FORMA1
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.
Nem is ertem, hogy miert nem te vagy az osszes csapat fonoke es az osszes versenyzo manager-e, megerdemelned.
Kiszalltam.
http://gaborszantai.co.uk/
Örülök, ha olvasott vagy ugyanúgy Schektert is felhozhattam volna példának vagy Keke Rosberget. Sokan pl. mai napig úgy tartják, hogy Moss, Peterson és Villeneuve több vb címet érdemeltek volna. Õk tényleg meg is érdemelték volna.
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.
\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"
Szerintem.
\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"
\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"
És aki a 70-es években az igazi olajos ide-oda elõzlek korszakban harcolni tudott a VB címekért és futamokat nyert, az már nem lehetett kutyaütõ sõt, azok kivétel nélkül ma toppilóták lehetnének a mezõnyben. Ha hozzátesszük, hogy õ ezt félvárról életmûvészként tette, akkor még inkább látható mennyi tehetség szorult belé és mennyire is jó volt.
Na most MAssa pont akkor tudott vitézkedni amikor fõleg a pole számított, mert utána alig lehetett a futamon elõzni.
Massa jó egy körön, de ,mindig is pocsék volt a versenytempója, elõzni nem tudott sosem -ha fifkás megmozdulásokon múlott a dolog, mert az elõtte lévõnél alig volt csak gyorsabb-, a kivezetõ körei botrányosak voltak -átlagban 1 másodperceket kapott mindig is a csapattársaitól a kivezetõkön-, szóval annyi volt 2008-ban, hogy Kiminek nagyon szar éve volt(most nem menjünk bele miért), Massa pedig megkapta a Ferrari és a FiA full támogatását egy olyan korszakban, amikor az F1 ki volt herélve.
\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"
En elismerem, hogy Alonso jobb pilota, mint Raikkonen. Ez teny. De igy irni arrol, akivel az utobbi 10 ev osszes csapatvezetoje, pilotaja mindig eselyeskent szamol, leggyorsabbkent emlit, galaktikus meretu inkompetenciara vall.
Komolyan fekudj le aludni, mert ez rosszabb, mint amit Firerock muvel, mert rola tudom, hogy ananasz, de azt hittem, hogy te latod, nem csak nezed az F1-et. Naiv voltam.
De Massa? Nudli az a srác. Nyilván van a csillagoknak olyan szerencsés együttállása, ahol õ elérhet vmit, de ettõl nem lesz jó. Kimirõl ugyanez a véleményem. Keke Rosberg2. Massa meg még az se, csak egy Berger maximum, erõs futottak még. Nekem is vannak kedvenc futottak még pilótáim, de mégsem próbálok senkit meg dumálni, hogy na x vagy y, az mekkora már és õ a csúcs, mert ez a pár év Vettél vs Alonso csatáról szól, amibe néha egy egy mázlista bele tud kavarni.
Az a probléma, hogy õk 1 évig voltak csapattársak akkor sem volt az kérdés mennyire egyenlõek lehetnek a feltételek mivel mindenki azzal volt elfoglalva és Massa is, hogy rögtön 1. évében beépüljön. Schumira felnézett így elsõsorban tanuló évnek tekinthetjük a 2006-os évet nála. Volt 1-2 futam ahol még meg is tudta szorongatni az öreget, de Schumi és a Ferrari akkor sem panaszkodott...
És akkor miért is sírta másik brazil anno?
Magyarország! Ne feledd halottaidat, mint vádlók élnek ők.
2008 szar év volt. A szaros elemek miatt lehetetlen volt elõzni normálisan. Ezért voltak ugye a 2009es brutális változások, amik semmivel nem lettek jobbak, sõt rosszabb lett. 2010 ugyanez, 2011 kezdõdött valami, 2012 már elõzéseket tekintve jobb mint az elmúlt 3 év.
Normális év szerintem még 2007 volt. Szóval a 08, 09, 10 szememben nem létezik. Ez az én véleményem. Persze most jönni fognak azok hogy "akkor bezzeg tetszett a Schumis éra mer mindig õ nyert blablabla..." igen tetszett. Fõleg 2003, ahol egy szarabb Ferkával nyert.
