182114
  • Master91
    http://www.f1hirek.hu/f1/20130515-f1-hamarosan-bejelenthetik-a-mclarenhonda-frigyet.html
  • McCartman
    Pirelli-mankó a Red Bullnak? - Barcelonai Görbe Tükör
  • McCartman
    A Ferrari az utóbbi pár évben bevallottan a versenytempójára bazírozik, ezekkel az instant szétfoszló gumikkal pedig idén tényleg semmitmondóak a pole pozíciók.
    Jó kocsi nélkül még jó pilóta sem tud nyerni a harmadik sorból max káosz/esős körülmények között. Ahogy véleményem szerint Vettel is simán behúzta volna ha most a Ferrariban ül vagy Alonso is simán VB lett volna 2011ben a RBlal.

Hiába jössz mindig a bajnokság aktuális állásával mikor jóformán dupla meghibásodás/balfaszkodás okozta nullázás miatt tartanak ott ahol, nem a kocsi valós teljesítménye folytán.
    Abból a három versenyből ami pedig reális összehasonlítást enged az utóbbi kettőn agyonverték a mezőnyt Alonsoval.
    Dominanciát sejtető teljesítmény, igen, hogy a jövőben ki hogyan fog lemaradni/feljönni a fejlesztési versenyben , kit mennyiben fognak befolyásolni a gumigyártó lépései az a jövő zenéje de pillanatnyilag így áll a helyzet, ez a napnál is világosabb, Alonso pozitív nyilatkozatai is sokat sejtetőek a megszokott, folyamatos pesszimizmus után.

Én ha Ferrari drukker lennék örülnék annak, hogy idén eddig az övék a legversenyképesebb csomag (és fognám is a fejem, hogy miért kellett ennyi pontot kidobni az ablakon), nem tudom miért ilyen nehéz elfogadni.
  • pedobear
    Formula πrelli
  • pedobear
    A Pirelli egy szar gumigyártó

Sokkal jobb volt mikor volt egy Michelin és egy Bridgestone
  • paj01
    Ők is top pilóták , valszeg hasonlóan teljesítenének. Nem csak kimit emeltem ki hanem ugy általában a top pilótákat. Kis,közép csapatoknak az nehezíti a dolgát, hogy "noobokkal" dolgoztatnak:D Kimi stabilan hozza az eredményeket, amit aláraknak abból többé kevésbé kihozza amit lehet. Erre lehet építeni és utat mutat a fejlesztésekben. De ugyanez elmondható egy Alonsorol is. Hamilton is hasznos ilyen szempontból a mercinél.
  • Master91
  • Ulvar
    Kanadát? A Merci?

Azzal ugye tisztában vagy hogy az egyik leggumikoptatóbb pálya a Montreali aszfaltcsík.
  • Jeffjohnson
    5 futam telt el és máris dominanciáról beszélünk... biztos bennem van a hiba de ha 5. helyről bárki nyer én azt mondom jó volt a pilóta meg a stratégia de nem azt, hogy toronymagasan a legjobb kocsiban ültek.

Jön Monaco amit tuti nem fognak megnyerni, Kanadában szintén nem nekik áll a zászló. Én simán el tudom képzelni, hogy mind2 versenyt behúzza a Merci. Várjunk még azzal a Ferrari dominanciával addig amíg ténylegesen vezetik is a bajnokságot és nem csak 3. helyen állnak. Tavaly Singapore-tól Indiáig na az dominancia volt érdekes módon a semmitsemszámító poleok is megvoltak ott az RB-nak.
  • repvez
    Csak autóversenyről beszélünk vagy gumitesztszezonról? Nem mindegy.
    Mert így feleslegessé válnak a többi fejlesztések, ha nem tudja kinyomni a szemét az autónak,mert a gumit kell óvni.

és kimondta a tutit a faszi:
    „Elfogadom, hogy egyesek egy kiállásos stratégiát szeretnének látni a versenyeken, ahol a gumik nem jelentenek tényezőt. Akkor vissza lehet térni a profi versenysporthoz, ahol a kvalifikáció eredménye megegyezik a versenyével. Ha a motorsport ezt akarja…”

Az hogy ez egy profi versenysport és nem szabadna, hogy a gumi határozza meg hogy ki nyer.
    Meg kopjon a gumi veszitsen a tapadásból,de ne váljanak le róla akkora darabok mint most,hogy néz már ki a pálya ,szinte nem lehet a vége felé menni az optimális vonalon kivül,mert összeszedi a mocskot, igy megint az előzés látja a kárát
  • Master91
    De ettől még nem szar a pirelli, csak használni kell tudni
  • McCartman
    Ahogy Alonso is lassú defektet kapott az utolsó kiállása előtt, ha nem lett volna szerencséje és emiatt esik ki nem tudom akkor is csaló Red Bullozás folyna-e egyes Ferrari szurkolók részéről.
  • McCartman
    Mindenki ugyanazt kapja, ahogy mondod. Ezt.

