182114
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#135560 azért a 2005 mi durva 7 győzelemmel nem lett világbajnok :( emlékszem ritka megbízhatatlan volt akkor a kocsi, meg utolsó körbe leszakadt 1. helyen a kerék is asszem abba az évbe volt. -
#135559 -
#135558 Na igen általában ott szoktak lenni az ünnepi csapatfotózáson a csapattársak, még, ha a dobogóra sem férnek fel. Erre számtalan példát tudnék hozni, sőt tavaly Abu Dhabiban Gro is ott volt.
Lehet tényleg nagyon felidegesítette Grot, de remélem a következő futamra kiheveri és ott lesz a dobogón, TOP3-ban kéne végeznie a csapatnak és Gro egy nagyon gyors pilóta. -
#135557 Idén remélem összejön neki egy Belga győzelem! -
-
#135555 http://www.hirado.hu/Formula1/Hirek/2013/03/17/21/Raikkonen_nyerte_a_taktikai_csatat__Versenyelemzes.aspx -
#135554 az a kiabszott önelégült vigyor nagyon priceless :D -
Chris Lowe #135553 Grojean sincs a képen, bár az inkább érthető csapaton belüli haverkodás ritka különösen ha az egyiknek fut a szekér míg a másik esik-kel. Szerintem mondjuk az imázsának jót tenne ha raikonnen mellett lenne legalább róla is beszélnének. -
#135552 azok csak a tuttiba fektetnek nem ilyen kiszámíthatatlan fosba -
#135551 Verseny előtt volt róla szó hogy valami szerződést alá kell írni különben nem lehet TV-ben mutatni őket, gondolom nem írták alá:) -
Szerintem nincs gond.
Elképzelhető, hogy Grosjeant vígasztalta éppen, lelkiekben elég Massa karakter a srác. Mindamellett, hogy eszméletlen gyors, kell neki a lelki ápolás és a biztatás. -
#135549 Webber Hamilton mögött végzett, mire Hamilton már látó távolságon belül volt Sutilnak már nem volt gumija. -
#135548 Francokat, leállt Webberrel is kekeckedni !
Szerintem alapvetően lassú az autó lágyon, de tolta neki amit bírt :)))
Mondjuk más választás nem volt, de így is úgy is bukta volt, akkorra már elfogyott az előny amit a két kiállással összehoztak....
Kitaposta a belét , ennyi... -
paj01 #135547 Nem bánik az rosszul sztem. Kevesen tudtak kettőből végig menni. Ez a szopás a lággyal tényleg furcsa volt, de biztos tanulnak belőle. Legközelebb lággyal kezdenek, nem ment amugy rossz tempot sutil.
Mikor néztem ahogy maldonado leparkolt a kavicságyban azon gondolkoztam, hogy a picsaba lehet, hogy egy olyan patinás csapat mint a williams, sok-sok év óta nem tud küzdeni dobogos helyekért?? A szakértelem megkéne h legyen, tapasztalat az van...Ennyire nem tudnak pénzt szerezni? Williams tisztán egy versenycsapat és még csak véletlenül se tudnak betalálni egy fejlesztéssel. Nem igaz, hogy nincs vmi olajsejk aki egy ilyen jónevű csapatba befektessen, vagy hogy nem tudnak jó mérnököket odacsábítani. Lehet az öreg Williams vmit nem jól csinál. -
#135546 Senki nem volt mögötte.
4. körbe ahogy kijött hamilton 1.7 secre volt tőle (innentől követte a kamera)
1. kanyarba írta bal oldalt
Pály közepéné kb. már 0.8 tized volt.
Senkitől nem védekezett, próbálta volna a saját tempóját diktálni.
