FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

a.carkey
-s

A medve nem játék.

a.carkey
Erre mondtam a futam után, hogy mutatták Grosjean kameraállásából egy másik csatornán a balesetet, és igazából nem tehetett semmirõl. Alonso erõszakos volt, és kivételesen nem szopta be.

mutatták Grosjean kameraállásából egy másik csatornán a balesetet

A medve nem játék.

a.carkey
Ha figyeltél volna az idõmérõre, láthattad volna, hogy két feleslegess set gumit basztak el a piros zászlók miatt. Kettõt. Mindkettõ vadi új volt. Ezért SEM bírta az övék versenyen.

Ha ennyire random a gumi, akkor a Catheram miért nem ment nagyot 1x sem versenyen? Látva az idei gyõzteseket ebbõl nekik is már össze kellett volna jönnie legalább egy pontszerzõnek. Na kb. ennyire random a gumi. Az biztos, hogy máshogy viselkedik, mint tavaly, de ennek több oka is lehet.

Ja, és lsd. Toro Rossso! Ott is milyen jól mentek, aztán bumm, jött a buta taktika.

Tudod miért tart itt a Lotus? Nem a gumik "randomitása" miatt, hanem mert baromarcúék azt hiszik, hogy õk most nagy csapat. Nos, a nagy fenéket. Ha ezt felfogják, jönnek majd az eredmények. Az a legnagyobb baj velük, hogy a többieket figyelik egy olyan pályán is, ahol NEM LEHET elõzni, ahelyett, hogy feltették volna odõben a keményebb keveréket, és azonnal más lett volna a leányzó fekvése. Elõzõ versenyen is arra mentek rá, hogy bizotos menet, biztos menet, majd a harmadik után mindent bele, belekényszeríteni a többieket abba, hogy esetleg be kelljen menniük új set gumikért. De annyira le voltak maradva a minél tovább kinttartás miatt és a fogyasztásuk se volt sokkal jobb, hogy egyszerûen NEM JÖHETETT KI NEKIK A LÉPÉS, nem érhették utól az elõttük lévõket.

Monacoban ugyanazokat a hibákat követték el az idõmérõn, mint korábban, amikor nem jutottak a Q2be. Ráadásul gyors körön lett piros zászló is, ami szintén kínos volt nekik. Így szépen több set gumit kellett bedobni, hogy egyáltalán Kimi tovább jusson a Q3ig. Grosjeannal nem volt gond, csak az elsõnél szopott õ is, de nála már nem tudjuk meg, hogy mi lett volna ha nem zakózik ki az elsõ kanyarban.

A medve nem játék.

Pluskast
Ha alkalmatlan a versenyzésre akkor miért is kell, hogy a naptárban legyen? Ez autóverseny és ez a pálya pont, hogy nem a versenyzésrõl szól. A szezon leg semmit mondóbb, legunalmasabb versenye. Elõzni képtelenség simán fel tud tartani egy jóval lassabb verda az egész mezõnyt (ahogy ezt láthattuk most hétvégén is Kovaleinen vagy Raikönen esetében). Jeff-nek igaza van. Csak a pénz miatt van bent még a naptárban. Rég ki kellett volna venni már.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Dietrich
Ez a futam a többivel ellentétben nem a pénzrõl szól..a tradicióról.

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."

Jeffjohnson
Sajnos azt, hogy egy pálya benne van a naptárban-e vagy sem nem az alkalmassága vagy az határozza meg, hogy a rajta megrendezett versenyek mennyire izgalmasak. Monaco nagy pénz az F-1nek. Nem véletlen, hogy benne van a naptárban holott ott sohasem voltak számomra igazán izgalmas versenyek. Jó példája ez az F1 elcseszett mentalitásának döntéshozói szinten (szerintem) dehát ez van. Kanada remélhetõleg jobb lesz.

Dietrich
Barrichello a hétfõi banketten:

"Köszönet a Hulman-George családnak ezért... 19 év Formula 1 nagyon különleges volt. De ehhez semmi nem fogható."
"Örülök, hogy 40 évesen itt lehetek, de látom Dario már 50 (rajtszám 50 volt)szóval van még vagy tíz évem.":)
"Visszatérek!"

