182114
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#139490 -
#139489 -
McCartman #139488 Ahogy mondom, elvetemült. :D
Drága dolog ez, főleg minden tévéhez a külön dekóder.
Persze ez attól is függ mik az ember igényei.
Én egyelőre elvagyok vele, hogy antenna nélkül egy blankolt végű antennakábellel is tudom fogni ingyen a mindigtévét, így a hd f1et. -
McCartman #139487 Igaz. :D -
IXEMGabeo #139486 fognak kapni büntit ez tuti...Szerintem max a konstruktőri pontok fognak elveszni és valószínű 100 millió dolláros bünti, mint anno a Mclarennek 2007-ben. Nem hiszem, hogy kizárják őket totálisan a bajnokságból. -
#139485 olyankor még ottvagyok -
#139484 http://www.f1hirek.hu/f1/20130620-f1-penteken-szuletik-itelet-a-mercedes-ugyeben.html -
#139483 valóban jó elvetemültnek lenni ha az árait a 18 HD csatornát stb nélkül és korlátlan netjét nézem mindezt kötelező hűség nélkül :p -
McCartman #139482 Reggeli/hajnali futamon is bevágódsz a kocsmába? :D -
#139481 nem vagyok digi előfizető, de kocsmában ahol nézni szoktam a futamot van digi, úgyhogy nem gond :D -
McCartman #139480 Az a pár százalék elvetemült digi előfizető valóban nem. :D -
#139479 nem mindenki :p
-
#139478 Azért volt pár autósport, ami nem dőlt össze amikor elveszítette egy meghatározó csapatát. -
#139477 Az lenne a legjobb ha kizárnák a Ferrarit aki erre kilépne az egészből erre összedőlne az egész F1 és indulna helyette valami értelmes széria. -
#139476 Hajrá! Röhögnék, ha kizárnák a Ferrarit és a Mercit. :D -
Claptonic #139475 Erről kellene filmet forgatni, nem Huntékról:)
Az a baj, hogy sosem tudjuk meg, valójában mi folyik a háttérben. Szinház. -
#139474 http://www.motorsportal.hu/forma1/a-mercedes-a-ferrarit-is-magaval-rantana-c49792.html -
Claptonic #139473 Mark Slade szerepe nekem nagyon érdekes. Én olyanra emlékszem, hogy ő volt a Pirelli mérnöke, nem?
Életrajz
És még a Mercinél is volt:D -
#139472 Harris később azt is elmondta, hogy a teszten kénytelenek voltak ellátni versenygépeiket egy telemetriai rendszerrel, ám ezt korábban a Ferrari és a Lotus is megtette: „Az autónak rendelkeznie kellett telemetriával, mivel csak így biztosíthattunk adatokat a Pirellinek, és így működhetett megfelelően az autó. A Lotus és a Ferrari is teljes telemetriával dolgozott együtt a Pirellivel.”
Ez egyre jobb!
Lotus véletlenül nagyon jól kezeli a gumikat (esetek többségébe), meg a ferrari is.
Ja és Rai verseny mérnöke korábban valami góré volt pirelli saját tesztjein. Hm.
Ha jövőre is Pirelli lesz nem tudom mit fogok szét robbantani... -
#139471 Na lássuk:
http://www.motorsportal.hu/forma1/fia-nem-hagytuk-jova-a-mercedes-tesztjet-c49785.html
http://www.motorsportal.hu/forma1/mercedes-ha-igy-nezzuk-a-ferrari-is-vetett-a-szabalyok-ellen-c49789.html
-
McCartman #139470 Craig Scarborough @ScarbsF1
Nope, its just drivetrain oscillation causing a momentary change in toque at the wheels
Craig Scarborough @ScarbsF1
Yes it all looks strange, but easily explained as drivetrain oscillation and nothing illegal.
~ Hajtáslánc oszcillációja miatt fellépő átmeneti nyommatékváltozás a kerekeknél.
Lehet magyarázni a bizonyítványt, csak nem érdemes.
Mint ahogy egyszerűbb csipőből csalóredbullozni semmint utánanézni, olvasni a témában olyanoktól, akik (jobban) otthon vannak benne. -
#139469 Webber alatt hepehupás volt az út, vagy elfogadod vagy nem. -
Dodo55 #139468 Mindkét képen a csíkok vége (ahol természetes módon kezd megjönni a megfelelő tapadás) szaggatott csak minimálisan és rendezetlenebbül, ami viszont már betudható a futófelület egyenetlen kopottságának. -
#139467 Williams-nek volt régen mechanikus ABS be is tiltották egyből. -
McCartman #139466 Rosberg nyoma a rajt előtt.
A Merci is TC-t használ gondolom.
De akkor már a Force India is, miért ne.
