182153
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#177821 Az Alfa Romeo csapata hivatalosan is megerősítette, hogy a szezon végén búcsúzik tőlük Antonio Giovinazzi
-
#177820 Baromi régen jártam Jeddah-ban, még a partra is tilos volt kilépnünk, nehogy beszennyezzük a szent földjüket. Ezért én alapból nem szeretem ezt a GP-t. -
#177819 Valamit mondania kell, azt már mégse lehet, hogy egyetlen módon tudtam volna megállítani Lewist: ha kilököm, de még ez se jött össze... -
#177818 Egy 8 koros kemeny keverek ? -
#177817 Gross jean mekkora kis spicli volt
1:14-től, ha nem oda nyílik
Utoljára szerkesztette: sure, 2021.11.15. 19:53:46 -
#177816 Hiába siránkoztak a Sky közvetítésben is, hogy szegény Lewisnak a turbulens levegőben kell küzdenie, ő nem kellett mindent beleadjon VER követésébe, nagyon is kivárta a megfelelő alkalmakat, a holland viszont kénytelen volt beleadni apait-anyait és még azon is túl, hogy maga mögött tudja tartani, azt a hétvége folyamán is többször mondták, hogy valamelyik (talán a jobb?) hátsót veszi extrém módon igénybe a pálya, cseszheted, ha 3 gumid 85 százalékos, de az az egy kritikus meg már csak 40 vagy annyi se. -
#177815 az a baj, ha az FIA ilyen rosszul kezeli a dolgokat és nem konzekvensen hozza a buntiket és frusztrálják a csapatokat vagy főleg ahogy most egy konkrét csapatot.
Az elöbb utobb oda vezet, hogy hiába vagy jo , de azt mondod hogy eleged van ez igy nem kell már és kiszállnak a dologból.
-
#177814 ...ahogy szerintem a Red Bullnak is biztos, hogy megérne még futamonként 50 lepedőt, hogy valami, bármi módon extra nyomás alá helyezzék a Mercit és főleg HAM-t, ahogy most a VER tapiztatással tették, ha már a pályán nem tudnak mit kezdeni vele. -
#177813 Totónál elgurult a gyógyszer, ez tegnap is látszódott. A kamerának mutogatás egy dolog, aztán a "fuck this mask" mert szarok bele mindenbe mert én vagyok a Toto, az már elég gáz volt...
lac coo: ahhoz hogy Verstappen már most VB legyen 79 ponttal többnek kéne lennie mint Hamiltonnak. Ennyit elbukott Silverstoneban? -
#177812 HAM be like
"Kérek egy három alkalomra szóló bérletet, itt egy huszas, megtarthatjátok az aprót" -
#177811 ugy látszik van az a pénz , amitol korpásodik a haj. sajnálnám ha a mclaren név eltunne, ha motorpartnerként jönne csak az nem lenne akkora probléma, legalább házon blül tudnának mindent tervezni, ahogy a merci, ferrari és a Renault. -
#177810 Mi az az AUDI GP, a McLaren egyelőre tagadja -
#177809 Remélem, majd Hami és Vettel meg az FIA is felszolal az emberi jogok semmibe vétele miatt és szivárványos polot meg cipot is felvesznek -ahogy a hungaroringen is- vagy Burkát , hamilton ugy is szeret női ruhákba mászkálni
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#177808 Uccsó verseny, már nem kell kijavítani/újjáépíteni az autókat. kis zseton esetleg a CASCO-ból visszajön -
#177807 Verstappen a kopott gumikat okolja a Hamilton-incidenssel kapcsolatban
ez nem kerékcsere után volrt 8-10 köörel, kemény gumin ? -
#177806 Persze, hulladékpálya... Nem is értem ,ahol ennyi lóvé van miért nem építtetnek velük rendes pályát ??? -
#177805 Hát, ez eléggé "1 hiba oszt véged" pálya, sehol semmi bukótér, itt nem lesz hova leterelgetni egymást senkinek. -
#177804 hát itt fékezni csak akkor kell amikor beáll a boxba vagy leintik a versenyt. azok az iveknél szinte ki lehet egyenesiteni vagy csak el kell venni a gázt . -
#177803 Na jó ,ez tényleg Mercedes pálya.. :)
-
#177802 igen, hamarabb kellett volna, bár én nem szeretem azt ha művileg nyúlnak bele az egyensúlyba, elvégre ez prototípus bajnokság.
