182114
  • G_ArchAngel #135881
    kicsit konspirálódjunk:

A Mercedes nyavajog leginkabb a Lotus gumikezelése miatt, s lássatok csodát! :)
  • paj01
    nah ujabb bunti a fasz idomero kialakitas miatt. Nem tudom miert jo ez h a q3 mar csak 10 perces. kevesebben vannak de attol ugyanugy korbe kell érni. 3x15perc mé nem jo? Ha szorosan koveted az elotted levot akadalyoz, ha lemaradsz a mogotted jovo esetleg megeloz es ugyanott vagy...szopás ez.
  • Master91
    Óóóóóó remek!!!!
  • Szabi #135878
    2kor írták a hírt ? :DDD

22:50.. -.-"
  • nearo
    A Duna közvetíti a túraautó-világbajnokságot
  • Master91
    Igaz F1-lájv, de érdekes...
  • McCartman
    Én se kiáltom ki Massát mindjárt elsőszámú esélyesnek, de érdekes ez a tendencia.
  • Ulvar
    Várjunk 5-6 futamot. Mindig ezt mondom erre is csak ezt tudom.
  • desigo
    hopp ha innen is megnyeri akkor szentté lesz avatva...
  • a.carkey
    Innen szép nyerni. Éppen elképzelem amint Rosberget akadályozza ... :D
  • a.carkey
    Bravo :)
  • Master91
    Boxutca
    Kimi Räikkönen háromhelyes rajtbüntetést kapott - a finn Nico Rosberget akadályozta az időmérő edzésen.
    Tetszik · · Megosztás · 1046624 · 6 perce ·
  • Master91
    2007-2008 P1.....még se ment vlaami fényesen, úgy rémlett hogy jobban teljesített itt.
  • cargame
    Futamon volt neki: 15. 5. 7. 9. kiesés. 5. 5. 10. 8. 6. helyek. Tehát még dobogon sem végzett soha !
  • McCartman
    Én nem felejtek el semmit, az időmérős teljesítményről beszélek nem a versenyben mutatottról, amit sok egyéb tényező is befolyásol a puszta sebesség mellett.

Annyival gyorsabb, hogy előnyösebb pozícióból rajtoljon, és ennyi pont elég hidd el. Ahhoz is, hogy Alonso kényelmetlen helyzetben érezze magát ha így megy továbbra is.
  • Master91
    De, jól ment Sepangba.

Szujó is említette...
  • cargame
    Amúgy jelzem, hogy Sepang-ban soha nem ment neki jól.
  • a.carkey
    Massanak vannak pályák amelyek mindig mentek. Ált. az új és tengeren túli pályákon jó. De ahogy átmegyünk Európába, puty.
  • cargame
    Amúgy kár ezen rágódni, mert egyértelmű az utóbbi időben, hogy mi a helyzet. Emlékezzetek vissza az utolsó futamra Braziliára. Már ott mutatta, hogy helló újra a régi vagyok. Ott amugy oktatta a mezőnyt. Ha kellett a fél brigádot feltartotta, ha kellett helyet adott át Alonsonak stb. És az a gyanum, h idén Massa kurva jó lesz.
  • G_ArchAngel #135862
    Akkor lehet Massara kellene epiteni, ha ez igy lenne, ahogy te irtad. Massa nyomas nelkul hozza Alonso szintjet es csak a strategia miatt vegez mogotte.
  • Ulvar
    Csak hogy elfelejted azt hogy nem az időmérőért adják a pontokat! És annyival nem gyorsabb Massa egy körön azért...mert ha mondjuk adott volna 9 tizedet akkor azt mondom hogy baaaazze a csávó még tud újat mutatni.
  • Ulvar
    Elfelejted azt, hogy Massán nincs nyomás! Tudja nagyon jól mi a feladata, már elfogadta, és a saját tempójában nyugodtan versenyzik ezért IS tűnhet gyorsabbnak. Alonso meg folyamatosan a csapat által van basztatva hogy nyomja a kurva életbe is mert nélküle lófaszba sincsenek, már párdón de így van!
  • McCartman
    Látom nem érted.
    Épp az a röhej benne, hogy ebben a pozícióban veri az időmérőkön.
    Mindenki ismeri a Ferrari módszereit, abban nincs semmi újdonság.
  • Master91
    Pontosan ezt akarnám kihozni az egészből, ESÉLYES hogy letudja hugyozni Alfonzo tükrét.
  • paj01
    hát csak annyi, hogy legutobb is felipe két körrel többet kellett kint legyen csalonsohoz képest. Elkopott gumikon kapott egy olyan üzit hogy "Mutasd meg mit tudsz":D Megvan az oldva, hogy csapaton belül massa hátrébb végezzen így vagy úgy. Amugy sajnos érthető dolog. De ha szembeszélben massa tud alonsoval menni akkor elkell gondolkodni a ferkának.
  • Bullitt
    Meg ez egy kör. Versenyen még mindig összeszarja magát, ha valami komoly dolgot kell csinálnia. Bírom Massát, de nagyon hanguatember és egyszerűen nem annyira profi versenyző, mint egy Alonso, Kimi, Hamilton. Szimplán emberileg nem olyan, nem egy gép. Ami nem baj, de F1-ben "gépnek" kell lenni.
  • desigo
    Az a nagy szopatás,hogy jól kijött egy kör neki az esős körülmények között.
    Hagyjuk már...

