182114
  • desigo
    Megnéztem volna Alo arcát a kiesése utáni egy órában...
  • GPx8
    Te mint néző, nyugodt, csapatutasítás szerinti autózgtást szeretnél nézni vagy autóversenyt? :)
  • Master91
    Nem a kocsira gondoltam ,a csapatra :D :D
    ---------

• GazCamp3r
    Alonso mosolya biztos kurva őszinte lenne
  • Shelton
    "Sumi szerintem otthon betegre röhögte magát"

nem hiszem, hogy sok oka lenne rá, az elmúlt évek alapján ő ezzel a kocsival is max. az utolsó a pontszerző helyért küzdött volna.
  • desigo
    A Redbull lemondta a szokásos csapatfotózást mert a képen nem lettek volna őszinték a mosolyok :)
  • Jacek
    Ezzel csak az problem hogy Webber nagy nyugodtan autókázik ő meg csőre húzott autóval üldözi kerékcsere előtt 5 seccel vezetett Webber, ez eltűnt!
    Ez után meg már rá esve DRS távon belülről le előzte, hogy mért nem előzte vissza Webber? Szerintem éppen majdnem felrobbant a feje, engem nem érdekel hogy melyik nyer, de ilyen sunyi módon:)
  • lac coo
    A legkisebb mértékben nem látja a szárnyat a versenyző, lövése sincs mi baja van ...hogy aztán a csapat szól-e neki, vagy rábízta fene se tudja ...

Az hogy picit belekoccolt Vettelbe nem nagy ügy, bosszantó hiba de ha ilyen közel mész valakihez a legkisebb tempokülönbség is roppant váratlan lehet. Vettel kicsit megtorpant, nem számított rá :)))
  • G_ArchAngel #136262

• Master91
    Úúú volt itt minden ebbe a futamba!!!

Webbernek jobban örültem volna ha nyer, Vettel feleslegesen, sőt, így hogy ekkora feszkó lett, hülyeség volt meg csinálnia hogy le előzi.
    Azt mondták a rádión, tekerjetek le, vége.

Ő meg ment tovább.
    Persze hogy megy, 3x-os VB, ezek versenyezni jöttek, ezek NYERNI JÖTTEK! Ez az F1 nem??? Utolsó másodpercig és minden lehetőséget ki aknázva harcolnak minden pontért!

Gyönyörű előzés volt, iszonyat ügyesek voltak mind a ketten!
    Egyet értek Gaboval ([URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=962870403&no=136155]#136155[/URL], Vettel csinálta, ilyenkor mindig ő a sz*r szemét köcsög.

Fikázni kell ,mert nem érdekelte a csapat utasítás, és nyert.
    Persze kockáztatta a csapat 2 autóját,ezt alá írom.
    Felrúgta a csapat utasítást, alá írom.
    De nyert! Ezért versenyeznek, nem ??? Kicsit túl van reagálva! Kétlem hogy Webber nem pakolt vissza kicsit a motor erőre mikor püfölte a seggét!

Vettel rovására írom, hogy úgy történt ,hogy Webber abba a hitbe volt, hogy nem lesz támadás. Ettől még nem kell lesunyizni....
    Mi van, ha nem csapat társak, hanem riválisak? Akkor is sunyi???

-----

Hamilton-Rosberg
    Igen érdekes, valóban igaza volt Rózsinak is, de Ross-nak is.
    Vége felé, mikor akár már fél kézzel meg előzhette volna Hamiltont, azért elmehetett volna, nem lett volna semmi kockázat, semmi ütközés.

Hamilton 1. mercis dobogójára így fogunk emlékezni örökre, szegény Hamilton.

Sumi szerintem otthon betegre röhögte magát.
    ------
    Érdekes, hogy Alonso hülyeségéről 1 kommentet nem olvastam.

