182114
  • AnuluWork #140049
    "'Állítjuk, hogy gumijaink biztonságosak, ha megfelelően használják azokat. Silverstone-ban felcserélték a hátsó gumikat, a jobbost tették balra és fordítva, de ennek jelentősége van az oldalfalak terhelésének szempontjából. Az istállók ezt a hatást alulbecsülték, és mi, a Pirelli is, mivel nem tiltottuk ezt meg. Hozzájárult a hibákhoz az ajánlottnál alacsonyabb guminyomás, a kerekek extrémre beállított dőlésszöge, mindez a megszokottnál magasabb kerékvetők, különösen a négyes kanyarban lefektetettel együtt okozták a defekteket. A Német GP-n a helyzet megoldására az eddigi acélbetétes helyett kevlárbetétes gumikat szállítunk, amiket a kanadai edzésen már kipróbáltunk. A Magyar GP-re pedig visszatérünk a 2012-es gumistruktúrára a 2013-as gumikeverékekkel kiegészítve azokat. Ezeket az abroncsokat a fiatalpilóta-teszten próbáljuk ki, amin az állandó pilóták is részt vehetnek a FIA engedélyével' - áll a kommünikében. (A felcserélt gumik problémáját és hatását az Indexen Wéber Gábor szakértő már a kanadai futam előtt felvetette.)"

Na pont erre gondoltam pár napja!
  • pedobear
  • Dietrich
    Hitleres videó nincs még? :p
  • IXEMGabeo
    ez kurva jó:DDDD
  • Szabi #140045
    a pályán kéne menni nem a rázókövön kívül, akkor nem lyukadna ki ;)
  • Magnum PI
    Gyorsan kopó gumikat kértek, nem gyenge szerkezetűt. Attól, hogy gyorsabban kopnak nem kéne felrobbanniuk.
  • Szabi #140043
    merthogy teljesítették amit kértek tőlük ?
  • pedobear
    A Pirelli-t kéne megbüntetnie a FIA-nak
  • mcmoha
  • McCartman

• McCartman
    Ég és föld a tavalyi és az idei kocsi között, kb. mint a Mclarennél.

Nagyon mellélőttek. Pedig a karcsúsított oldaldoboz miatt mindenki őket tartotta a titkos befutónak év elején.
  • Kit--Kat
    Eddig sem tolongtak, a BMW kiszállása óta nincs főszponzoruk.
  • pedobear
    Gumicsere vagy német nagydíj: bojkottveszél y a Forma-1-ben vidi is van
  • AnuluWork #140036
    Szerintem az egy kamu, hogy rá is gondoltak ...
  • Chris Lowe
    Egyértelmű
  • Count Adyn
    Szerintem is kicsit sok volt, teljesen rendben van egy kis üvöltözés de 30 másodpercen túl már zavaróvá válik, ám még igyis inkább őt hallgatom mint Gyulánkat visítani:D
  • Claptonic
    Szerintem Szujó nem is maga az előzés miatt volt ki, hanem mert régen volt olyan, hogy az utolsó 6 körben dől el a pódium sorsa. Nem lehetett tudni, meddig jut el Webber, Alonso a frisebb gumikon, hány ember mellett mennek el. Ja, és a háttérben volt egy Hamilton is, aki kopott gumikon is majdnem megverte Alonsot. Még egy kör, és Webbo, Nico, Lewis a sorrend. Na szerintem ezért örjöngött.
    Talán kicsit sok volt, én élveztem, bár az tény, visszanézve este a futamot, az zavart, hogy azért Alonsot kicsit kiemelten kezelte érzésem szerint.
  • Chris Lowe
    Honnan veszed, hogy beleélte és nem rájátszott. Merthogy nekem annak tünt. Tudod miért? Mert a pályán 2 nem egyenlő feltételekkel versenyző pilóta küzdött, ráadásul a küzdött is erős mivel egyszerűen simán előzött webber és alonso is.
    Szújónak tudnia kéne mikor van frankó előzés és mikor amolyan lekőrözés egyszerűségű. Szerintem tudja is, épp ezért rájátszott.
  • V43 1105
    Egyszerűen kicsit szerintem idén többet vártak mint amit letettek az asztalra, tavalyi évben Perez megmutatta, hogy az az autó jól sikerült konstrukció, most hogy nincs mit villantani a szponzorok sem tolonganak gondolom ...
  • Kit--Kat
    Nem lenne ezzel baj, de nekem túlságosan erőltetettnek tűnik és tényleg abnormális hangon csinálta. Arról ne is beszéljünk, hogy ok nélkül.
    Több másodpercel gyorsabb friss gumik vs 20 körös használtak. Ha még a Vb cím múlott volna rajta el is fogadnám, de így...
  • Kit--Kat
    Jó eredményekkel sem lennének sokkal előrébb. Lásd a Lotust....

Alapvető anyagi problémák vannak a Saubernél, amik nyilván nem idén kezdődtek, csak most jöttek nagyon a felszínre.
  • Totti5
    Már megint kezdi fikát a sok értelmifogyatékos? bele sem merek gondolni mit irogathattak :(((

Egy jó sportriporter és kommentár ismérve hogy beleéli magát. Szujó ott volt, beleélte. Ez a természtes. Akinek nem tetszik kapcsolja ki a TVt és nézzen jógát.
  • IXEMGabeo
    :((( Pedig bírom a csapatot...

