182114
  • G_ArchAngel #138246
    Akkor ezeken miert kell elcelodni?
    Ugyanugy egy erdekes technikai eszkoz, ezeknek koszonhetoen iszonyat penzeket fognak tarolocellak fejlesztesere kolteni, ami hozomanya az lesz, hogy 10 ev mulva egy Prius-ban egy ules ala elfer az akksi vagy a mostani meret eleg lesz 6-700km megtetelere.

Nekem meg a hangjuk is tetszik. Ha lebegnenek, akkor megkapnank a sci-fi eleterzest :)
  • bardocz
    Ez akkor lenne igaz, ha ma röhögnénk mondjuk egy gőzgépes, mechanikus kotrón. Pedig nem, sokkal királyabb, mint egy hidraulikus.
  • G_ArchAngel #138244
    Valoszinuleg nagyon vicces, hogy 2013-ban, tobb, mint egy evszazaddal a szenalapu tuzeloanyaggal mukodo robbanomotorok elterjedese utan az emberiseg kepes ujabb alternativak fele nyitni.

20-30 ev mulva az unokaink majd a nagypapa altal korberajongott, budos, hangos, nyomatekszegeny versenyautokon fognak nevetni.

A technikai evolucio is folyamatos, nem lehet ugralni egyik merfoldkotol a masikra. Anno orultek, ha attortek a 100km/h alomhatart, volt, hogy egy falu foutcaja hosszabb volt, mint amit kibirt egy auto. Most elertunk arra a pontra, hogy igenis kell fejleszteni egy parhuzamos alternativat, mert ebben kezdenek a lehetosegek kimerulni.
  • HTS s3rg1nh00
    és ezzel le is merült az aksi :D
  • kifli
    mint egy rc kisautó :D
  • Dietrich
    megvan a kasztni is..Indy koppintás..Dallara ez is.

• zzeN
    hát izé

• IXEMGabeo
    Régebben sok hibával dolgoztak néha egy egy csapathiba most is beüt, de alapvetően úgy néz ki elmúltak már azok az idők. Ha lesz valami simlisség majd kiderül.
  • paj01
    Azt nem mondtam, hogy Rosberg nem az... de akkor most mondom:D:P
  • a.carkey
    Norbert Haug. Már majdnem felakasztották, erre Mika megnyerte a vébét.
  • G_ArchAngel #138236
    Nincs az a sport csapat, klub, szakosztaly, akarmi, ahol egy vezeto megtarthatja a poziciojat ennyi ideig a szamolhatatlanul sok elkovetett hiba ellenere es ez mellett az elvilag nala, a rangletan feljebb elhelyezkedo szemely sem tudja eltavolitani (vagy valamiert nem akarja).

Valami nincs rendben ez az ember korul, az biztos.
  • a.carkey
    A McLaren érez rá mindig a legjobb évközbeni fejlesztésekre. Én egyelőre nem írnám le őket.
  • IXEMGabeo
    Why?:/
  • G_ArchAngel #138233
    Domanicali
  • IXEMGabeo
    :DDDDD

És mi lenne a something illegal a Ferrarinál? Kíváncsi vagyok:)
  • G_ArchAngel #138231
    Alonso -> Renault -> Flavio Briatore -> Something illegal ->
    -> Great starts -> Alonso to McLaren -> Average Starts -> Stephney + Coughlan + Alonso + De La Rosa = everything is illegal -> Alonso to Renault -> Poor Starts, Poor Performance -> Flavio Biatore + Nelson Piquet Jnr -> Something Illegal -> Alonso to Ferrari -> Domenicali -> Great Starts - Something Illegal...
  • IXEMGabeo
    jaj istenem...:D

Egyébként lehet benne valami...Szóval minden Briatoréra vezethető vissza:D
  • McCartman
    Jaja, valaki autosport fórumon meg is fejtette hol van a legkisebb közös többszörös a történetben.

