182114
  • desigo
  • McCartman
    Igen, ez a lényeg, hogy Kimi előnyőre történt a csapatutasítás, magával az utolsó kiállások időzítésével is, nem is lepődött meg rajta gondolom senki.
    Grosjeannak ezzel nem nyílt volna esélye érdemben Vettel elé kerülni de nem is ez volt a cél hanem Kimi első helyének biztosítása ezáltal, de ez végül nem jött össze.
    Viszont azzal, hogy a még jó állapotban, tempóban lévő közepeseit idő előtt lecserélték Gro szemszögéből annyit értek el, hogy miután kellőképp leharcolta őket még a negyedik helyezett is felért rá és veszélybe került a harmadik helye. Ez a saját szemszögéből sehogy sem tekinthető jó, nyertes taktikának, ha nem a csapattársa lett volna mögötte és próbáltak volna vele a kezére játszani akkor nem időzítették volna ilyen hamar az utolsó boxkiállást.
  • McCartman
    A boxutcai szabálymódosításokat is előbbre hozták, 100 helyett 80 km/h lesz a limit.
    Ez is a Lotus kezére játszhat majd ha meg tudják oldani egy kiállással kevesebből.
  • McCartman
    A Pirelli változtatott, lágy/közepes gumikkal jönnek a Hungaroringre.
    Így mivel a szerkezet megegyezik majd de a keverék marad az idei, összességében lágyabbak lesznek majd a tavalyiaknál, mintha szuperlágy/lágy kombóval mentek volna tavaly.
  • pedobear
    „Van egy egyezményünk, ami azt mondja ki, hogy az összes istállót egyformán kell kezelni” – nyilatkozta Ecclestone a svájci SRF csatornának.

a riporter rákérdezhetett volna, hogy akkor miért nyalják a ferrari seggét
  • pedobear
    Az osztrákok háromszoros világbajnoka, Niki Lauda szerit Sebastian Vettel jó úton halad afelé, hogy az idei szezonban megszerezze a 4. világbajnoki címét is.
  • AnuluWork #140564
    Hát hogyne. Biztos.
  • pedobear
    Anderson: Massának mennie kell

A Jordan és a Stewart istállók egykori technikai igazgatója, Gary Anderson szerint a Ferrari kezéből az idei szezonban is egyre inkább kicsúszik a világbajnoki cím, a maranellói gárdának pedig azon is komolyan el kellene gondolkodnia, hogy kit ültessen be az egyre többet hibázó Felipe Massa helyére.
  • Peppus
    Ha nem is az összeset, de ezt az utolsó futamot tuti megnyerte volna..
  • AnuluWork #140561
    Persze, 8x nyert volna, és egyszer minimum tizedik, vagy hogy képzelted kilenc futam után a 200 felett járnát? (Netán mind a kilencet megnyerte volna?)
  • FeikG
    Látom az fel se merült,hogy Vettel azzal a Lotusal,már 200 pont felett járna..
  • AnuluWork #140559
    Bezzeg amikor teszteltek és nem cserélték le a kereket, ment a szekér, akkor jó volt, most hogy biztonságosabb, már szar. :)
  • G_ArchAngel #140558
    Itt az ideje egy ujabb 3 napos privat tesztnek
  • pedobear
    Lewis Hamilton szerint a Pirelli új abroncsai teljesen tönkreteszik az idei szezonnal kapcsolatos világbajnoki álmait.
  • Shelton
    centimétereken múlt, hogy nem a mercis szerelő lábát törte ketté..
  • Master91
    Fasza videó a boxutcai kerekes balesetről
  • Blum
    Koszi!
  • G_ArchAngel #140553
    McLaren P1
  • Blum
    Középen az a fekete az mi az?
  • Minstrel
    McLaren panoráma
  • paj01
    Jó isten, miért vagytok így leakadva grosjean on? Ki a frászt érdekel, hogy mi van vele? 2. szezonjában is kiderült h kevés a gyerek, néha betalál mikor hibátlanul működik véletlenül Lotus és ennyi. Kimi akkor is hozza a pontokat mikor egy hulladék a verda és ez a lényeg meg a különbség. Gro egyértelműen egy ketteske, most is csak arra lett volna jó max, hogy kitegye Vettelt.Ha Kimi elmegy és Gro-ra építik a csapatot akkor a Sauberrel fognak küzdeni a konstruktőri 8.helyért kb. Lotus helyébe Gronyárt ilyen bólyának használnám, direkt eltolt taktikával. hogy tartsa fel a nagyokat Kiminek:D:D 1,5 szezon alatt egy említésre méltó megmozdulása se volt még(baleseteken kívül) max a lotus gumikímélése miatt tud taktikából előre jutni néha. Idén időmérőn is gatya, mióta meg megbüntették látszik, hogy túlon túl óvatos. A pontállás is jól tükrözi, hogy ha vesszük a top 4 csapat pilótáit ő a legutolsó minden szempontból...sőt hát button meg lehet hülyegyerek perez is jobb nála.
  • AnuluWork #140549
    Ezek alapján Kimi marad a Lotusnál v. kiszáll
  • Master91
    Gro-t én is gyorsnak tartom, talán a következő 2-4 éven belül, tegyük fel Button, Alo, Massa elhadja F1-et ( most csak ők ugrottak be mint esélyesek a nagyobbak közül ), talán addigra meg csinálja magában azt a pluszt, ami kell neki.

