182114
  • G_ArchAngel #138766
    Perez semmit nem csinalt, amit egy cserepesnovenynel ertelmesebb AUTOVERSENYZO csinalt volna.
    Szerintem felkototte a fejpantot, bedobott par szaket es minden esetben bedobta az autot a nala nagyobb rutinnal rendelkezok melle.
    Button es Alonso idoben engedett az agyatlan ongyilkosnak, Raikkonen meg nem hitte el, hogy nyilvanvaloan lehtetlen helyre valaki bedobja az autojat az elmezony pilotai kozul.
    Ehhez nem kell F1 pilotanak lenni, ezt az agyatlan, felelotlen manovert en is megcsinalhattam volna, vagy barmelyik mukormos.

Sem ennek a mexikoi drogfutarnak, sem Grosjean-nak nem lenne helye a mezonyben a szponzoraik nelkul.
  • Kit--Kat
    Az eredményszempontjából irreveláns? Következtessünk el Kimi megcsúszásától és egy konkrétabb példát ragadjunk meg. Valakinek leszakad a kereke féktávon és így kaszálja el az előtte lévő. Akkor is a "kurva annyát" annak akinek letörött a kereke és megérdemli, hogy legközelebb kiüssék mert tök mindegy hogyan de pontokat vette el a másiktól?

Hát ezért csúnya felhozni Kimi megcsúszását arra, hogy megérdemelte azért az esetért a tegnapit. Ha akkor Kimi ugyanilyen hibát elkövetve csapja ki Sutilt, szerintem senki nem lenne ellene, hogy most visszakapta.

Egyébként én már rég túl lennék rajta, ha Perez beismeri, hogy csúnyán benézte és bocsánatot kér Kimitől. Erre ennek a nyeretlen senkinek még van arca a másikat hibáztatni, hogy csak ő tehet róla. Ez azért elég felháborító és ugyanezt csinálta Hülkenberg is tavaly Brazíliában. Ezek a GP2-es bukótér növendékek nagyon pofátlanok. És nem mellesleg Pereznek sak balhéi vannak meg kiesései amióta aláírt a Mekihez.

Nem kapott büntetést, ő sem látja be, hogy egy varacskos disznó volt, most akkor mit várhat ezután az ember? Majd Kanadában is 10 méterekről dobálja be az autót mer mondjuk Vettel az Vb címért megy, majd úgy is félreáll a kiesés helyett?
  • desigo
    Alonso és Räikkönen a két "kedvencem" de mégis szimpatikus Perez.
    Morbid mi...
  • AnuluWork #138763
    Ok. De majd ha a kedvenced esik ki, hasonló miatt, mert nem büntették meg hasonlóért Perezt (miközben Grosjeant anyázzák kb. mindenért), akkor kérlek uezt, pls! ;)
  • AnuluWork #138762
    Nem, a profik így csinálják ... ;)
  • desigo
    Amíg Perez Buttont szívatta addig jófej srác volt.
    Amint Alonsót/Kimit támadta egyből forró fejű hüjegyerek lett.
    Nekem még mindig szimpatikus,hogy megpróbáll legalább versenyezni nem csak óvatoskodva körözgetni.
    Rutint kell szereznie és jobban figyelni a többiekre és ennyi.
  • desigo
    Ha te egy komoly cég tulaja lennél milyen szerződést kötnél a Lotussal?
    Kimi médiaszereplése kritikán aluli.
    Ez a leszarom/nem érdekel/hagyjanak stílus eleinte még poénos volt de mára túlzásba lett víve.
    Ha Kimi éppen gondol egyet és itthagyja az F1-et mert épp olyan kedve van akkor a Lotus sehol sem lenne. Képernyőn akkor látnánk az autóikat amikor lekörözik.
    Biztosan minden multi vágya egy ilyen csapatnál reklámozni.
  • Dodo55
    "Kimi fanok orrba szájba oltják most"

