FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Miert hiszik sokan, hogy a Tokaji Aszu jobb, mint Jozsi bacsi pincejebol szarmazo?
Marketing. Megettuk, mert nekunk foztek.
Az emberek nem szeretnek gondolkozni, ha elejuk tesznek valamit es azt mondjak, hogy jo es nagyon draga, akkor azt kepesek ugy emlegetni, mint egy isteni adomanyt.

http://gaborszantai.co.uk/

Totti5

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Ulvar
ott még nem volt sok aero annyira

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

pedobear

Tudomány, technika és gazdaság vegyes topic: http://sg.hu/forum/tema/1108932295

kifli
akkor miértnem forma 2-t nézi a több millió ember?

Utolsó jó év szerintem 2006 volt talán. Pedig ott még volt aero rendesen. Aki meg volt annyira jó, az tudott elõzni. (brazil futamon msc pl...)
bardocz
Szerintem egy F1-es vb címnél is többet ér ez a gyõzelem.
pedobear

Totti5
" A költségcsökkentésnek az lett az eredménye, hogy totál kiszámíthatatlan lett a mezõny, és a pályán azt látjuk, hogy folyamatosan megy a "vonatozás", mert mûszakilag nincs már differencia az istállók között. Így viszont az egész kezd egy unalmas forma 2-re vagy forma 3-ra hasonlítani. Itt van a motor limit és az 1600-as turbó motorok dolog is."

Költségcsökkentésnak semmi köze ahhoz hogy mennyire kiszámítható egy évad. Most nincs domináns csapat és nagyon szoros a mezõny. Ez akárhogy is nézem, nekünk nézõknek a legjobb dolog... tavaly meg az volt a gond hogy az RB szénné nyerte magát.

Vonatozás a pályán??? arra gondolsz hogy 3-4 éve mi volt? valóban nagy vonatozás ment, mert a túlspilázott aero megoldáok miatt lehetetlen volt valaki mögött menni. Most lehet és vannak eszközök arra is hogy ha valaki valóban gyorsabb, akkor tudjon elõzni is és ne vonatozás legyen belõle. ( s nem a DRS zónában elõznek csak... ha olyan a pálya, akkor a más pontjain is ugyan annyi akció van ).

Forma 2 és a többi kisebb osztály minden csak nem unalmas.

Turbó motorokat várjuk meg milyen lesz. Más FIA szériákban bevált a motor.

AnuluWork
Off:

"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB

Master91
nearo
Azt kéne, amit tegnap vagy tegnapelõtt mondott valamelyik a le mans-i közvetítésen a delta wing-rõl... felpakolni az egészet az internetre, aztán az dob be ötleteket, aki akar^^

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

Ulvar
Ez a költségcsökkentés leginkább nem a kiscsapatok miatt van, hanem mert hülye az FIA szemlélet. Csak a saját érdeküket nézik, nem a nézõkét. Rossz irányba próbálják terelni a dolgot.

Akkor is kurva sokat fognak beleölni az aerodinmaika fejlesztésbe, meg minden szar fejlesztésbe a nagy csapatok, ha próbálják õket korlátozni. A megoldás az lenne ha határozott kész szabálykönyvet hoznának, ami alapból segíti az elõzést, mindenféle rendszer nélkül (KERS, DRS). Magyarul hogy leginkább motorerõbõl, és kevésbé aeroból oldják meg.

Csak közben az a probléma, hogy a világ teljesen más irányba halad. Minél több kilómétert, minél kisebb fogyasztással érjenek el az utcai autók, minél kevesebb káros kibocsátással, és ez rámegy szinte majdnem minden autósportra is, köztük az F1-re. (Hála az égnek máshol kicsit jobban gondolkodnak).

Az egész nagyon komplikált. Szinte meghatározhatatlan.

