182114
  • szabii98
    ha nincs a taktika, akk alonso most nen esett volna ki..biznu kene massaban
  • Botond #135962
    Ja, ez most komoly hiba volt. :(
  • RatBaG #135961
    mekkora fail, így eldobni egy teljes futamot...
  • Carlos
    Látványos volt.
  • G_ArchAngel #135959
    buta, buta Alonso
  • Botond #135958
    Na, minimaxon időben véget ért a dízelek napja, szóval láttam hogy Massa megint egy kanyart birt.
  • desigo
    alo leszakadt szárnnyal elozte meg webbert
  • Carlos
    NE ÜVÖLTSÖN MÁR!!!
  • pedobear
    hasztanak sztetek?
  • desigo
    sux már megint eső
  • G_ArchAngel #135953
    repulorajt lesz-e?
  • zzeN
    Azt írják, hogy már a felvezető körben Hülk kicsúszott, Bottas-nak meg az első szárnya sérült meg:D

Jól kezdődik, nem lesz itt ma futam...
  • zzeN
    Már esik is, úgy se lesz futam:D
  • szabii98
    gp2 egyébként még nincs? vagy csak az eurosport nem adja?:D
  • b-type
    Nem sok előremozdító javaslat van benne.
    Egyébként sztem is lenne mit javítani, dehogy a feltöltött motorok tönkre vágnák az F1-t?!
    A motorgyártóknak már megvan, a kiscsapatok meg amúgy is szívnak,..és vazz persze hogy kellenek a versenyzői szponzorok, szép elképzelés hogy tehetségeket szerepeltessenek, de a számlákat fizetni kell, ja és a tehetségeket pikk-pakk kivásárolják a szerződésből a nagycsapatok.
    duma-duma, hogy ez szr az szr, ebből van elég.
  • Szabi #135948
    live stream (napsütés, szárazság)
  • Darthmushroom
    lehet már tudni milyen idő van/lesz? esőbe indulnak vagy szárazon? jön e majd az eső vagy nem?
  • Dodo55
    Ez aztán feltartás, a végén még el is távolodik tőle...

Lehet csak izgalmasabbá akarják tenni a versenyt?
  • Peter1

Kimit elvileg ezért büntették.
    Miközben a Hülkenberg vs. Perezt tudtommal nem is vizsgálták......
  • Totti5
    Mivel a legtöbb TV társaság a legtöbb ember számára elérhető adókon közvetíti igen, nomeg hányszor esik szó a médiában pl a híradóban a WTCC, WRC, MotoGP eredményekről? amikor 1-1 megyar elér valamit ott akkor szóva jön, de amúgy az ég világon semmi, de az F1ről szinte minden médium hírt ad, az aktuális edzések eredményeiről, pedig 0 közünk van hozzá hogy éppen Ausztráliában mi volt. Ennek van a legnagyobb nézettsége, legnagyobb média felhajtása Amerikánón kívül. Most akkor mit mondjon egy WTCC, MotoGp ( amit mondjuk itthon neccesen néz az átlagember, mert olyan csatornákon van ami nincs benne az alap/családi csomagokban ).
  • IXEMGabeo
    Berni nem hiába erőlteti a Közel és Távol-Keleten. Ott vannak a legnagyobb piacok. Kanadára és az USA-ra is azért szüksége van neki, hogy az amerikai kontinens is beszálljon a költségekbe. Mexikót nem hiába akarja visszahozatni.
  • paj01
    am autosportok között ez a legnézettebb nem? Ismerőseim közöl nagyon kevesen néznek ilyesmit, de aki néz az f1-et néz. WTCC rally egyebek még kevésbé népszerűek, aki meg azt nézi az meg sztem járulékosan f1-et is néz:) F1 azért nem fog olyan könnyedén "befuccsolni" sztem. Sőt úgy látom h nő az érdeklődés mivel 20+helyszín van már. Lehet európából kikopik már de van új piac ahol ellehet adni.
  • Totti5
    Válság miatt szinte az összes szériából, világbajnokságból elment min. 1 gyár, sőt akik elértek mindent azok is szépen leléptek ( Dakar-Volkswagen, WTCC-Chevy/Seat/BMW, Lemans-Peugeot, F1-Toyota, BMW, Honda stb... ) A gyárak jórészt a márkának fejlődő országainak a reklámértéke miatt jönnek és mennek. Egy gyár olyan hogy felül azt mondják nincs pénz, egy tollvonással lehúzzák és el is tüntek... nem nem gyár kell, hanem elhivatott önálló instállók.
  • Botond #135940
    Steril lett az f1. Mostmár vérciki az egész, régen meg menőség volt. Plusz azért lassan, de biztosan kiszállt belőle az autóipar jelentős része, mert az egyes számú fejlesztő laborból átalakult sima színelőadássá. Én ezért bízom az e-f1-ben, mert az megint teszt labor lehet, és az megint vonzhat sok gyárat, és akkor megint menő lehet. Meglátjuk. Mindenesetre már az én lelkesedésem se a régi a sumi korszak óta. Előtte mindenről tudtam mindent, most meg csak nézem, lassan jön az a korszak, hogy belealszok a futamokba. :)
  • lac coo
    a pénteki az nem teszt, csak próbálgatás, hogy mit sikerült papíron kiokoskodni a mérnököknek, vagy mit nem :))))