Nem néztem még utána hogy mit mondott, hogy Ő akart kint maradni, vagy a csapat mondta hogy maradhat még, mert bírja a szárny, de úgy érzem ,hogy ő volt az AMATŐR ( mert ez amatőr hiba volt, azt hitte hogy törött szárnyal tud majd ~300-al menni? )
    ------
    Rai-t nem értem még mi történt, remélem top5-be benne marad következő futamokba.
    -----
    Boxutcába volt minden, már csak valami tűz esetet hiányoltam.
    Szegény Button :( Nagyon kellett volna nekik ez az 5-6. hely....
    --------

Ezek ellenére Webbernek adtam volna az 1. helyet, Vettel 2. Rosberg 3.
  • G_ArchAngel #136260
    „A csapat beszélni fog erről velük, mert képesnek kell lenned uralkodni a versenyzőkön. Ez nem a Mercedes, ahol egyértelműen van egyes és kettes számú versenyző. Alapvetően ugyanúgy kezeljük a versenyzőket.”

Helmut Marko
  • DasIsFuck
    neked mint nézőnek, sok jogod nincs ítélkezni egy csapat fölött.
    vagy helyett, esetleg mellett.
    azt majd csapaton belül eldöntik, mit lehet és mit nem.
    azt meg végképp hagyjuk, hogy hány emberen múlik egy-egy versenygőzelem.
    már csak azért is mert rendkívül álszent vélemény.

a szabálykönyvbe el van írva mi szabad és mi tilos.
    volt szabálytalanság?NEM
    ennyiről szól a történet.
    az összes többi papolás az erkölcsről,meg hogy csapatutasítás volt mind,mind bullshit és mellébeszélés.
    az eredmény a táblán van, ennyi számít.
  • zzeN
  • DasIsFuck
    és mi köze ahhoz, hogy erkölcsileg problematikus döntést hozott és annak, hogy megelőzte pályán webbert?
    vagy te az erkölcsi tanítások miatt nézel f1-et és nem azért ami a pályán történik?
    mert az erkölcsi része már a pilótabekerülés és támogatások szintjén eltipródik.

mondom itt soakn erkölcsi kérdéssé akarnak tenni egy olyat ami igazából nem az.
    főleg nem a külsősöknek, mert ha lenne vmi személyes kapcsolata az adott illetőnek webberhez hát azt mondom van oka, de így h csak távolról külsősként szemlélik az eseményeket és történéseket így nincs.

ez nyilvánvaló, hisz kb azóta lettek angy csapat is.
    de a ferrári nem ugyan ilyen okokból rendelkzeik annyi fnnal?
    vagy a meki?
    vagy annó a renault vagy akármelyik csapat?
    ha én utálok egy csapatot akkor persze, hogy nem fogok tudni józan ész megtartásával értékelni.
    de ebbe azért picit közelebb kéne látni, mintsem a végletekig, hogy ha én szeretem az rb akkor minden amit csinálnak istencsászár ha meg nem akkor meg a qurva mutterüket nekik.

• madmanic
    A csapat ha utasítja a versenyzőt arra, hogy vegyen vissza, annak baromi fontos okai lehetnek, amit lehet, hogy nem oszt meg a pilótával rádión, mivel ha neadj'isten a tévéközvetítésbe pont azt adják be, hogy a redbullnak fogy a benzinje, vagy a gumija, vagy kers nincs, a többi csapatot előnybe hoznák.. Vágod?

Tehát ha azt mondják, hogy lassíts, akkor lassítasz, és pont.

Több száz ember dolgozik azon vért izzadva, hogy a hülyegyerek alatt megfelelő technika legyen, és rengeteg pénzt ölnek bele.. Ha egy ilyen fasz egója miatt kiesnek, valószínűleg össze fogják vonni a szemöldöküket... Nem véletlenül remegett az idegtől AN.

Érthetőbben nem tudom megfogalmazni.

De állítólag már lehet kapni vettel szexbabát..

• GPx8
    Engem Webber Gerhard Bergerre elmékeztet. Tehetséges, gyors, de igazából nem egy világbajnok alkat és egyre jobban hasonlít egy panaszládához, mint F1-es versenyzőhöz...
    Én mint néző versenyzést szeretnék látni nem okos csapatutasításokat. Az qrva unalmas tud lenni.
  • GazCamp3r
    Hamiltonról nem is beszél senki...

mekkora arc volt ahogy beállt a McLarenhez kereket cserélni... beszartam :DDD
  • G_ArchAngel #136253
    Most mar tenyleg alljal le.
    Menj a Moderacios topikba, de ezt ne csesszetek szet.
  • kifli
    Ember, te magad is belátod, hogy erkölcsileg problematikus döntést hozott Vettel. Akkor miről beszélsz? Szabályos volt a poziciócsere, a szabályok szerint ja. De nem azért történt, mert Vettel jobb lett volna, hanem mert Webber betartotta a csapatutasításokat. A csapattársa pedig nem.

