182153
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#177781 és a támadónak nincs joga ahhoz h a pályán kapjon egy autó helyet ? nálam az versenybaleset , mert mindkettő tehetett volna ellene h csatt legyen és nem érzem egyiket se döntően hibásnak...
tegnap Max volt a hunyó , Silverstoneban meg Hamilton hisz esélye se lett volna a pályán tartani ha nincs a csatt ( de tudom ott nem nézel ívszimulációt csak a gondolataidnak megfelelő álló onboard képet :) )
-
#177780 Lehet ezen vitazni...
De ha nehanyszor elveszi Max es esszel versenyez most vb bajnok !!!! O tudja... Nyilvan ha hatulrol beledmennek nem tehetsz rola,.de ha harc van jobb celbaerni. Hamolton ezt nagyon jol csinalja, gond nelkul elengedi.
Ha Hamilton folyton kemenykedett volna mikor leszoritgatta, most lehet nagyon szarul allna pontokkal...
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2021.11.15. 07:17:05 -
#177779 Verstappen Monza-ban nem védekező volt hanem támadó. ...és nem mindkettő vehette volna el, hanem Versappen, de Vertappen mindig úgy megy hogy majd a másik elveszi, majd a másik elkerüli az ütközést.
A defenzív védekezés nem az előzékenységről szól, hanem a pozíció védelméről a szabályok betartásával. -
#177778 joga volt a pályán védekezni... és igen neki volt kevesebb veszteni valója ezért nem vette el...Nálam az versenybaleset , mert mindkettő elvehette volna , elkerülhette volna az ütközést...
Én így látom , de azért nem kiáltok csalást emiatt :) -
#177777 Azt a 70+ pontelőnyt nem a szél fújta Verstappen oldalára.
A monzai esetet nem érted?...10 esetből 9 versenyző átvágta volna a sikánt elkerülve az ütközést, Verstappen nem mert bevállalta az ütközést, az egy taktikai ütközés volt, mivel ha elmegy Hamilton nem tudja megelőzni (ahogy Ricciardo-t sem tudta).
Ez nem bonyolult, és még érthető is. -
#177776 Masi alkalmatlan . Ebben szerintem nagy a konszenzus :)
Az is látszik h a két bajnokesélyes találkozásainál nem nagyon mernek dönteni... (ha döntenek akkor se jól :) )Pl a monzainál még mindig nem rtem h az h lett egyértelműen Max hibája :)
de írtam h bármit hadovál pl Masi ...Idén az latszik h ha nem sérül a másik fél , nem esik vissza poziciókat illetve aszfalt bukótér van , akkor nem büntetnek...
Nem értek vele egyet de így utólag örülök h inkább a pályán dőlt el...
Meggyőződésem egyébként ha fordított helyzetben vannak , akkor is ugyanez történik ítélet szempontjából...
Én maradnék azért a Merci helyében , mert ezt a VB -t könnyedén nyerhetik innen :)
Utoljára szerkesztette: barcalaci84, 2021.11.15. 06:08:18 -
#177775 Nem,...ha ez nem bűzlik akkorr nem tudom mi.
STEWARDS MADE VERSTAPPEN CALL WITHOUT FORWARD ONBOARD CAMERA
Earlier this year, in Austria, the stewards punished Lando Norris and Sergio Perez for separate incidents that were simply explained as two cars being “side by side” on the entry of the corner and then on the exit the offending driver was judged not to give the car on the outside enough room and they were forced off the track.
But Masi said: “I disagree that it’s inconsistent. You have a look at it and as I’ve said many times before you judge the incident on its merits and you have a look at all of it.
“And let’s not forget we have the overall ‘let them race’ principles and looking at it with all of the angles that we had available it was that philosophy that was adopted.”
Asked by The Race what specifically from this meant the ‘let them race’ principle should be applied, Masi said: “If you look at the proximity of the cars heading into the apex, where it is, the nature of the corner, the fact both cars went off, neither car lost position or anything like that – that was probably the general view.”