Pluskast
Az a baj, hogy az egész szemlélet totálisan irreális és rossz. A forma 1 technikai sport ahol mindig is az tudott az élre kerülni akinek volt pénze megvalósítani, kivitelezni az újdonságokat. Ráadásul ettõl volt szép is és izgalmas is. Eleve ott hibás a szemlélet, hogy úgy kezdik kezelni a forma 1-et mint valami karitatív szolgáltatást. Könyörgöm mit érdekel engem a kis csapat?? Akinek nincs pénze, hogy a forma 1-ben versenyezzen az ne jöjjön ide! Pont ez az egyik legnagyobb szemléletbeli hiba. A forma 1 soha nem errõl szólt. Pont a kis csapatok miatti költségcsökkentéssel válik a széria "átlagossá" és unalmassá. Ma mit látunk? Gyakorlatilag az jobb istálló aki aerodinamikailag ki tud találni valami pluszt. A költségcsökkentésnek az lett az eredménye, hogy totál kiszámíthatatlan lett a mezõny, és a pályán azt látjuk, hogy folyamatosan megy a "vonatozás", mert mûszakilag nincs már differencia az istállók között. Így viszont az egész kezd egy unalmas forma 2-re vagy forma 3-ra hasonlítani. Itt van a motor limit és az 1600-as turbó motorok dolog is. Szerintem hatalmas hiba volt ezt bevezetni. Nem értem és nem tudom sem felfogni sem elfogadni, hogy hogy lehet arra hivatkozni, hogy azért kell bevezetni mert spórolni kell. Könyörgöm ez technikai sport!! Ezzel is csak megölik az egész forma 1 szépségét. Én nem túrautó bajnokságot akarok nézni.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

pedobear
Hogyan csökkenthetjük az F1 költségeit?

Nekem elegem van már ebbõl az állandó költségcsökkentésbõl. Az összes autó kinézetre szinte teljesen egyforma már.

humiariban volt😊

Shiwo
találtad vagy neked van ennyire pihent agyad? (:

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

a.carkey
Aztán egy verseny és egy nézõ, ha éppen megszökik valaki az újjászervezett OPNIból ...

A medve nem játék.

kifli
nem tudom, muter faszbukján találtam. Szoktak lenni mindig képek, ami érdekes azt belinkelem.

Múltkori reklám nagyon bejött, amiben Alonso és Bolt is együtt szerepelt

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Ulvar
Ez mi célból készült?

desigo
Megerõsödött amikor a Bugatti Veyronja kormányát tekergette <#nevetes1>

Buttonnak milyen bicepsze van <#hehe>

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Master91
szabii98
Szujó Zoltán
Mekkora megtiszteltetes mar Mario Andretti napszemuvegeben tukrozodni!!

I met God. She's black

b-type
Pedig nincs igaza Alonso kiállásával kapcsolatban, részletekben, de nincs igaza.
Kezdve ott, hogy a Ferrari-nak igen is volt ideje gondolkozni, és reagálnia is lett volna.
Hamilton az 50. körben jött ki másodszor, Alonso pedig az 50. az 51. és az 52. körben is gyorsabb volt mint Grosjean, minimálisan, de gyorsabb, és megvolt köztük mindhárom körben a 16 és fél másodperces különbség.
Ráadásul Alonso sztem(!) nem azért lassult akkorát hirtelen az 53. körben mert kopni kezdett a gumija, volt még benne.
Azért lassult vissza mert már akkor spórolt, hisz utána még kontrolláltan 1:18.2-ket ment 5 körig.

Azaz sztem(!) volt még a gumiban, és sztem el is cseszték, amikor Hamilton kijött, Alonso kinyomta volna a szemét a gumiknak ami még benne van 1-2 körre, és ki jött volna a következõ két kör valamelyikében, a McLaren-s 1.2 másodperces boxmunkás bukta (mert annyi volt) ajándék.
Hamilton mondjuk rögtön jó idõket ment, de csak 6 tizeddel gyorsabbakat mint Alonso az 51. körben.
..kétesélyes lett volna a végéig, mindketten uaz sebességet futották a DRS zónában (270.6 és 270.4).
Szvsz rossz döntés volt, igazán Grosjean nem okozott nekik fejtõrést, inkább Vettel-tõl féltek.
De a Red Bull okosabb volt.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Master91
desigo
Ha a 30 órás tesztet kibírta gond nélkül az autójuk akkor reméljük,hogy a versenyen sem lesz mûszaki gondjuk.
Totti5
Éppen az edzés megy Euro 2õn élõben.

Remélem a Toyota sikeres lesz, jó a felállásuk!

desigo
Nem kevesebb, mint 22 korábbi Formula-1-es pilóta vesz majd részt a legendás Le Mans-i 24 órás versenyen most hétvégén.