Schumacher -> Benetton -> Flavio Briatore -> Something illegal ->
    -> Great starts -> Schumacher to Ferrari -> ??? -> Great starts

Alonso -> Renault -> Flavio Briatore -> Something illegal ->
    -> Great starts -> Alonso to Ferrari -> ??? -> Great starts

• kifli
    Button jó pilóta, viszont hullámzó a teljesítménye. Hamilton, ugyanazt hozza mindig. Most hogy nem csapattársak, én nem tudom eldönteni, hogy Button jó formában van-e vagy sem. Az új csapattársat nincs mihhez viszonyítanom ebben az autóban.
  • IXEMGabeo
    Renaultnak volt kimagasló rajtmechanikája évekig...Emlékszem, hogy Alonso és Trulli csakúgy kilőttek minden futamon a tömegből:D

a Mercinek is a 2010-es és 11-es évében is nagyon jó volt Schumi számtalanszor jött előre 4-5 pozíciókat.
  • McCartman
    Hamilton sebessége nélkül nehéz lesz visszakapaszkodni, ez a pilótapáros - bármennyire is bírom Buttont, tényleg jó arc - nem a legizmosabb.
  • McCartman
    A Ferrari rajtjaiban biztos van valami turpisság, mintha más ligában indulnának úgy lőnek ki sokszor az utóbbi években.
    Ami Kimit illeti ugye Boullier elismerte, hogy ezen a hétvégén nem tudták a tempót a Ferrarival.
    A mercinek komolyabb gondjai vannak szerintem a gyorsan kopó gumiknál ez még mindig ugyanaz a konstrukciós (?) hiba lehet amivel negyedik éve küzdenek, megtankolva egyszerűen nincs meg a tempójuk, elég frusztráló lehet vízbe dobott kőként süllyedni mindig a középmezőnybe.
  • IXEMGabeo
    Nem régiben írta itt valaki, hogy számos kulcsfontosságú mérnök távozott a csapattól. Eleve nem túl jók autó tervezésben főleg Newey távozása óta. Mindig a fejlesztésekben voltak jók így pedig sosem lesz bajnokcsapat, amit nem bánok. Sokatmondó, hogy 98 óta nem nyertek konstruktőri címet és egyéni bajnokságot is nagy nagy szerencse árán 2008-ban előtte pedig Hakkinennek sikerült ez a Newey korszakban. Igazi balfasz csapat ki kell mondani.
  • Jeffjohnson
    Mclarennek mostanában ez a szokása elrontják a kocsit de olyan szinten mint senki más aztán év vége felé egyszercsak feltámadnak de akkor már késő.
  • Jeffjohnson
    Szerintem nüanszok döntenek kinek sikerül jobban a beállítás melyik kocsinak fekszik jobban a pálya, hogy jönnek el a rajt után. Kiminek nem sikerül olyan jól a rajt utáni első kör mint Alonsonak szerintem ez döntött. Lotus azon a pályákon lesz bajban ahol nem kopnak annyira a gumik. Ha a pirelli változtat kevésbé kopó gumikra akár 2-3-4 körrel tovább tart ki akkor a Lotusnak annyi a Merci meg egyszercsak megérkezik a Lotus helyére + az RB verhetetlen lesz.
  • McCartman
    Mondjuk akkor még ráfoghatták a szabályváltozásokra.
  • McCartman
    Mclaren hihetetlen, hogy tudja így benézni a tavalyi leggyorsabb kocsival a hátuk mögött.. Bár ugyanezt játszották el 2009ben is regnáló világbajnokként.
  • IXEMGabeo
    138209

szerintem.

Kiegészítem annyival, hogy a Mclaren visszaesése is látszik.
  • McCartman
    Igen, jelenleg a Ferrari a legjobb kocsi és a 2 legutóbbi tiszta versenyükön magabiztosan , ellentmondást nem tűrően nyertek.
    Ez pedig előrevetíti a Ferrari dominanciát ha minden körülmény marad a régiben. Ennél többet sosem állítottam, úgy látszik akkor ebben egyetértünk.

Kár ezt a vonalat erőltetni, ez amúgy is a másik oldalnak vált az utóbbi években szokásává a Vettel/Newey/űrautó szentháromság révén, piti gyűlölködő kommentelők meg úgy is akadnak minden térfélen de nem kell velük foglalkozni.