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."

Dietrich
Ez nem pénz kérdése..ennek a pályának a naptárban a helye.
Az más kérdés, hogy alkalmatlan versenyzésre, de itt voltak már jó versenyek is.
Én emlékszem olyan idõkre is, hogy a kiesett versenyzõk elmentek lefürdeni haza és az erkélyrõl nézték a versenyt...Lapaj szerint ;)

Mivel Webber is levágta a kanyart, ezért õ is. Nem azért lett világbajnok, mert mindenkit maga elé engedett a pályán, hanem azért, mert kihasználta a legkisebb, szabályok adta lehetõséget is. Ezt el is várom egy jó pilótától, és a csapata is elvárja.

SW:TOR - Greatsogron - Bounty Hunter Powertech Sárkány Lovagrend http://sarkanylovagrend.guildlaunch.com

kifli
azért webber mindkét alkalommal a pályán kívülre került, mert rövidebbet fékezett, mint amennyit a pálya enged, bár tény, hogy alonso kicsit pofátlanul tolta. De gondolom úgy volt vele, hogyha webber sem veszi be rendesen, akkor õ sem.
Kit--Kat
Csak hozta a szokásos önmagát.

\"akkor még bámultam a felnõtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Totti5
De itt.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Totti5
Palik dö beszt:)

Kilométerekkel nagyobb féltávot vett a Rönó mint a BMW... esélye nem volt, ezért szépen levágta:D ami parasztság volt tõle.

nearo
Nem itt volt az, hogy fossá koptak a Renault gumijai? Vagy az egy másik monacoi futam volt?

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

benõmenõ
Azért ekkora sebességkülönbségek nincsenek ma már az élcsapatok( és középcsapatok) közt, mivel ugye nem lehet tankolni.
Plusz a szélesebb elsõ szárny is törik, mint a ropi.
Monaco szinte mindig ilyen mit sírok. 5 remek futam volt eddig...

amúgy tessék <#mf1>

Egye meg mindenki, amit Button fõzött

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

LaszloLedzenyi
Monaco nem fizet jogdíjat a futam rendezésért történelmi mivolta miatt. Ám szerintem nem volt rossz futam, a vonatozás pedig mást jelent Monacoba mint Abu Dhabi ba.

\"Életemet mindig egyedül a másodpercekért való harc töltötte be,és szívesen vállaltam az áldozatos,nélkülözéssel teli éveket,hogy megtanuljak vezetni,gyorsan vezetni,és még gyorsabban vezetni!\"

Ulvar
Monaco nem pénz, hanem történelem. És ilyenbõl van 1! Az egész évben, nem hiszem hogy nagy tragédia, pláne annak tükrében hogy korábban kik, hogyan és miként TUDTAK ELÕZNI!

http://www.youtube.com/v/kb0dw-bJA1E&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

Jeffjohnson
Alonso megint nagyont rajtolt pedig korábban nem volt jellemzõ rá. Grosjean meg csak utas volt ezért nem kell ilyen pályákat erõltetni mert nincs hova menekülni.....dehát a pénz beszél.

nearo

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

Ulvar
Asszem ez a vidi jól igazolja azt amit tegnap írtam. Ez nem forrófejûség volt szimpla versenybaleset.

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

desigo
Jobban járt volna ha marad külsõ íven és nem hagy rést maga mellett balra.
Schumi drukkerek,hogy osztották szerencsétlent ok nélkül...
Totti5
Esélye nem volt... Alonso betette neki jobbról majd Sumi balról õ meg kapta az ívet.

b-type
Azt a kormányt nem egyszerû megfogni, két ellenkezõ irányba forgó kerék tud nagyot rántani, Alonso kereke meg is ugrott.
Pont elég volt.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

passatgt
http://www.youtube.com/v/LATk91ehsEM&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

passatgt
http://www.youtube.com/v/NPojH8C83g8&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

Azt nézem, hogy ha picit még balra ment volna schumacher, lehet elkerüli

Hozzá a cikk kommentje a facebookról:
"Interjú a Ferrari csapat vezetõjével - Nagy kérdés, vajon bárki is tudhatja az idei gumik titkát?"

