182153
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#177701 Leforditom: Szabályos volt...Az Fia dönthet úgy h változnak a szabályok...
A Merci kisirta h már évközben kelljen változtatni...
Első szárnynal pl pont nem érdekli az FIA-t h esetleg növeljék a kérésnek az erohatast...
De ezekből kihozni h a Red bullt tolják azért elég lapos föld és szint...:)
-
Horner meg sír, hogy ez nem lehet valid, ilyen észveszejtő tempó előny nem létezik mint ami a Mercédesznél van... De hát kb mindenkénél lassabbak végsebességben :DDDD Akkor már a Haas is csal ? :DDD
-
#177699 Töröltem a választ , Laci ,mert már nem tudlak követni... először azon akadsz ki olyan nincs hogy tulzott, utána meg természetes, hogy a FIA dönthet úgy, hogy tulzott... Nem értem mit szeretnél mondani ...
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2021.11.14. 12:06:08 -
#177698 Ami itt megy az már veri az FB szintet :D -
#177697 Konkrét értéket nem mérnek, nem is lehet azzal az eszközzel, azt csak Wolff találta ki, hogy sajnáltassa magukat. Viszont nagyon alaposan végezték az ellenörzést. Hibás mérés vagy csalás kizárva.
"When DRS is activated, which raises the upper element of the wing to a flatter position, the gap must be between 10mm and 85mm. The maximum gap is measured, in accordance with TD/011-19, by pushing an 85mm gauge against the gap with a maximum load of 10N (ten newtons.) If the gauge goes through then the car has failed the test. In this case, the gauge would not pass through at the inner section of the wing, but did at the outer section of the wing. This test was repeated four times with two different gauges, once being done in the presence of the Stewards and representatives of the Competitor."
Ahogy írják csak annyi a feltétel, hogy ne csússzon át az eszköz, ha átmegy szabálytalan. -
#177696 A túlzottan nem egy mértékegység :)
A szabályoknak megfeleltek.
Az Fia dönthet úgy h már túlzottan hajlik és módosítja a mérést h elérje a célját...
Ezt tették...
Hogy miért nem azonnal?
Mert a többi csapat is határra fejleszt h átmenjenek az ellenőrzésen...és a legtöbb csapatnak erősítenie kellett a szarnyon h az új szabálynak megfeleljenek...
Vélhetőleg a Mercinek is kellett...
Tervezték egy szabályos hátsó szárnyat ami egy döntés miatt utána már nem lenne szabályos... Érthető h időt kell hagyni nekik h meg tudjanak felelni az új előírásoknak...
Normális esetben ez az lett volna h majd jövő szezontól , már csak a koltsegsapka miatt is... -
#177695 Nálam itt valami nem kerek
Azzal a méréssel nem lehet értékszerüen föleg nem tizedmiliméter pontos értéket mérni.
A 0.2mm az lehet felületi gyártási pontatlanságbol adodo vagy épp a tesztelö azon a ponton nagyobb erövel nyomta a sablont , hogy átmenjen a mintadarab , mert 0.2mm-t biztos, hogy enged az illeszkedések és forgáspontok miatt a szárny.
illetve a mérési hibábol tehát ha a videon bemutatott eszközt használták akkor ha nem pont párhuzamosan tartja a korongot akkor a palástja miatt pont egy oválist mutat szemből nézve ami nagyobb a maximális átmérőjénél.
Az , hogy csak az egyik oldalon nem volt meg az érték az tényleg lehet bármi és egy egyszerü ragasztószalag felhelyezésével orvosolható lett volna az eltérés.Ha csak tényleg egy oldalon nem volt meg az érték és tényleg csak 0.2mm volt az nem eredményezne ekkora sebesség különbséget és az asszimetrikus hatások miatt a kanyarokban vagy a féktávon csuszkálna vagy megperdülne a kocsi , de itt ilyen nincs.
Itt valami más van a háttérben, föleg , hogy ahogy láttuk a multban senkit nem büntettek meg vagy idéztek be azért mert megfogta a másik kocsit.
A merci hátsó nem is a szárnya , de az egész felfüggesztésé bemozdul nagyobb sebesség hatására, ezt nem tudják mérni statikus mérésekkel .
ÉS sztem a motorcserékben benne van az is, hogy a jövö évre tesztelnek megoldásokat a motorban , sok olyan motorcsere volt, hogy igazábol nem volt különöseben megalapozva, hogy miért, mint most is, csak mert gyengült a motor vagy mert féltek, hogy nem birja végig bottasnál és neki már ugy is mindegy.
Mindenesetre itt valami nagyon nem tiszta ami a háttérben megy.
-
#177694 ?