• Totti5
    Így van, azt meg hogy Mateschitz mit mond nem kell foglalkozni vele. Üzletember, ha a befektett pénze jól hoz a komnyhára akkor örül ha hiba van a gépezetben akkor akkor nem örül. Ha megnyerik a VBt örül, ha nem akkor nem örül. Egyszerű mint a bot ebből a szempontból. Vannak az F1hez hozzáértő, dolgozó szakemberek akiknek a véleményére lehet adni
  • bardocz
    Mindenki ugyan azt a gumit kapja. Pont. Ezen nincs mit beszélni.
  • IXEMGabeo
    Most hatalmas a felháborodás, hogy a gumik ötvözete meg fog változni Kanadától, mindenki a Red Bullt okolja, ugyanakkor a Mercedes is panaszkodott:D:D

Megint megy a szájkarate és a csaló Red Bullozás...

Nem gondolom azt, hogy Kanadában egyszerű lesz a csapatok helyzete ugyanis ott a szokottnál is nagyobb gumikopás szokott lenni:D láthattuk milyen végjáték volt tavaly is belőle...Azt se gondolom, hogy ezáltal a Lotus és a Ferrari ismét háttérbe fog szorulni...
  • Master91
    Ha a Caterham mondaná akkor is eggyet értenék velük.
  • pedobear
    http://formula.hu/hirek/153/383/79376/veget-erhet-ecclestone-uralma
  • bardocz
    De tavaly még arról szólt gondolom, hisz ők nyertek.
  • pedobear
    Mateschitz: A Formula-1 már nem a versenyzésről szól
  • IXEMGabeo
    2003-mas az nem volt bemákolás ezt csak a Kimi fanok szeretik hangoztatni
  • desigo
    Miért nézed ha annyira unod?
    Van elég más sport,film,sorozat...
  • McCartman
    Ezt a múltkor már megbeszéltük.
    A pole pozíciók újabban kevés relevanciával bírnak a későbbi győztes személyét illetően amíg ilyen erős a versenytempójuk és (ki tudja miért) ilyen jó rajtokat produkálnak a többiekhez képest még kevesebb jelentőséggel bír az összképet tekintve.
    Amikor egyenlőek voltak a feltételek háromból kétszer taroltak.
    Az még mindig nem Pat Fry hibája, hogy két futamot elszórakoztak a masszív pontszerzés/győzelem helyett a lehetőség adott volt.

'pláne egy olyan futam után ahol 5. helyről rajtoltak.'
    Nem az időmérő után osztják a pontokat.
    Pont az mutatja az igazi erejüket/dominanciájukat, hogy a hátsó sorokból is nyerni tudnak.
  • V43 1105
  • kifli
    én ferrari szurkoló vagyok, mióta f1-et nézek. Illetve van pilóta akiért külön szorítok. (Kimi), ezéárt is tetszett a jelenlegi dobogó. 2 ferrari meg kimi
  • McCartman
    Az RB akkor más ligában játszott, ez egyértelmű.
    De az is elég szembetűnő, hogy kialakulóban van egy újabb Ferrari dominancia.

Kérdés miként befolyásolja ezt a Pirelli bejelentése.
    Én nem temetném őket amúgy, akár még jól is kijöhetnek belőle nem a gumikímélés az egyetlen fegyverük mint a Lotusnak.
  • Jeffjohnson
    "Kezd olyan lenni, mint a Red Bull volt, ezzel lassan csak az nem tud nyerni, aki nem ul benne. "
    Én erre válaszoltam... Ezt kijelenteni 5 futam után amiből 2x nyertek vicces ráadásul nem a boxban előzgettek és 1 pole sem volt.