Joggal, hiszen:
    -A VB-ért megy elég szép eséllyel, míg Perez kb. sehol
    -Perez nem először akadt vele össze (tudhatta volna már, hogy Kimi nem az az ijedős fajta)
    -Oké, hogy Perez látványos dolgokat csinált most előtte, de ugyanez elmondható Kimi tavalyi (meg úgy mindenkori) előzéseiről, mégsem ment neki senkinek
  • barmi
    Az egyszer biztos, hogy én sokkal komolyabban büntetném az ilyen és ehez hasonló első szárny belebökését az elötte haladó autó hátsó kerekébe oldalról című műsorokat ... Az egyik legveszélyesebb manőver szerintem nembeszélve arról, hogy az elöl haladó autó 99.99% hogy defektet is kap ami azért egy ilyen kiélezett világbajnokságban akár a végső győzelembe is kerülhet az elöl haladó pilótának, ráadásul ő vétlen szemlélője volt csak az egész eseménynek ... Simán adtam volna Pereznek egy legalább 5 rajthelyes büntetést hogy azért kapjon már a fejéhez egy kicsit ! mert így, hogy semmi szankciója nem volt az esetnek a következő futamon ugyanezt eljátszhatja mindenféle büntetés nélkül ...
  • McCartman
    Nem kapott.
    Grozsi kapott egyedül 10 helyet Ricciardo felöklelésért.
  • barmi
    Perez végül kapott valami büntetést az utolsó agyatlan, ki ha én nem manővere miatt ahol 200 méterről akart bevágódni Raikkönen mellé az alagút utáni kanyarban ? Csak érdeklődöm mert errőn nem igen láttam cikket sehol,csak annyit, hogy Raikkönen felpofoztatná legszívesebben meg hogy Perez azt mondta, hogy Kimi nem hagyott neki helyet (amit nem is értek) ...
  • McCartman
    Jobban mondva zuhanóbombázóba amire aztán az utolsó manőverrel tette fel a pontot.
  • McCartman
    Ki hasonlította össze? :D
    Egyszerűen szépen csinálták, ahogy kicentizve vigyáztak egymásra, profi munka.
    El lehet képzelni mondjuk Grosjean és Maldonado találkozását ugyanitt.
  • McCartman
    Értem.
    Perez Button és Alonso elleni előzese szép munka és szabályos volt meglátásom szerint.
    Utána kezdett átmenni berepülő pilótába.
  • Master91
    Kicsit más a kanyar, kicsit más íven jönnek, kicsit más sebességgel, nem lehet össze hasonlítani a két esetet.
  • kifli
    csak nem értem, hogy akkor most mivan, meg kinek mi a véleménye pontosan.
  • McCartman
    tudod amúgy miről beszélsz
  • McCartman
    Te tudod amúgy beszélsz amúgy vagy csak random köteketedni akarsz?
    Nekem végülis mindegy ha te jól szórakozol. :D
  • McCartman

Ne értetlenkedjetek már, nyilvánvaló, más eset a kettő és Pereznek elgurult a gyógyszere ennél az utolsó próbálkozásnál.
    Sutil abszolút vétlen félként meg lett fosztva élete futamán egy nagyon fontos eredménytől Raikkonen által, most Kimivel történt ugyanez, ugyanott.
    Erre írtam, hogy visszakapta az élettől.
  • Ulvar
    Még egyszer mondom, a Kimi esete '08-ban azért került be, mert akkor CSAK EGY VÉLETLEN BALESET MIATT kiütötte az addigi legjobb Force India eredményt, és akkor őt agyba főbe fikázták ezért napokon heteken keresztül...az embereknek elég egy kis baleset, hogy felkaphassák rá a fejüket és oltsanak, és ezért nem látnak objektíven semmit se. Ezért van az hogy a mostani Perez esetet is túlfikázzák, mert mindig kell egy indok amibe beleköthetnek, amiért lehülyézhetik a pilótát.

Grosjean féle esetet aki fikázza azt nyugodtan teheti, mert megint hülye volt, akárcsak tavaly.

erről van egy jó vidi :)

• kifli
    akkor perez amatőr? Korábbi előzésnél is kiterelte a másikat...
  • kifli
    teljesen jó példa. Akkor hasonló elven f1-től elvonatkoztatva, tökmindegy, hogy megdolgozok egy rakás pénzért, vagy mondjuk megyek bankot rabolni? Az eredmény ugyanaz, lesz egy csomó pénzem.
    Most kicsit elbizonytalanítottál, szerintem holnaptól nem jövök be dolgozni...
  • McCartman
    Így csinálják a profik, centikre a töréstől/defekttől.

• IXEMGabeo
    Raikkonen eset más, mert ő megcsúszott és örült, hogy megfogta. Sajnos nem helytálló példa, de előfordul az ilyesmi. Régen ez versenybalesetnek minősült még akkor is, ha Perez volt, aki kicsit túl optimista volt, csodálom is ennek fényében, hogy nem kapott büntetést.
  • McCartman
    Az eredmény szempontjából teljesen irreleváns.
    Kérdezd csak erről Sutilt.
  • kifli
    Az balszerencse volt, ez meg dilettantizmus.
    Érzed azért a különbséget remélem.
  • IXEMGabeo
    tévedsz

Kimi fanok orrba szájba oltják most, de az Alonso fanok is, mert éppen levágott egy sikánt a biztonság elkerülése végett és ez is Perez hibája:D Ulvar linkje mérvadó ott még Webbernek meg is adták a pozíciót holott levágta picit ő is Perez pedig befordította szabályosan... Elmúlik majd ez is.
  • McCartman
    #138737:
    #138738:

És akkor mi van?
    Perez sem akarta szánt szándékkal tönkretenni mindkettejük versenyét.
    Azt mondtam visszakapta az élettől azt, amit akkor elvett Sutiltől az utolsó körökben.
  • kifli
    "Hamiltont is utálta mindenki mikor Monacoban kiütött mindenkit 2 éve vagy más futamokon Massával ütközött..."

