182114
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#139530 ezekszerint jövöre csak 1 kipufogó nyilás lesz az autokon középen?
Akkor löttek a coanda efektes kialakitásnak is -
#139529 Az uj motor hangja.
-
Chris Lowe #139528 A forma1-et nem tenné tönkre ha elmenne a merci, egyszerűen akkora rajongótábora van a szakágnak mint az összes többi szakág egyben. A presztízs az ilyen nesze semmi fogd meg jól büntikkel romlik, szvsz sokkal jobban mintha kiszállna a merci. Biztos jönne helyette más, ugye honda már aláírt, tehát a mostani 3 motorszállító 2015_ben is meglenne. -
G_ArchAngel #139527 "Es ha kiszall a Merci akkor mivan? Jonne mas helyette."
Erre reagaltam, mert butasag.
A buntetes tenyleg szanalmas. -
#139526 Akkor ezek szerint sokkal jobb, h jelentos jogosulatlan elonyhoz jut egy csapat es nem buntetik meg, mert kilepessel fenyegetozik? Ertem! -
G_ArchAngel #139525 Aha, mint a mesekben, nem?
Cosworth is teljesen rendben volt, merthogy beugrani motorgyartokent egy olyan bajnoksagba, ahol 20 futamra 8 motor van, az teljesen egyszeru.
Nem. -
#139524 Szerintem ez presztizveszteseg!
Es ha kiszall a Merci akkor mivan? Jonne mas helyette.
Ezek utan milyen tekintelye lesz a FIA-nak? Hosszu tavon ezzel tobbet veszitenek szerintem. -
#139523 azért azt se felejtsétek el,hogy a Mercedes ha kiszáll akkor pár csapat motor nélkül marad jövőre+az F1nek elég nagy presztízsveszteség lenne ha a Ferrari maradna az egyetlen nagyobb,ismertebb autógyártó a sorozatban...egy kisebb csapat biztos sokkal nagyobb büntetéssel számolhatott volna.az a fránya politika... -
Chris Lowe #139522 De így ha én f1csapatfőnök lennék, rászólnék a csapatra, hogy maradunk silverstone után a pályán nyomunk 1000 km. Nagyobb büntit másik csapat sem kaphat, szal megéri a büntiért ha találunk pár tizedet.... -
#139521 Idén bojkottálom az ausztrál illetve a francia nagydíj megtekintését. ;) -
#139520 itt a nyár a jó idő..nem nehéz bojkottálni a F1 nézését a tévében -
#139519 Mondom, nem lehet büntetni. Évekig küszködtek, leigazoltak egy Schumachert. Nem ment. Leigazolták Hamiltont. Nem ment. Tökösek voltak, bevállalták, leszarták, tudták, hogy nem lehet büntetni. A teszt után azonnal nyertek. Folyamatosan bent vannak a legjobbak között, edzésen baromi gyorsak lettek.
Több pontot szereztek a teszt óta, mint előtte. A Ferrari nem mert ennyire tökös lenni, de érdekes módon azóta ő is érzi a gumikat.
A többiek meg néznek. Röhögnék ha kiderülne, hogy a tavalyi RB megtáltosodást is egy hasonló teszt előzte meg. :D -
McCartman #139518 Vagy fel kellett volna őket menteni valamilyen mondvacsinált indokra vagy jogi kiskapukra hivatkozva vagy ha már egyszer elmarasztaló ítélet született akkor a súlya szerint kezelni az ügyet a büntetés kiszabásával.
Ezzel a nesze semmi, fogd meg jól típusú szankcióval csak magukból csináltak bohócot. -
#139517 Köszönöm érdeklődésedet, de kiváló egészségnek örvendek!
Háááát, ja.. :/
Nem FIA hozta az ítéletet, ők is ott voltak mint 3. fél a meghallgatáson, a Nemzetközi Bíróság hozta az ítéletet! -
#139516 Ezek utan a kovetkezo ket futamot bojkottalni kellene a szurkoloknak, nezoknek, se eloben, se TV-ben ne nezni a versenyeket, hatha magaba szallna a FIA, de persze ez nem tud megvalosulni. De azert en bojkottalom a kovetkezo futamokat
Szanalmas ez a FIA... -
#139515 Így szól a Rönyő V6-osa
Hááááát... -
#139514 Fáj valami ? -
#139513 Ja igen a Nemzetközi Bíróság. -
Át kéne írni a szöveget:
-
#139511 Nem a FIA hozta ezt a döntést :D Ők voltak a 3. felek akik beszéltek, itt valami kemény(???) bíróság volt akik ítéletet hoztak! -
#139510 Lol
Egy ejnye-bejnye és ennyi?
Muhaha -
McCartman #139509 Elég nagy szégyen.
Konkrétan ezt a szankciót kérték magukra, nulla következmény. -
McCartman #139508 Megfelelő blankolás nélkül nem.