És nem feltétlen Monisha az oka, hogy így állnak. Egyszerűen Matt Morris hiánya érezhető, ennyi számít egy nívós mérnök v. tervező...
  • pedobear
    A német Bild értesülései szerint a svájci Sauber istálló anyagi helyzete annyira rossz, hogy már Nico Hülkenberget sem tudják fizetni.

Newey: Nem gondolkoznánk ennyit, ha valaki megsérült volna
  • pedobear
    Ez nagyon gyenge :)
  • Master91
    Magyarázható lenne, csak nehogy mese legyen.
  • Szabi #140023
    egyébként nem értem, hogy miért arra játszanak hogy gyoran fogyjon a gumi... csináljanak olyat ami kibír egy versenyt, az utolsó néhány kőrben szép nagy csaták lennének a jól gumispórolók és mindenki más között :D
  • passatgt
    Levágják simán úgy, hogy a bal oldali kerekek a zöld betonon vannak, viszont ha picit lecsúszik az ívről, akkor az oldalra csúszás miatt a gumi oldalfalába belevág a kerékvető oldala. Gondolom 99%-ban nem csúsznak le az ívről, aki meg nekiment az beszopta, ennyi
  • Master91
    Nem kis szint különbség.

De:
    -minden csapat csinál pálya bejárást, nyílván látták ők is ezt, pilóták is csak oda mentek meg nézni / vagy legalább mérnökök

- nem tudom mennyire mentek rá a zöld részre

- miért csak 4 +1 autó volt akkor, miért nem több?
  • passatgt
    Mondtam én:

• passatgt
    szóval most kiabálni fog megint vagy nem?:D
  • McCartman
    Igen, az éremnek mindig két oldala van, ezért is mondtam, hogy ez csak statisztika.
  • Bandee1987
    Boxutca facebook faláról:

Sziasztok,
    köszönöm mindenkinek a visszajelzést a Brit Nagydíj közvetítésével kapcsolatban. Az interaktivitás híveként ilyen esetekben sem zárom magamra az ajtót, hanem szembenézek a kritikákkal. Hiszem, hogy csak így tudok fejlődni, illetve így tudunk egyre színvonalasabb műsort készíteni hétvégéről-hétvégére. Levontam a tanulságokat, de azt nem tudom megígérni, hogy 37 évesen megváltoznak alapvető, meghatározó személyiségjegyeim. Mint ahogyan azt is tudom, mindig, mindenkinek lehetetlenség megfelelni. Illetve dehogynem, csak azt jellegtelenségnek hívják. Köszi mindenkinek, aki kulturáltan véleményt nyilvánított. Mostantól gőzerővel készülünk a Német Nagydíjra!
    Szujó Zoltán

Respect neki
  • HTS s3rg1nh00
    nyerni akar,és pont ezért nagy dilemma...az autó kétségtelenül győztes,viszont valószínűleg a szabadságából sokat kellene áldoznia...Kimi is őrlődik szerintem,de a nyerni akarás győzni fog benne.
  • AnuluWork #140015
    Sajnos, nem fog odamenni Vettel mellé, ahogy Alonso mellé is inkább a pösze kellett, még koponyasérülten is ...
  • paj01
    Jah csak azt is nézd h schumi milyen technikával dolgozatott:D 2002 környékén alázott a ferkával. Mindig P1-be autózott szinte senki se zavarta és megbízható volt a ferrari. Rai meg rendszeresen 5től lefele indul parádés előzéseket csinál...plusz Lotus nem egy világverő gép.
  • Magic Boy
    Az FIA gumitesztté nyilvánította a fiatal versenyzők tesztjét

Azért ezt nem kellett volna teszteljen a Pirelli, ha akar - de ne a feltörekvőktől vegye már el a lehetőséget!

Kapott 2x3 napot a Pirelli, ha annyi nem elég neki, akkor.... menthetetlen...
  • Totti5
    Hírtelen? nekem nem úgy tünik. Szépen javultak év eleje óta. Végre megtalálták a helyes utat, de azért messze nem dominálnak:) időmérőn látszik hogy az autó gyors! Az pedig nem a gumi érdemes. Láthatóan erősebb az autó és a csapat mint amióta önálló csapat a Merci. Nyerőképes is lehet, de ahhoz még le kell futni pár versenyt. Sok csapat a hőmérséklet csapdájában van, az pedig hogy 1-1 futamon jól mennek, nyernek majd kb sehol nincsenek. Red Bull erős, Merci erősnek tünik, Ferrari most nincs versenyben, de bármi lehet.
  • Totti5
    Ha nem Kimi és nem is az aktuális 3 élcsapat egyik pilótája lenne ott, akkor a Lotus kb képernyőre sem kerülne. Lassú az autó. Kimi => RB. Itt a lehetőség. Ha az árban meg tudnak egyezni kétlem hogy bármi akadálya lenne. Mindenki nyerne az üzlettel. Egyedül a Lotus fog veszíteni, de tudni kell váltani. Hamilton is megtette bejött neki. Alonso is megtette bejött neki. Itt az ideje Kiminek is.
  • G_ArchAngel #140010
    És az időmérővel.
    Rajtot, most szépen összehozta a finn, de egy fecske nem csinál nyarat.