Szerintem jó lesz a turbo motor, az hogy ilyen pici nem hiszem, hogy gond, épp elég gyors lesz az is ...
  • Totti5
    Szakembereket, tapasztalatot nem lehet pénzzel helyettesíteni. Hiába épített a Toyota csilliárból autót, ha az nem volt elég jó, de ők abba is hibáztak, hogy nem igazoltak le egy olyan tapasztalt élpilótát aki vitte volna előre őket. Lásd Lotus... Kimivel megütötték a főnyereményt. Egy erős csapathoz kell egy erős pilóta aki már más csapatoknál bizonyított hogy győzelemre, VBre képes, előre viszi a csapatot.

Kiscsapatoknak a tesztek hatalmas kiadások, nekik jó hogy nincs teszt a nagyok, meg csúcs szélcsatornában, szimulátorral ezt tudják valamilyen szinten kompenzálni. Csodák nem történtek azóta sem, szóval láthatóan nem volt vonzata annak hogy nincs teszt, de ne felejtsük el, hogy pénteken 3 órát mehetnek, tesztelhetnek.
  • benőmenő
    Igazából már a tesztek betiltása is fura volt, mert tisztán látszott pl. a toyotánál, hogy hiába költik másik 3 csapat költségvetését mégis egy jó középcsapatnál többek sosem voltak.
  • lac coo
    Ötször ennyit spórolnak mostanában a teszteken ...:)

Ez a szokásos blabla, valakitől ...

• Bullitt
    Azzal meg pont az a problémám, hogy "e". Sajnos a hagyományos Forma-1 tényleg haldoklik. Jó, az utóbbi két év rohadt jó volt, valljuk be, ritkán voltak még pár éve ilyen idények. Csak az pl. rohadt igaz, hogy átláthatatlan az egész, a Börni és hozzá hasonló öreg rókák pedig úgy ragaszkodnak foggal-körömmel a hatalomhoz, mint a mi politikusaink, holott már egyszerűen úgy megszedték magukat, hogy a köv. 3 generáció is vígan elél a világ szebbik részén a családi vagyonból.

Aztán ott a tény, hogy manapság rohadtul nem érdekli tényleg a kölköket az F1. Helyette ott a kól of dutyi meg a fészbúk. Én F1-en nőttem fel, 3 éves voltam Senna halálakor de vannak halvány emlékeim róla. És azt is vegyük észre, hogy egy kertévén nem lenne ennyi közvetítés se, mint amit az MTVA csinál idén. Szimplán nem akkora esemény már egy F1 futam.

Mindegy, lényeg, hogy sok a probléma, hiába jók a versenyek, a körülmények az F1 ellen dolgoznak.
  • Botond #135934
    Talán az e-forma1 kitörési pont lehet.
  • Master91
    Kb. én is.
  • Bullitt
    Hát, minden szóval egyetértek szinte.
  • desigo

• pedobear
    A V6-os turbók költsége romba dönti az F1-et
  • G_ArchAngel #135929
  • Count Adyn
    Van az a pénz:D
  • IXEMGabeo
    Ja, ami nem derül ki sosem. 100x átbeszéltük valóban ne is menjünk bele. Sajnos itt bármi lehet...Mindenesetre 10x zsinorban rosszul rajtolni még te sem tudnál ligás létedre
  • Totti5
    Nem hiszem hogy Vettelnek szüksége lett volna bármi féle "direktelrontomWebberautóját" taktikára 11 vs 1 győzelemmel szemben. Bár még a felvetés is annyira valótlan hogy kár erről beszélni, mert egyik csapat sem csinálna ilyet a pilótájával. Ez egyszerűen árulás és a pilóta földbe tiprása lenne, és akkora botrány hogy csak na.
  • paj01
    jah a vetteles rész nem neked ment, csak nem akartam kulon kommentet:D
  • paj01
    majd a szezon végén nézzük meg;)