A Le Mans-ban idén rajthoz álló Formula-1-esek listája:

2 AUDI SPORT TEAM - Allan McNISH
3 AUDI SPORT TEAM - Marc GENÉ
7 TOYOTA RACING - Alexander WURZ és Kazuki NAKAJIMA
8 TOYOTA RACING - Anthony DAVIDSON, Sébastien BUEMI és Stéphane SARRAZIN
12 REBELLION RACING - Nick HEIDFELD
15 OAK RACING - Franck MONTAGNY
16 PESCAROLO TEAM - Jean-Christophe BOULLION
17 PESCAROLO TEAM - Sébastien BOURDAIS
22 JRM - David BRABHAM és Karun CHANDHOK
28 GULF RACING MIDDLE EAST - Stefan JOHANSSON
29 GULF RACING MIDDLE EAST - Jean-Denis DÉLÉTRAZ
42 GREAVES MOTORSPORT - Martin BRUNDLE
45 BOUTSEN GINION RACING - Shinji NAKANO
50 LARBRE COMPETITION - Pedro LAMY
51 AF CORSE - Giancarlo FISICHELLA és Gianmaria BRUNI
71 AF CORSE - Olivier BERETTA
73 CORVETTE RACING - Jan MAGNUSSEN
Totti5
Alonso a végén😄😄😄:😄

XD

desigo
passatgt
hét különbözõ 2. helyezett is volt, nem csak 1. 😊

RatBaG

Per Aspera Ad Inferi.

mcmoha
Nem log ki jobban a sorbol mint Luca di Montezemolo.

"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"

Ulvar
Egyetértek...

passatgt
<#idiota>

| Gigabyte GA-MA770T UD3P | Amd Phenom II X6 1075T | Sapphire Radeon HD6870 1 GB GDDR5 | | 2X4 GB Kingston HyperX Genesis xmp 1600MHz DDR3 Dual Kit | Gigabyte Superb 460 | WX 64 bit |

Pluskast
Az tényleg szenzáció lett volna😊 Cápa a Szent Lõrinc folyóban😛

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

b-type
itt van.
Az elsõ oszlop Kimi ideje, ugye õ állt ki hamarabb, és ott van a kiállás elõtti 3 köre ami gyorsabb volt.
A második oszlop Perez körei.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Kit--Kat
Én a kiállás elõttrõl beszélek. Nézd meg az utolsó 3 kört kiállás elõtt és hasonlítsd össze. Egyébként Perez gyorsabb volt szuperlágyon, Kimi nem tudta bemelegíteni sajnos, ez látszott amikor leszakadt Weberrõl is ez tény, de ha Perezzel együtt hozzák ki Kimi sem bukik 2 helyet talán. Mind1 most ezen nem kell fennakadni.

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Ez a duma azért nem semmi 😊

SW:TOR - Greatsogron - Bounty Hunter Powertech Sárkány Lovagrend http://sarkanylovagrend.guildlaunch.com

b-type
Dehogynem, jóval gyorsabban ment Perez a kiállása után mint Kimi közvetlen kiállása elõtt (és után is), fél és egy másodperc közötti különbségekkel.
...és egyébként is, össze kellett volna raknia az idõkülönbséget, hogy a kiállása után jó helyre kerüljön, de nem volt gyors, feltorlódtak mögötte a többiek.
Nem lehet mindenért a csapatot hibáztatni.

akkor ezt megint a Lotus baszta el szépen:S

Kit--Kat
Akkor Kimi mindenki elé jött be szinte a korai box miatt. Kimit korán hozták ki, amikor folyamatosan gyorsult, leszakította Perezt is aki DSR zónán kívülre került, és a tempó különbséget jól jelzi, hogy Perez Kimi boxkiállása után a teljesen szabadtérben sem tudott gyorsabbat menni mint Kimi utolsó két köre. Utólag okos az ember, de az-az 1 kör sokat számított. A lágyon sokat szenvedett az elején, de Perez környékén végezhetett volna. De nincs ha, remélem 2 hét múlva végre technikai és taktikai hiba mentes hétvégéje lehet Kiminek.

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

a.carkey
Vagy ha betámadja õket, beszól nekik: "Csak semmi buzulás!" 😄

A medve nem játék.

desigo
Ha egy cápa betámadta volna õket nagyobb lenne a nézettség xD
jah.. azt hittem valamit nem láttam a videón..

Nincs olyan tárgy a világon ami nem sörnyitó...