Ez egész egyszerűen nevetséges, Ezért mondom hogy fel kellene állnia a Mercedes-nek az idei szezonból, egyértelmű ellenszélben mennek, mi az hogy az egyik versenyzőnek, Verstappen-nek lehet az ami a másiknál büntetést ér, és ennek az a magyarázata hogy engedjük őket versenyezni??!
Ez nem szabályozása a versenynek, hanem manipulálása.
-
#177774 Ha nincs a bünti, mi lett volna, 1 percet ver Max-re ? :) -
#177773 Pénzbírságot kapott a Brazil Nagydíjon elkövetett szabálytalansága miatt Lewis Hamilton.
a levezető körben kicsatolta biztonsági övét = 5 ezer euró -
ToxiMaxi #177772 Ez is igaz, szokás szerint, ha szerencsétlenek, akkor is jól jönnek ki belőle. -
#177771 Arra mondju kegy fillért se tennék, hogy a hátralévő futamokat megússzuk baleset/dnf nélkül... :) -
#177770 pedig nem bonyolult, azt irtam, hogy Maxnak elég egy gyözelem és már bajnok, és már nem is kell neki mindig másodiknak lennie, mig HMA nak meg kell nyerni minden versenyt, hogy bajnok legyen.
most mercin van a nagyobb nyomás és lépéshátrány. még akkor is ha gyorsabbak, de bármi közbejön és bukták a VN-t mig maxnak meg elég egy gyözelmet behuzni és már lazithat. -
#177769 Austinban azt büntettek h ha a pályán kívül szereztel pozíciót...Ha azért kerültél a pályán kívülre mert a másik leszorított , akkor nem kellett visszaadni a pozíciót...
A letereleseket simán engedtek ott is...
Most lehetett volna büntetni , de idén csak akkor szoktak h ha a leszorított soderbe kerül , vagy megsérül...
F.szsag de ez van idén...
-
#177768 azért ha nincs sprint futam, és utolsó helyről kellett volna indulnia a rendes futamon, akkor ezt soha nem nyeri meg Hamilton. -
#177767 no meg cikázás... Csúnya dolog, veszélyes , büntejük 5 mp-el, deeee...
azért egyszer megcsinálhatod ! :) Hát ez is mi ? -
#177766 Austin-ban a kiszorítás még egyértelmű volt,...itt jegyezték, és újra az 'engedjük a kemény versenyzést' tolják..kb. mint amikor Leclerc kitette féktávon Hamilton-t,..azt engedték.
Ocon már nem volt ilyen szerencsés..
"
„Nehéz hétvégénk volt Monzában, keményen dolgoztunk ezen az autónknak nem igazán fekvő pályán. Több incidensnek is tanúi voltunk a futamon, azzal pedig egyáltalán nem értek egyet, ami velem történt a versenyen” – ecsetelte véleményét Esteban Ocon a Motorsportweek.com hasábjain.
„Én kaptam egy ötmásodperces büntetést, mert leszorítottam Sebastian Vettelt, de pontosan ugyanez történt Charles (Leclerc) és Lewis Hamilton között 2019-ben, a Ferrari-pilóta azonban nem kapott semmit. A pálya azon a szakaszon folyamatosan szűkül, valóban volt köztünk egy kis összeérés, de egyik autó sem sérült és folytathattuk a versenyt” – tette hozzá Ocon.
"
Majd ha esetleg Hamilton szorítja le a tökmindegykit, akkor majd megint szabály lesz hogy nem lehet a másikat lekényszeríteni a pályáról....
Utoljára szerkesztette: b-type, 2021.11.14. 21:16:07 -
#177765 Probald ertelmezni : ha Max akar csak Silversonban okosabb es nem all bele a sokkal gyorsabb mercicel a kakaskodasba, most vb bajnok...;) De nem , o beleall es lesz ami lesz......