SW:TOR - Greatsogron - Bounty Hunter Powertech Sárkány Lovagrend http://sarkanylovagrend.guildlaunch.com

És itt az éppen idevágó interjú.

Az egyértelmû, hogy ha esik a gumik hõmérséklete, akkor nem tapadnak, csakhogy az aszfalt hõmérséklete ugyanaz, valamiért mégis megváltozott a gumi hõmérséklete. Ami nem is lenne probléma, ha tudnák, hogy miért változott meg, csakhogy pont az a gond, hogy fogalmuk sincs nekik sem, meg másoknak sem.

Kit--Kat
A Lotus nyilatkozta, hogy esett a gumi hõmérséklete és onnantól kezdve meghaltak ;)

És nem csak az aszfalt hõmérséklete számít. ;)

\"akkor még bámultam a felnõtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Érdekes, Bahrainben jól mentek a 32-34 fokos aszfalton, Monacoban meg 38-ról 31-re változott a pálya hõmérséklet a verseny alatt, ami nagyjából megfelel a Bahraininek...
A tényeknek azért utánanézhetnél, mielõtt állítasz valamit.

Kit--Kat
Ha pontosítani kéne csütörtökön már vége is volt a hétvégéjének amikor egy értelmes kört sem tudott megtenni.
Egyébként Q3-ban ahogy Grosjean úgy Kimi is benne hagyott 3-4 tizedet az utolsó szektorban, mindketten elõrébbrõl indultak volna. Grosjean simán lehetett volna 4. tegnap, de megint bénázott a rajtnál, olyat rántott ijedtségégében a kormányon az Alonsos kontaktnál, amit egy ilyen szûk pályán nem lehet büntetlenül megtenni. Nagyon nem érzi a test-test elleni helyzeteket, ez ugye már nem a GP2 ahol túl kórosan ütötte-vágta az ifjoncokat.

Kit--Kat
Hagyjad már abba ezt az okoskodást. Tudod mennyit számít a hõmérséklet? A Lotus jól bánik a gumikkal meleg idõjárásban, míg a többiek ilyen körülmények között jobban eszik a gumikat. Pont ezért hûvösebb idõben nem tudják üzemi hõmérsékletre hozni a gumikat, ami miatt csúszkálnak és ilyenkor lassúak is és a gumikat is hamar megeszik, mint ami Kínában is történt. Ezzel szemben a hûvösebb idõ jó tesz a melegben gumifogyasztóknak. Érhetõ?

Kit--Kat
Grosjean?! Kétlem. Nem tud rajtolni a gyerek és szinte minden futamon koccan, az más kérdés, hogy sokszor a másik a kárvallottja az esetnek.
Idõmérõn gyors, de versenytempóban nem az igazi.

Ja, csakhogy itt két hete még attól volt hangos a fél fórum, hogy hülyeség, hogy nem lehet megtanulni a gumikat, mert a Lotus és a Williams mindig milyen szuperül használja õket, nem pedig csak éppen mázlijuk volt pár versenyen.
Aztán most bejött, hogy mégiscsak mázlijuk volt, és finguk nincs a gumikról, hát ennyi a történet. Ebbõl már következik az, amit te írtál.

Kit--Kat
Ha nem tudod felmelegíteni a gumikat, ami most a Lotusnál elõjött, akkor a csúszkálással rekord idõ alatt szétkoptatod. Ennyi a történet.

Dietrich
roadon fel sem megy az adrenalin IC-be se...na de indyben az utolsó 10 körre 200 felett a vérnyomás :)

nearo
Hát... így utólag azt mondom inkább néztem volna meg Holnaputánt, mint a futamot... a rajt volt a verseny csúcspontja, utána egyszerûen semmi se történt.