Tavaly hányszor is verte meg időmérőn Alonsó Massát?
    Hagy ne számoljam össze...
  • Master91
    "Boxutca
    Nem tűnik őszintének a mosoly. Fernando Alonso a tavalyi Abu Dhabi Nagydíj óta nem tudott csapattársa, Felipe Massa elé kerülni az időmérő edzéseken."

Ennyit arról hogy "kifutott", egyre jobb formában van, és ennek nagyon is örülünk.

" 3 szezonon keresztül az nem szerencse,és csapat utasítás,hanem TUDÁSbeli különbség"

Emlékszünk tavaly (vagy azelőtti?) német nagydíjra, mikor Massa 1. helyről át engedte Alonsonak a helyet ugye?
    Fernando is faster then you...

össze szedte magát Massa, Alonsot szopatja, ideje volt.
  • Ulvar
    Hát aki ezt mondja az rohadtul nem vágja miről van itt szó.

A Ferrari ÉVTIZEDEK óta ezt műveli! Nézzétek meg a Schumi érát. Mellette volt egy Irvine, egy Bari, egy Massa, egyik se kifejezetten TOP pilóta. Egy emberre építenek, és az MS érában így szereztek 5 VB címet. Ez nem box meccs hogy a csapattársaknak le kell játszani hogy ki az erősebb, ezzel csak saját magát hozza nehéz helyzetbe a csapat, mert amíg bunyóznak Vettelék lazán behúznak még egy VBt, mert náluk is ez megy (csak náluk még durvábban, ezt nem értem miért nem hozza fel senki).

Nem engedheti meg a Ferrari ezt...ha egyéni VBre hajtanak akkor nem. Mert a pályán kialakulhat olyan helyzet hogy amíg ők bunyóznak Vettel elmegy fél percnyire, aztán azt próbáld meg ledolgozni...de lehet más is tök mindegy, ez mind pontveszteség. A CSAPAT szó fogalmát ismerni kéne. Én vagyok mondjuk most Domenicali, vagy Montezemolo, tök mindegy...

"Na srácok, én vagyok a góré, te komám Alonso, te fogod ezt a versenygépet, és kihozod magadból és az autóból a 120%ot, és mész a bajnokságért, te komám Massa...te fedezed, szépen hozzad a pontokat te is, de törekedj arra, hogyha esély van rá, hogy Alonso előrébb is végezhet, akkor adj neki szabad utat, rendben? A másik ha mögötte vagy tartsd a többieket amennyire csak lehet. Ezért kapsz X millió pízt rendicsek? Mert ha nem, fogok azt szerzek másik pilótát, te meg mehetsz kapálni a Brazil kávéültetvényeken..."

Neked mi lenne a válaszod? Gondolom mennél kapálni inkább...
  • G_ArchAngel #135852
    Ez jogos, de le kellene bontani a baleset utani Massara es arra, aki tavaly osztol osszeszedte magat. Ez utobbi Massa mar okozhatna fejfajast Senor Santandernek, ha hagynak:)
  • Master91
    Az már a múlt, 2013. van 2. futamra készülve halló!

Sokszor FINGATNÁ Massa Alfonzót, hiába véded
  • szabii98
    tehet róla, hogy elengedték Hamiltont az utolsó pár száz méteren?
    ő megnyerte az utolsó futamot, mindent megtett amit tehetett
  • McCartman
    Amíg gyorsabb Alonsonál mindez semmit sem számít.
    Hagyni kell(ene) őket a pályán lerendezni.
  • bakkerman
    ugyanazzal az autóval,stabilan 100-130 pontot ráverni valakire 3 szezonon keresztül az nem szerencse,és csapat utasítás,hanem TUDÁSbeli különbség. Massanak egy esélye volt 2008-ban,nem élt vele,utána meg is látszott,hogy az egy "kifutott" szezonja volt
  • bakkerman
    én nem 1 futam,és 2 időmérő alapján itélném meg Massa esélyeit a VB címre...
    2010 Alonso 252 pont Massa 144
    2011 Alonso 257 pont Massa 118
    2012 Alonso 278 pont Massa 122

• Master91
    Igen?

Miért van Alonsonak?

Mert másodjára végzett Massa mögött időmérőn?

Mert csak úgy tudta meg előzni massát hogy " eltaktikázták" Massa stratégiáját?

• bakkerman
    nem értem ebben mi a felháboritó,a Ferrarinal Alonsonak van reális sansza a világbajnoki címre,és nyílván ha előtte fog menni Massa,akkor el kell hogy engedje,mert a végelszámolásban minden pont számít
  • RatBaG #135844
  • G_ArchAngel #135843
    Leírnád, hogy egy hete miként előzte meg a pályán Alonso Massát?
    Hogy nagyon ne kelljen gondolkodnod, elég lesz az általad felvetett első három kanyarra koncentrálnod.
  • Botond #135842
    A boxból rajtoltak? Fel se tűnt. Meg amúgy sok pályán van, még kanyar alagút is. Egyszer nézz meg egy futamot, hogy tudd miről beszélsz.