes és Hamilton és a bajsza alatt mosolyogva direkt segíti Verstappent:)
  • b-type
    Egyébként nem tudom mi ez a 'amikor szól a csapat akkor végrehajtotta' amennyire én látom Perez jócskán jobban teljesít, szintén feláldozza a pontszerző helyét hogy pontot raboljon Hamilton-tól, fel tudja tartani Hamilton-t, és pl. most tudta támadni Hamilton-t.
    Bottas-nál Verstappen feltartása kimerül abban hogy félrehúzódik, ahoz meg hogy támadni tudja....jó ahhoz autó is kellene, de esélye sincs semmire.
    Az hogy kiütötte Verstappen-t _HunRing-n,....fél méteren múlt hogy nem Hamilton lett a kárvallottja az esetnek..
    Egy körön gyors, de egyébként támadó és védekező játékban impotens
  • b-type
    Kár volt azzal foglalkoznia, Bottas-nak az lett volna a feladata a saját és Hamilton szempontjából hogy jól rajtoljon hogy Hamilton szélárnyékot tudjon rajta fogni: failed
    Amikor egymás mellé érnek, nem így mint most, hanem amikor Hamilton már kilép a szélárnyékából, akkor fogja Verstappen-t: failed.

Így hogy nem rajtolj jól és Hamilton mellérajtolt, Bottas-nak kellett volna védenie a külső, felgumizott ívet, ennyi. Amikor Verstappen arra mozdul akkor odalibbenti az autót, hogy Verstappen-nek el kelljen emelni, onnan már oké minden.
    Ez sem sikerült.
    A kanyar az speciel engem nem érdkel, mert ott már eldöntött volt a szitu, Max ütközés nézhetet ki a dologból, semmi más.
  • oneal1
    az utóbbit nehezen tudom elképzelni.
    Segítség biztos meglesz részéről,de hogy versenyen nem fog segíteni abban biztos vagyok.
  • Magnum PI
    Szerintem az lesz mint Vettel és Leclerc között volt. Az első pár futamig tudni fogja a helyét. De mindenki nagy meglepetésére időmérőn rendre verni fogja Hamlitont. Futamon nem tudom mi lesz a viszony az új autók miatt. A mostani technikával Hamilton szerintem előnybe lenne futamon a tapasztalat miatt.

De mindegy is, az időmérős sikerek miatt gyorsan nőni fog a magabiztosság és egyre kevésbé fogja elfogadni a 2. helyet ha egyáltalán ebbe lesz kényszerítve. Szerintem nem lesz

Russelt nem 2. számú pilótának rakták oda, hanem a jövő világbajnokát, Hamilton utódját keresik. Nem azért rakják oda az egyik legtehetségesebb fiatalt hogy folyton visszafogják. Láttuk a Ferrárinál, hogy ez nem működik. Szerintem Hamilton már a visszavonulást tervezi ahogy erre többször is utalt már és segíteni fogja Russelt hogy belenöjjön a cipőbe.

Utoljára szerkesztette: Magnum PI, 2021.11.09. 11:47:35
  • oneal1
    teljesen egyetértek!
    Mire Bottas megláthatta Verstappent kívül már esélye sem volt.

Bottan csak Hamira figyelt, csak ő nem lépett...

Jövőre micsoda hiszti lesz jézusom.....Legalábbis ha Russel nem csicskul be, amit kétlek.
    Utoljára szerkesztette: oneal1, 2021.11.09. 09:44:13
  • lac coo
    azért ez nem szalmakalapos mazsola-skodás szint, hogy kanyar előtt 100 méterekkel már szoritják a kanyart hogy úrriiiisteeeeen! :D
  • ToxiMaxi
    Bottas azzal volt elfoglalva, hogy Hamiltonnak helyet hagyjon, Hamilton meg nem látta, hogy kívülről jön Verstappen. Azért azt ne felejtsük el, hogy a kanyarban leginkább a bekanyarodással vannak elfoglalva, abból semmit sem látnak, hogy 1 kocsival arrébb mi történik. Viszont nagyon más opció nincs Bottas helyett, vagy nagyon lassú, vagy veszélyesebb Hamiltonra, de ennyire mint Bottas senki sem lesz csapatjátékos, mert szinte minden alkalommal, ha szólt neki a csapat ő azt végrehajtotta. Jövőre egy erősebb pilótapárosuk lesz, de a másik pilótát nem tudják majd wingmanesíteni. Valamit valamiért.
  • b-type
    Sztem inkább kivárás volt, Verstappen nagy rössel jött kívülről igen mély féktávval, Hamilton megpróbálha rövidet fékezni a poros íven hogy védje a pozíciót....bármi lehetett volna.
    De fax tudja, mindenesetre kb. semmi nem jött össze ami egy iylen helyzetből kihozható lett volna, Versappen számára pedig ennél jobban nem is alakulhatott volna jobban, meghúzták meleg szélben, aztán kinyílt az ideális felgumizott ív.
  • lac coo
    Ráadásul én Bottas első kanyarját se értem teljesen, irreálisan lelassított és szinte derékszögben befelé rántotta az autót... Lehet Pereznek is utat akart adni ! :D
  • lac coo
    Genya ... Ennyire senki nnem béna ott a mezőnyben ....
  • b-type
    Ez azóta is téma mindenféle fórumon, csóri Bottas vagy béna, vagy genya.
    Egyszerűen fognia kellett volna az ideális ívet, vagy legalább rámozdulni hogy Verstappen elkapja a gázt. De semmi, megszélrányékolta, aztán megnyitotta a felgumizott ívet, miközben befelé mozdult.
    Minden szempontból rossz volt, rossza rajt, rossz 'védekező' mozgás, érthetetlen
  • lac coo
    Ennyira azért nem béna... ez a szokásos "udvariassága" Max felé, mióta kibaszták ....
  • HTS s3rg1nh00
    pedig ezt Bottas nézte be,elmondta WG meg Kiss Norbi is,mikor látta az egyenes közepén merre indul Max akkor kellett volna szépen balra kormányozni és esélye sem lett volna melléjük/eléjük érni/fordulni.
    itt 6 mp-nél kellett vón' rázárni a kaput.
    jól megmutatta miért nem bajnok típus,a versenye maradék részéről meg szót se ejtsünk
  • oneal1
    igen mert a főnök gyenge féktávot vett :D
  • ToxiMaxi
    Szellőztess ki a szobában, mert már megint az agyadra ment a sok makettragasztó, meglásd egyből visszajönnek az ékezetek.

Merci hivatalos tartalékpilóta felállása:
    Stoffel Vandoorne
    Nyck De Vries
    és opció Nico Hulkenberg behívására.
    Ahhoz, hogy le tudja zárni az ívet Max előtt, ahhoz előbb ott kellene lenni az első sorban, ezek közül jelenleg senki sem tudná Bottas szintjét hozni. Inkább arra lennék kíváncsi, hogy Hamilton miért nem tudta Bottast megverni időmérőn...
  • ToxiMaxi
    Az első kanyar vége szerintem még a rajthoz tartozik, de legyen igazad. A másik meg, hogy Perez még DRS segítségével sem tudott előzni a végén, mint ahogy előző verseny elején Max nem tudta Hamiltont DRS segítségével sem megelőzni. Szerintem nem lett volna előzés, ha nincs az a jó rajt, akarom mondani kifékezés...