-
#135545 Nna, én most megnéztem ismétlésben, szerintem egyszerűen elfogyott a taktikából szerzett előny Sutilnál, sorban jöttek a sokkal-sokkal gyorsabb autók, szerintem simán túlterhelte a gumikat a nagy védekezésben .... -
#135544 -
IXEMGabeo #135543 volt egy jelenet amikor egyikük harcolt az egyik Caterhammel. -
#135542 Tavaly Hamilton pl volt, hogy ezt csúnyán kiszopta. Pár kör alatt kuka lett az új szett, és mehetett cserélni. -
#135541 De ha nem így csinálják , lehet 20.-nak ér be ....
Ezzel nincs bajom. Azzal volt a bajom, hogy általános vélemény volt, hogy a gumi a hibás, pedig ez nevetséges ! ;)
Ez kérem vagy autó, vagy taktika, vagy pilóta hiba... Vagy ezek kombinációja :)) -
Chris Lowe #135540 . Te tesztet végeztél otthon, hogy megállapítottad, hogy pár grammal többet szed csak össze. Képzeld tapintottam már f1 gumit, tudom, hogy a keményebb sem olyan mint az utcai gumi, épp ezért írtam úgy, hogy szilárdabb mint a lágy. Ez itt most tény ezzel ne vitatkozz. Azt nem tudjuk ki ötletelte ki azt, hogy a végén használja de gyanítható, hogy a versenymérnöke volt. Láttunk már sok amatőr hibát az f1-ben ez is az volt. -
#135539 Hát azért ezt nem hiszem, hogy igaz lenne... Nem a tesco alagsorába szállít gumit a kisiparos gokartosnak ..
No mindegy, túlbeszéltük :)))
A lényeg, amíg sokaknak megy a gumival a dolog, addig a többiek akiknek nem csak magyarázkodni fognak ! ;) -
G_ArchAngel #135538 Tobbszor is panaszkodtak, hogy nem konstans a Pirelli: azonos szeriakban is elofordulnak minosegi kulonbsegek. -
#135537 Jah, 1bites gondolkodás: a lágy gumi puha mint a vaj, a közepes meg kemény ? :DDDD
gondolom nem hiszed el, hogy a keményebb keverék is valójában rohadt puha ? :D De még a hard-ra is azt mondaná a hétköznapi ember, hogy ez miből van, zseléből ! Hidd el mindegyik ugyanúgy felszed minden mocskot .....Jó elméletben a lágy néhány grammal többet. Egy biztos: amin átmennek ezek a gumik és nincs beledöngölve a betonba azt mindegyik fel is szedi azonnal !Ha lágy ha kemény ... -
Chris Lowe #135536 Figyi értelmezed amit mondasz vagy csak szereted nyomkodni a klaviatúrát?
A lágy gumi mint a nevében is szerepel lágy azaz puha anyagú míg a kemény ezzel ellentétesen szilárdabb típusú gumikeverék. A lágy anyagokba logikusan jobban beletapad bármilyen törmelék. Namost ezt próbáld megérteni. -
#135535 Persze az is lehet, nem az első eset lenne, hogy egy autó nem tud mit kezdeni a lággyal, a másikon meg hasít.De ezt tudniuk KELL (!!!), volt teszt, volt edzés, volt időmérő....
Sutillal nincs bajom, jól tolja egyébként. Mondjuk ott mindenki jól tolja :DDD -
G_ArchAngel #135534
Mellesleg Sutil igy sem rossz egy ev kispad utan. Nem lehet tudni, lehet o hasznalta el, de szerintem az FI nem banik olyan jol a gumikkal, mint a Lotus es a Ferrari. -
#135533 Ha mindenhol szakértők ülnének a megfelelő helyen akkor országunk se lenne ilyen szar helyzetben az tutti... -
#135532 Kimi végigment két kiállással szélsebesen.
A gumi mindenkinél ugyan az, az autó, a tudás, a pilóta stílusa , a taktika már nem.
Ez dönt, a többi csak üres magyarázkodás.Megerőszakolni nem lehet semmit.Ha a mostani gumiknak szüksége van bekoptatásra, és ezt nem tették meg, az sem gumihiba hanem csapat és pilóta hanyagsága .
