182114
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#138726 Perez 12
Raikkonen 85
Így álltak Monaco előtt. "Mint az közismert", hogy Kimi az a típus, aki minden áron nekimegy a másiknak. :) Biztos hallva, hogy mit pofátlankodott Perez a futam korábbi részén, meneküljön aki tud, majd egy előzéssel korábban is látta mit csinál Perez (semmit, bebaszta az autót, és lesz, ami lesz) össze akarta törni magát, mert soknak érezte a 10 pontot. :) -
#138725 Sutil kapcsán esett. Így egy megcsúszás egy falakkal körülvett városi pályán csak Láthatatlan Levegő Johnnynak nem okozna nehézségeket. :) -
#138724 szerintem is hiba lenne, Lotus-nál Ő a vezér, és ha még mást hoznának mellé is így maradna.. Red Bull csak akkor lenne jó ha Vettel helyére menne, mellé hiba volna -
#138723 Szerintem élete legrosszabb döntése lenne ha eligazolna a RedBullhoz. Sokkal jobb képességekkel is csak második számú pilóta lehetne,így legalább van esélye a VB címre. Ott meg jönnének a Kers és hasonló véletlen hibák -
#138722 szerintem neki olyan nagy gondja nincs a csapattal most. Ok nem top autóban ül, de folyamatosan ott tud lenni, a vb cím közelében ígyis. Nem kellene a lotusnak sokat javulnia, hogy valós esélyei is legyenek...
Ha idén is jól szerepel, akkor pedig az erős szponzorok is jönnek. Főleg egy olyan csapathoz, akinek van egy "sztár" pilótája. -
#138721 Kimi év végén lelép Red Bullhoz, vagy megint visszavonul szvsz. -
G_ArchAngel #138720 Lotus-nal nyomorultabb csapat nincs...
- nincsenek eros szponzorok
- veszteseges 2012-es ideny Raikkonen jo szereplese ellenere es miatt (teljesitmeny alapjan kapta a fizetest es tul jo volt)
- JA elhagyta oket
- Grosjean szerepeltetese folyamatosan extra koltsegekkel terheli a budzset -
#138719 Azért egy nedves pályán való megcsúszást ne hozz már fel Perez védelmében, aki arra játszott, hogy a többiek majd félreugranak, mert nem akarnak ütközni. Sutilt lehet dicsérni, mert nem az a nagy cucc, hogy bedobod az autót 10 méterről és fusson mindenki amerre lát. Ezt nyilván mindenki megcsinálhatta volna aki nem a VB címért küzd és 5-en fejezik be a végén. De ez a nagy autóversenyzés? Ráadásul nem ez az első eset hogy a mehikói másuk futamát teszi tönkre mert eszetlen barom. -
#138718 Igen, itt nem sokat tudott tenni. Max akkor lehetett volna elkerülni, ha Sutil észreveszi, és menekülőre fogja a bukótérben. Persze ez nem elvárható, mert máshova kell koncentrálnia. Versenybalesetnek hívják az ilyet... -
#138717 Az első szabály, hogy a pályát versenyzésre alkalmatlanná kell nyilvánítani. -
paj01 #138716
Hát kurvára nem nézte el a féktávot:D Épp az hogy jó korán fékezett. Csak azon a részen huplis az aszfalt sokan eldobták már ott. Kimi itt a maxot hozta ki, nem sokan tudnak ellen-ellen kormányozni(qrva jol nez ki). -
#138715 ettől az eleje még unalmas volt :) -
#138714 http://www.motorsportal.hu/forma1/nezoi-rekordot-dontott-a-forma-1-kozvetitese-c49424.html -
#138713 Monaco-ra külön szabályokat kellene kiírni. -
#138712 Itt még volt verseny. Részben a FIA üldözte el a BMW-t.
Alonso meg mindig is egy kecseg volt. -
#138711 A kommentek amiket írnak az emberek csak engem erősít. Az átlag szurkoló agyba főbe fikázza azt akit éppen lehet, leszarják hogy ki az. Direkt beraktam Motorsportal kommentbe a 2008as Sutil esetett, most Kimi nem tehetett róla, mert megúszott és véletlen volt. Persze Perez meg direkt megy bele a másikba :D. Nyilván ezzel magának akar jót. Említik hogy forró fejű és hogy neki még középcsapatban kellett volna maradnia pár évig. Őőőő...Hamilton? Ja de tudom itt is az jönne "hogy az más". :D Vicc...na de én legalább jókat tudok ezeken röhögni :D.