Azt nem igazán értem miért csak az RB fanok véleménye számít. Hisz a legtöbben akkor lettek RB fanok, mikor Vettel odakerült. Így nyilván való kinek a pártját fogják.
  • IXEMGabeo

:D:D:D
  • DasIsFuck
    nem az, de sokan azzá teszik.
    megkérték, de ugyanakkor a versenyzőket hajtsa az egyéni siker is.
    erkölcsileg elitélendő ez, ha Webber szemszögéből nézzük, de ha ez nem erkölcsi kérdés akkor ezzel nagyon foglalkozni nem is kéne.

szabályos előzés volt? igen
    a csapat utasítás nem hivatalos szabály amit nem lehet megszegni, saját káráa megszegte vettel vagy elvitte a hév, de ez mind1 is.

sazbályos pozíció csere történt.ennyi.
    a többi már csak mellékes.
    ez alapján meg elitélni vkit, mert versenyzett egy versenyen.
    én alapból nem hisze, hogy azért tette ezt meg mert ő direkt ki akart cseszni markal, hanem ő egy versenyző és mint versenyző mindig a győzelemre törekszik.

aki ezt nem érti meg az szimplán nem látja jól az egészet és elvakítja a vettel iránti düh vagy irigység vagy utálat.. nem tudom...(őszitén nem tudom igazából mi hajtja ezeket a hatereket)
  • pedobear
    Az az érdekes, hogy én tegnap jeleztem az esetet és ma már van is egy károsult, de lehet több is. Ez így nem mehet tovább. Mert tönkre megy a topic.
  • bodajoci
    Jaj de megy itt a sírás, most Hambit belájkolják áldozatként, Vettelt meg főgonoszként...szánalmas...
  • zzeN
    De ilyen emberre mint te sem. Abba kéne hagyni ezt az egészet mert a végén bezárják a topikot.
  • fifi
    maximális RESPECT neki.

nem nagyon bírtam ezt a faszit eddig, de most óriásit nőtt emberileg a szememben, pont akkorát, amekkorát Vettel csökkent...
  • lac coo
    ez nem erkölcsi kérdés !!
    A csapat egyszerű ok miatt kérte őket hogy lassítsanak: fogalmuk sem volt róla mennyit bírnak majd a gumik, bevallottan sokkal rosszabbra számítottak mint ahogy végül elkoptak.
    Ezt szarta le Vettel, és ez jogosan nem tetszik a csapat vezetésnek !!!

Most ugyan jól sült el a dolog, de ha valóban egyszer csak pillanatok alatt elfogy ez a Pirelli az autó alól, mert Vettel okoskodott akkor mi van ???
  • IXEMGabeo
    "Nico-nak felajánlották hogy ő is álljon fel a dobogóra, de visszautasította. Az volt a válasza: "Remember this one"

Ha a csapat is belátta hogy Nico érdemelte volna a pozíciót miért nem Hamilton-al engedtették el Nico-t? Undorító egy csapat ez, tempóban pedig ma jók voltak, de ezek szerint Hamilton szponzor pénze a legfontosabb. Máshogy ezt nehéz megmagyarázni.. "

IDÉZET egyik fórumozótól...Ki tudja mindent a pénz mozgat:)
  • Jeffjohnson
    Mondjuk néha én sem értem mik a törlési elveid mert ma is volt olyan hsz ami simán maradhatott volna mégis törölted de neki sem kellene telespammolni a topicot.

