FORMA1
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Per Aspera Ad Inferi.
A Le Mans-i 24h-t senki nem nézné engem pl. akkor is érdekelne :)
a szr meg a légy esete sztem.
A Le Mans-i 24 órás egy nagyon nagy dolog, sajnos még nem voltam kint, de a Totalcar-s cikk kb. frankó. Egy mesterségesen nyomott verseny egyébként sajnos, pedig ha engednének itt-ott (súly/LE arány), és egy-két nagyobb arc (még több) vezetne akkor gyorsan fel lehetne futtatni....magát a LM series- és a 24h-s futamot is.
A helyszínen nézés meg egy olyan dolog, hogy a 'Road' futamokon, sokszor lófütty a verseny, és ott is mindenki a kivetítõt bámulja az idõ nagy részében.
Vannak helyszínen ahol óriási a hangulat, de inkább a nézõk csinálják mint maga a verseny....Spanyoloknál mondjuk...de az Olaszoknál is általában a két versenynap (qual-race mondjuk) közötti éjszaka a legdurvább :)
Teszem azt kimész Spa-ba, ami az egyik legnagyszerûbb versenypálya, dimb és domb zseniális pályavonal...ott vagy a helyszínen és az egész versenybõl két kanyart látsz közvetlenül..
nem egy nagy durranás...nem is ezért kell kimenni a versenyekre, azért kell kimenni, mert az élõ(!)..szaga, hangja, és varázsa van...és a versenyzõk kedvéért..és a többi nézõ kedvéért, mert együtt lenni és pont.
Nem minden önös, bár mindenben benne van természetesen.
Lehetne Csonka Andris (bocs) bármilyen népszerû és trendi és hype, engem akkor sem lehetne elvonszolni egy koncertjére sem.
Ott volt pl. a Superleague..alig lehetett levadászni ahol közvetítették, engem akkor is érdekelt :)
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
Akik meg maguk alá hugyoznak, azokra vonatkozik amit írtam.
SW:TOR - Greatsogron - Bounty Hunter Powertech Sárkány Lovagrend http://sarkanylovagrend.guildlaunch.com
SW:TOR - Greatsogron - Bounty Hunter Powertech Sárkány Lovagrend http://sarkanylovagrend.guildlaunch.com
Ellenben az F1-é meg jóval kevesebb, tehát pont ezt mondtam, hogy sokkal jobban áll, mint a WTCC, ha a tényleges számokat nézzük, nem ezt a felszorzott hülyeséget.
Amúgy meg az m1 nem adja véletlen a WTCC-t? Vagy valami másik közszolgálati?
Angliában meg tudtommal most fizetõs az F1 közvetítés, nem?
"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB
Ez azért elég korrekt.
"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
A helyi nézettsége valóban nem túl nagy, de a tv-ben sokan nézik. Legalábbis az állításuk szerint.
Itt. Csak poénból Nascarra kerestem.
Már csak azért sem hiszem el, mert a legtöbb nézõ egy versenyhelyszínen tavaly és idén is megmerem kockáztatni Magyarországon volt. Sehol máshol nem láttam ennyi nézõt, illetve Portimaóban fel is vetettük páran srácokkal hogy ahogy figyeltük a hátteret volt kb. 100-200 ember összesen kint látogató. Szerencsére fent vannak neten a teljes futam felvételek meglehet nézni. Ha valami TVben sikeres, az élõben is sikeres, mint Magyarországon. A cikkben amit küldtem le vannak írva a TVs és Helyszíni nézõszámok.
Legutolsó sorban meg nem hiszek el egyetlen egy formula.hu-s cikket sem. Kamu oldal.
War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC
Hol, mikor? Európában esetleg, Európán kívül ez már nem igaz.
Az elõbb még azt mondtad hogy a fejlesztések miatt nézik az F1-et annyian amennyien, most meg már kell az is hogy fej-fej melletti verseny legyen? Nem mintha nem lenne meg mindkettõ a WEC-ben.
A WTCC-t meg fizetõs csatornák adják. És még így is az F1 után (számomra érthetetlen módon) a legnézettebb autósport. Szóval sikerült kifogni a rossz példát.
Az emberek többségét nem a technikai dolgok érdeklik, igen van hazai viszonylatban néhány ezer ember akit érdekel, a többieket jobban érdekli az hogy melyik pilóta melyik hírességgel jött össze. Még mielõtt belém kötsz mondom hogy én nem tartozom ezek közé, csak szétnézek magam körül és hát valljuk be ez így van.
Ameddig el tudják hitetni az emberekkel hogy csak az F1 az autósport és ott minden a leglegleg addig nézni fogják. És ennek semmi köze az autókhoz és a fejlesztésekhez. Ezt jól igazolják az utóbbi évek. Motorfejlesztés nincs mégsem csökkent a nézõszám. Aero fejlesztés is csak alig van mégis ugyanannyian nézik.