BTW, Perezt 1-2 éve még mindig istenítette hogy itt a helye meg ott a helye, nagy versenyző, meg ment a szöveg hogy csak pénze van semmi tudása, most meg fúúúj nagy romboló amatőr gyökér fúúj :D xDD imádom IMÁDOM :D. -
#138710 Ja, ezt elnéztem, én a Perez esetről beszéltem, de most látom te a Webberes korábbiról. -
#138709 Majdnem. Ha valaki van melletted (márpedig Alonso még ott volt) akkor fehér vonal és egy autónyi szélesség a pálya széle. Csak ezt FIA rendezvényeken leszarják, úgy esnek be a belsőre, hogy kifelé menet már a külső rázó a cél. Vagy elveszi a másik, vagy ütközés.
Neked nem nagyon kell magyarázni pl egy V8 versenyt, ahol úgy esik be belülre, hogy el tudjon fordulni a fehér vonaltól egy autónyira, mert ott marad kívül az akit előznek. NASCAR-t szándékosan nem mondom, de Sonoma visszafordítóban láttam már 3 autót elfordulni koccanás nélkül.
De legyen ow. Indy utcai futam. Ha tisztán megvan az előzés kiküldi a kocsit falig, de ha van rá esély, hogy ott marad a másik akkor szűkebben fordul, hogy legyen hely.
Ez hozzáállás kérdése.
Persze Monacoban csak egy versenyzői parádé kellene, mint ami Bp-n volt Norbiékkal. Sok celeb páváskodhatna egyet aztán kész.
Szujó mondta, hogy ez a világ egyik legnézettebb sporteseménye. Namost aki rendszeresen nézi az F1-et az végigszenvedi ezt is. Az igazi kérdés számomra az, hogy aki nem nézi egész évben az mit néz ezen az egy futamon? Egy F1 iránt nem érdeklődő embert mi a picsa vonz egy ilyen futamon? :D Mutatnak pár celebet? És? -
#138708 Befért, fehér vonal a pálya széle, és két kerékkel rajta volt, míg Alonso kiszorult levágta és nem engedte el Webbert. Szabályos volt a manőver, csak agresszív. Tegyük hozzá ez 2005...amikor a Gumiknak muszáj volt egy teljes távot kibírnia kiállás nélkül. -
#138707 Na most azt az egyet nézzük, vagy a maradék 5öt is. Szerintem Perez egy tökös kemény srác, aki nem hagyja magát elveszni a "pórnéppel". Kiakar tűnni, és megverni a csapattársát, és marha jól csinálja, és maga Button is elismerte hogy fantasztikusan előzött.
De még egyszer mondom más is követett el baromi nagy bakikat Monacoban, ilyen volt pontosan Kimi, az említett Sutli esettel, és mindenki szidta Kimit, hogy mekkora balfasz hogy szerencsétlen Force Indias élete futamát futja ő meg kilöki...hát de ilyen ez a sport, meg Monaco. Tudni kell előzni, nem az autókra fogni, és nem a tökösöket feltétlenül hibáztatni.
ÉN továbbra is kitartok Perez mellett, remélem egyszer kap egy normális autót. -
#138706 Amikor Alonsoékat kiszedték Perez elől, mondtam a nejemnek, hogy nézd meg, ez a hülye pár kör múlva belemegy Kimibe, és megint Alonso jár majd jól. :) -
vass17 #138705 Ez a videó pont rossz példa, de úgy tűnik, amikor még nem volt szigorú a versenyszabályozás. (a videó végére gondolok) Webber nem csinálta meg az előzést, mert lecsúszott és levágta a kanyart, azért ezt nem lehet igazán szabályosnak mondani.