Gyors, de olyan, mintha nem tudna rá koncentrálni megfelelően, vagy nem is tudom.

Alonsonál lehet ezt "érezni", hogy szinte 150%-osan vezet, Gro-nak ilyesmit kéne ki sajátítani, és akkor ott lesz az élen.
  • kifli
    Igen, ezért hagyták bent olyan sokáig Kimit
  • AnuluWork #140546
    Ha Button bent marad, csak két körig, Vettel kikap.
  • AnuluWork #140545
    Amikor Vettel beszorult a lekörözendőek mögé, és felment a különbség 15+ fölé, akkor kellett volna Kimit kihozni, és rárakni a közepest, de vártak, hogy feltehessék a lágyat, ami viszont vsz nem friss volt, és nem úgy működött, ahogy várták, és bár tuti pl. hogy Vettel hasonló körülmények között behúzta volna a RBal, a Kiminek és a Lotusnak ez most kihívás volt. De legalább próbálkoztak. Mégha bután is, de nem az egyel kevesebbet megyünk, oszt lesz valamiben bíztak, hanem ténylegesen kitaláltak valamit, ami ha szar is volt, de elmozdult a Lotus a holtpontról.

Én azt mondom, hogy Kiminek a győzelemhez benne kell lennie a legjobb 5 között a rajtrácson, és a páratlan (1-3-5) pozícióból kell indulnia, hogy nyerjen. Most 4. lett, és ha nincs SC, nem dobogós. Viszont tempóban nem ment rosszul, és ha a Ringen ennyire meleg lesz, mint a NBRen, akkor szerintem nyer.
  • kifli
    Az rb választás elé került, grojean, vagy kimi ellen védekezzen. Így hogy grojean ellen védekezett, Kimi malmára hajtotta a vizet.

És igen, volt csapatutasítás a Lotusnál, viszont logikus keretek közt. Grojean-al nem egy olyan irreálisan hülye taktikát játszottak meg, amivel Kimi egyértelműen elé kerül. Az az 1 mp pedig volt kevesebb is, drs zónába került Kimi, viszont sajnos csak az utolsó körre. Még pár kör, és komolyan meg tudta volna szorongatni Vettelt.

A lotusnak lépnie kellett, volt két pilótája jó helyen, mindkettővel megpróbálták átlépni Vettelt. Egyikel sem sikerült. Viszont valószínűleg mindkettővel egyszerre sem sikerült volna. Vagy Kimi, vagy Grojean került volna az élre. Grojean taktikája szerintem nem elsősorban arra irányult, hogy Kimit előreengedje, hanem, hogy őis megpróbáljon Vettel elé kerülni.

Kiminek ez is jó lett volna, hisz akkor Gorjean vesz el pontokat Vetteltől.