Ez nem számszerűsíthető, a mérési folyamat azt a célt szolgálja hogy az elérhető minimumra és főleg egyenlő mértékű minimumra szorítsa az aero elem mozgását. -
#177693 Alapvető cél, hogy ne hajoljanak túlzottan. ez kb rajtad kívül mindenkinek egyszerű és világos. szarul mérték ,ezt használta k ia Redbull ,amit jogosan nem nézett jó szemmel senki. Hogy miért nem azonnal változtattak ,azt a fene se érti . A lényeg : azért változattak a mérésen mert a redbul szárny TULZOTTAN hajlott ! Ne trollkodj már centimétereken ... -
#177692 estleg belinkelnétek akkor h mennyit mozdulhat a hátsó szárnya pályán...jó keresgélést LOL -
#177691 Dehogy is... a múltban már többször terítéken volt ez a téma. Annak idején a Toyota-t kizárták, és többször is volt már hogy az FIA szigorított a mérési folyamatán, mert túlságosan hajlottak a szárnyak. -
#177690 LOL. Pedig nem nagy feladvány, ott van mit írt erről az FIA... -
#177689 De a tapsztalat jól jön. szerintem jelenleg senki nem tudja hogy tudnak olyan tapadást elérni ilyen kis leszorítás melett... Belekényszerítette a brutál fejlesztésbe őkat a szabályok és az RB ... -
#177688 Nem az a lényeg hogy el van veszve vagy sem, egyszerűen így logikus.
Ezt már megnyerni sem érdemes, hiszen alapvetően a Red Bull a jobb technika, már vagy 70-80+ pontelőnyben lennének reálisan nézve.
..illetve nem fogja a Mercedes megnyerni, ha ez sem lezs elég akkor majd jön még valamit azt kész. Minek ezt végigstatisztálni? -
#177687 csak mindenki a határra fejleszt és a mérés szigorításával mindenki (vagy legalábbis sok csapat) megbukott volna a következő futamon attól függetlenül h nekik mennyire hajlott a futam során...
Ha nincs a Merci lobbi , akkor ez egy normális világban csak a következő szezontól vezetik be...
tehát mégegyszer: Nincs és nem is volt olyan szabály h hány centit hajolhat a szárny...
Nincs mit kijátszani... Olyan van h mekkora erőhatásnak kell ellenálni a teszten...ezt szigorították merci kérésre...
Utoljára szerkesztette: barcalaci84, 2021.11.14. 10:20:26 -
#177686 Az a pályán 4centit elhajló szárnyelem úgy volt kifejlesztve hogy kijátsza a mérési folyamatot amely pedig azért született hogy a a pályán az aero elemek ne hajoljanak.
Erre az a szankció született hogy még három futamig használhatják...
Ahogy írtam a feltehetően mászaki hibából, vagy felületi egyenetlenségből adódó 0.2milliméter az egyik oldalon, az kizárást ér.
.. -
#177685 az FIA leírja, hogy tisztában van azzal, hogy az aggodalomra okot adó megoldások megfelelnek a jelenlegi teszteknek, de azok „ennek ellenére túlzott elhajlást mutatnak az autók mozgása közben."
A hanyatt tekeredést nem mérték addig, ezt használta ki a Redbull ....
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2021.11.14. 10:12:56 -
#177684 nincs ilyen h maximális hajlás...annyi volt és most is annyi van h az ellenőrzésen mekkora erőhatásra mekkorát mozdulhat el...most nagyobb erőnek kell ellenálnia...ennyi
visszatérve brazilra : a Red Bull arra gyanakodott h a Mercinek jobban hajlik a szárny
és ezért lehet jó volna ha ellenőriznék
az számomra nem derült ki h most végülis ezt is ellenőrizték-e , de a DRS-t megnézték most a kocsikon , amelyen egy autó nem felelt meg a mérésnek...
Utoljára szerkesztette: barcalaci84, 2021.11.14. 10:13:24 -
#177683 A hátsó szárny maximális hajlását jóval túllépte a Redbull !!! Amint változtattak az a mérések mikéntje, hogy ezt a csalást ki tudják szűrni , nem pedig a megengedett hajlás mértéke . Nem ugyan az , mint amit te mondasz ! ;)
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2021.11.14. 09:58:54 -
#177682 nem ment át az ellenőrzésen.. szerintem ez tök egyszerű
a Red Bull hátsó szárny ügy meg érdekes hisz szabályos volt... A Merci kisírta h évközben szigorítsanak azon h mekkora terhelésnek kelljen megfelelni... Ez nyílván minden csapatot érintett...Érted évközben változtatnak , mert nem tetszik a Mercinek...