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2021.11.14. 21:02:04 -
#177764 ezt nem értem,elég 2x HAM első és VER második,máris egálban vannak...aki a harmadik futamon előrébb végez,világbajnok. -
#177763 én sem értek egyet a cikázással, viszont tegnap sprinten Sainz hasonló módon szorította ki Maxot, azt még csak meg sem nézték -
#177762 Pedig így van. Támadó/Védekező szempontból nem volt még befejezett az előzés. Hamilton támadó oldalon volt és így nem volt elég 1 kerékkel előrébb lennie, hogy övé legyen a pozíció azaz, hogy ő védekezővé váljon. Ha nem így lenne akkor ide oda változna kinek mire van joga egy előzés közben. Egy bevetődés pl lehetettlen helyzetbe hozná a védőt mert hirtelen támadó oldalra kerülne.
(Szerintem Alonso sem hagyott helyett, csak ott Hamilton elvette és nem ment le a pályáról mert mások voltak a körülmények.) -
#177761 Amugy ha belegondlunk, Max nal azert nem volt fenyevekkel gyorsabb , epp csak annyira mint amennyivel o szokott Hamiltonnal.... -
#177760 Amugy a tok uj palyakrol honnan tudja mindenki , hogy kinek fekszik jobban ? :) -
#177759 igy van, nincs konzisztens bunti fuggetlenul a csapat vagy a pilotázol és mivel aszfaltos a bukotér buntetlenul be is válalhatják a piloták.
Ha kavicsos lene, akkor most vagy kiesett volna mindegyik vagy nem válalta volna be senki sem a rizikot.
Ez ilyen egyszerü, saját maguk és a pálya megoldotta volna , de mivel ,most olyan mintha egy játékban tolnák ahol nincs törés vagy sérulés bekapcsolva ha elhagyod a pályát.
és az sem tesz jot még akkor sem ha igy van elözés és kis izgalom, hogy egy utolso helyre hátrasololt autoval nyerni lehet , mig azok akik szabályosan szereznek egy 5-6. helyet nem tudnak mégcsak dobogora sem kerülni.
De realistán nézve igén ez Max győzelmével zárul a szezon. annak sztem minimális az eséje, hogy minden versenyt megnyerjen a végéig hamilton és elég csak egy második hely és már bukta is. -
#177758 miben volt balf.sz a Red Bull? Tökéletes futamot mentek...Ahogy Hamilton is persze...
Rohadt jó ez az év és alig várom a következő futamot. Most elég reménytelennek tűnik Max szempontjából , de csak 1-et kellene nyerni a háromból...Remélem kicsit közelebb lesznek megint egymáshoz az autók a többi pályán és akkor a körmünket lerágjuk a végéig...
Utoljára szerkesztette: barcalaci84, 2021.11.14. 20:51:19 -
ToxiMaxi #177757 Meg segített nekik az is, hogy ez a szárny bénázásuk pont ezen a pályán jött össze, máshol még DRS mellett sem lehet előzni, itt DRS nélkül is meglett volna. Új motor irdatlan sokat számított, Safety car, Vsc is jól jött ki nekik és Hamilton is formában volt. Köv. pályák Mercinek fekszenek, innen nehéz lesz nyerni a RB-nak, de remélem izgalmas futamok lesznek, ez még akkor is az volt, ha nem tetszett a végeredmény.
Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2021.11.14. 20:49:25 -
#177756 Norbi nagyon elfogult. Általában kifogja a Hamilton győzelmes futamokat, és mivel ő a kedvence, minden megszólalásán látszik, mennyire neki drukkol. Másnál olyanokat is belelát, ami nincs ott.