Az hogy hányan közvetítik ez pont rossz példa fõleg itthon nézve, mert hazánkban az Eurosport 1,2 (vegyük egybe õket) adja, illetve az M2 is szokta adni néha a WTCC sorozatot, magyarul többször adják, mint F1et. És nem is akár hogyan, mert gyakorlást is szoktak néha adni, valamint kvalifikációt, Warm Up-ot, betétfutamait, tehát sokkal jobban ráfeszülnek aznap az autósportra mint az F1 közvetítések. Hisz az F1nél az van, hogy kvali meg verseny + fel és levezetõ mûsor majd egy összefoglaló valamikor és kész. Semmi betétfutam, pedig szokott lenni (fõleg amikor Európában vannak) GP2, GP3, és társaik.
Az, hogy hányan nézik ezeket, na az a nem mindegy. És amíg nincs marketingje a kisebb szériáknak addig nem is fogják nézni, de az az F1 ellenérdeke lenne, tehát minden szemnek muszáj az F1re koncentrálni még ha szar is.
Amúgy nekem 10-bõl 10 ismerõsöm autósport õrült mint én, tehát kinek milyen ismerõsei vannak ez attól függ :). Nem hogy GP2 néznek, GP3at mint ahogy én is Tomi miatt. Csak hát ilyen az össz átlag felfogás, amíg nem vagy F1ben egy senki vagy az emberek 80-85%nak szemében. De ilyen ez a világ, sajnos...
Mindenesetre annyira nem panaszkodom, hisz F1en kívül is van élet, és amíg van addig jó, mert máshol más felfogás van és nagyon jó versenyzést és szervezést bonyolítanak le, független hogy nyitott vagy zárt kasznis sorozatról beszélünk
Igen, a TV-re gondoltam, csak elírtam. És az, hogy hányan vannak kint a futamon, kb irreleváns szerintem. Azt nézd meg, hányan követik világszerte vagy Magyarországon a tv-ben. Nincsenek pontos statisztikáim, de az ismerõseim között baromi sokan nézik a Forma 1-et, a WTCC-t meg talán ha egy ember. Még úgy is, hogy ott vannak magyar indulók.
GP2-rõl meg a többség azt sem tudja, mifán terem...
És szerintem pont emiatt nem érdekel téged az F1 jövõje, hogy elindult ez az egyenautósítás. Nincs már meg az, mint régen, amikor pl Colin Chapman idejében, pedig szerintem az nagyon szép volt ebben a sportban.
Óriási tévedésben vagy ilyen tekintetben, mert végig adja, sõt magyar kommentárral is már jó pár éve.
"semmi fej-fej melletti küzdelem nincs, mert megbízhatósági verseny"
Vannak, bõven. Az egész futam alatt.
"A túraautó bajnokságot is közvetíti az F1, és ki nézi?"
Ezt nem értem. Gondolom úgy értetted hogy a TV. Amúgy nem tudom tudod e hogy pont egyedüli országként Magyarországon vagy picivel többen vagy kevesebben voltak kint tavaly is meg idén is a WTCC futamain, mint F1en. Arról nem is beszélve hogy egyáltalán nem egyenautók vannak és a Hendikep rendszer nagyon rossz, tehát abszolút nincsenek kiegyenlítve a dolgok.
"Ez a szép a technikai sportban, nem az, hogy ha egy autó nem úgy néz ki, mint a többi, akkor levágják flexxel a kiálló részt, mint a Nascarban"
Köze nincs a kettõnek egymáshoz. Ugyanúgy technikai sport mind kettõ csak annak a nevében már benne van hogy "Stock car racing", és a különbség csak a motorban van. FIA is más üzletpolitikát folytat, meg a Nascar is.
Az F1 jövõje meg kérdéses, de valahogy már nem érdekel. Nézem nézem, de nem tudok már úgy szurkolni mint régen.
Én meg nem, és nagyon sok más sem.
Amint egyenautók lesznek, megáll a fejlõdés...
Le Mans meg szép és jó, de egy évben egy verseny van, amit nem is ad végig a tv, szóval nem túl emészthetõ, és ott viszont semmi fej-fej melletti küzdelem nincs, mert megbízhatósági verseny.
Csak annyit szeretnénk, hogy az F1-bõl ne legyen GP2, de részemrõl az összes többi sorozat megmaradhat egyenautós hülyeségnek. A túraautó bajnokságot is közvetíti az F1, és ki nézi? Pedig ott még súlyozzák is asszem a kocsikat, hogy kiegyenlített legyen...
Amúgy meg hogy hol újítanak és hol nem, az részint a szabályalkotókon múlik. Manapság pl a motoron már nem nagyon lehet semmit sem csinálni a mindenféle barom motorbefagyasztási szabály miatt, szóval az aerodinamikával játszottak, amennyire tudtak. Ezért volt befújt diffúzor, meg dupla diffúzor, szuper DRS a Mercin, F-csatorna, stb. Mindegyik jó ötlet szerintem.
De az is pont jó és érdekes a sportban, hogy a mérnökök hol találják meg a fejlesztési lehetõségeket, amiket engednek a szabályok. Nem fejlesztheted orrba-szájba a kocsid? A Ferrari ezért speckó kerékanyát meg emelõt csinált, és egy csomó idõt megspórol a kerékcseréknél. Ez a szép a technikai sportban, nem az, hogy ha egy autó nem úgy néz ki, mint a többi, akkor levágják flexxel a kiálló részt, mint a Nascarban...
