182114
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
IXEMGabeo #135923 Én a büdös életben nem szidtam Vettelt sőt mindig én védtem meg szinte Firerocktól vagy mondjuk madmaniactól...
Egy dolgot említettem meg a 2011-es évet pl. amikor nagyon gyanús volt az, hogy Webber alatt mindig felmondta a szolgálatot a KERS és a rajtmechanikai rendszer -
vinc3nt #135922 sry most néztem h délben jött :) -
#135921 -
#135920 #135870 -
G_ArchAngel #135919 #135870 -
vinc3nt #135918 volt már? -
#135917 1 hete is ez volt a helyzet.
17. Pastor Maldonado Williams-Renault 1:47.614
18 Esteban Gutierrez Sauber-Ferrari 1:47.776
19 Jules Bianchi Marussia-Cosworth 1:48.147
20 Max Chilton Marussia-Cosworth 1:48.909 -
paj01 #135916 jajj hadjuk már ezt:D Vki megy egy jót aztán rögtön a legnagyobb csillag:D Nem eszik azt olyan forrón.
Vettelnek még mi a frászt kéne csinálni, hogy egyesek elismerjék itt?:D Lássuk be ma is csunyan faszra huzta a mezonyt alonsostol hamiltonostol egyutt. Nem vok fanja de esőben jól megy a kölök, meg egyébként is. Tud és kész nem kell mindenféle kifogással megkérdőjelezni a tehetségét csak mert nem neki szurkol vki. -
#135915 Szerintem itt nincs olyan, hogy száraz meg esős beállítás... top csapatnak nincs értelme megnyerni egy másodperccel az időmérőt, ha versenyen 56 kör alatt visszaesnek az esős beállítás miatt. Ilyet max kiscsapatnál tudnék elképzelni, hogy reklámozzák az autót meg a pilótát.
Persze más lehet a leányzó fekvése, ha holnapra 100% esőt mondanak (nem túl nagyot különben lefújják a meccset), de alapvetően ha száraz versenyre számítanak, akkor időmérőn nem esős beállítással mennek. -
#135914 "Tegyük fel" Direkt ezzel kezdtem a mondatot!
Csak arra voltam amúgy kíváncsi, hogy mi a véleményed ha NEM VETTEL csinálja ezt meg!
Meg miért kell annak vb-nek lennie aki bukfencezik miközben előz? -
#135913 Ez a pálya rendelkezik a két leghosszabb DRS résszel. Ha esik, persze szart se ér majd, de ha nem, akkor Kimi egyértelműen szárazra beállított autójával nem lesz annyire nehézkes előrejönni még a 10. helyről sem. Perzse nem biztos, hogy igazam van. -
#135912 Első felét nem értem.
A szponzoroknak az jó hogy ha az élen van az autó, az A reklámérték. Tavaly látványosan nyertek, hiszen gödörből hozták vissza a szezont és Vettelt a balszerencsre 2szer is körüljárta év végén, de nem esett szét fejben, megcsinálta, showt csinált. -
Dodo55 #135911 "Ugyan azzal az autóval Webber szinte mindig lasabb és nem tud előzni."
De próbálkozik, ami sokkal látványosabb (mert kockáztat), mint biztonságos helyeken erőből kerülgetni.
"F1 nem a szimpátiáról szól, hanem a győtelemről."
A csapatoknak, akik a nézők pénzéből és a nézők reklámmegtekintéséért járó szponzorpénzekből tartják fent magukat. A nézőknek meg igen is fontos a szimpátia, és hogy látványos legyen amit néznek (különben nem néznek). Azzal még semmi gond, hogy ha tehetnék 10 évig csak ők nyerjenek, de akkor az legyen már látványos. -
Dodo55 #135910 "Semmit nem csinált volna, időmérőn 10, futamon 4."
1. Elég elképzelhetetlen hogy ezt a 10.-ből 4. dolgot előzés nélkül tisztán boxtaktikával ki lehetne játszani minden futamon
2. Tavaly ha visszaemlékszel arról volt híres, hogy "olyan helyen előz ahol nem lehet" és hasonlók, szóval elképzelhetetlennek tartom, hogy megállta volna, hogy ne csináljon semmit (ami látványos). -
#135909 Vettel több alkalommal is megcáfolta nem is olyan régen ( 2012ben ) hogy utolsó helyről, darálóból, veszett ügyből is képes felállni és képes nyerni, küzdeni tekerni. Ennél többet egy pilóta nem tehet meg... mit csináljon még hogy végre elfelejtsük ezt a sztereotipiát vele szemben?