Erre az egész "a Ferrari toronymagasan a legerősebb" témára meg majd térjünk vissza akkor ha tényleg vezetik is a bajnokságot toronymagasan mert addig felesleges erről beszélni pláne egy olyan futam után ahol 5. helyről rajtoltak.
  • pedobear
    Egyre unalmasabb az F1 gyakran elálmosodok közben. Fél évtizede még jó volt.
  • McCartman
    Azokon a futamokon ahol nem ütköztek technikai akadályba sokkal jobb volt a tempójuk a Red Bullnál. Nem nehéz összerakni a képet, hogy az ominózus kettőn se voltak esélytelenek.
    Ezzel a csomaggal illene vezetniük az összetettben ezt szerintem érzik ők is.
    Rajtad kívül nem hasonlítgatta senki a 2011es körülményekhez.
  • Peppus
    A Mercit Hamilton miatt kedveltem meg, most csak ezért szurkolok nekik.
    A McLaren pedig jelentéktelen lett a Button Perez párossal számomra. Pedig az utóbbi években a kedvenc csapatom volt.
    Csak azért fontos ki hol ül, mert szar nézni, hogy a mezőny közepén szenved az akiért leülök F1-et nézni.
    De szurkolok én a Marussiának is, ha esetleg oda kerül.
    Igazság szerint azt sem szeretném ha folyamatosan ő nyerne, és 9x világbajnok lenne. Mert az is unalmas tud lenni. Ezért sem értem miért lenne jó az, ha megint Vettel lenne a bajnok. Na pl. Kiminek szurkolok, hogy nyomja le Vettelt. Pedig ugye nem szeretem szegénykémet :)
  • desigo
    Sose értettem,hogy miért fontos annyira,hogy ki hol ül.
    Én mindig pilótának szurkolok/szurkoltam.
    Legyen alatta versenyképes autó és kész.
    Ha esetleg Alonso-Kimi egy csapatba kerülne talán akkor...
  • Peppus
    Bárcsak a Merciben ülne :) Esküszöm szorítanék neki minden futamon ;)

• G_ArchAngel #138174
    Ezzel a Ferrarival es Mercedesszel Raikkonen mar VB lenne.

2014-ben is.

• Jeffjohnson
    Olyan többek között a sportban sincs, hogy mi lett volna ha....
    Viszont a 2011-es RB-hez hasonlítani azért erős túlzás. Akkor az RB mindent vitt edzésen és versenyen is, na most a Ferrari ennek közelében sincs.
  • G_ArchAngel #138172
    2003-ban Schumacher, 2005-ben Alonso, 2008-ban Hamilton makolt be egy VB-t...
    Mindig lesz, akit az adott helyzetben szerencsesnek, mig ellenfelet szerencsetlennek fogjuk nevezni.
  • a.carkey
    Peppus szokások Kimifikájára válaszoltam.
  • Totti5
    2007ben az RB még nem volt számottevő, így könnyebb esélye volt, mert csak a McLaren volt valós ellenfél. Utána már egy nagyon erős RB csapattal és Vettellel is meg kellett küzdeni. Kimi Alonso és Hami előtt 1 ponttal nyerte meg. Jó nagy mákfaktorral, ami persze nem gond, ez mindig benne van, mindenkinél, de látható hogy annyira szoros volt ( tette azzá a McLaren a blafaszsága miatt ), hogy ezt még nem kellene véres kardként Alonso feje fölé emelni, hogy bezzeg ő nem lett még Ferrarival VB. Még nem valóban, de lehet majd akár többszörs VB is, s akkor remélhetőleg ezt többet senki nem hozza fel. Amúgy meg Alonso 2szeres VB, Kimi 1.
  • a.carkey
    Mondjuk te ki nem állhatod Kimit, szóval persze, hogy vezetnék. :)

Csak megjegyzem, Alonso egyelőre még vébét se nyert a ferkával, míg Kimi első évében behúzta úgy, hogy Massa is folyamatosan vette el tőle a pontokat, hogy én is okoskodjak egy kicsit. ;)
  • McCartman
    Nem tudjuk, Malajziában és Bahreinben hogy alakult volna a futam a Ferrari számára, de igencsak esélyes volt a győzelemre. Utóbbi verseny után maga Domenicali nyilatkozta ugyanezt.
    Kevesebb balfaszkodással máshogy nézne ki a tabella.
  • Totti5
    Massán látszik most hogy összeszedett, kb hozza azt amit kell neki. Vbre term. esélytelen, mert Alonso F1es berkeken belül jóval gyorsabb nála. Ő a győzelemért a VBért megy. Massa a csapat VBben lehet nagy segítségre ezzel a teljesítménnyel, illetve ha Vettel gagy Kimi elöl elszedi a dobogókat, helyezéseket akkor Alonsonak.