\"akkor még bámultam a felnõtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"
Igazából az ég világon semmi nem történt miután beesteledett... 2. számú Eurosport kommentátor csapat tartotta a lelket a nézõkben, mert simán lenyomtak egy 6 órás standupot ( persze részletekben, amikor soron voltak ) :D:D:D
Bár biztos van aki 24 órán keresztül kirobbantatalan a lelátó vagy a kiveítõ elõl de ezek sokan nem lehetnek.
A verseny jó volt persze, már most hiányzik és várom a jövõ évit. Kár hogy évente csak egy van:))
Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10
481 kilométer kerékpározás, 36 kilométer futás, 11 óra úszás, 2 óra konditerem és öt óra egyéni sport, mint például foci és tenisz
Sztem az FIA sem hozna ilyen szabályt ha nem kellene egyforma mércével mérni (ami SPA Kimi-Hamilton óta mondjuk nem létezik, de ezt mutatják), az a nézettségnek is jót tenne, ha kõkomoly csaták mennének az elejében, vagy akár a középmezõnyben.
De mire nagy nehezen elõzési szituba keveredne a támadó, addigra vagy elkopna az elsõ gumija, vagy keresztbe-hosszába betenné az autóját elé a másik.
Nem, ezek az idõk elmúltak, és jó okkal sztem....mivel tök nehéz volt elõzési helyzetbe kerülni, és elõzni.
Az más kérdés hogy elcseszték....több motorerõ kellene, jóval több.
Csak ugye az meg balesetveszélyesebb
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
Szerintem a nézõket nem érdekli,hogy mivel mennek a pilóták csak legyen fej-fej melletti csata,oda-vissza elõzgetéssel.
Az emberek azt nézik amit eléjük raknak. Az F1 eléjük van rakva rendesen, és ha GP2-es egyen autókkal fognak ott versenyezni az embererek akkor is nézni fogják.
Inkább úgy kéne csinálni, hogy néhány pályán, pl Monacoban, stb lehet DRS-t használni, máshol meg nem lehet, mint pl Kanadában, ahol gyakorlatilag nem is volt "igazi elõzés", csak egymás mellett elment két kocsi, mint az autópályán.
"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"
Mindent eldöntõ mûszaki problémák?
21242424244x irányváltoztatás elõzés elõtt?
A medve nem játék.
Hogyne lenne. A motorokat már nem lehet bütykölni, az aerodinamikának meg megvannak a korlátai. Szinte egyformák az autók, ezért érzed azt, hogy kiegyensúlyozott a mezõny.
"Ez akárhogy is nézem, nekünk nézõknek a legjobb dolog..."
Nem. Nem az. Ezzel megölik az F1 lényegét. Nincs fejlõdés. Évekkel ezelõtt már leírtam, hogy nekem "kis csapat" nem létezik. Olyan csapat van,amelyik nem tud elég szponzort szerezni.
"tavaly meg az volt a gond hogy az RB szénné nyerte magát."
Nem. Az volt a gond, hogy szabálytalan autóval nyertek. ( tudom, tudom csak kiskapu, meg szar FIA szabály stb. attól még az orrkúp hajlott.. ) Idén is hetente tiltanak be szabálytalan RB alkatrészeket.. Van olyan hét, hogy kettõt..
A többi kretén szabállyal meg a maradék értelmét is elveszti a VERSENY, lásd gumik, a Q3 ban NEM JÖNNEK KI A VERSENYZÕK mert gumit spórolnak, ( adjunk a nézettségnek ) DRS, amit soha nem fogok megérteni, hogy autósportokat kedvelõ ember hogy mondhatja, hogy emeli a színvonalat, ha egy 10-20 km/órával gyorsabb autó KIKERÜLI a lassabbat, ami ellen az elöl haladó nem védekezhet ( egyszeri irányváltás )..
Emlékezzünk néhány éve Sumák-Alonso csatájára, és sirassuk az F1 et...
Nincs olyan tárgy a világon ami nem sörnyitó...
Nincs olyan tárgy a világon ami nem sörnyitó...
Az egyen kategóriás versenyek mindig izgalmasabbak mint a csúcs prototípus szériák. Egyen autóban a pilóta a legnagyobb faktor + a mérnökei, tehát az emberi tényezõk és nem a technika, vagyis nem elsõsorban a technika, mert attól még széteshet bárki alatt. Akik eljutottak az F1be sokkal nagyobb csatákat vívtak mint az F1be valaha is fognak, ezért is vicces azt olvasni, hogy meg kell tanulnia elõzni... már mindent tud, mert olyan helyrõl jönnek ahol daráló ment mindig.
Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10
Marketing. Megettuk, mert nekunk foztek.
Az emberek nem szeretnek gondolkozni, ha elejuk tesznek valamit es azt mondjak, hogy jo es nagyon draga, akkor azt kepesek ugy emlegetni, mint egy isteni adomanyt.
http://gaborszantai.co.uk/