Ennek ellenére le a kalappal Hamilton előtt! Nem vagyok oda érte, de pont az ilyen versenyek okán sikeres. 20+5-ös bünti után ilyet összehozni, nem semmi! Megvoltak a körülmények, bf volt a RB, de ez akkor is remek teljesítmény volt. -
#177755 Rágódtok itt megint a semmin. Aki látta a sprintet, tudta, hogy itt Verstappen nem nyerhet. Minden más pedig motorerőből meg volt Hamiltonnak.
Én egy esélyt láttam, hogy kb. 16-17 körrel a vége előtt, valahol akkor, mielőtt Hamilton megelőz, pl. a leszorításos után felraktam volna Verstappennek a lágyakat, oszt jöjjön aminek jönnie kell. Aztán vagy kijön Hamilton is, vagy nem, de az biztos, hogy vagy nem 10+sec a hátrány, vagy hátrány sincs. -
#177754 3 futam van hátra és VER vezet úgy hogy 2x kicsapta őt a merci. vergődj még pls.
addig az értelmesebb néző elalél az egész évtől hogy jó csaták vannak, és még mindig kérdéses a vb pilóta/csapat szinten -
#177753 Azt mondja Wéber is, hogy nem volt meg a pozició mert csak fél autóval volt előtte.... WTF ? :D
ez nem versenyzés. a leszorítás nem versenyzés... amit Alonso csinált Hamiltonnal itthon ,az a versenyzés !!! És ugye a gond az, hogy Max-nél ez tök általános, megszokott viselkedés a pályán, ráhúzzuk aztán lesz valami ....
Csak ugye, ha csak a silverstonban el tudta volna engedni azt az első helyet most vb lenne... ilyen ez .... ! :)
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2021.11.14. 20:29:34 -
ToxiMaxi #177752 Ilyen esetben ez kb. olyan nehéz, mint fociban, mindig a bírák szubjektív megítélésén múlik. Amiben nagyon sokat kellene fejlődni az a konzisztencia, ugyanaz a 4 ember döntsön mindenhol. -
#177751 Szerintem is jol tettek, csak akkor a szabalyokat is igazitsak. -
ToxiMaxi #177750 Szerintem jól tették, hogy hagyták őket versenyezni. Nem kell nagyon messzire menni, Rosberg vb évében voltak ennél durvábbak is, ha meg visszamegyünk a 90-es években, akkor még inkább. -
ToxiMaxi #177749 Nem gondoltam, hogy ezt fogom mondani, de Michelisz nem való ide, akármilyen szimpatikus is emberileg, ez az ömlengés nem ide való.
Izgalmas verseny volt, most a Merci volt jobb. Toto Wolff meg nem kicsit túltolta az áldozat szerepét, ő az F1 Murihno-ja. -
ToxiMaxi #177748 Ma dupla adag ragasztót nyomott... -
#177747 És ha Verstappen nem egy le mikor a Ferrari szorította le a sprint versenyen? Nem tudom mit forogtok ezen a leszorításon ennyit, mindenki letolja a másikat mert az FIA teljesen össze-vissza bünteti és megéri csinálni.
Nem Max a vadbarom, hanem az FIA. Ha konzisztensen bünti lenne ebből akkor azonnal abbahagyná mindenki mint ahogy PIT-ben sem mennek gyorsabban mert egyből bünti van, nincs mérlegelés soha. Majd pont a VB címre pályázó pilóta nem fogja ezt kihasználni.... -
greenkawa #177746 Te egyre hülyébb vagy és már mindjárt 8 van.. -
#177745 Nem sikerült eldöntenem,hogy a nagyképű Toto Wolff vagy az ömlengő Michelisz Norbi az unszimpatikusabb.
Hamilton nagyot ment,megérdemelte a győzelmet!
Utoljára szerkesztette: desigo, 2021.11.14. 19:55:59 -
#177744 Max: két leterelés egy cikázás... szokásos vadbarom versenyzés :) És mi van ha Bottas nem hajlandó kimenni az első kanyarban ??? -
#177743 No, akkor csak megb..tak mindenkit... :D -
Stockbauer33 #177742 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!