Olyan házigazda úgysem lesz aki valamilyen irányba ne lenne elfogult.
  • DasIsFuck
    pont az söpri le az ész érveket akik kívülről,félinformációkból vagy még annyiból sem kezd el ítélkezni ilyen helyzetekbe.
    és igen egy autóversenyről beszélünk, vagyis az a lényeg ami a pályán történik az összes többi már csak mellékes.

tehát aki nézi ezt, elsősorban ezért nézi hogy ilyeneket lásson.

az f1 meg elsősorban csapat sport és az ilyn konfliktusok csak nagyobb nézettséget és érdeklődést produkálnak.
    máskor is láttunk már ilyen erkölcsielg megkérdőjelezhető csapat utasításokat, mint pl tavaly a ferrári is csinálta.
    speciel nem zavar, mert benne van.
    a pilóta megszegi?
    ez is benne van?megteheti, de innetől kezdve ez már csak az adott csapatra tartozik.
    akik kapsából nem rb fanok vagy drukkerek azoknak eleve nem lehetne adni a szavára ilyen helyzetbe, mert szimplán vki ellen beszélnek.

én nem szeretem alonsot, de sosem csináltam ilyen kirohanásoakt vele szembe, meg kerestem hibát minden szituációba.
    aki ezt csinálja akármelyik pilótával szembe az csak egy átlagos hater akinek nem sokat kell adni a szavára.
  • Jacek
    "Sebastian Vettel csak a dobogóceremónia előtt tudta meg, hogy nem lett volna szabad megelőznie Mark Webbert "

Teljesen hihető....
  • IXEMGabeo
    Igen szép gesztus, kíváncsi leszek rá, hogy állja-e a szavát mindenesetre korrekt tőle, bár hát gyerekkori barátjáról van szó...
  • Blum
    Hamilton: Rosberg érdemelte volna a dobogót

„Nem tudom, hogy mi volt a helyzet Nicóval ezen a téren, de a jövőben jobb munkát kell végeznem a gumikkal.”

Hamilton azt is elmondta, hogy beszélnie kell Rosberggel a történtekről, és azt is elhintette, később akár vissza is fizetheti ezt a szívességet csapattársának, ha arra szüksége lesz."

Respect
  • IXEMGabeo
    korrekt a papa
  • lac coo
    elég kártevő vagy te magad bárhol megjelensz ! :DDD
  • IXEMGabeo
    Azért nem szóltunk egy szót sem a Hülkenberg-Kimi párharcról se:D:D Az is mekkora volt ezt a futamot megnézem megint. Minden perce élvezet volt
  • lac coo
    Semmi baj nem volt a házigazdával, ha valakinek személyes baja van azt privátban lebokszolhatja ..
    Inkább ő, mint valami agyatlan Kimi-Vettel-Hamilton vagy bármi rajongó játssza itt az eszét ....
  • Totti5
    Na nekem ehhez nincs türelmem. Bocsánat a topik normálisan fórumozó tagjaitól, hogy 2 tag zavarja a nyugalamat. Majd egyszer befejezik...
  • G_ArchAngel #136219
    "Csalódott vagyok. Itt vagyunk a Red Bullal, mely egy európai cég, és valószínűleg jobban akarják azt, ha egy európai versenyző nyer, de Seb egy nagyszerű versenyző. Ő most nem egy vidám táborozó, és majd meglátjuk, hogyan fogja feldolgozni és kezelni ezt. Szerintem el fog dobálni pár játékot a szobájában.

Ez egy frusztráló nap, de azt gondolom, hogy jobban megérdemelte a győzelmet."

Allan Webber
    (Mark édesapja)
  • Jeffjohnson
    Visszatekerni szerintem kb 1 mp lett volna viszont a gumit felmelegíteni és újra elkapni a ritmus úgy, hogy az a csapattársad akiről azt hiszed szintén sporolásra van utasítva egyszer csak a nyakadra esik és a DRS miatt már lerázni sem tudod. Webber higgadt volt ha abban a kocsiban más ül akkor lehet összeakadnak.
  • Bullitt
    Azt ugye te se gondolod komolyan, hogy erre gondolt Senna. Amit Vettel csinált az szimplán visszataszító. Megmondták mindkét pilótának, hogy vegyék le a motorteljesítményét és kíméljék az autót. Vettel meg sunyin inkább leszarta és kihasználva a másik engedelmességét előzött. Ez nem verseny, ez szimplán sunyi kis köcsögség. Ami tökéletesen illik Vettel személyiségéhez.
    Nagyon kéne neki egy istenes pofára esés, hogy megtanulja magát visszafogni.