Perez vs Alonso ennél szabályosabb volt, Perez igenis befért a kanyarba, szóval az kicsit más. -
#138704 Ne haragudj, de az nem előzés, hogy unom a vonatozást, és lesz ami lesz, én befékezek, a másik kimegy. Vagy leelőzöm, vagy anyázni kezdek a rádión, hogy kiment a bukóba. Az elsőnél is így képzelte, de ő is kiment, nem lehetett anyázni, a másodiknál meg szimplán idióta volt, csak a szerencsén múlt, hogy alig sérült meg.
Amit Sutil csinált, az pl. tökös volt, az előzés, ésszel, amit ez az idióta Perez, az lutri. Sajnos nem szopta meg.
A Merci történetre csak annyit reagálnék, hogy atom pofátlan. Igazából értelmesen büntetni sem lehet. Baromi gyors az autó, végre a gumikopást is elintézték, max mit tehetnek velük? Elveszik vagy elvesznek pontokat tőlük, és kapnak egy pár rajthelyest Kanadában, és kész. Viszont a további versenyeken ha ezt így megoldották, behúznak minden polet és a legtöbb győzelmet. Max. egy minden futamon +10 helyes bünti, vagy a teljes kizárás lenne méltó a számukra, de ugye ez képtelenség, szóval ügyes.
Ezután más is fog hasonlót csinálni és leszarja a következményeket, ha a FIA ezt elnézi ... -
#138703 majd sikerül -
#138702 Na még egyszer:
-
#138701 Ez a legjobb amit találtam. Én úgy látom, hogy csak akkor fért volna el mellette ha rámegy a sárga szarra:
-
#138700 Monaco a gazdagoknak kell, nem nekünk. Ezért kéne úgy hogy Monaco ne legyen a világbajnokság része. Menjenek el. Toljanak egy jótékonysági futamot és ennyi. Ezt amúgy a legtöbb pilóta be is látja, hogy elbaszott pálya ahol még próbálkozni is fölösleges mert csak kurva agresszíven lehet előzni. Ha valamelyik fél nem adja fel akkor abból csattanás van és ez volt Perezzel is. Gratulálok neki, hogy be mert menni, de ha a másik fél is agresszív lett volna akkor vége. Ezen a pályán nem lehet versenyezni.
Ezért én megnézném, hogy mennyi hely volt ott Alonso-nak, mert szerintem kurvára nem volt. Persze ezt sem láttuk a zseniális operator miatt. -
#138699 cirkusz és kenyér kell a népnek ;) -
#138698 Hö?
"Perezt kellett volna büntetni nem őt. Gyakorlatilag egy előzése sem lett volna meg, ha a másik fél nem figyel oda."
Azért ezeket jobban megnézném és nem a Kimi fanok gyűlölködő kommentjein értékelném a dolgot.
Azt hiszem mindenki tisztában van Monaco adottságaival, régen az ilyen manőverekért őrjöngtek az emberek (2005 Webber + Heidfeld vs. Alonso). Akkor is ugyanezt csinálta Alonso, fogta és átbaszta a sikánt és nem engedte maga elé a félig meddig tisztán előző Webbert. Elmondanám hogy Alonsonál pont hogy még helyet is hagyott Perez, nem sokat, de az előzés megvolt, mellette volt bőven és el is fordult. Egyszer nem tudott elfordulni, amikor Kimit először támadta, akkor kiengedte és előtte maradt Kimi.
Arról nem is beszélve, hogy 2007-ben meg Kimit szidta mindenki, mert hátulról telibe trafálta Sutilt...Ez vicc...Én Ferrari drukker vagyok, de Alonsot úgy elküldtem most a francba...teljesen ugyanazt csinálta mint 2005ben.
Itt van pl a Webber elleni csatája, sokkal szarabbul vette Webber az ívet mégis neki ítélték az FIAnál is a dolgot...
Semmi baj nem volt Perezzel. Agresszív volt, ő versenyezni akart és nem vonatozni, hála az istennek...ha meg nem próbálkozott volna, beállt volna simán az expresszbe és 78 körön át nézzük ahogy a Mercisek a csalásukkal együttvéve megnyerik a fantasztikus nagydíjat...na de mindegy, mert úgy látszik ez kell a népnek. Cirkusz nem verseny ahogy már napokkal ezelőtt mondtam. -
#138697 Kimit kicsit sajnáltam(bár nem szoktam:) ).