Nem voltak szabálytalanok, ha igen akkor be lett tiltva, mint ahogy más csapatnál is.
Nehéz lassabb autóval előzni.. erre még Vettel sem képes. Amúgy meg egy futamon az autó a pilóta a beállítások és a körülmények adnak ki egy egészet. Ugyan azzal az autóval Webber szinte mindig lasabb és nem tud előzni. Most akkor ez hogy van?
F1 nem a szimpátiáról szól, hanem a győtelemről. Az összes csapat arra hajt, hogy ha tehetné akkor 10 évig az összes VBt megnyerjék, olyan autójuk legyen. -
#135908 Tegyük fel tavaly Rai nyert volna úgy, hogy maga biztosan 4-5 helyeken van.
Semmit nem csinált volna, időmérőn 10, futamon 4.
Akkor is ezt írnád? -
Dodo55 #135907 Mert Vettel általában csak akkor tud nyerni, ha nincsenek előtte a Red Bullal szemben versenyképes autóval...
Így tehát amikor nem sikerül legalizáltatniuk éppen az aktuális szabálytalan fejlesztéseiket, akkor kulcsfontosságú nekik a pole, gondolom az egész csapat erre koncentrál a legjobban.
Előzött persze bőven versenyen, de én még egy olyat nem láttam, ahol ne gépi erő(fölényből)ből tette volna ezt mintegy lekörözés szerűen, hanem küzdelem során, ügyes manőverezéssel (ami látványossá teszi az egészet). 2010-2011-ben mondjuk kihagytam jópár futamot, de max 1-2 ilyen esetet tudok elképzelni, többet nem.
Nem értem a Red Bullt miért ragaszkodik hozzák ezeknek a tükrében, egyre jobban megutálják emiatt őket (hogy látványtalanná, unalmassá teszik az egész F1-et). Lehet, hogy gyors, és tudnak nyerni vele így VB-ket optimális körülmények (+jó FIA kapcsolatok) esetén, de egy világbajnoknak illene látványos dolgokat is produkálnia, a nézők csimpánzüvöltésekkel történő rémisztgetését a versenyek végén nem igazán tudnám ide sorolni :D -
#135906 Gábor Wéber
A Pirelli szerint kb. 15 kört bírnak a közepes és 20 körül a kemény keverékű gumijaik, tehát három kiállásra számítanak.
Az 56 körös futamtáv ismeretében ez mégis hogy jött ki nekik?!:) (rajt-15-35-56) -
IXEMGabeo #135905 Schumi is verte már az utolsó 2 évben hosszabb távon. Hamilton viszont nem tűnik kimagaslóan jobbnak, mint arra sokan számítottak ergo az öreg cipész teljesítménye talán mégsem volt annyira rossz, mint ahogy sokan itt szidták éveken keresztül...Bár, ha a szezon végén Rosberg végezne előrébb elfogadnám azt az indokot, hogy Hamilton "tanuló éve" volt a Mercedesnél:))) -
#135904 Egyébként meg azért végez Massa mindig elölrébb hogy meg tudja fogni a rajtnál a tömeget míg Alonso kilő, ez egyértelműen taktikai húzás -
McCartman #135903 Webber Q3as stratégiáját elszúrták, úgy készült, hogy lesz még egy utolsó gyors köre de pont lecsúszott róla.
Hogy az ilyenek miért nem Vettellel történnek meg soha. :D -
#135902 Webber és Vettel mindig is alacsony végsebességgel ment, mindenhol. -
#135901 Weber, Wettel , Hamilton egyértelműen inkább esőre állították be az az autót, legalább is elég alacsony a végsebességük ...
8 tized nincs szerintem se, de hát mint mondtam nem kell elrontani, Kimi is ha nem rontja el előrébb van, de elrontotta. :)
Amúgy szerintem Rosberg nem olyan gyors ragadozó versenytávon mint Hamilton ...