Én azt tartottam volna jó ötletnek ha nem Bottas-t hozzák fel Rosberg helyére, hanem Alonso-t.
Ez az egyenlőség játék az sosem volt szimpatikus. -
#177801 Szerintem 4 éve nem értették mitől gyors a Merci és mi fogná vissza legjobban. A motort tudták nagyon erős, de azzal meg semmit nem tudtak kezdeni. -
#177800 mondjuk én azt nem értem h amekkora Merci fölény volt a hibrid éra kezdete óta , h nem jött hamarabb a padlólemez vágás , ha ez ilyen egyszerű...tavaly már nagyon gáz volt a helyzet h még képzelt ellenségekkel se tudott harcolni a Merci , mert a Red Bull is félrement és ugye már Ferrari se volt...
Egy 4 éve meg kellett volna húzni ezt ahogy az szokás volt korábban a dominancia ellen...Akkor is Merci nyert volna a legjobb motor miatt , de legalább szórakuztunk volna egy kicsit -
#177799 :))
...hát most parázhatnak, mert idén szinte ideálisra fordult a versengés,ha jövőre megint valaki,..pláne ha a Mercedes előnybe kerül akkor lesz hőbörgés. -
#177798 Az biztos, hogy úgy akar nekimenni 2022-nek a Liberty, hogy a lehető legközelebb legyenek a csapatok.
Verstappen nem tudom, hova tudna menni. A Mercinek biztos nem fog kelleni amíg van Hamilton, a többi csapat meg csak visszalépés. Ha változnak erőviszonyok, 2023-ban talán válthat. -
#177797 Valszeg a Red Bull-Alpha Tauri esetleges kivonulása van a dolgok mögött, Ez volt amikor az előrehozott motorbefagyasztásról egyeztetett a Red Bull.
Nagyjából érthető is, a Honda kivonulásával ha minden marad, kb. esélyük sem lett volna bajokságért menni, ezzel elvesztették volna Verstappen-t is, és kb. annyi.
Az előrehozott befagysztás után jött a party mód hirtelen betíltása, és körvonalazódott a tokken rendszer, és a befagysztott fejlesztések, majd hirtelen biztonsági okokra hivatkozva behozott padlólemez szabály.
-
#177796 A RB helyében én szaván fognám Totó papát... -
#177795 A szappanoperák őshazájában voltak, bizonyára mindenkire átragadt egy picit ezek szellemisége -
#177794 https://hu.motorsport.com/f1/news/wolff-a-red-bullnak-vigyek-haza-az-autonk-reszeit-es-szedjek-szet-maguk/6782249/
"Az osztráknak a világbajnoki rivális Red Bullból is elege van, akik érzése szerint túl sok energiát fektetnek abban, hogy valami szabálytalant találjanak a Mercedes autóján."
Annyira bírom az ilyen kirohanásokat. Mintha nem ezt csinálták volna eddig. Folyamtason támadták a RB-t erre mikor visszanyal a fagyi meg a nyafogás -
#177793 Eddig sokan azzal támadták az FIA-t, hogy Hamiltonnak meg a Mercinek mindent is elnéznek. Most meg hirtelen mintha ellenük fordultak volna. Olyan mintha valami történt volna a háttérben amiről sose fogunk tudni. -
#177792 Nem is a buntetes a lenyeg, hanem az agyatlansag.... Es ha osszernek megint es nullaz egyet Max ? Mert mindenaron meg akarta elozni Bottast is, es mindenaron, es tok ertelmetlen lealt izmozni Hamiltonnal is....No ez a kulonbseg Max es pl Hamilton kozott...! ;)
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2021.11.15. 11:06:00 -
#177791 tegnap szerintem is büntetést ért Max megmozdulása... de ha fordított szerepkör van , akkor is ugyanígy rosszul dönt Masi
nem részrehajláson múlik szvsz
a dsq meg fekete -fehér... ott nem volt mit tenni...az egy objektív tény h nem felelt meg egy váratlan ellenőrzésen...ott segítkezhetett a Merci szerelő h hátha nem megy át a mérőkorong...de mindig átcsusszant akárhogy tehénkedett rajta...