Tökösen védekezett, amikor Perez kiszorította a pályáról, meg is szívta.
Button, Alonso felelősségteljesen arra mentek, hogy ne legyen baleset, a bírók ellenük ítéltek.
Kár, hogy nem Gro-t próbálta megelőzni Perez, elintézték volna egymást szépen és mindenki jól járt volna. :) -
#138696 "Massa eset: sztem simán leblokkolt, 2x ugyanaz a hiba, mint Indiában, ez koncentrációs hiba. Csapat johogy probalja kedvezobben lekommunikalni."
Egyetértek
"Közvetítés jó gatya volt azt a kevés akciót is csak replayeken vagy azon se láthattuk. A végén kimi féltucat előzését se adta ki senkinek se az esze, hogy beadják. inkább néztük a vonatozást, gratulálok."
Sajnos ezzel is. Hihetetlen hogy 2013-ban az auto sportok király kategóriájában, ahol a közvetítés a fő reklám csatorna nem képesek visszajátszani egy eseményt 1000 féle kamerából. Most olyan nagy dolog lenne 22 kocsinak a kameráit rögzíteni 2 órán keresztül?
"Érdekes, volt h Alonsot 2en is lecumiztatták, monacoba azért egy vb-nek tudni kéne védekezni. "
Szerintem fejben feladta mikor el kellett engednie Perez-t. Perezt kellett volna büntetni nem őt. Gyakorlatilag egy előzése sem lett volna meg, ha a másik fél nem figyel oda. Kimi ugye leszarta, bele is ment az idióta. Legkönnyebb előzés az mikor belső íven beesel mint a hülye a másik meg oldja meg vagy lassítson le. Sato technika.
-
paj01 #138695 Pfej de ratyi futam volt.
Massa eset: sztem simán leblokkolt, 2x ugyanaz a hiba, mint Indiában, ez koncentrációs hiba. Csapat johogy probalja kedvezobben lekommunikalni.
Közvetítés jó gatya volt azt a kevés akciót is csak replayeken vagy azon se láthattuk. A végén kimi féltucat előzését se adta ki senkinek se az esze, hogy beadják. inkább néztük a vonatozást, gratulálok.
Gronyár amennyi lovét visz a Totallal az el is megy pótalkatrészekre, szintén koncentráció hiányos bakikat csinál. Lotust nagyon visszaveti.
Érdekes, volt h Alonsot 2en is lecumiztatták, monacoba azért egy vb-nek tudni kéne védekezni.
Perez meg... lekéne nyugodnia. Szujoék is először támogatják, hogy igen ezt kell csinálni, aztán meg áhh mégse ezt kéne csinálni:D Nem igazán gondolkozik a gyerek, lesz ami lesz alapon nyomja, érződik rajta, hogy nagy zsé van mögötte aztán úgy érzi magát mint a hülyegyerek aki bedobta a zsetont a dodgembe aztán had szoljon amit bír...kivan fizetve:D
Kibaszott kimivel meg a vb pontállással, meg magával.
No meg nem igaz, hogy itt van ez a kibaszott luxus állam monaco és nem tudnak kiépíteni 250m nél hosszabb egyenest. Bármelyik helyi lakos tudna építettni akár egy viaduktot a yachtok felett:D vagy vmi, ehelyett erőltetik ez a szemetet.
-
McCartman #138694 Bottas kis híján eggyé válik a korláttal olyan előzékenyen engedi el Raikkonent. :D -
#138693 "A Pirelli csak azon az alapon kapott engedélyt a tesztre, hogy az autót ők üzemeltetik, nem maga a Mercedes - márpedig nem így történt."
Vicc!
http://www.f1hirek.hu/f1/20130526-f1-sulyos-buntetes-varhat-a-mercedesre-a-gumiteszt-miatt.html -
#138692 -
#138691 höh, pedig legörgettem, de nem láttam :DD -
#138690 Monaco pedig elég közel van Monzához -
McCartman #138689 B+ kettővel lejjebb. -
#138688 -