De majd meglátjuk....eső tuti lesz ,szóval lesz itt még kavarás rendesen :))) -
IXEMGabeo #135900 körülmények 2x is jobban kedveztek Haminek. Múltkor esőben Rosberg volt gyorsabb viszont felszáradt a pálya és Hamiltonnak kedveztek a viszonyok. Valószínűsítem Rosbergék teljesen esőre készültek. Itt beállításbeli különbség nem nagyon lehetett, de itt a végén a Q3 megviccelt néhány csapatot. Raikkonen is bőven ott lehetett volna, de ha jól láttam ő is belehibázott. Vettel meg szimplán megtalálta az ideális ívet esőben ilyet már láthattunk ugyanitt Webbertől, Brazíliában Hülkenbergtől...Nem reális. Futamon okosabbak leszünk mindenesetre nincs Hami és Rosberg közt 8 tized. -
#135899 Ha hibázott miért mondod,hogy jobb ? :)
Nem kell hibázni, főleg amikor számít, és nem a senkit nem érdeklő Q1-2 -ben kell megnyomni a tempot ....
-
IXEMGabeo #135898 Igen, de a 8 tized nem mérvadó, ahogy Webbernél sem a 2,5.
Rosberg hibázott azon a körén amin Hami ment egy gyorsat, utána valamiért senki nem tudott javítani csak a Ferrarisok bár ők kint voltak új szett gumiért ahogy Vettelék is.
Webber pont lemaradt az utolsó gyors köréről. -
#135897 Szárazon jobb volt....
Ugyanazon a taktikán voltak ahogy én emlékszem, végig kint maradtak ugyanazon az egy gumin .... -
#135894 nem chilton a lényeg, hanem hogy ezzel az idővel bianchi 13. lett volna q2-ben -
#135893 Lewis Hamilton
I'm pretty happy with fourth place considering the conditions today. It's the second race on the second row for me and there are lots of positives to take out of the weekend so far. Fingers crossed for tomorrow -
IXEMGabeo #135892 Amúgy senki nem mondta még, de a holnapi verseny lesz Alonso és Webber 200. futama. -
IXEMGabeo #135891 Chilton nálam nem mérvadó. Ezzel a Van der Gardéval együtt a mezőny leggyengébb versenyzőinek tartom őket... -
IXEMGabeo #135890 Jules Bianchi 2 tizedre van Bottastól:))) Elmúlt évek legnagyobb csillagát látom a leggyengébbik csapat egyikében. Viszont ne feledjük, hogy a Marussia idén tűnik a legjobbnak minden szempontból. Szegény Glockék pedig 3 évig szenvedtek KERS nélkül. -
#135889 Fél mp-re a bejutó helytől.
Monacoba befog jutni van egy olyan érzésem :) -
vinc3nt #135888 Halljuk a téteket mennyit mersz rá tenni hogy így is marad... csak nem motiváció vesztés esete áll fenn mint 2008-ban amikor rongyosra verte Kimit? Bár tökmindegy igyis-ugyis megy oda ahova való... Alonso mögé figyeld meg. Te amúgy hogy lehetsz ennyire kiszámítható? -
#135887 Amúgy felhívnám mindenkinek a figyelmét egy apró momentumra.
16 Pastor Maldonado Williams-Renault 1:37.867
17 Jean-Eric Vergne STR-Ferrari 1:38.157
18 Valtteri Bottas Williams-Renault 1:38.207
19. Jules Bianchi Marussia-Cosworth 1:38.434
20. Charles Pic Caterham-Renault 1:39.314
21. Max Chilton Marussia-Cosworth 1:39.672
22. Giedo van der Garde Caterham-Renault 1:39.932 -
IXEMGabeo #135886 Akkor te nem láttad az elmúlt 4 versenyt. Csak Brazíliában rajtolta le Alonso. Austinban megcsinálta a Ferrari az indokolatlan váltó cserét, Ausztrál futamon nem ment el Alonso Massa mellett és remélhetőleg most sem fog... -
IXEMGabeo #135885 esős körülményeknek köszönhetően ez egyáltalán nem reális. Ahogy az sem, hogy Hamilton adott Rosbergnek 8 tizedet és Webber is 2,5-el kapott ki. Pechük volt. Rosberg végig jobb volt megint, mint Hamilton csak a Merci eltaktikázta ismét. -
#135884 Szánalmas amivel a Merci és a Red Bull próbálkozik, ha igaz.
-
#135883 jé tényleg :D -
#135882 Nem versenytempoban akadályozta, gondolom .......Azért meg szokták oldani, ha akadályozás van az általában azért van mert a lassabb autó töketlenkedik valahol ....