és igen én speciel nem örültem mikor hallottam h megbukott , mert a sprint előtt én nem láttam esélyt h így nyílt maradhat a vb...
aztán kiderült h Hamilton Mercije űrautó újra és tökmindegy h büntették vagy sem...
annak is örülök h Hamilton megelőzte végül Maxet , mert így nem masi alkalmatlansága döntött , hanem a pályán dőlt el...
és izgalmas futam volt és talán izgalmas véghajrá (ha esetleg újra egál közeli lesz az autók teljesítménye és nem 3 sima Hamilton rajt célgyőzelmet látunk , mint 7 éve mindig)) -
#177790 Most sem elnézőek, kivéve ami Hamilton ellen történik, erre panaszkodott Ocon, és most ezt láttuk ahogy Verstappen leszorította a pályáról Hamilton-t...ezért Perez-t is és Norris-t is megbüntették 5 másodpercre,
Masi-nak a magyarázata meg felháborító...mi az hogy mindenki azt akarta hogy engedjük őket versenyezni, ez mi a tök? ..akkor minek szabálykönyv? Hamilton-t kizárták 0.2mm hibáért az időmérőről ...ott nem akarta mindenki hogy versenyezzenek? ..mert szabály ez is és szabály az is.
Ez a részrehajlás nevetséges, és nevetségesen átlátszó.
-
#177789 A sikán más mint egy egyívű kanyar, hogy ha te meghagyod a támadónak az egy autó helyet, akkor azzal átadod a belső ívet is, azaz nem véded a pozíciódat hanem átadod. -
#177788 te jó ég mi megy itt!! :D :D
Mercedes idén ellenszélben megy!!!! :DDDDDDDD
-
#177787 hogyne lett volna... Ha ott tartja és ütköznek akkor Maxot megbüntetik talán... persze talán nem hisz azt mondja a MASI h első körben elnézőbbek...
egyébként úgy mondod mintha Hamilton nem terelné le Maxot ha van rá lehetőség...Lásd Austin rajt...
ez itt már standard eljárás h letereled a másikat (és nem csak elől ) az egész mezőny így versenyzik
szerintem gáz ez...de Hamiltonnak is mindig hagyták pl (Rosberg ellen) pedig akkor még nem is voltaK ennyire elnézőek nagy átlagban...
de VETTEL -Ham Kanada óta ez van... ezért sírt a nép és a versenyzők ... és ezt kaptuk -
#177786 WHAT?
a szabálykönyvben van egy passzus h sikkánban nem kell helyet hagyni ?
az F1 nem bevásrlókocsi valóban , de ott az út van olyan széles h 2 autó is elfér ...gyök 2-vel...ahogy a rajtnál is ...
és igen feladhatta volna a pozíciót, mert nem volt meg... egymás mellett voltak... ahogy persze Max is feladhatta volna...
Hamilton amúgy is boxból jött így kapta a kék zászlót h figyeljen az érkező gyorsabb autókra...
-
#177785 sikánban? Nem. Az nem pozícióharc lenne hanem a pozíció feladása, belső ívről külső ívre teszed magad, ha egyáltalán a pályán tud maradni .
Az F1 autó fordulóköre az nem egy bevásárlókocsié,
Ezért is szokták ilyen esetben mikor látja a támadó hogy nem fér el, átvágni a sikánt, Monza-van két ilyen szűk sikán is van, de a Rettifilo a szűkebb. -
#177784 Bottasnak nem volt joga tegnap az elso kanyarban egy autonyi helyre.... Vagy a tobbi tucat eset amit iden eljatszott Max ???Hat hogy van ez, csak Maxnak van minig joga ...?:)))
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2021.11.15. 07:29:02 -
#177783 Silverstonban szerintem siman elfordult vola... de ha nem akkor most hogy van megint, Hamilton ne csinalja Max meg allandoan, mert joga van hozza ? :))) Amugy ha silverstoneban esze van Max nak es elengedi a gyorsabb mercit, most vb bajnok. Ilyen ez.
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2021.11.15. 07:23:49 -
#177782 Ha jovore ne adj isten szorosabb mezony lesz, vagy bekerul Max a suribe, szerintem elashatja magat ezzel a stilusaval...