Ha a redbull máshogy dönt, és úgydöntenek, Kimi taktikáját kell lekövetniük, mert ő jelent nagyobb veszélyt akkor Grojean került volna előnybe. A Lotus nem tudhatta biztosan, hogy Vettel mikor fog kiállni.
  • McCartman
    Maga a csapatutasítás sem feltétlen elítélendő, része ennek a világnak, ez van.
    Mivel Kimit akarták Vettel után, az első helyért küldeni így de, beáldozták a cél érdekében. Ugyanúgy másodpercen kívül maradt, nem voltak vérmes reményeik az előzést illetően. Viszont Vettel korai cseréje Kimi malmára hajtotta a vizet.
  • IXEMGabeo
    Jól ment az általad felsorolt futamokon azonban vagy 7 rajtbalesete volt és többek között, Schumival, Kobayashival, Alonsoval, Perezzel és Webberrel is csúnyán kibaszott a zseniális rajtjainak köszönhetően. Brazíliában is mit művelt tavaly...Ezek azért beárnyékolták a tavalyi teljesítményét nem hiába tiltották el 1 futamtól, amit nem feltétlen tartottam jogosnak:S
  • McCartman
    Vettelnek még bőven volt hátra egy cseréje, a tojáshéjakon lépkedő Lotus megoldhatta volna már csere nélkül, ere célzott Kimi és én is.
  • McCartman
    Ha a jobbik énjét hozza valóban, én is írtam, hogy látom benne a potenciált.
  • Norbi1990
    Tavaly is jól ment Spai incidens előtt. Bahreinbe 3. lett, Kanadába 2. Hungaroringen 3. Valenciába is Vettel kiesett utána ő vezetett ha jól emlékszem, majd utána sajna ő is kiesett.

Szóval nem béna. Ha elkezd normálisan gondolkodni még sokra viheti Grosjean.
  • kifli
    Pont ezaz, hogy lotusnál nem az van, hogy Gro kötelezően át kell, hogy adja a helyét, csak ne tartsa fel Kimit. Ami szerintem korrekt hozzáállásnak mondható. Főleg úgy, hogy van egy jó pozícióban lévő pilótájuk, és van egy esélytelen.

Nem cseszik el direkt Gro taktikáját. Undercut egy működő, többször is alkalmazott taktika. Kimi-nél is vetették már be..
  • McCartman
    Ezért sem csodálkoztam volna a TOn, már akkor.
    Egészen eddig, amikor érvényesült a csapatsorrend.
  • kifli
    Továbbra is hiába marad kint, Vettel nem azért jött be, mert elfogytak a gumik, hanem, hogy reagálni tudjon a mögötte haladó undercut kísérletére.
    Erőből továbbra sem lett volna esélye megelőzni Vettelt. Főleg, hogy láttuk a futam végén Kimi sem tudott sokkal gyorsabb lenni friss lágy gumikon.

Kiminek jó taktika volt, de ez nem jelenti azt, hogy Grojean-nak is jó lett volna.
  • McCartman
    A tavalyi produkciója elég gyér volt az biztos.
    Én nem hibáztatom, Rai saját bevallása szerint se tartotta fel egyszer sem a verseny alatt és miután Kiminek is voltak rádiógondjai elképzelhető hasonló nála is.
  • McCartman
    Még csak nem is került közelebb, ebből látszik, hogy halva született gondolat.
    Akkor is több esélye lehetett volna, ha teszem azt kinn tartják, amit Kimi a verseny után életképesnek alternatívának ítélt.
  • kifli
    Szponzorok és pénz, arra a pilótára építenek, aki előkelőbb helyen van vb állásban, és még esélye is van megnyerni a címet.
    Szponzor ezért fizet, nem azért, hogy jobb kedve legyen az egyik pilótának.

Mindezek ellenére, egészen addig nem részesítették hátrányban Grojeant ameddig nem tartotta fel Kimit.
  • Kit--Kat
    Csodálkozol? Btw az éveleji bukdácsolása a kedvelt legendával ellentétben nem kocsihoz köthető volt, egyszerűen nem tudta belőni magára, ez később kiderült, pedig a kasztnitól kezdve mindent kicseréltek neki. Ez full care azért nem jellemző az elhanyagolt 2. pilótákra, meg az sem, hogy a csapatfőnök a menedzser és a csapat tulaj menedzsmentjének a tagja.

Gro hálás lehet a csapatnak, hogy így kiáll és jó ha tudná hol a helye ezek után. Úgy tűnik még azért ez nem megy neki még annyira az "I'm faster than Kimi" és a "My radio dosen't work." után.
  • kifli
    Hogyne lett volna esélye. Sőt, Grojean-nak ez volt az egyetlen esélye a győzelemre. Nem túl valószínű, hogy erőből meg tudja előzni Vettelt, úgyhogy a boxban kellett megpróbálni.

Vettelnek pedig két felé kellett figyelnie, és eldöntenie, hogy most Grojean vagy Kimi a veszélyesebb, és melyiket kövesse le.