De belegondolva, az is baromság, hogy a lágy gumi a törmelék miatt nem működött, a keményebb keverék ugyanúgy felszed minden szart ....
Szerintem vagy az autó melegítette túl a lágyakat, vagy Sutil gyilkolta le.
Ez a gumi van, ezzel kell megoldani, jajjgatni lehet vagy gondolkodni.
De amúgy sincs semmi keresnivalója a FI-nek elől, úgyhogy teljesen jó helyre kerültek végül ....:DD
Jellemzően azok a csapatok, ahol tudják, hogy meglehet a kellő sebesség mindenki ledarálta elsőnek a lágy gumit...A többiek próbáltak valami nyakatekert taktikával előnyhöz jutni, ez meg ugye általában nem jön be .
Most azon nem is vitatkoznék, hogy a nehéz autónak kell-e a több tapadás vagy a könnyünek ....;) -
#135531 De a gumi miatt te jézus isten!
Nem a taktika volt szar!
Optimális volt a taktika!
Nehéz autón strapább gumi - könnyebb autón a lazább gumi.
Csak hát a pirelli rakás szar!
Törmelék a pályán? Ez a környezet védelem Börninek, amit fél távon már láttunk?
Kalap szar az egész!
Már 2. éve mondom. -
A miért nem lényeg, elkúrták, ennyi :) -
#135529 Az utolsó etapban már sokkal több törmelék volt a pályán mint az elején és ha jól tudom mondták is a közvetítés után a stúdióban, hogy friss gumit kapott amiben nem volt még kör így puhább volt nem volt benne az az egy hőciklus ami kicsit betömöríti a gumit, asszem ezt mondta Norbi. A kettőt összeadva könnyen kijön a látott eredmény. -
Chris Lowe #135528 Marussiát egyszer sem mutatták futamon /edzésen. Ejnye - bejnye!
Lassan időszerű lehetne a forma 1 - ben is bevezetni a demokráciát... -
Chris Lowe #135527 Más nem az utolsó etapban kapta a lágy gumit...ezt így mindenki megszívta volna. -
Chris Lowe #135526 Természetesen jót ment Sutil ez nem az ő hibája, de ezek (és a tavalyi gumik is) olyan szinten piszkítják a pályát, hogy ilyen taktika nem fér bele.
Raikonnen és grojean között 1perc 20 mp volt a kockás zászlónál. :-*
Baszki majdnem lekőrözte, pedig semmi sem hátráltatta a franciát ("csak " a többi pilóta). -
#135525 Sutil és/vagy autó....
Más többet bírt, más nem szedett fel törmeléket, nem nyírta ki 3 kör alatt stb .... FAil ! :)))
Nekem ezt senki nem magyarázza meg, Sutil sem kapott válogatott hibás gumikat, ugyan olyant kapott mint más. Más megoldotta, ő nem. Ennyi .
Hogy ez autó vagy pilóta hiba vagy mindkettő, azt soha nem tudjuk meg .... -
IXEMGabeo #135524 Még a végén kijön h Sutil hibája volt -
#135523 biztos nem a koszos íven ment, de pár törmeléket úgy is felszed az ember -
#135522 illik az ideális íven közlekedni, nem a koszos részen .... ez megint csak nem pirelli hiba . -
Chris Lowe #135521 Sutil szerintem azért bukta a végén a szuperlágy gumit, mert beletapadt a sok gumitörmelék amivel tele volt a pálya. Ha a továbbiakban is így szakadnak a darabok a gumikból akkor szuperlágy max. a középső etapban működhet, pedig egyértelműen a végén lehetne ideális, amikor már kevés az üzemanyag.
Mondjuk di resta a végén 3-4mp-el maradt el Sutil tól, szóval ugyanazt tudták más taktikában.