Most sikerült ellentmondanod ezzel saját magadnak :D

Nem azért megy a Perez osztása, mert Kimit ütötte ki, hanem mert kiütött valakit. Hamilton is ugyanígy megkapta, akkor is, mikor nem Kimit ütötte ki...

#138736 : az azért más tészta volt, ott nem azért lett kiütve Sutil, mert kimi ész nélkül belement egy előzésbe, hanem féktávon elvesztette a irányítást. Valószínűleg egy úthiba miatt.
  • AnuluWork #138737
    Igen, Perez megcsúszott az esőben egy bukkanón.

Ilyenkor sajnálom, hogy nem tette ki az SC előtt Alonsot! Akkor bizti mást mondana az, aki most védi szegény kicsi Józsikát ... ;)
  • McCartman
    A futam egyetlen értékelhető momentumait Sutil és Perez szolgáltatta.
    Perez Button és Alonso elleni előzése szép munka volt, máshogy itt nem is lehetne, a Kimi elleninél már elgurult a gyógyszere.

Raikkonen meg visszakapta ezt az élettől a 2008as Sutil elleni eset után.

• AnuluWork #138735
    Ez baromság. Nem szemellenzés. Ugyanúgy elkaszálhatta volna Alonsot is, és akkor ugyanúgy ökörség lenne, max. te ugrálnál, hogy idióta mexikói.
  • Ulvar
    Kit érdekel hogy 6-7 futam után hányadik helyen áll a bajnokságban egy elit versenykategóriában bárki is? (már ha annak lehet nevezni). Itt pont ez a lényeg. Nyomni menni, legalább próbálkozni, de természetesen ha semmi nincs az is baj...

Én nem bántom Kimit, az ég egy adta világon semmi bajom nincs vele, imádom a stílusát, csak azért hoztam fel ezeket a példákat, hogy hátha eszetekbe jut hogy amikor vele is történtek incidensek, akkor mindenki fikázta őt agyba főbe, amikor Alonso volt hülye akkor őt, amikor MSC akkor őt, amikor Vettel akkor őt...sorolhatnám. Most Perez túl optimista volt mert ő legalább előzni próbált, de elmérte nem kicsit. Igen ótvar módon és full agresszívan ment, de legalább ment, próbált menni. Ezért linkeltem a Webberes esetet. Próbálkoznak de tiszta előzést itt nem fogsz látni Monacoban. Tradíció és sok múltbéli esemény kötődik ide, de hála az autók alakulásait valóban semmi értelme itt versenyezni.

Perez miatt meg még mindig azt tudom mondani, hogy az FIA megadta neki az előzést, tehát az a manőver szerintük tiszta volt, csak Alonso vágott, és ahogy mondtam, most az FIA mellé állok, és Button ellen is gyönyörű manővereket mutatott be. Sztetek veszélyes és fasz volt, sztem meg agresszív és a jövő bajnoka lehet ha tartja ezt a mentalitást. Ennyi. De én itt le is zárom a magam részéről, annyira azért már nem érdekel.
  • IXEMGabeo
    Úgy bírom amikor a Kimi fanok nem bírják levenni a szemellenzőt:D Ha véletlenül baj éri a versenyzőjüket akkor olyan, mintha mindenki szentségtörő bűnt követett el:D

Most Perez a szemétláda, de a manőverei Monacohoz mérten sikeresek voltak. Buttont és Alonsot is megszivatta ezen nincs mit magyarázni...Kimivel szemben túl optimista volt na és. Hamiltont is utálta mindenki mikor Monacoban kiütött mindenkit 2 éve vagy más futamokon Massával ütközött...
  • Wlanseraf
    Nagyon remek ki ütni a pontverseny másodikját.... 15 méterről berepülve lesz ami lesz... értelmes pilóta megcsinálja de nem 3x próbálkozok.. előtte már vágni kellett mindkettőjüknek perez miatt... aztán megint berepül 15 méterről ez aztán igen:)
    Falusi bajnokságban is szarrá büntetnék...
  • AnuluWork #138731
    Az egyik a vébi címért megy, a másik meg azért, hogy ne basszák ki év végén a csapatból. Pl.
  • bardocz
    Segítek: "Ezt nyilván mindenki megcsinálhatta volna aki nem a VB címért küzd és 5-en fejezik be a végén."
  • Ulvar
    GG... a pontok aztán igazán eldöntik egy versenyző képességeit :D. Jules Bianchi meg a hátsó traktusban lévők mind lófaszjóskák, ezt is tudjuk a pontok alapján :).
  • AnuluWork #138728
    Az biztos, hogy ha nem nyer, megy a Lotustól. Nem hülye az RBt kihagyni, Vettel ide v. oda. :) (De szerintem marad ... ;) )
  • AnuluWork #138727
    -A világ leglassúbb F1es szerelői is náluk dolgoznak. ;)