Norbi1990
Örülök, hogy végre nem mondják az emberek az oválokra, hogy csak körbe körbe unalmas szar pálya :D
Egyedül tényleg, de versenyen kurvára nem :)
ez egy istenkirály kép, amúgy a futam egy szar volt sztem, fõleg, h este megnéztem az indy 500-at, ami állítólag egy unalmas körözgetés :D

Visca El Barça!

nCore vagy BitHumen pl, ha magyarul akarod, angolul meg gondolom sok más torrentoldalról is.

alonso82
le lehet valahonnan tölteni a tegnapi futamot?

passatgt
én azt nem értettem, hogy sumit miért hozták ki, 19-es idõket ment a régi gumikon, a többiek meg 20-20.5-öt az új gumikon, pár kör még biztos volt benne

LeventeV
tegnapi futamról XD

--PC--PS3 Slim - PSN:LEVi-o_0

b-type
Kimi-nél az egész hétvége ütött vissza a versenyen, sajnos nem sikerült az autó beállítása igazán jól, ezért sokszor törte az íveket, legalábbis nekem ez volt az érzésem.
Amikor viszont így vezet, azaz az autó egyensúlya nem jó, akkor sokkal jobban koptatja a gumikat, kicsit hasonlóan mint Button...Button nem felejtett el gumit kímélõen vezetni, de ha az autó mondjuk alulkormányozott a kanyarokba bemenet, akkor töri az ívet..erõlteti az autót a kanyarba....és ezért megeszi a gumikat.
Grosjean versenye sokkal jobban sikerülhetett volna, mert õ az idõmérõjét elcseszte a középsõ szektorban, de sajnos neki még nincs igazán 'jelenléte' a pályán, gyors-gyors, de Alonso konkrétan pont leszrta hogy ott van.
Õ csak akkor úszhatta volna meg ezt a rajthelyet, ha hasonlóan jól rajtol mint Alonso,MS, vagy Massa.
Annyira benne volt ebben a rajtpozícióban a baj, hogy nagyon...teljesen helyzeten kívül került, és már csak utazott az eseményekben.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Hja, megneztem egy osszefoglalot, annyi tortent, hogy Alonso nekivagta Grosjeant Schumachernek aztan vonat.
Komolyan kezdem sajnalni a nemetet...

http://gaborszantai.co.uk/

Szerintem annyi a felfordulás oka, hogy a gumik tök random mûködnek (direkt), és emiatt a csapatok nem tudnak általában beletalálni az optimális használatukba, csak néha-néha véletlenül.

Ráadásul schumi is ott vonatkozott rai mögött ami nyilvánvalóan nem tesz jót a guminak. Raikonnen gumija kopott tegnap a leggyorsabban az élen. Viszont ha kihozzák akkor 2 kerékcsere kellett volna és ugyanitt végeznek.
Nekem egyre inkább úgy tûnik, hogy csinál pár jobban kopó gumit a gyártó és Ecclestone-ék hátul kisorsolják ki kapja. :-P
Viccet félretéve sztem vannak gyengébb gumik ami kevésbé bírja, mert mással már nem tudom magyarázni ezt a felfordulást.

PSNid: hunrika PS Homeid: ChrisLowe

Mersant
vonat. nem tortent semmi

A te urad békét és megbocsátást tanít, az enyém véres bosszút és a hatalom igazát.

Nem tudom eldönteni, hogy trollkodsz, vagy csak nem láttad a versenyt, és random beszélsz... nem tudom megfogalmazni finomabban, szóval elnézést... HÜLYESÉGEKET?
Az élmezõnybõl csak Rosberg cserélt hamarabb kereket, mint Kimi, szóval itt szó sem volt semmiféle eltaktikázásról meg esõvárásról, legalábbis jobban, mint a többieknél. Simán csak elfogyott alatta a gumi, míg pl Schumi alól nem, aki mögötte volt, és 5 körrel tovább húzta aztán, miután Kimi kiállt elõle. De Kimi addigra összehozott egy csomó hátrányt az elõtte lévõ Vettelhez képest.
Tudom, szerinted ez megint valami szuper taktikai húzás, mint az elõzõ versenyen, de valójában csak tök simán elfogyott a gumija az etap végére.
De amúgy le lehet torrentezni a versenyt, meg tudod még nézni, ha lemaradtál róla ;)