Eközben az első szárny terhelésvizsgálatot valamiért nem akarja az FIA szigorítani...az jól van úgy , mert csak :)
Sztánalmas h Maxos tapizást idekeveri a Merci...Hibáztak kicsit már megint , de mindig más a felelős ... Csoda h most épp nem Bottas :)
-
#177681 Ki ne szálljanak, egyrészt nincs ez még elveszve, másrészt azért ebből csak jól jönnek ki fejlesztések , tapasztalatok terén ! -
#177680 persze, nyilván életszerű 0.2millimétert kiszúrni...pláne kizárást ér az időmérőről.
Az hogy a Red Bull hátsó szárnya 4-5cm hajlott az egyenesben az ráért három futamig kijavítani egyéb szankció nélkül.
De az hogy a Mercedes-nek 0.2 millimétert, azaz egy darab milliméternek az egyötöd részvel nagyobbat nyitott a DRS az DQ.
A milliméter egyötöd részéről van szó, és hogy Verstappen pont előtte szabálytalanul babrálta, de az lófax, kifizetik az árát.
A Mercedes helyében kiállnék az idei évből és gratulálnék Verstappen bajnoki címéhez.
Nyilatkozatban meg lehoznám hogy majd jövőre újra jövünk amikor legalább a technikai szabályok egyenlőek lesznek. Idén pedig Red Bull is megkapta amit akart, lett bajnoka, meg a néző is megkapta amit akart mert végre megszakad a Mercedes fölény.
..mert tolja őket az FIA...
Utoljára szerkesztette: b-type, 2021.11.14. 09:16:52 -
#177679 Az ellenorzesen kell átmenni...A red Bill Mexikóban jelentette a hibát , a Merci meg megbukott az ellenőrzésen...
Ahogy Vettel a benzinnel a Ringen...Nincs helye a merlegelesnek ha az ellenőrzésen buksz...
Majd legközelebb jobban figyelnek ők is és nem lesz gond... -
#177678 Jó igazából csak torllkodok kicsit ! :) Nyílván ez féktávon van, nem akar lecsukódni a drs az RB-n... ;) -
#177677 Az lényegtelen ahoz képest hogy a Mercedesnél 0.2millimétert nem vettek észre a hátsó szárnyának egyik oldalán az időmérő közben hogy javíthassák mint a Red Bull Mexikóban.
-
#177676 Gondlom az RB túlnyíló lifegő hátsószárnya teljesen szabályos.... :) 3.40 -nél ....
https://twitter.com/i/status/1459291893695754246
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2021.11.14. 08:14:03 -
#177675 Ez már megint nagyon alacsony szint.
-
Az az ugrálókötélnek kinéző dolog a jobb gumiján micsoda, valami hőmérő? Az valami versenybíró, aki ráteszi? Mert nem Astonos vagy Pirellis ruhában van, persze ettől még lehet az ő emberük.
Bottasra is rászóltak, hogy ne nyúljon semmilyen autóhoz :P -
#177673 -
#177672 -
#177671 Igen, mikor? -
#177670 Kiss Norbit ugyanennyiért kizárták a kamion EB-n az időmérőről...innen nézve 50k € igen olcsó. -
#177669 Lehetséges, hogy akkor nem lett volna ekkora tempó különbség, de azért még van pár futam amit ki kell bírnia. Szerintem nem ez volt az oka a fölénynek.
Arra meg ugye nem is készültek, hogy utolsó helyről indul majd. Nem tekerhették fel a motort sem már az időmérő után mert ugyanazzal a beállítással kell menni. Szépen össze volt rakva az futam és okosan csinálta. -
ToxiMaxi #177668
-
#177667 Én nem értem ezt az új motor témát... Volt már idén ezer motorcsere mindenhol, de egyik se hoztott ekkor szupererőt..! Szerintem ennyi plussz nincs egy új motorban ...
Ebben masszivan benne volt Ham keze-lába ! :)
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2021.11.13. 22:49:15 -
ToxiMaxi #177666 Vajon ugyanilyen tehetséges lett volna, ha nem cserélnek motort? -
ToxiMaxi #177665 Perez vagy Bottas volt a jobb ezen a sprintversenyen? Ki vett el megint pontot Verstappentől? A válasz mindkettőre ugyanaz :)
Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2021.11.13. 22:45:10 -
#177664 Max előzött egy ferkát, az tuti . -
#177663 Miből látszódott ez? Szerintem csak az látszódott hogy ezen a pályán most nagyon erős a Merci. Bottas is képes végig vonatozni az egész futamot ha a középmezőnyben, akár ilyen 10. hely környékén. Nem 1x volt már ilyen.
Ami szerintem most látszódott, az Hamilton tehetsége. Szerintem rajta kívül nem is nagyon előzött senki...senki -
#177662 :)))))
Na mert Bottas aztán nem szokott beragadni a mezőnybe tényleg.
Szép volt LH!