2005 is szar év volt a gumis szabály miatt amúgy. 2004 szar év volt külsõ szemmel, mert ott már tényleg mindent vitt MSC. Csak hogy örüljön a lelke a Ferka elleneseknek.
A medve nem játék.
Andrea Stella, ha jól emlékszem.
Egyébként Hamiltonban nem vagyok annyira otthon, de Kimirõl sok ilyet nyilatkoztak a Saubernél, a McLarennél, és pl. Chris Dyer a mérnöke a Ferrarinál.
Van egy régi anekdóta, hogy amikor új elemeket teszteltek Schumi mindig megkérdezte a mérnököket, hogy pontosan mit hoz az új elem, hogyan változtatja meg az autókarakterisztikáját stb. Kimi csak beült ment 10 kört és elmondta jó-e vagy sem. Most ebbe ne menjünk bele, hogy ki a jobb stb. véletlenül sem erre akartam reflektálni, csak ez egy jó példa.
Én mindig is baromságnak tartottam ezt, hogy vannak, akik még ilyen magas szinten nem számítanak ösztönös tehetségnek. Kik azok, akik ezt meg tudják állapítani és mi alapján? Tán beszéltetek Kimi és Lewis mérnökeivel (mert állítólag a szurkolók szerint is õk a legnagyobb tehetségek) igen, de mi alapon "ösztönösek". Hisz egy Schumi vagy egy Prost, akik szarrá nyerték a vb címeket vagy egy Nelson Piquet, aki 3x vb lett velük mi van? Régi idõkben mindenki csak Sennázott. Ez is csak a szubjektivitásról meg 1-2 elvakult drukkerrõl szól.
Monzai esõzésben pedig már jócskán szarok voltak a körülmények Kubica még éppenhogy normál intermediate helyzetek között futotta a 10. idõt Massa már özönvíz kezdetén, de az ideje éppenhogy elég volt. Nevezhetjük szerencsének, de szerintem meg bravúr volt. Raikkonenék balszerencsések voltak, mert ott már 5-6 másodperces idõeredmények voltak, de vagy 2-3 perccel futották a mért körüket igen.
Ha azonos pontszámmal, 1 ponttal is, de szépen világbajnok lenne befogná a száját mindenki, aki 2. számú versenyzõnek titulálta. Méghogy a sport legnagyobb szégyene...Miért valaki, aki odament a Saubertõl, aki ellesett jó pár trükköt egy hétszeres világbajnoktól, aki véletlenül nem ösztönös tehetségnek van titulálva, (merthogy egyes állítások szerint Mansell és Hill sem voltak azok) akkor máris gyenge?
Én emlékszem hogyan csinálta meg, Massa ment ki a pályára közülük legkorábban, folyamatosan romlottak a körülmények, Hami és Kimi késõn kezdték el a kvalit, esélyük sem volt. Az történt mint a 2003-as és 2005-ös Japán kvalin.
Azért kicsit nem ugyanaz, hogy valakibe belerohansz, mert benézed a futam közben, vagy a Vb riválisod körbeautózik, te levágod a kanyart(!) és kiforgatod. Azért érezd már a különbséget!
Tudod mi tette taccsra, hogy kiment mögüle a csapat és Alonsora fókuszál. Ez nyilván lelkileg is összetörte, mert 2008-ban elhitették vele, hogy õ a number one. Ettõl még ketteskeként hoznia kéne a Barrichello szintet és szerintem az tudná is, de lelkileg már KO csóró Felipe és ez rántja vissza nagyon.
Nem is gyõzködlek sosem fogod elismerni mennyire jó volt 2008-ban. Õ volt 2006 után a legtöbbet fejlõdött versenyzõ és mai napig biztos vagyok benne h a baleset tette taccsra...
Mclarennek 1988 és 89 volt amikor kimagaslóan jók voltak...98 és 99 is tulajdonképp akkorra érett be a Newey éra, de számtalan vb címet szalasztottak el ilyen olyan okok miatt ezért mondom, h örök 2. csapat egy jó 14 éve.

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."
Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."
de ez a dallara kasztni bûn ronda azzal az orral...
"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"