A mai top pilóták nagyjából azonos szinten mozognak aztán a személyes szimpátia az ami dönt.
    Vettel/Hamilton/Kimi/Alonso, az érdekes Rosberg lehet aki Hamilton legyőzésével beköszönhet a klubba, bár ahhoz kellene egy VB címre alkalmas autó is.
  • Master91
    http://www.motorsportal.hu/forma1/igy-festenek-majd-a-formula-e-autok-c49212.html
  • IXEMGabeo
    mert divat szidni Vettelt egy egy futam után még akkor is, ha nem csinál semmit:D
  • Jeffjohnson
    Ebben mi a flame? Alonso tavaly év végéig ugyanezért tudott versenyben maradni a vb címért. RB hozza a maximumot okosan amíg a fejlesztésekkel bele nem találnak aztán ugyanaz lesz mint tavaly zsinórban nyerik majd a futamokat pole-al együtt.
  • Jeffjohnson
    Nem, ti mindenféle dominanciát meg olyasmit emlegettetek, hogy ezzel a Ferrarival bárki képes nyerni... Ha csak annyi lett volna, hogy az első 5 verseny alapján az utóbbi éveket nézve most a legjobb a Ferrari azzal egyet tudok érteni.

Tudom, hogy az a probléma amit Lteebee is írt. Ha egy bizonyos Michael ülne a Ferrariban akkor zseniális versenyzőről menne itt a duma így meg Ferrari dominanciáról...
  • IXEMGabeo
    most lehet elindítok egy flameháborút, de Vettel következetességének köszönhető, hogy a Red Bull jelenleg vezeti a tabellát.
  • McCartman
    Azért mert ők a legversenyképesebbek, végig erről volt szó.
  • Jeffjohnson
    Miért? Ők a címvédők...nem, ők vezetik a tabellát...nem, rugózunk még ezen csakhogy tiéd legyen az utolsó szó...gondolom igen.
  • McCartman
    Az evidens. De attól még ők azok, akiket meg kell verni jelen pillanatban.
  • IXEMGabeo
    Szerintem az erőviszonyok nagyon hasonlóak, mint tavaly, amikor pálya, gumi és hőmérséklet függő volt ki dominált éppen egy adott versenyhétvégén. Kínában a Merci a hűvös idő miatt. Monaco is feküdt nekik, Bahreinben a Red Bull és a Lotus, ami idénre se változott (lásd a dobogósokat), Montreal pedig a Mclarennek feküdt mindig is. Annyiban látok változást, hogy a Sauber és a Williams kissé lemaradtak amiatt, hogy teljesen áttervezték az idei gépüket.

Ferrari idén remek versenygépet hozott össze kár lenne tagadni. Még az amúgy leginkább a gumijait koptató Massa is odaér a dobogóra, ami nem volt jellemző tavaly vagy tavaly előtt év elején se. Versenytempóban a legjobbak közt van a Ferrari. Nagyjából a Lotussal látom őket egy szinten, utánuk a Red Bull következik. Mercedes gyors, de csak 1 körön ugyanis idén méginkább kijön mennyire nem bánik jól a hátsó abroncsokkal hosszabb távon. 4 éve nem tudják megoldani. Úgy értesültem róla, hogy a FRIC rendszerük a hiba oka, amit nem képesek kivenni az autóból.

További különbségek, hogy míg tavaly a Ferrari pokoli rosszul kezdett (bár Alonso bemákolt egy maláj győzelmet), idén lényegesen jobban állnak, mint tavaly. Malajziát eltaktikázták, Bahreinben pedig beragadt Alonso DRS-e, Massának levált a futófelület stb. Ennek köszönhetik, hogy még nem állnak az élen, mert a Red Bullnál eddig Webbernek voltak csakis gondjai (Kínában stb.) Ehhez mérten a Red Bull még szerencsés is, hogy az élen állnak, merthogy idén nem úgy néz ki, hogy övék a legdominánsabb autó. Gyorsak ők is 1 körön a Mercihez hasonlóan, de a gumikat nem kezeli az autójuk megfelelően ehhez mérten a Lotus és a Ferrari állnak a legjobban.
  • Jeffjohnson
    Azt miért ilyen nehéz elfogadni, hogy a vb-t a pontállásban első helyezett nyeri? Jelenleg pedig nem a Ferrari van az élen.
  • IXEMGabeo
    mert Rosberg nem mi?