Én sem látom sok értelmét, hogy győzködj mert egyre kínosabb. -
#139465 http://www.f1hirek.hu/f1/20130618-mark-webber-mar-alig-elvezi-a-versenyzest.html -
#139464 Ekkora hülyeséget :D -
McCartman #139463 Holnap 9.30kor kezdődik a Merci tárgyalása Párizsban.
Jó lenne ha mihamarabb, lehetőleg Silverstone előtt lezárulna az ügy. -
McCartman #139462 Megteheted, több olyan képkockát fogsz találni ami egybefüggő csíkot mutat, nyilván ide nem olyat fogsz beszúrni. Én biztos nem fogok neked linkelgetni meg nyilazgatni.
Az első hszben azt írtam emiatt LEHET. Ezt fenn is tartom, az aszfalt egyenetlensége állhat a dolog mögött, tetszik, nem tetszik.
Amiben biztos vagyok, hogy szó sincs semmiféle kipörgésgátlóról.
Igen, lévén sok száz millió dolláros üzletről van szó abban is biztos vagyok, hogy kellő alapossággal ellenőriznek. Ezért is derültek ki sorra a Red Bull szabályokba nem ütköző kreatív megoldásai eddig is az elmúlt években, amire aztán utólag alkottak szabályozást is.
Pedig nem viccnek szántam, de ha szerinted ördögi tervük részeként mindenkit lefizetnek csak hogy titokban tarthassák a dugi TCt, akkor én nem szóltam semmit.
És itt vissza is kanyarodtunk a csalóredbullozáshoz, amin még mindig jókat röhögök. -
Dodo55 #139461 Mivel én sajnos kevés szabadidővel rendelkező ténylegcsalóredbullozó vagyok, nem fogom neked most berakni egyesével az összes releváns képkockát kiemelve rajtuk a szaggatottság konzisztenciáját.
Főleg miután az előző hozzászólásodban még az autó pattogásának tudtad be a szaggatottságot, majd miután szerintem eléggé cáfoltam azt az elméletedet, hirtelen már magát a szaggatottságot kérdőjelezed meg, egyébként sem sok értelmét látom hogy győzködjelek.
A McLaren ECU-s érveden meg egyébként én röhögtem jót :) Vagy netán a FIA kellő rendszerességel ki szokta őket szereltetni és nanométernyi részletességgel átvizsgáltatni az eredetiségüket? Mert akkor nem szóltam. -
McCartman #139460 Igen, biztos.
Olyan szemcsés és szar minőségű a videó, hogy ha a következő másodpercben állítod meg a képet már egybefüggőnek látod ugyanazt a csíkot.
Főleg, hogy mindenki ugyanazt a Mclaren által épített ECUt használja.
Ez a vergődés csak egy újabb gumicsont a szabadidejükben csalóredbullizóknak, én amúgy jót röhögtem rajta. -
Dodo55 #139459 Az meg a másik, hogy hogy nem látszik a videón semmilyen olyan mértékű pattogás ami ilyen erős szaggatottságot okozhatna.
Plusz szerintem ilyen mértékű kigyorsításnál ha ennyire pattogna az autó, akkor menne jobbra-balra a segge is elég rendesen, mert elképzelhetetlennek tartom hogy pont egyszerre emelkedjenek fel és érjenek le újra két oldalt a kerekek minden egyes huplinál (bár azt bevallom differenciálmű ügyben fingom sincs mi a helyzet az F1-es autóknál, tehát lehet ebben tévedek és ilyen veszély nem áll fent). -
Dodo55 #139458 Biztos vagy benne?
Szerintem a fekete vonal az ahol elkülönülnek az aszfaltozások, a két jobb oldali nyílnál pedig tisztán látszik, hogy a szaggatottság már fent áll a vonal előtt is bizonyos mértékben. A szaggatottság felerősödése ez esetben pedig szintén a kipörgésgátló jelenlétét erősíti, ugyanis a régi aszfalt könnyen lehet kopottabb, a kerekek könnyebben megcsúszhatnak rajta (a színe is világosabb és a közutakon is általában világosabbak a kopottabb útfelületek). -
#139457 -
#139456 -
#139455 Nem. A hiba nálad lehet. :) -
McCartman #139454 Nem tűnt el, de találhatsz róla képeket is. -
Dodo55 #139453 Gondoltam megnézem ismét, erre eltűnt a videó a cikkből!
Nektek is? -
McCartman #139452 Az út egyenetlenségéből származó pattogás lehet az oka, látni lehet a képeken, hogy pont ott kezdődik a szaggatott csík ahol elkülönül az új/régi aszfaltozás.
Az olaszok csak vergődnek szokás szerint. -
#139451 Lehet a szabályzatban csak az elektromos kipörgésgátló van tiltva(nem tudom), nekik meg van egy mechanikus(amit amúgy elképzelni nem tudok hogyan működhet rendesen), így ha nincs tiltva nem is szabálytalan.