A mai tévékben van már minden, az is ami nem kell. :D -
#139507 Szóval mehet az összes többi csapat tesztelni a Pirellivel, úgy se kapnak komolyabb büntetést. Jó döntést hozott ismét az FIA (NOT). -
#139506 Igen, kíváncsian várom hogy ki mer valahogy tesztelni megint Pirellivel :D -
#139505 Pfff..... -
Laceee #139504 Ezennel vége a teszt korlátozásoknak ? -
Laceee #139503 Pénz,pénz,pénz... -
"Megúszta a Mercedes!
Ítélet: A Mercedest eltiltották a fiatal pilóták tesztjétől, és megrovást kapott. A Pirelli szintén megrovásban részesült."
Gratula... -
#139501 amekkora költségvetésük van kifogják bírni..egy kis csapatnál más a szitu ők nem szereznek 1 pontot sem mégis eljutnak mindenhova :) -
#139500 Még egy kép róla:
-
#139499 Még nem próbáltam ki de nagy valószínűséggel szekrény tetejére dobott madzaggal is jönne a 7 csatorna :)
DVB-T is van a tévébe sőt DVB-S is én mindenre felkészültem :D -
#139498 Nem egy szépség:
-
McCartman #139497 Örülök, hogy ez a dagonya már nem köthető Schumacherhez.
Hamiltont meg úgy tűnik vonzza a baj, rögtön első évében a McLarenes kémsztori, első évében új csapatánál most meg ez. -
#139496 Hat ezert van jelentosege, mert evvegen a pontok alapjan kapjak a penzt. Kemeny milliokat buknak. -
McCartman #139495 A Digi ebből a szempontból jó fej ahogy olvastam, hogy kábelnél nem kódolja tovább a jelet így tudja fogni a DVB-C tunerrel szerelt tv set top box nélkül míg talán a UPCnél ennek ellenére is kellene hozzá.
Ja hát a kábeltévé az olcsóbb, ott a lefedettséggel vannak gondok. Már mióta megjelentek itt Szegeden is de értelemszerűen a panelsorokon építik ki előszeretettel a szolgáltatásukat a kertvárosokig kb. sose jutnak el. :D
Nálunk is közel van a torony ezért lehet blankolt kábellel nézni.
Neten írta valaki, hogy ha centire sőt mm-re pontosan vágod le a végéről a szigetelést akkor az adott frekvenciát venni képes antennaként működik. Persze beépített DVB-t tunerrel szerelt tévével. Tényleg működik. :D -
#139494 -
#139493 ennek a konstruktőri pontoknak az F1-en kívül, szinte sehol másutt nem tulajdonítanak ekkora feneket neki...
-
#139492 digikábelem van meg DVB-C tudó tévém nem kell stb a HD adásokhoz :D
de no para, mert a mindigtv-hez légvonalban 1,5 km-re van a torony a szobában 100% a jel erősség 0 a bithiba így tudtam nézni tavaly az M3D adását :p -
#139491 Gábor Wéber
36 perce.
Akármi is lesz a mai döntés, a Mercedes elszalasztott egy lehetőséget, hogy emelt fejjel jöjjön ki a buliból a szurkolók felé. Végig rosszul kommunikálták az egész ügyet (vagy inkább fáziskéséssel), Montreálban már nem is kommentálták az esetet, mondván mindenre fény derül majd Párizsban, ők teljesen tiszták.
Természetesen semmilyen ütőkártyájuk nem volt, különben azt már az első reakcióknál bevetették volna, így maradtak szövegértelmezési kérdéseknél, és az agresszív kismalac stratégiánál. A nap végére formálisan megbánták bűneiket, és gyorsan alkut is ajánlottak, a számukra elfogadható büntetések formájában. WTF? Ezek után ha valamit, akkor ezen büntetések egyikét sem szabhatja ki rájuk az FIA Nemzetközi Döntőbírósága, különben a befőtt teszi el a nagymamát.
Az egész ügyet már számtalanszor kitárgyaltuk itt is, úgyhogy felesleges a számos, egymásnak ellentmondó részletbe újból belemenni; valójában a meghallgatás célja nem is ez volt, pusztán a szabályszegés ténye körül folyt a vita. A sportágat követő újságírók, szurkolók, a potenciális vásárlóközönségük számára azonban sokkal meggyőzőbb érvek kellettek volna, hogy nyugodtan hátradőlhessenek. Szerintük sikerült nagyon magabiztosan iszappakolásnak láttatni a sarat, amit a Pirellivel kentek magukra, azonban a tárgyalótermen kívül mindenki számára világos: a Mercedes valójában sáros.
Hogy a Pirellit mivel büntetik, büntetik-e egyáltalán, az már messzebbre mutató kérdés, illetve konkrétan érinti az olaszok F1-es jövőjét. Amennyiben komoly büntetést mérnek rájuk (is), úgy a Pirelli valószínűleg távozik az Forma-1-ből, ideális okot találva erre - mármint kommunikációs szempontból. Amennyiben őket felmentik, úgy a 2014-es folytatás borítékolhatónak tűnik. Végül is erre játszottak.